Kuchání ryb nůžkama

Používáte někdo podobné nástroje jako je tento?
http://www.zelezoshop.cz/product_info.php/products_id/13600
Autor diskuse: SkulalukS - Profil , 28.10.2008 všeobecné - náčiní, doplňky

Když kuchat tak ...

A) Nůžkama9%

B) Nožem 81%

C) Otvírákem na dopisy10%

Od 28.10.2008 hlasovalo 81 čtenářů.

SkulalukS - Profil | Čt 20.11.2008 16:57:57

kuchá někdo ryby tím otvírákem na dopisy? Od těch dob co začaly fungovat emaily tak, tak se dají použít snad jen na ty ryby... :-)))

SkulalukS - Profil | Po 17.11.2008 18:59:39

hořká žábra jsou nesmysl, ale přesvěč o tom starou babku co je oddělává celej život

SkulalukS - Profil | Pá 14.11.2008 16:18:17

Sven >> sven >> dyk more, s takovou výbavou dokážeš i nařízkovanou rybu oživit

scorpi - Profil | Pá 14.11.2008 14:40:05

Jedině nůž, ale nůžky na kuře nebo zahradnické jsou perfektní na ploutve i odstříhnutí žeber od páteře z vnitřní strany!!!! Jinak k tomu bordelu doma, dám pod kapra více rozložených novin které dobře sají a postupně jak rybu opracovávám,mokré noviny odstraňuji. Když nechceš mít všude šupiny tak si polož kapra ocasem k sobě,očisti pár šupin na konci ocasu,ostrý nůž zasouvej pod šupiny směrem k hlavě a bočním řezem pod šupinami na obě strany podřezávej šupiny od hřbetu až po břicho ryby.Většina šupin zůstane jako plachta pohromadě a ostatní doškrábej nožem směrem k ocasu.Také jdou šupiny sundat prstama,když dáš prsty k sobě a tlakem proti šupinám směrem k hlavě šupiny nadzvedáváš a to vše pri držení kapra druhou rukou stlačuješ proti druhé ruce.Kapra kuchám, až po odříznutí hlavy. Vložím od hlavy ukazováček a prostředníček do dutiny břišní a nožem mezi ptsty rozříznu břicho. Toť vše,dělám to na kuchyňské lince a ještě jsem nedostal vítku od paní kuchyně za nepořádek. Ahoj scorpi

Mates(původní) - Profil | Pá 14.11.2008 13:22:25

Používám nůž, byl jsem to tak naučen a nehodlám to měnit.
Co se týče žaber a hořkosti polévky je to pověra, která podle mě vznikla, když někdo dal do polévky vnitřnosti vč. žluče.

sven - Profil | Pá 14.11.2008 13:11:22

SkulalukS - Profil | Pá 14.11.2008 12:04:04

Sven >> sven >> :D špunt od piva.... to je gůůůt. svéráznost rybářů prostě nemá meze

SkulalukS - Profil | Čt 13.11.2008 12:59:54

Fishky >> s nožem to chce cvik, nicméně nůžky umí cvik i cvak

sven - Profil | St 12.11.2008 16:42:14

Fishky >> bezkonkurenční škrabka na šupiny : zátka z lahve od piva, upevněná na držátku (např.ze zubního kartáčku). Nic lepšího např. na okouny neexistuje.

kebator - Profil | St 12.11.2008 15:09:10

SkulalukS >> tak nad tym som nikdy nerozmyslal. Poriadne haluzna otazka. Mama pouziva klieste na kurence, ale ze by som strihal rybu :-0 tak to ma este nenapadlo :-)))) ale asi ostanem pri noziku !!

Fishky - Profil | St 12.11.2008 14:45:54

SkulalukS >> Kuchání nůžkama? ehm... záleží na druhu ryby, ale z 90% na šupiny stačí obyčejný slušnější kuchyňský pevný ostrý nůž - stejně jako na hlavu, na ploutve nůžky do vinohradu (to je fakt pecka, jde to jedna dvě) a zbytek už je maličkost, obvykle rybu ještě filetuju (kombinace menšího a většího nože), chce to krapet cvik, pak je to easy ;-)

SkulalukS - Profil | St 12.11.2008 13:41:57

popravdě, s nožem jsem se párkrát řízl, ale s nůžkama jsem se nikdy nestřihnul...

SkulalukS - Profil | Pá 7.11.2008 17:39:12

Nůž je vždy po ruce, ale s nůžkama jsou některé zákroky jednoznačně pohodlnější

karelc - Profil | St 5.11.2008 11:33:57

Kapra porcuju zásadně nožem a to tak, že ho filetuju. Zůstanou mi tím pádem 2 filety, každý s jednou ploutvičkou (břišní). Ploutev odřežu spolu s tukovou tkání na břiše, lehce pod úrovní žeber. Nůžky na drůbež použiju jen na případné přestřihnutí žeberních kostí u páteře. Ale nožem to jde taky....

paia - Profil | St 5.11.2008 11:15:30

pepson >> přesně tak...

paia - Profil | St 5.11.2008 11:15:16

Sven >> sven >> nepoučím, protože to nůžkama prostě nedělám, jsem zvyklej používat nůž a jiný způsob se učit nebudu.

SkulalukS - Profil | Út 4.11.2008 15:22:18

Žábra jsem nikdy samotná nechutnal a polívku z kapra jsem vždycky vařil i s nimi. To že je polívka lepší bez žáber mi poradila babička, ale rozdílu v chuti polívky jsem si nevšimnul.

pepson - Profil | Pá 31.10.2008 16:36:08

paia-tiež plutvy vykrajujem.Narežem z oboch strán primerane hlboko a vyberiem plutvu aj s "hrebeňom"-ostáva oveľa menej kostí,nemusím sa s tým srať pri jedení ;-)

sven - Profil | Pá 31.10.2008 13:33:22

paia: a co to zkusit obráceně ? Nejprve odříznout hlavu a teprve potom rozstřihnout směrem od hlavy k řitnímu otvoru. Nůžky vložit zakulaceným břitem do dutiny břišní a střihat pouze břišní stěnu. Vy se kluci snad ani nevyučíte !

javasaki - Profil | Pá 31.10.2008 13:11:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

používám nůžky jako SkulalukS a jsem spokojen.
Nemusíš shánět ostrý nůž což je někdy doma problém.

Knapík - Profil | Pá 31.10.2008 13:01:46

a co dětské nůžky s kulatou špičkou???
Ty ti zaručí, že vnitřnosti nepoškodíš, nejsi-li hrubián...

paia - Profil | Pá 31.10.2008 12:53:52

LudvaBrno: ono jde taky o to, že ploutve i s kostma vykrajuju a kůži stahuju. a představa, že cpu kaprovi do řitního otvoru nůžky, abych mu rozstřihnul bachor je mi fakt proti srsti. to mi přijde nůž mnohem vhodnější, protože můžu řezat přesně do hloubky, jakou potřebuji, aniž bych se vůbec dotknul vnitřností.

sven - Profil | Pá 31.10.2008 12:49:03

SkulalukS. : I když osobně také žábra odstraňuji, musím potvrdit, že jindraŠ má pravdu. Žábra zhořknou buď neopatrnou manipulací s rybou při kuchání, kdy dojde k vytlačení žluči směrem do jícnu a hlavy, nebo při uložení mrtvé ryby hlavou níže než tělo a samovolném výtoku žluči směrem k hlavě. Jinak mají žábra chuť spíš nasládlou.

Bertík 007 CZ - Profil | Pá 31.10.2008 12:26:57

Nejlepší je motorová pila, tou jde všechno!!!!!

LudvaBrno - Profil | Pá 31.10.2008 12:10:47

Dobrý sou nůžky na kuře z IKEA (to nemyslím jako reklamu, to je prostě fakt). Loni na Vánoce stříhaly páteř čtyřkilovýho kapra jako nic. A mají pěkně neklouzavý plastový provedení.:-)
Paia: Kromě klepnutí, odkrojení hlavy a otevření břišní dutiny je používám na vše - ploutve, ocas, porcování. Šupiny řeším nákupem (ponecháním si) lysce:-).

paia - Profil | Pá 31.10.2008 11:28:27

nějak si nedokážu představit, jak manipuluju při kuchání s nůžkama.

jindraŠ - Profil | Čt 30.10.2008 10:23:53

SkulalukS:A to jsi vzal kde,že je od žaber nahořklá? Pouze pověra.

SkulalukS - Profil | Čt 30.10.2008 8:13:38

Žábra je lepší také odstranit, aby vánoční polívka z hlavy nebyla nahořklá. Nožem se to nedá, dřív jsem je vytrhával, s nůžkama je to pohoda...

sven - Profil | St 29.10.2008 18:47:04

Tak to se ten kapr opravdu vyplatil.

pepson - Profil | St 29.10.2008 18:41:44

sven-tiež som raz mal živého kapra vo vani (kvôli nejakým deckám,asi) a musel som ho čistiť doma.Zobral som kladivo,vypustil vodu z vane,napriahol sa,kapor sa zatrepal a odrazil som kus smaltu z vane.Susedia ma museli počuť hrešiť o dve poschodia hore aj dole.Odvtedy mi ryba môže do bytu iba vyčistená.:o)