Vlkánčický potok

Jaké máte zkušenosti s lovem pstruhů na revíru Vlkánčický potok 1? Je to po vzoru "pražských" revíru voda na prvních 14 dní po zahájení v dubnu, nebo se je zde možno dočkat záběrů i během léta? Díky
Autor diskuse: sojka - Profil , 3.6.2004 muškaření - revíry, cestování

sojka - Profil | Út 10.5.2016 18:57:44

Já tam zavítal loni v létě. V nejhorším vedru chyceno pár malých potočáků a v jedné tůni zapomenutý 30cm duhák. Jinak ve srovnání s dalšími pražskými P potoky bída.

Johana - Profil | Út 10.5.2016 0:12:45

Alabalik >>
Loni i letos dali siveny. Ovšem znovu upozorňuji, že je to slabé. Je tři týdny od zahájení a díkybohu už to vzdali i typové, co loví a loví cokoliv, aby se povolenka zaplatila a snad berou i žáby :-). Na střevle nečekejte do léta, červené tlamky mají samečci teď. Loni v létě se potok ostatně dal přejít v teniskách. Jestli bude víc vody, určitě něco naplave z řeky, ta elektrárna dole snad nebude tak vadit. Posilam fotku střevle z podzimu. Prý se vysazovaly z nějakého grantu jako obnovu přirozené potravy potočáka, ale je možné, že to je jenom legenda a odněkud je to připlavilo. Každopádně je jich dost.

Alabalik - Profil | Po 9.5.2016 19:33:21

Johana >> Díky za info. Tahat 20 potočáky mne neláká. To je pro mne zajímavější zpráva o výskytu střevle. Znám z dětských let okolní potoky, ale na tuhle rybu jsem nikdy nikde nenarazil. Dávají tam duháky nebo siveny? Chodím občas na přilehlou Sázavu, tak jsem si říkal, že bych se tam někdy v létě zastavil a pokusil se z nějaké lepší tůně vydolovat nějakou zapomenutou rybu. Ale vypadá to, že bude opět suchý rok a tento potok zas téměř vyschne.
A info v této diskuzi nejsou moc povzbuzující...

Johana - Profil | Po 9.5.2016 14:48:00

Alabalik >>
Máme tam chatu. Zdejší popis je dost přesný. Letos ušlo i zahájení, pamatuji mnohem větší dav, ale ryby se daly chytit spíš u ústí do Sázavy, čili asi byla tradiční tlačenice tam. Horní tok jsou tloušti, mřenky, střevle, občas okoun a plotička - a potočáci průměrně okolo 20 cm, lepší na mouchu než vláčka. Větší ryba má inventární číslo a pravidelně nastupuje ke všeobecné kontrole :). Uvědomte si, že ten potok je pár tůněk, kamenité přechody a mimo tůňky ho bez problémů přeskočíte. Jak zaznělo níže v diskusi, býval to super potok a byli tam pěkní pstruzi, teď je to jinak.

Alabalik - Profil | Po 2.5.2016 20:24:31

Byl někdo letos nebo loni na této vodě?

krakozia - Profil | Po 28.4.2008 0:01:02

je to bohuzel pravda.mame chajdu na spodku potoka a znam kazdou tun.tenhle potokn mne naucil chytat ryby a mam na nej krasne vzpominky.Ted je to kanal absolutne bez udrzby a vlkancicka cisticka tam chrli sracky nepretrzite,protoze nemaj prachy na provoz a udrzbu.Chatari tam vypoustej veskere odpady.Jako maly kluk jsem tam pytlacil ,a pstruzi tam byli stale v kazde tuni alespon dva i pres muj pytlacky zasah.Rad si tu zaribaril i pan herec Sovak a obcas i finsky velvislanec.Na pocest zahranicniho hosta jednou vysadily duhaky pres 50 cm ,jeden z nich 68 cm pravdepodobne zahynul na vycerpani v tak prudke drave vode a stal se nasi koristi povazovan za lososa.Snad to jednou bude zase Vlkancicky potok plny krasnych tuni ,jizku a samozrejme ryb.

John | Út 22.6.2004 23:28:12

Celkem kaatastrofa, máme chalupu tak 4km, tak tam po zahájení občas zajdu. Asi před 4 roky spousty ryb, ale vydržely tak 3 neděle. Poslední roky hrozný. Co jsem tam potkal rybáře co má chatu kousek od vody, tak minulý rok tam chrápali masaři aby to hned ráno vymlátili. Letos ani nebylo co. Vyhnout se mu. Jedině jestli nemáš info že dají ryby, ale i tak je to potok tak 1-5 - 2m na šířku sem tam hlubší tůň. V létě hodně chatařů a kopřiv.
No, moc jsem ho nevychválil, ale bohužel je to tak.

pupák | Čt 3.6.2004 17:35:23

Vlkáňák je trochu poslední dobou v pr... Mám to tam rád a občas tam zajdu Jestli jsi tam nebyl tak je dost zarostlej a nepřístupnej na spodku, bahno jíl a písek, vejš je to lepší a jsou tam trochu ryby. Letos jsem se tam ještě nedostal tak nevim jak to je s rybama. Proslýchá se že tam dali vyřazený generačky ale to je jedna pani povídala. O prázdninách je to pak vychytaný chatařema. Možná Sázaváci tam teď budou něco dávat ??? Mluvil jsem s nima minulou sobotu a dávali si za odměnu pstruhovky tak si tam snad pro sebe něco daj.