Kde je zabavený vercajk?

Co se vlastně děje se zabaveným vybavením rybářů? Kde se chovává les prutů zabavených Policií? Kam Reno odkládá tyčovky?
Už Vám někdy někdo něco zabavil?
Autor diskuse: pajda - Profil , 8.9.2008 všeobecné - náčiní, doplňky

Picasso - Profil | Po 8.9.2008 17:37:30

Já neznám citce RŘ ,taky jsem to myslel spíše povrchně a to taky jen s pozice PČR, že na místě nemůže policajt říct zabavuju ti vercajk, může pouze požadovat vydání věci a o tom dalším rozhodne správní org. A taky vždy musí být pro odnětí právní důvod a bez tohoto nelze.

Radim77 - ® na tvoji otázku osobně odpověd nevím, toto by muselo být nespíš zavedeno RŘ.

Jinak na otázku uskladnění je odpověď Wampa zcela vyčerpávající.

Radim77 - Profil | Po 8.9.2008 16:28:53

Takže RS nemůže zabavit pruty a říct dotyčnému co spáchal přestupek "za týden si pro ty pruty dojdi".
Co vy na to?Jedná se o RS MO MRS.

Wamp - Profil | Po 8.9.2008 16:11:58

Pánové pouze takový detail:
1) při přestupku - PČR zabavený vercajk, vždy a tzv. BEZODKLADNĚ postupuje příslušnému magistrátu, který je místně nebo věcně příslušný k místu skutku nebo bydlišti pachatele.

2.) při TČ (známý pachatel), vercajk je vždy postupován se spisem na státní zastupitelství jako precizně zaevidovaná věcná stopa.

3.) při TČ (neznámý pachatel - tzv. šetření), je vercajk po 10 let skladován na místně příslušném oddělení PČR spolu se spisem - opět precizně evidováno, po deseti letech, pokud nedojde k odhalení pachatele, je opět tento vercajk postupován příslušnému magistrátu jako nález. Magistrát může rozhodnout o jeho skartaci nebo dražbě, či využití např. pro rybářské kroužky. Poslední dvě varianty jsou samozřejmě administrativně nejnáročnější - protože jsou nejsmysluplnější.



sven - Profil | Po 8.9.2008 15:57:02

Picasso: moje odpověď měla v hrubých rysech nastínit pajdovi , co se děje s pruty odebranými RS a Policií ČR. Neřešil jsem , zda se jedná o přestupek proti RŘ, vyhl.197/2004, zák.99/2004, či o trestný čin. O tom v zadání otázky řeč nebyla. Tvé výpisky z tr.zák. jsou sice pravdivé, ale vytržené z kontextu a pro člověka , který se v právním systému neorientuje , spíše zmateční , než přínosné.Nemá smysl se zde přít o slovíčka, neboť mám dojem, že ani autor otázky, svému dotazu přílišnou váhu nepřikládá. Pokud má opravdový zájem o kvalifikovanou odpověď, dostane se mu ji v nejbližší právní poradně , kterou navštíví.

Picasso - Profil | Po 8.9.2008 15:02:10

Vydání odnětí věci - kdo má u sebe věc důležitou pro zjištění skutkového stavu věci nebo věc, která může být prohlašená za PROPADLOU NEBO ZABRANOU, je povinen ji na výzvu správniho org. vydat. Nevydá-li ji dobrovolně , může být věc rozhodnutím správ.org. odňata. § 75 zk. 200/1990 Sb. Za přestupek se ukládají sankce např. ( propadnutí nebo zabrání věci)
PROPADNUTÍ VĚCI § 15 zk.č. 200/1990 Sb. - lze uložit jestliže věc náleží pachateli a věc byla ke spáchaní přestupku užita nebo určena ........... Vlastníkem propadlé věci se stává stát.
ZABRÁNÍ VĚCI § 18 zk.č. 200/ 1990 Sb. - jestliže nebylo uloženo propadnutí, lze rozhodnout, že se věc zabírá a to jestliže - náleží pachateli, kterého nelze za přestupek stíhát a jestliže nenáleží pachateli přestupku nebo mu nenáleží zcela................ Vlastníkem zase stát.

sven - ® - přestupky neřeší soud, ale správní orgán nebo obce s rozšířenou působností nekteré řeší PČR, ale né ty na useku výkonu rybařského práva.
Takže nikdo Vás nemůže přpravit o vercajk jen tak bez důvodu :o))

Romca - Profil | Po 8.9.2008 13:38:47

Martin II. : RENO - p. Smolka je profi RS se vzhledem podobným postavě ze seriálu Odpadlík, kterého hrál Lorenzo Lamas.

sven - Profil | Po 8.9.2008 13:33:11

Pokud je mi známo, RS ani Policie nemůže pruty zabavit. Může je pouze zadržet a použít jako předmět doličný v šetření přestupku. Pokud nedojde k řešení přestupku soudem a soud nerozhodne o propadnutí věci, tak Policie po uzavření šetření,věc majiteli vydá.

Martin II. - Profil | Po 8.9.2008 13:21:45

Co je zač ten Reno? Už sem o něm několikrát četl, ale ještě jsem neměl tu čest.....Vím akorát že je to porybný na Nových mlýnech......zatím jsem ho tam nepotkal....

DAVISS - Profil | Po 8.9.2008 13:01:30

Proč se nezeptáš bengošů nebo Rena? :-))