Chlumec II - aktualne

Zdravim, tradicni otazecka pro zkusenejsi :-) Chystame vypravu pa - ne na soukromac do Usti na Chlumec II. Prvni navsteva, nezmapovany teren, nezmapovanost navnad a mista. Je tu nejaka dobra duse a alespon poradi kdeje dobry flek, jakou vzdalenost zvolit a popripade jake boilie urcite nevynechat? Byl bych Vam hodne vdecny za jakokouliv pomoc. Predem moc diky.PS: Musim se na tomto rybniku rezervovat? Nebo kdo drive prijede, ten drive bere? Jeste jednou dik
Autor diskuse: lubbal - Profil , 24.8.2008 kaprařina - revíry, cestování

hering - Profil | Čt 29.3.2012 23:58:05

Chlumecka >> Jak jsem pochopil z článku v i-dnes tak soud soudí bývalého starostu za čachry s obecním majetkem.

mannice - Profil | Čt 29.3.2012 23:51:47

hering >> Přesně tak, příjde mi to zbytečný tu o něčem takovym psát. "Namotal" jsem k tomu takovej ten všeobecnej pocit a pohled na celou problematiku. Toť vše.

b.gun - Profil | Čt 29.3.2012 23:49:42

Chlumecka >> Opravdu? Nebo jde zase o nějaké účelové lži z vaší strany?
Takže si to sesumírujme...

Usnesení o dražebním jednání Sp. zn.: 031 EX 590/09-344 ze dne 25.02.2010
Předmět dražby:
parcela č. 836/8 - ostatní plocha (travnaté plochy podél cesty, prostranství mezi kurty a fotbalovým hřištěm, kousek cesty ke hřišti)
parcela č. 836/10 - vodní plocha (chlumecký Obecní (Nový) rybník)
parcela č. 836/37 - lesní pozemek (pruh lesa zhruba od trubky směrem nahoru k parkovišti a cestě)
parcela č. 836/38 - ostatní plocha (travnatá plocha a cesta kolem kurtů)
parcela č. 836/93 - lesní pozemek (část lesa navazující na předchozí pruh a pokračující dál až k pláži)
Výsledná cena stanovena na 6,3 mil. Kč, vyvolávací cena na 4,2 mil. Kč.

Kde tedy máte ty kurty a fotbalové hřiště? Nikde, protože o ně se nejednalo. Navíc nutno podotknout, že ta vámi uváděná spousta pozemků okolo má výměru pouhých 4,4 ha, zatímco samotný rybník 11,6 ha (to jen pro představu o podílu na celkové ceně). A dlužno dodat, že označení těch dvou pozemků jako lesa je značný eufemismus...
Máte v záloze ještě nějaké moudro o plácání nesmyslů?

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 23:46:09

hering >> Soud s tím nemá nic společného...nic neřeší

hering - Profil | Čt 29.3.2012 23:43:41

mannice >> Podívej,já tu nebudu nic řešit.Jen jsem vyjádřil můj pocit nad tím křišťálově čistém zisku rybníka - pardon pronájmu :-(( Počkáme si na rozsudek soudu.

mannice - Profil | Čt 29.3.2012 23:33:49

hering >> Tak nezlob se na mě,ale řekni mi co v dnešní době zavání čistou poctivostí? Vidíš to všude kolem sebe a ikdyby tam přecejenom bylo něco, co tim ovlivníš ? Pokud zná někdo detailní podrobnosti a má k tomu podklady a cítí se že by uspěl, ať zajde jinam než do "plkárny". Diť je to hovadina řešit tu něco takovýho ne ?

hering - Profil | Čt 29.3.2012 23:26:35

mannice >> Ty znáš souvislosti? Mě ten zisk pronájmu zavání silnou levárnou !

mannice - Profil | Čt 29.3.2012 23:25:22

Chlumecka >> Já to vidim spíš jako takovou snahu o obranu, která v tuhle chvíly nemá vůbec žádný opodstatnění. Když to vezmu ze strany b.guna a nejspíš tedy jeho lítostí nad ztrácením revírů v jeho okolí. Tak v tom nejkrajnějšim případě mohl být chlumec "příklad" na kterém se mohla MO inspirovat pro další revíry. Jak si jej uchránit, čemu zabránit aby se tomu tak nestalo atd.. Ale další konec nedalekého revíru je známkou toho, že svaz nepracuje tak jak by měl.
V konečnym důsledku by měl být naštvanej a svoje plky směřovat na úplně jinou stranu.

Na druhou stranu - Proč ne zmiňování soukromého revíru? Někdo by rád věděl aktuální, nebo podrobnější informace o kterých rád rovnou podiskutuje. Od toho tady ten server je a já ho teda tak chápu. O kolika revírech se baví a neni sebemenší problém ? Prostě příjde mi to zbytečné stěžování na špatnym místě.

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 23:06:07

mannice >> Je to asi moje chyba. Jak se někde objeví něco o Chlumci, nastoupí pan "b.gun" a začne kritizovat. Měl bych se na to povznést, ale nějak mi to nejde-(( A to jsme se osobně nikdy nepotkali..zaplať pánu bohu-))

mannice - Profil | Čt 29.3.2012 23:02:44

b.gun >> Já nechápu k čemu taková hádka? Neni to zbytečný?
Na mě to působí jenom jako plky..Upřímě já být podnikatel a mít dostatek peněz, udělal bych úplně to samý.

Nevim nač ten "pláč".Tak jak funguje svaz, stejnak spěje k zániku a "všechno všech" už nebude. Nakonec si za to i v tomhle konkrétnim případě může sama.

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 22:56:22

b.gun >> Jenže v ceně 4,5mil Kč bylo zahrnuto kromě rybníka také xxxx pozemků včetně fotbalového hřiště a tenisových kurtů....je to pořád dokola, plkáte nesmysly a nic o tom nevíte. Už se k tomu nebudu vyjadřovat, stejně Vás nepřesvědčím a je mi to po pravdě srdečně jedno. Možná byste se měl starat víc sám o sebe. Ale stejně hezký den Vám přeju.

Ma_verick - Profil | Čt 29.3.2012 22:05:58

Zdravím, v Chlumci jsem byl za minulý rok pětkrát a vždy jsem si to moc užil, krásné úlovky, perfektní cena a výborná zarybněnost.Když vezmu v potaz, že za Vrbenák a Jaroslav chtějí tisíc korun, tak není řešit kam jet.A co se týče objednávky místa po telefonu, tak jsem byl vždy spokojený, protože s Jardou a jeho kolegama je vždy super domluva.Nemůžu si na nic stěžovat.

Jediné co Tě můžu poradit, že bez člunu nebo lodky seš tam ztracenej, protože ze břehu je problém rybu dostat díky ostrým hranám.A pomalu za každou větší rybou musíš na lodku.Jinak co se týče krmení tak mě se spíše osvědčilo zavážení podle echolotu.Jinak když budeš k nástraze házet pár koulí tak doporučuji určitě půlit.

b.gun - Profil | Čt 29.3.2012 21:51:49

Chlumecka >> Co vím, tak smlouvy o bezplatném užívání rybníka ČRS se standardně projednávaly na jednání zastupitelstva. Co se týká nabídky spolupráce ČRS, každá strana má svou verzi a informace ze strany ČRS z té doby rozhodně nezněly tak idylicky, jak se nám tu snaží někdo namluvit.
Blábol o vztahu místních k využívání rybníka nebudu komentovat, k tomu už si své napsal kolega Katt.
Ano, ve smlouvě o budoucím prodeji rybníka podepsané (nezákonně) mezi starostou a zájemcem o odkoupení si starosta sám stanovil cenu 3 mil. (asi na základě té vaší nabídky), nicméně vyinkasoval jen milion, který posléze kvůli nezákonnosti prodeje fofrem změnil na - pro obec opět vskutku super výhodný - pronájem na dobu 20 let. A když už jsme u těch čísel, nabídl jste 3 mil., i když uvádíte odhad ve výši 2 mil. a provozujete to div ne se ztrátou? Hotový samaritán pečující o blaho obce a lidu...
Jen mi na těch vašich číslech něco neštimuje. Jestli si dobře vzpomínám, tak vyvolávací dražební cena v usnesení o dražbě, které bylo zveřejněno na stránkách Chlumce, byla stanovena na mnou zmiňovaných 4,5 mil., což jsem omylem v předchozím příspěvku zaměnil za cenu odhadní, která je však podle dostupných informací ještě o 2 mil. vyšší, tj. celkem 6,5 mil. V tomto světle už ta vaše nabídka zas tak výhodně nevypadá. Nespoléhejte se na to, že si ty vaše účelové lži nikdo neověří a nedohledá si relevantní informace.
A co se týká nadužívání termínu závist z vaší strany, je sice v módě častovat takto každého, kdo vyjádří kritiku či nesdílí nekritický souhlas s něčím jednáním, nicméně poukazuje to pouze na vaší hloupost a ubohost. A pozdravujte vašeho kumpána Novakova, až se mi po něm při čtení vašich řádek zastesklo, měl podobně kultivovaný slovník...

Katt - Profil | Čt 29.3.2012 19:45:01

Chlumecka >> Neznárodněj? V Chlumci se bude znárodňovat? Tak to je v řiti, nejdřív se šmelí, teď se bude bude znárodňovat, to zastupitelstvo stojí doopravdy za hovn° :-)
Já osobně věřím tomu, že pokud nebudete na Chlumci II, tak budete i jinde, než-li na Zámeckým (asi všichni víme o čem jde řeč) :-)

Bullteriér - Profil | Čt 29.3.2012 19:18:29

Chlumecka >>
No on to každý přepočítavá ze vstupného,ale už nikdo nevidí co je kolem.Taky jsem tuto informaci slyšel :-). to že tam jsou ted nový mola,místa jsou upravena a zasypána štěrkem,natažení elktriky,zachod apod.To taky něco stojí a né málo.
No já nezávidím ale chválím.U mě to máte za 1+.
To že se snažíte a něco proto děláte je u mě víc než nějaký peníze.Ryby jsou krásný a prostředí taky.

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 19:10:16

Bullteriér >> Je to jen o závisti....a rejžovat -))) Jsme rádi, když na konci roku skončíme na nule...máme to jako koníčka, ale tomu stejně nikdo nevěří, v chlumci se povídá, jak jsme všichni "za vodou"...z rybníka teda určitě... Musím se smát nebo teda spíš brečet-((

Bullteriér - Profil | Čt 29.3.2012 19:05:36

Chlumecka >>
Asi nevidím do pozadí,ale nechápu komu tam co vadí.Je to pěkně udělaný.Plaž si místní vybrečely taky ( snížen počet míst ).Tak že by někdo to chtěl jiný a začít rejžovat na rozběhnutém ?..

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 19:01:23

Katt >> No na Chlumci určitě, nebyli jsme tam my-(( ale nebojte, nebudeme tam na věky-)) Jednou se dočkáte. Přestěhujeme se na malej (Zámeckej), ten nám určitě neznárodněj-))

Katt - Profil | Čt 29.3.2012 18:58:33

Lepší? Jak co a jak kde :-( Také zdravím.

Bullteriér - Profil | Čt 29.3.2012 18:57:17

Chlumecka >>
Na co se rozčilovat.At to bylo jak koliv je to nádherná voda.Jsem s České lípy,ale v Chlumci mám rodinu.Jezdím tam chytat často a letos jedu zas.Hned na konci dubna.

Jen si rypnu a to s objednávkou: V lednu jsem psal na uvedený mail se stránek o objednání míst na termín konec Dubna s tím že těch míst potřebuji více,kvůli tomu že si tam chcem udělat sranda závody.Bylo mi odpovězeno že v pořádku a že se s tím počíta a stačí upřesnit v dubnu.Nedalo mi to a před 14 dny jsem tam jel osobně na mrkačku,jak jste udělali nová mola apod.mluvím se spravcem a o ničem vůbec nevěděl a místa která jsem chtěl už byli zamluvená někým jiným...Řečeno že na mail odpovída někdo jiný ,který nemá přehled.Podle spravce P. Braunstein.Bohužel mám místa jiná,a nelíbí se mi to.

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 18:27:02

Katt >> Jasný, všechno bylo dřív lepší-(( Taky to tak vidím. Zdravím

Katt - Profil | Čt 29.3.2012 17:44:32

A pro úplnost:

Usnesení Rady obce č. 19/38R/2011 ze dne 25.01.2012

Chlumecký rybník p.p.č. 836/10 (vodní plocha) v k.ú. Chlumec u Chabařovic
RO po projednání

A) konstatuje
že pronájem chlumeckého rybníka p. p. č. 836/10 (vodní plocha) v k. ú. Chlumec u Chabařovic občanskému sdružení Milada (IČ 27032418) nevyvolává – kromě dopředu uhrazeného nájmu 1 mil. Kč (15.12.2008) na dobu 20 let – konkrétní přínosy a užitek pro chlumecké občany ani pro obec jako celek.

B) upozorňuje
občanské sdružení Milada (IČ 27032418) na možnost výpovědi nájemní smlouvy tak, že roční výpovědní lhůta začne běžet ode dne 01.09.2012.

C) ukládá
Ing. Petru Maxovi, starostovi obce, informovat o tomto usnesení nájemce chlumeckého rybníka.
Termín: 31.01.2012

Katt - Profil | Čt 29.3.2012 17:40:39

Chlumecka >>
Vzhledem k tomu, že jsem u tohoto rybníka vyrůstal, sleduji celou situaci vcelku pečlivě.
To, že Hanusch rybník "prachobyčejně" zašmelil, o tom já osobně nemám pochyb. Co já vím, tak starosta potřeboval peníze na výplaty zaměstnanců OÚ, proto pravděpodobně využil nabídky, kterou dostal. To, že o tom vědělo zastupitelstvo, to je možné, já to však považuji za nepravděpodobné, protože by jim ten "prašivej" milion určitě scházel.
Můj názor je takovej, že Chlumecká rybářská jenom využila situace, kdy starosta potřeboval nutně peníze. Kdyby to nebyla ona společnost, asi by to vzal někdo jiný, ne však MO ČRS UL, protože to je skupina ignorantů kterým asi nejde vůbec o to, aby měli jejich členové kde rybařit.
"Všichni byli naštvaní na rybáře, že se o vodu nestarají...měli neustále stížnosti od místních na nepořádek a navíc neměli prostředky na udržování okolních pozemků" ..... tak to je hovadina, kterou jsem ještě neslyšel. O rybník i okolní pozemky bylo postaráno mnohem lépe, než-li dnes. Každý den obcházel jeden zaměstnanec OÚ rybník a sbíral nepořádek, který z větší části udělali lidé, kteří se chodili k rybníku koupat ( v té době tam na ryby chodila pouze hrstka místních rybářů, kteří toho bordelu moc nenadělali). V porostu kolem cesty byla pravidelně dělaná prořezávka (formou brigád pro ČRS) atd. Když se kolem rybníka projdu nyní, tak to je teprve humus! Humus, který z jedné strany dělají "koupáči" a z druhé rybáři.
" Měli neustále stížnosti od místních na nepořádek" myslíte ty místní, kteří se pak peticí postavili proti přímému prodeji rybníka? :-)

Chlumecka - Profil | Čt 29.3.2012 16:32:51

b.gun >>
Nedá mi to a musím reagovat : Tak za prvé. ČRS měl s obcí uzavřenou pouze Ústní dohodu o bezplatném užívání. Před tím, než jsme požádali oficiálně o pronájem tohoto rybníka, byl jsem osobně ve svém domě, který mimochodem vlastním spolu s ČRS v Ústí nad Labem na Masarykově ulici a vše jsem vysvětlil zástupcům MO ČRS (se kterými mám mimo jiné velmi dobré vztahy) - můj záměr a také jsem jim navrhl vzájemnou spolupráci, bohužel to odmítli se sdělením, že nemají zájem o vyjmutí tohoto revíru a vlastní hospodaření.
2. ) Požádali jsme oficiální cestou o pronájem rybníka, tehdy jsem p.Hanusche ještě vůbec neznal. Nájemní smlouvu nám schválilo celé zastupitelstvo, všichni byli naštvaní na rybáře, že se o vodu nestarají...měli neustále stížnosti od místních na nepořádek a navíc neměli prostředky na udržování okolních pozemků. Schválení smlouvy se dá dohledat v archivu ZO Chlumec...takže o nějaké šmelině zde nemůže být řeč. Nechci se vůbec zastávat bývalého starosty, ale věděli o to všichni (celé zastupitelstvo)
Jinak námi později nabízená kupní cena byla 3mil. Kč...jestli se Vám to zdá málo, nabídněte víc.Mimochodem odhad je zhruba 2mil.Kč...rybník se nedá vypustit a to je docela problém pro jeho využití. Nemám zájem se s Vámi dohadovat, nevím co jsem konkrétně Vám udělal, že mě neustále osočujete, ale už mě to přestává bavit. Hezký den Vám přeji pane "závistivý" S pozdravem Petr Braunstein - Chlumecká rybářská

fofo - Profil | Čt 29.3.2012 16:25:50

ruza >> nereaguješ na otázku z roku 2008?

ruza - Profil | Čt 29.3.2012 16:22:08

určitě bych tam nejel toto roční období- je to lom, kde je hloubka až 20m, chytá se většinou v hloubce od 3-10m, ale ani v této hloubce nebude voda dostatečně prohřátá.Určitě byh si počkal na teplejší měsíce, kde bude frekvence záběrů určitě úspěšnější.

b.gun - Profil | Čt 29.3.2012 16:03:41

Elgorn >> Nejenom ten "prodej" za milion, ale celá situace kolem chlumeckého rybníka smrděla hned od začátku a byla zralá na trestňák za porušování povinnosti při správě cizího majetku. Nejprve vypovězení smlouvy ČRS a předání rybníka do správy občanského sdružení Milada, provázené plnou hubou slibů o tom, jaké že z toho budou mít chlumečtí občané výhody, místní rybáři levnější povolenky apod. Najednou kde se vzala, tu se vzala, zjevila se na scéně firma páně Braunsteina neboli Chlumecká rybářská a zřídila na rybníku soukromý "revír" a po slibech o výhodách pro místní občany a rybáře nezbylo ani ň. Jen super výhodný byznys s náklady za pronájem 11ha vody ve výši 20 tis. Kč/rok. Pak se rybník snažil starosta "křišťálově čistým" způsobem prodat zmíněné firmě za směšný 1 milion (odhadní cena je tuším 4,5 mil.), když se tento nezákonný postup provalil, byl prodej změněn (neboť částka už byla zaplacena) na pronájem na dobu 20 let, tj. v horentní výši 50 tis./rok.

Elgorn - Profil | Út 27.3.2012 14:58:05

b.gun >> Tak za ten milion bych ho taky koupil ze svýho :-D i když ještě jsem zapomněl na bakšiš pro starostu ;-)

b.gun - Profil | Po 26.3.2012 20:27:33

Jen tak mimochodem...

Rok 2008:
b.gun: "...pěkný revír to byl, než ho zašmelili, udělali z něj soukromák..."
Chlumecka: "a sakra,máme tady tajné agenty-))) Jak za totáče. A ještě navíc "vyšmelený" rybník. Hm..hezké výrazy..."

Rok 2012:
"V posledním bodě klade obžaloba Hanuschovi za vinu, že bez vědomí zastupitelů prodal rybník firmě Chlumecká rybářská a smlouva tak byla neplatná."
Zdroj: http://usti.idnes.cz/soud-s-byvalym-starostou-chlum​ce-romanem-hanuschem-fh6-/usti-zpravy.aspx?c=A12032​6_175525_usti-zpravy_alh

Tak co, zašmelili, nebo nezašmelili...?

Komplexacek - Profil | So 7.11.2009 23:32:14

Stanley213 >> Hned vedle Vás :-) Nezapomeň procvičit podebírání, budu potřebovat častou asistenci.....

Stanley213 - Profil | So 7.11.2009 22:52:14

Komplexacek >> Hele, my tam taky jedem od středy. Na jaký místo jedete vy? :-)

Komplexacek - Profil | So 7.11.2009 22:37:40

Ahojte, jedem ve středu na pár dní. Nevíte někdo, jak to tam teď vypadá?

HonzaR. - Profil | Út 27.10.2009 21:17:58

Ahoj, jak to jde na Chlumci teď? Máte někdo čerstvé info? Díky

Sumik1 - Profil | Čt 22.10.2009 21:32:49

Dejviddd >> Já mám od nich Teflon http://www.carpsystem.cz/carpsystem-rybarske-oblec​eni-dvojdilna-souprava-cs-923 a taky jsem nadmíru spokojen. Ryby máte opravdu krásný, já má letos jen 12 a 13kg , ale spíš je to o čase. Tak ať se vám daří ještě překonat ty nádherné ryby.

Dejviddd - Profil | Čt 22.10.2009 21:18:07

Sumik1 >> Dik ..... obleceni mam todle http://www.carpsystem.cz/carpsystem-rybarske-oblec​eni-thermo-oblek-camu-880 a max spokojenost ..... muzu doporucit

Sumik1 - Profil | Čt 22.10.2009 21:12:47

Dejviddd >> Blahopřeji nádherné ryby , chtěl bych de zeptat co to máš za oblečemní v tom Camu a jak jsi spokojený s ním.

Dejviddd - Profil | Čt 22.10.2009 21:08:53

Krasna rybacka ...... vic bude na www.vydrateam.cz
top nastraha SBS M1 v kombinaci s Hi Vis Fluro Pop-up Franfurkter Sausage viz foto
www.sbsbaits.cz

Dejviddd - Profil | Čt 22.10.2009 20:57:18

Tady je ta vcerejsi dvaadvacitka ,presne 22kg/97cm , den 5C noc -2C voda 10C