Kdo zná Hauzerovi nástrahy!

Chtěl bych vědět jak pracují,kolik stojí akde se dají sehnat!DĚKUJI!
Autor diskuse: Saďa - , 10.4.2001 muškaření - nástrahy, návnady

Milan P. | Út 10.4.2001 22:13:53

Fishead: Ale jo, princip je jasnej, urvi co můžeš.

Jaroslav Soukop - Ryba - Profil | Út 10.4.2001 20:56:36

Telefon na Hauzera : 0168609931 - má ho novej - takže když někdo zná starej tak se nedivte . Cena asi 200 kč za 10 ks - podtažil !

Honza H. - Profil | Út 10.4.2001 20:11:35

peri je skvela nastraha.po jednom podzimnim lovu kdy mi Vlada znacne prechytal jsem jim naprosto propadl a celej podzim jsem na rece odchytal prakticky jenom na ne.Nejuspesejsi barvy jsou tmave hneda s cernou hlavickou,tmave hneda se svetle zelenou hlavickou (mela uspech u okounu a mensich stik),bila s cervenou hlavickou (vsechno originali od Hausera).K vazani peri mi prijde jako vhodny material peri ze skalpu slepice.Da se snaze sehnat na vsi(slepice se zabijeji kazdou chvili ale kdo te da kohouta) a na peri nepotrebujes zadnou extremni kvalitu skalpu aby sis je musel kupovat)

Fishead | Út 10.4.2001 17:25:30

Milan P.>Klidně tomu říkej jak chceš, to je fuk. Mě šlo o princip. Ta hmotnost je jen variací. Trubičková muška prostě může být vláčecí, stejně jako streamer. Jenom se v muškařských zemích (USA, GB) nepoužívá. Nejtěžší verze, co jsem viděl, měly maximálně zlatou hlavičku nebo trubičku z mědi.

Milan P. | Út 10.4.2001 15:49:40

Fishead: Já s trubičkovejma muškama nechytal, ale pochybuju, že by v nich bylo tolik gramu olova jako v peří. V tom je rozdíl, nástraha bude jinak chodit a bude i z jinýho důvodu účinná. Podle mne totiž naprosto věrně napdobuje mřenku nebo vranku, tedy rybky dna.

OndrejK - Profil | Út 10.4.2001 11:31:51

Ja jim nejak nemužu přijit na chut.Zkousel jsem je na pstruhovkach a učinosti zaostovaly za woblery.Většina mých znamých má vsak opacne zkusenosti,takze se na ne letos trochu vic zamerim.Jinak jsem vlacel jak je zde popsano,ale asi jsem neco delal spatne,nebo proste woblerum a rotackam vic verim a mam s nima mnohem vice zkusenosti.Rozhodne ale doporucuju vyzkouset,slysim na ne samou chvalu.

Vlada S. | Út 10.4.2001 9:52:24

Doplňuji k předchozím příspěvkům, že na peříčka berou skoro všechny druhy ryb, z méně častých úlovků zmíním např. plotice, podoustve, ale vzal mi to i sumec. Dobrý je si první peříčka sehnat od někoho kdo tomu rozumí, třeba originál od Hauzera, varuji před některými peříčky na krámech, kde je docela nepoměr mezi velikostí a váhou. Při vázání vlastních peříček se pak dá již docela experimentovat a muškaři tam snadno uplatní zkušenosti z vázání mušek. Dá se měnit nejen klasicky barva peříček a hlavičky, ale i počet peříček, způsob a místo úvazu, použití různých dráždidel do peříček, .... Jinak v loňské sezóně asi moje nejúspěšnější nástrahy spolu s woblery.

Fishead | Út 10.4.2001 9:05:35

Další oblíbené téma. "Hauserovy nástrahy" jsou ve světě od nepaměti známy jako trubičkové mušky. Je to stejná kategorie jako "marfičovy vánoční ozdoby", akorát marfič si je nedal, na rozdíl od p. Hausera, patentovat.

Milan P. | Út 10.4.2001 8:35:10

Souhlas s Udem, na duháka grizzly peříčka s oranžovou nebo černou hlavičkou, na pstruha rezavá peříčka s černým středem a se žlutou nebo černou hlavičkou. To se mi osvědčilo. Důležitý je chod nástrahy, musíš ji držet u dna a vést ji jen cuky špičkou prutu.

Udo | Út 10.4.2001 8:19:18

Hauserovy nástrahy se tahají přískoky na dně. Můžeš si je sám vyrobit. Není to nic těžkého, na válcovité olůvko připevníš nití peří ze skalpu kohouta a je to. Na jedno olůvko 4 pírka. Kdyby jsi chtěl však originál - Josef Hauzer, ČSA 229, 357 03 Svatava, okres Sokolov. Přibližná cena je 20 Kč za kus + asi70 Kč poštovné.
Jinak háček se připevní tak, že nástrahou - otvorem olůvka protáhneš vlasec a na ten ho pak navážeš. Učinnost nástrah záleží na okolních vlivech a na rybách. Zažil jsem i to kdy je ryby ignorovaly. Chytám na ně na pstruhovce, kde na ně jdou pstruzi, tloušti a okouni. Většinou na tmavé vzory - hnědá, černá.