Rybníček (jezírko), vodní dílo, projekt?

Vítám vás v této otázce :)

Celá situace se má takto:

z vedlejšího pozemku ze studny nám v zemi trubkou přitéká voda (mimochodem pitná a chutná), která se na začátku pozemku objeví v “napájecím místě”, a zase se schovává do země do truby. Za pár metrů to zase ale vytéká na povrch :) Pak to teče odhadem 20 metrů, než se to dostane do “místa”.

Na “místě” to mám přehrazeno hrází z hlíny a vykopáno. Je tomu pár let dozadu, co jsem v tomto jak já říkám rybníce (obsah max. 10 m3) choval celkem úspěšně pstruhy. Druhý rok chovu, kdy pstruzi přežili i zimu, mě ale navíc začala přitékat z dalšího příkopu voda, která s sebou přinesla asi nějaká hnojiva či co, pstruzi najednou zmizeli, našel jsem akorát 1 chcíplýho, několikanásobně zvětšený přítok mě hnul s hliněnou hrází a taky se žlučí.

A teď se dostávám k jádru věci. Chtěl bych si tento můj rybník obnovit, zvětšit a prohloubit. Chtěl bych to udělat legálně, a proto jsem začal pátrat, jak bych se musel prát se stavebním úřadem.

Výhodné z hlediska stavebního povolení – že se nemusí nádrž ani ohlásit je že je 50 metrů od baráku a nemělo by to být vodní dílo, což samozřejmě nesplňuju.

Navíc si ani nejsem jistý jestli jde o vodní dílo. Podotýkám, že potůček má při největším průtoku tak 0,5 litru/s.
Definice vodního díla zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vodn%C3%AD_d%C3%ADlo

V případě, že by se jednalo o vodní dílo, si nedokážu vůbec představit, že bych kvůli mému „megarybníku“ potřeboval nějaký projekt, něco keců od hydrologa atp.

Takže se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s řešením podobné situace, jak je to v tomto případě se stavebním povolením a nějakým projektem, kolik takový vodoprojekt stojí a kdo to vůbec dělá.

Díky
Autor diskuse: larryonov - Profil , 9.8.2008 všeobecné - ostatní

PROJEKTANT - Profil | Pá 30.4.2010 12:39:42

[ http://www.mrk.cz/text.php3?id=24 pravidlo 7. Neuvádějte na našich stránkách konkurenční, či komerční odkazy, pokud jste majitel či zaměstnanec propagované firmy/stránky. Nevkládejte žádné odkazy, které nesouvisejí s obsahem diskuse (spam).]

Miraryb - Profil | Ne 10.8.2008 12:20:50

Bejt na Tvém místě, zašel bych se informovat na stavební úřad, co vlastně po mě budou chtít a hlavně bych si to nechal dát písemně. Taky bych uvažoval o velikosti rybníku a případných dotacích, protože na vodní plochy pro nedostatek vody v přírodě jsou dotace dost značné a stojí za to si to vyběhat. Jsou i firmy, které se tímto zabívají, dotace si vyřídí a dílo provedou.

JKL - Profil | So 9.8.2008 23:23:27

V první řadě - definice z Wikipedie nevztahuj k zákonům. V řadě druhé - řiď se stavebním zákonem. A v třetí řadě - ty kecy ti můžou ušetřit dost nepříjemností.