Helikoptera nebo prubežka???

Zdravim chtel bych se zeptet co je podle vas lepši helikoptera nebo prubežka chtam na pelety a zatim jsem helikopteru v živote nezkoušel tak jestli budete tak ochitni poradte dík.
Autor diskuse: webster.16 - Profil , 6.8.2008 kaprařina - techniky lovu

Petrson - Profil | St 6.8.2008 21:24:24

>> Bachy > taky používám, boční olovo řadím do průběžek. Mám ale dojem, že ryby černou tyčinku se závěsem někdy poznají. Nedávno jsem na rybačce použil klasickou, "po staru" navázanou průběžku na jedné, a bužírku s bočním, stejně těžkým (15 g) olovem na druhé udici. Přestože použitá nasazovací "oliva" byla přímo na kmeni, kde se může motat, provizorní klasická montáž ve srovnání s natuněným bočním závěsem jasně vedla na dotažené záběry, o dost prudší a tedy sekatelnější. I když na druhou udici braly zhruba stejně co do četnosti, šlo jen o minipotahy, jakoby ryby během zkoumání nástrahy cosi odradilo.
Divím se, že trubičky se dávno nevyrábí z průhledných materiálů.

Máka - Profil | St 6.8.2008 21:14:37

ja používám průběžku na který se daj měnit koncoví olova, na konci máš gumu do který zajíždí obrtlik a když dáš větší tak s to máš na pevno a jsem s tím spokojen.

Petrson - Profil | St 6.8.2008 21:05:51

>> Maroš3310, thundarr, certbert > díky chlapi, píšu si :)
>> thundarr > ty návazce s bužírkou kupuješ hotové, nebo nějak vyvazuješ? Náhozy rozhodně do 100 m - zapomněl jsem dodat, že se jedná výhradně o fídr, jinde už boční návazce ani nepoužívám. Srkačky asi 5 let taky ne, na klasiku tedy zbyla jedině průběžka, kde měním délky a síly vlasce, což mi příjde dostačující.

Bachy - Profil | St 6.8.2008 21:00:03

Na pevném dnu určitě průběžka, v hlubších nánosech a pro delší hody bude lepší zátěž na závěs.

Petrson - Profil | St 6.8.2008 20:52:55

EDIT > ještě poznámka - musím upřesnit, že se nejednalo o originál helikoptéru, ale náhradu trojramenným obratlíkem. Teď z hlavy nevím, jestli originálka je nebo není průběžná a obratlík je možné plnohodnotně použít jako "vrtuli".

thundarr - Profil | St 6.8.2008 20:33:49

Petrson - Pouzivam navazcovy material potazeny bužirkou ... funguje to ... a myslim ze pokud hazes do 100 staci silnejsi navazcovka, ale jistota je jistota

Maroš3310 - Profil | St 6.8.2008 20:32:36

Petrson: Existuje tužidlo, Které tomu zamezí. Někde o tom psal ogon123. Mají to v brně u Zábranskýho mi bylo řečeno. Napiš mu SZ a on ti řekne přesně.

Petrson - Profil | St 6.8.2008 20:27:09

>> webster.16 > helikopotvoru jsem loni používal celkem intenzivně. Letos trochu míň, právě neprůběžnost jak jsem zjistil může být na závadu. Je tu sice širší možnost jednoduše měnit jak návazce, tak zátěž a tím její vzdálenost od trojobratlíku. Prakticky se ale koncová montáž nedá moc využít právě proto, že není průběžná, "vrtule" se tedy hodí jen k použití páternosteru. Začal jsem ji vázat hlavně kvůli tomu, aby se boční návazec nekroutil s kmenem, ale stejně to moc nepomáhá. Po nějaké době se většinou začne kolem hlavního vlasce omotávat. Takže v poslední době ji vynechávám.

Kdyby někdo věděl, jak zamezit motání páternosteru na kmen (pomocí nějaké antistatické chemie, odmaštění apod.), díky za každou radu.

GUGU - Profil | St 6.8.2008 20:07:00

webster.16 : Z té své průběžky udělej pevnou, tím že na vlasec za olovem dáš gumovou kuličku nebo váleček, do gumi zastrčíš dřívko, a je pevná.Pokud jsi s průběškou zvyklý házet, tak se ti bude házet dobře i s timhle.A jak tě to s pevnou přestané bavit, vyndáš dřívko a je průběžka.A jestli dáš gumu před i za olovem, tak u pevný můžeš i regulovat délku návazce posunem gumových kuliček-válečku zaražených dřívkem.Proč bys to komplikoval helikoptérama?