Myslite si, ze jsou rybari nekdy omezovani, nebo dokonce diskriminovani?

Nechci, aby tady vznikla nejaka nevhodna debata o tom, jaci jsou rybari chudaci, jen me zajima nazor rybaru v Cechach jak se divaji napriklad na zakaz pouzivani motoru pri lovu a na stejne vode se treba mohou prohanet lidi na vodnich skutrech nebo vodnich lyzich apod.
Autor diskuse: Denny - Profil , 6.8.2008 všeobecné - ostatní

Bachy - Profil | Čt 28.8.2008 14:18:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Denny - Na pstruhovce mě podle mne omezuje svaz, který není schopný udržet, či zajistit důstojné zarybnění původní rybou o velikosti větší než malé. Neříkám že na pstruhovce větší ryby nejsou, ale je jich podle mne tak málo, že lov na pstruhových vodách není plnohodnotný, není takový jaký by podle mně měl a mohl být. Jednoznačně nesouhlasím s tak malými mírami pokud je nastaveno takové benevolentní (vzhledem k tlaku na pstruhovky) odnášení ryb. Tedy omezuje mne "svazem nastavovaná výtěžnost" na pstruhových revírech a je mi z toho smutno.

patlal - Profil | Út 12.8.2008 21:15:49

mpmaik // Taky se trochu bojím jít na ryby abych náhodou nechytl kapra a nevyhubil tím pstruhy a dravce.Ani na dravce radši nepůjdu abych nějakého náhodou nechytl a taky mám objednaný noví mušák a radši s ním taky nebudu chytat co když náhodou chytnu nějaké pstruhy, to bych začal ničit Mrknatovu teorii.Sakra jsem zapikaný, no aspoň ta rachota ta je jistá .-)))

mpmaik - Profil | Út 12.8.2008 20:10:57

patlal - Takže nejsem sám......????

patlal - Profil | Út 12.8.2008 19:56:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jinak já jsem hodně diskriminovám,kvůli věčné práci se nedostanu na ryby skoro vůbec :-))

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 17:06:51

mpmaik : MRK není poradna, ale hlavně diskusní fórum, tak to chápu já. Pokud MM zde zřídí mateřskou školku, nepáchnu tam, čestný svazácký. Jedině o Mikuláši a na Velikonoce....

mpmaik - Profil | Út 12.8.2008 17:06:09

Mrknato - Vandruj , to je v pořádku . Pokud budem držet huby tak se nic nezmění ale musí se to měnit k dobrému a ne aby to ubližovalo věci , ať se jedná o lov ryb kaprovitých tak dravých i salmoidů

mpmaik - Profil | Út 12.8.2008 17:03:33

Denny - Rozumím ti, taky nemám rád napadání ba naopak mám rád když se zde na MRKu někdo zeptá tak pokud otázce rozumím a mám co nabídnout tak rád pomůžu. A nebudu buzerovat ve stylu : podobných otázek tu je dost tak si to najdi apod.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 17:03:04

mpmaik : omlouvám se ti, do systému ale budu vandrovat furt, už jsem takovej příteli. A brečet taky.

mpmaik - Profil | Út 12.8.2008 17:00:20

Mrknato - Já proti tobé nemám nic, jen mi vadí tvoje vulgarismy . Nikdy jsem ti neřekl křivého slova dokud si ty nezačal jestli si vzpomínáš tak s buzíkama jsi začal ty . A abych tě uklidnil jsem 100% heterosexuál a o složení boilie jsem nikde nenapsal jediné slůvko to si mne s někým pleteš. Já jsem rybář a ne kaprař . Rád si zachytám kapry na boilie, rad chytám všechny druhy ryb na feeder, rád vláčím i muškařím tak mne neodsuzuj že nejsem jen na jedné straně . Se spoustou věcí které píšeš souhlasím jen to někdy ženeš až do extrémů a pak se kolikrát do problematiky sám tak zamotáš že už to není ani ke čtení. Nevím co jsem ti udělal že mne nazíváš nepřítelem ale vnucovat do tvé přízně se vážně nehodlám.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 16:45:17

mpmaik : nepříteli, je mi jedno jaké jsi orientace, zde se bavíme o rybách. Já trochu theoreticky o systému, ty trochu prakticky o složení boilí a velikostech kaprů. Pokud na mě nechceš reagovat , nereaguj. Pokud chceš, reaguj přiměřeně a čelem. Nejím kapry ani buzíky. Ode mě ti žádné nebezpečí nehrozí. Nejím ani muslimy, jehovisty ani sladké. Pokud se někdy spletu, naběhnu si na "vidle" bodni, reaguj, ale neokopávej kotníky.....

Denny - Profil | Út 12.8.2008 16:34:57

Mrknato - :-))))))))))))))))))

Denny - Profil | Út 12.8.2008 16:34:06

mpmaik - priteli, ja jsem to nepsal na nikoho konkretne, jen by me to opravdu mrzelo aby se zbytecne lidi napadali nebo urazeli.Mas pravdu, ze ta otazka zabruslila nekam jinam ale pokud se to tyka rybariny jako takove nevidim problem se o tom bavit, me samozdrejme zajimalo v podstate neco jineho a to nejen pouzivani motoru ale myslel jsem tu otazku obecne, treba chatari vs rybari atd.atd.Myslim, ze me rozumis.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 16:32:04

Denny : dej sem papír, to podepíšu z fleku....

Denny - Profil | Út 12.8.2008 16:28:43

Mrknato - priznam se bez muceni,ze do toho nevidim,nemam moznost prakticky zadnych informaci,krome webu a nekolika pratel v Cechach,kteri se ale na pstruhovky moc nedostanou,nebo je to v podstate ani nezajima,ostatne takovych je dle meho soudu vetsina.Jen si myslim,ze by nebylo stastnym resenim ani pro pstruhove vody ani pro rybare,kteri tam lovi,aby se dostali do soukromych rukou,je to samozdrejme jen muj nazor a muzu se mylit,ale pisu to proto,ze si myslim,ze by mohlo dojit k tomu,ze by si nekteri na svych oblibenych revirech treba nemohli zarybarit a to z meho pohledu by bylo skoda.

mpmaik - Profil | Út 12.8.2008 16:28:27

Denny - zdravím , nikdo nikoho nenapadá jen mi vadí když dotyčný ať vleze do jakékoli diskuze byť je na jakékoli téma tak vždy mele jen a jen o tom jaký je nepříznivý stav na pstruhovkách jak jsou všichni špatní a jak všichni ostatní používají ty nejhorší metody lovu i kdyby diskuze byla o bezpečnosti jaderné elektrárny. A když neví co tak začne urážet do buzíků a podobně . Osobně znám několik homosexuálů a jsou to podstatně inteligentnější lidé s vyšším vzděláním než on. Pokud bude diskutovat k věci nemám žádný problém ale tvoje otázka byla ( používání motorů apod.) a nevšiml jsem si že by jsi se ptal procentuální poměr pstruhařů, kaprařů,masařů atd. nebo se snad pletu ??? Pokud si založí svou otázku na téma pstruhaři versus kapraři a porovnávání hospodaření MO v čechách nemám problém a rád si přečtu jeho myšlenky a popřípadě budu oponovat nebo souhlasit ale takhle NE.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 16:19:30

Denny : nechci zde preferovat můj pohled diskriminace pstruhovek, ale rád bych zde uvedl několik theoretických poznámek. Několikrát jsem zde zaslechl názory a to od dosti vysoce postavených rybářů v hierarchii svazu, že na fungování pstruhovek svaz doplácí z MP. Já bych s tím chtěl polemizovat, protože zarybňovací plány nejsou stanoveny pro 10, 1000, nebo milión rybářů, ale pro konkrétní revír. Když se revír lehce "přeplní" aby se udělalo rybářům dobře, musí se rychle odlovit, i z toho důvodu, že je nás moc, nebo ve snaze přitáhnout zájemce a peníze. Nikdo se ale nepozastavil, že kdyby svaz (nebo i jiný uživatel) prodal jen jednu pstruhovou povolenku, musí splnit zaryb. plán, který platí i dnes, pro mnoho tisíc rybářů. Na druhou stranu bych chtěl říci, že když to nemůže splnit svaz, těžko to celoplošně splní někdo jiný. Kaprařina se dnes přesouvá do soukromých revírů MO, ale pstruhařina se nemá kam přesunout, jedině že by ji svaz odhodil a chtěl dělat konkurenci a podnikat jako klasické soukromáky.................

Denny - Profil | Út 12.8.2008 15:43:35

Mrknato - ano uznavam,ze s patlalem to sice byla nekdy ostrejsi vymena nazoru ale bylo to korektni z obou stran,to ocenuji.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 15:40:33

Denny : jistě jsi poznal, že s někým se diskutovat dá, jak jinak než slušně (s patlalem to nebylo lehké, ale slušné), ale jiného musíš.... Nedělám to rád, věř mě, ale svoloč je svoloč.

Denny - Profil | Út 12.8.2008 15:35:38

Pratele,nechci aby se zdejsi otazka zvrhla k nejakemu osobnimu napadani,myslim,ze diskutovat se da i slusne a kazdy muze mit na to svuj nazor at uz je dobry nebo spatny.
Chapu,ze nekdo bude preferovat kapry,nekdo jine ryby,stejne tak jako ruzne zpusoby lovu.Kazdy druh rybariny ma sve kouzlo.

Mrknato - Profil | Út 12.8.2008 15:31:59

Já jsem diskriminován buzíky. Jednak mají vysoký tón hlasu, což mě znervózňuje a pak stále věří, že mohou přijít s nějakým kaprem do jináče a proto je furt pouští a chtějí to i po druhých. Proto taky kapry nejím...... jen na vánoce, kde k nim žádnej teplej nemůže, bo by umrznul.