Předražené zboží v e-shopu

Vážení kolegové, nevím, jestli je to správné, nebo není? Zvlášť, když jsem tady na MRKu skoro anonymní. Ale zase na druhou stranu - když chci upozornit na špatnosti jedné firmy, a i když o ní budu psát jenom pravdu, tak mohu být trestán za poškození firmy. Což je dost blbé. Chtěl bych jenom upozornit na e-shop as-fish, jestli si budete něco objednávat u této firmy, tak se prosím podívejte na jakoukoliv konkurenci a porovnejte ceny. Dělal jsem teď nákup pro můj koníček, první jsem měl vybráno u as-fish, potom jsem se podíval na konkurenci a zjistil jsem že kdybych si to koupil u as-fish, tak bych přeplatil přes 2000 Kč. Napřiklad prut Nash Hooligun má dražší o 300 Kč oproti Vápeníkovi, a to se říká, že Vápeník je prý drahý? Vlasec Awa-Shima Ion Power Reflektor jsem koupil za 279 Kč, as-fish ho má za 320 Kč. A to upozorňuji, že se nejednalo o akci, ani o vyprodej. A takhle bych mohl pokračovat dál. Já dobře vím, že každý e-shop má něco levné a něco drahé, prostě mezi sebou soupeří, což je v pořádku, ale pohybují se v normě. Ale u as-fish to stoji zato. Taky mi určitě napíšete, že tam nemusím nakupovat a budete mít pravdu. Taky nebudu. Chtěl bych Vás vyzvat, podporujme jenom dobré firmy. Nenosme své těžce vydělané peníze nepoctivým obchodníkům. Co vy na to?
Autor diskuse: m.koukal1 - Profil , 29.7.2008 všeobecné - ostatní

Majsher - Profil | Po 11.8.2008 10:09:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevím, jestli to vyjadřuje něco o poctivosti, ale o přístupu k zákazníkům, a potažmo lidem obecně, to něco vypovídá. Takový obchodník chce prostě rychle vydělat a nezajímá ho služba lidem. Teď si asi mnozí poklepou na hlavu, o čem že to píšu... Vždyť, o co jiného, než o co největší zisk obchodníkům jde. Bohužel, u nás, v rozvíjejícím se kapitalismu, často jen o toto. Ale jsou i světlé vyjímky a je jen na nás, na zákaznících, jestli je budeme podporovat a nedáme "zlatokopům" šanci.
Každopádně si cením autorova adresného příspěvku, je třeba si takové věci navzájem sdělovat. Už vím, kam se na netu budu koukat jako poslední.. :)

medvěd - Profil | Po 11.8.2008 10:00:19

m.koukal:to jsem přehlédl.Ostatní platí

m.koukal1 - Profil | Po 11.8.2008 9:59:01

Medvěd,ale já jsem v as-fish na štěstí nic nekoupil,jenom se chtěl na to upozornit

medvěd - Profil | Po 11.8.2008 9:36:38

m.koukal:nečekám odpověď.Jen nechápu,jak si může v dnešní době člověk,který zřejmě má a ovládá počítač veřejně stěžovat na to,že špatně nakoupil a vinit konkrétní obchod z toho že mu prodal dráž než jinde a navíc nazvat toho kdo mu prodal jím vybrané zboží za jím odsouhlasené ceny nepoctivým obchodníkem.Prostě tomu nerozumím a opravdu nechápu proč viníš ze svého "pochybení" obchodníka To mi připadá velmi zpátečnické.

m.koukal1 - Profil | Po 11.8.2008 9:27:02

MrCement, no už jsem tak mazaný a teď jsem si tam výhodně nakoupil.No ty si mně pěkně odhadl.To už jsem se dlouho tak nezasmál.

Medvěd,nevím co ti mam odpovědět na ten blbý příspěvek,asi tohle hodně štěstí v životě.

medvěd - Profil | Pá 8.8.2008 10:26:00

Velmi plamenná výzva.Jako za bolševika.Vyžeňme kulaky,továrníky , keťasy a ostatní,kteří bohatnou z naší dřiny,potu a krve.Proboha,to raději dědu kapra či ostatní zdejší šílence

m.koukal1 - Profil | Pá 8.8.2008 10:20:58

Děkuji za odpovědí,chtěl bych Vám ještě vzkázat.Že taky podnikám,ale ne rybářství,v záři to bude 12let co dělám obchodního zástupce a moje přítelkyně má obchod.A to že jsme s přítelkyní už 12let na trhu je proto že ceny tlačíme dolu a máme dobry servis.Někdo tu z Vás napsal moc krásnou věc.A to že,cituji:Každý obchodník svoji marži musí zvážit.U obchodu kde je výrazná odchylka od konkurence bych se bál nakoupit a to z důvodu že se obchod nestará a nesnaží se v konkurenčním boji uspět.S tím můžu jenom souhlasit.Možná se bude divit,ale já bych vůbec nemusel přemýšlet kolik co stojí,nechci aby to nějak znělo že se chlubím,prostě na to mám.Ale já mam prostě povahu že chci nakupovat tam kde mi nabídnou dobrou cenu a kvalitní servis.Už jenom proto abych podpořil dobrého obchodníka,jsem prostě takoví.Mám taky zkušeností,tam kde sem draze nakoupil tam se měl problému s reklamacemi.Přiznávám že to muže byt i naopak. Jo ty dobré ceny,tím nemyslím nakup u větnamcu.Chtěl jsem původně zveřejnit aspoň 60 položek abyste viděli že tam jsou velké cenové rozdíly,ale nebudu to dělat.Myslím si e-shop nejsou Tesco a Večerka a určitě se dá konkurenčním boji uspět?Tím nechci říct že bych si přál jednotné ceny,jenom to ne!!!!Ta doba už nesmí nikdy vrátit.Ale mate asi pravdu moje zadaní bylo hloupé a zmatené,protože každý má svoji hlavu a bude si nakupovat kde bude chtít.Tak se všem omlouvám a přejí hodně úspěchu na rybách.

anguilla - Profil | Pá 8.8.2008 10:20:47

m.koukal1: jak už psal m.b. svoje zkušenosti můžeš připsat do http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=52202 tam je to vše pohromadě.

MrCement - Profil | Pá 8.8.2008 10:07:57

m.koukal1: i negativni reklama je reklama a ti co tento e-shop neznali, tak diky tve otazce ho jiz maji v hledacku. Pokud si je chtel poskodit, tak jsi jim naopak pomohl. A nebo jsi vazne tak mazany :-)
Resis zde vec z urovne kterou ovladas a proto nakoupis u nejlevnejsiho e-shopu a to bys mohl nakoupit jeste levneji - kdybych to komentoval tvymi slovy musel bych zvolat : Hanba e-shopum v Cechach !!! /NEZVOLAM VSAK A PREJI JIM STASTNY ZIVOT NA VOLNEM TRHU/

Dulf - Profil | Pá 8.8.2008 9:28:36

No u As fish jsem nakupoval a naprosto spokojen s přístupem i dodávkou.Jestli to mají o něco dražší jsem moc neřešil.Pro mne je osobně důležítá důvěra v prodejce.Např.teď nemám moc dobrou zkušenost s Hobby-G.Objednal jsem si prut, a když přišel měl požkozené očko.Obratem jsem ho poslal zpět a přišel mi jiný a zase poškozený, tentokrát koncové očko.Neměl jsem sílu a ani náladu jim to posílat znovu, a tak jsem si to opravil.Neznamená to ovšem, že si od nich už nic nevezmu,akorát pruty ne.Jinak e-shopy používám často a nezaregistroval jsem snad juediný problém.Samozřejmě jsou ceny různé a to kvůli dodavatelům a jejich podmínek.(množstevní slevy atd.)Každý má dnes na výběr a určitě se nehodí kvůli cenovým hladinám jejich nabídky tady někoho propírat.

Lubo - Profil | Pá 8.8.2008 8:21:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když pominu vhodnost nebo nevhodnost posuzování kvality obchodníků podle ceny zboží, tak jsem přesvědčen že každý obchod a obchodník prodává a jedná se zákazníky tak, jak mu oni dovolí. Když jsem nespokojený, nechodím tam. Ale bohužel spoustu lidí odejde z nějakého obchodu nespokojený, u piva si zanadává, za čas ho to přejde a jde tam nakupovat znovu. Vidím to kolem sebe dnes a denně. Osobně jeden takový obchod u nás na černé listině mám. Před pár lety mne podvedli a tak už jem tam nikdy nešel a o jeho "solidnosti" jsem informoval pravdivě každého, kdo se zeptal. Bohužel v zákaznících je ještě pořád asi zakořeněný názor z doby minulé, že obchodník je pán. Není!

Minnow67 - Profil | St 30.7.2008 13:24:15

Musím se výše uvedeného e-shopu zastat. Po objednávce mě telefonicky kontaktovali s tím, co mají co nemají a co jsou schopni nabídnout jako alternativu. Volali dokonce dvakrát, čekalo se ještě po dohodě na dodávku zboží.
Z jiného, raději nejmenovaného e-shopu mám bohužel jinou zkušenost. Po několikeré telefonické urgenci z mé strany, mi bylo zděleno, že bohužel ne vše mají, ale že většinu dají dohromady a nějaké drobnosti nahradí. Velký šok jsem pak zažil při vybalování. Z celé objednávky přišla polovička a z té polovičky snad nesouhlasila ani jedna položka. Z paměti vylovím že se jednalo o dva návazcové materiály od sufixu nahrazeny nějakým carpsystémem, fluokarbon byl nahrazen nějakým monofilem od tandemu, ovšem stejně drahým, ale údajně bez paměti (má větší paměť než nejlevnější monofil). Zátěže jsem obdržel místo požadovaných 80g, bez konzultace 90g(vážili 100g), několik požadovaných balení háčků bylo rovněž nahrazeno dle výběru dodavatele a dokonce i pěna kterou jsem chtěl kulatou, došla hranatá. Bylo toho mnohem víc, ale už si nevzpomenu.
Bez ohledu na to, že tento e-shop patří mezi levnější a nabízí (ale asi jen nabízí) široký sortiment, nikdy už od nich nic nekoupím.

tonas3 - Profil | St 30.7.2008 12:16:34


No ty ceny jsou tam opravdu šťavnaté.Ale pelety tam ma za docela dobrou cenu.Ani ta sklopná bojka není špatná,

strejka - Profil | Út 29.7.2008 12:54:33

kdyby za tebou zde na MRKu stálo ještě něco víc než jen tato podivná otázka, dalo by se na dané téma asi i diskutovat, takhle je jakákoli debata jen nemístné míchání se do konkurenčních půtek, neni to pěkný, ale určitě se k tomu pár vhodných asistentů najde...

Unca - Profil | Út 29.7.2008 12:53:53

kalaban : Tak to je potom samozřejmě něco jiného. Měl sem na mysli že pokud provozuji e-shop, tak pro mě vlastně neexistuje žádnej region. Prodejce třeba může bejt z Olomouce, ale e-shop může mít na serveru v Pakistánu. Nic jiného v tom nebylo.

kuman - Profil | Út 29.7.2008 12:53:23

kalaban - mě se taky nelíbí taková negace v otázce na uvedený e-shop.... taky jsem tam nenakupoval ale pár kámošů ano a jsou spokojený.Šak neboj,já mám svoji hlavu,mě jen tak někdo k něčemu nedonutí:))) a vo tom toje

kalaban - Profil | Út 29.7.2008 12:47:07

kuman, unca:

nerad bych se dostal do role nějakého obhájce as-fish. Nikdy sem tam nic nekupoval a majitele opravdu neznám!
kuman: šak tě taky nikdo nenutí tam nic kupovat! A o tom to je ne? :o)
unca: tak docela si to nemyslím....nakupuji po netu často a vždy se mi naštěstí podaří najít eshop ve svém okolí, zboží si při přebrání zkontrolovat a taky ušetřit za dopravné.

kalaban - Profil | Út 29.7.2008 12:40:11

Jenomrybář - ®

prosím tě tvůj příspěvek je divný, jak jsi to myslel?
Tato otázka je jednoznačně tendeční a zavání úmyslem poškodit jmenovaný e-schop! Nesnáším rány pod pás........

Cottus - Profil | Út 29.7.2008 12:37:09

m.koukal1: Máš pravdu ...obchodem se živím téměř 20 let.
Kdyby to bylo tak jednoduché ,tak bych nic jiného nedělal...
ono je to naštěstí složitější,takže mám dostatek času na jiné záliby.

Unca - Profil | Út 29.7.2008 12:36:37

kalaban : Je fakt že u e-shopu mluvit o konkurenci v regionu mi přijde kapku z cesty.

kuman - Profil | Út 29.7.2008 12:28:55

kalaban - jenže mě jako zákazníka nezajímají provozní náklady ani konkurece v regionu - to je věc prodejce jak je schopen se se vším vyrovnat, je to jeho job ...jinak končí:))) ...zajímá mě pouze kvalita poskytovaných služeb a cena.Myslím to všeobecně na všechny obchody..

MrKos - Profil | Út 29.7.2008 12:28:04

m.koukal: posuzovat jen podle cen je opravdu mimo protože kromě kvality a servisu ještě hrají roli např. výběr a značky výrobků které daný shop prodává... osobně když objednávám na NETu tak většinu věcí neporovnávám ale prostě koupím tam kde objednávám něco co zrovna chci a jinde to třeba nemají a nebo naopak mají ale nemají tam to ostatní co chci koupit... je to normální tržní prostředí
tedy opravdu nechápu proč v zadání používáš obraty jako " špatnost firmy ", " nepoctivý obchodník " a nebo doporučuješ ať se vážení kolegové při výběru dívají na jiné shopy ... to je přece každého věc kam se bude dívat

Bachy - Profil | Út 29.7.2008 12:21:29

m.koukal1 - Přesně tak, jsou to všechno nepodstivci, vyděrači a chuligáni. Takhle nás kasírovat, no že se nestydí, banda jedna.... :o))

Jenomrybář - Profil | Út 29.7.2008 12:19:53

Kalaban: nechci Koukala hájit....to v žádném případě! I mě se zda jeho otázka dost zmatená a nic neříkající! Ale ty o něm také nic nevíš a obviňuješ ho z levoty! V tu chvíli jsi stejný jako on.....a to mu kažeš? Proč prostě nenapíšeš ,,ano je to divný příspěvek, co jsi tím myslel?" Proč musíš hned přidat agresi?

Unca - Profil | Út 29.7.2008 12:09:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

m.koukal1 : Osobně bych neřešil ceny e-shopů. Je to pouze na obchodníkovi jaké nabídne zákazníkovi ceny a pouze na zákazníkovi jestli mu ta cena bude vyhovovat. Já když něco kupuju tak moc nehledím na to jestli má někdo tu samou věc o 300kč levnější, ale mnohem důležitější je pro mě důvěra v obchodníka. Teď sem kupoval navijáky. Ten samej naviják se dá sehnat v e-shopu o 1000kč levněji než sem ho koupil já, ale prostě radši půjdu do Olomouce do kamené prodejny, protože mám důvěru v prodávajícího. To je to samy jako s tím e-shopem. Pokud tam někdo něco nakoupil a byl spokojenej, tak ho asi nebude moc mrzet připlatit nějakou kačku navíc, když bude vedět že nakupuje u seriozního obchodníka.

kalaban - Profil | Út 29.7.2008 12:05:52

m.koukal1 - ®
mám na to stejný pohled jako hraji! Jak můžeš posuzovat poctivost obchodníka jen dle jeho cen?! To je opravdu velmi zvláštní přístup! Neznáš jeho provozní náklady, neznáš konkurenci v regionu, neznáš kvalitu poskytovaných služeb, nevíš v podstatě nic a už špiníš něčí jméno. Toto je opravdu velice zvláštní a smrdí to velkou levotou!!!

m.b. - Profil | Út 29.7.2008 12:05:42

škoda nového threadu, už tu existuje diskuse o rybích obchodech http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=52202

Nepoctivost nejde ruku v ruce s cenou. Každý obchodník svoji marži musí zvážit. U obchodu, kde je výrazná odchylka od konkurence bych se bál nakoupit a to z důvodu, že se majitel o obchod nestará a nesnaží se v konkurenčním boji uspět - změna obchodu je na internetu v časech pár sekund. Tedy abych to vysvětlil: internetový obchod není jeho prvotním zájmem, což v mém případě při nákupu přes internet velká překážka.

Stillman - Profil | Út 29.7.2008 12:04:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S tímhle obchodem nemam žádné zkušenosti ale e-shop colmic je velmi bídný...reklamace na půl století, zboží příde vadné nebo příde jiné než si obědnáte a ani nejsou schopný zvednout telefon a říct nemáme...můžem poslat tohle je to podobné...tohle je jen můj poznatek nikomu nevnucuji svůj názor ;-)

m.koukal1 - Profil | Út 29.7.2008 11:59:58

hraji,dobře, souhlasím tebou

Minnow67 - Profil | Út 29.7.2008 11:57:19

Zlatej socialismus, všude stejné ceny. Kdo se v tom má teď vyznat, že ? :-D :-D :-D

hraji - Profil | Út 29.7.2008 11:55:17

m.koukal1: ty jsi nepochopil, co jsem chtěl svým příspěvkem sdělit, tedy ti to napíšu srozumitelněji. Celý ten příspěvek je divný.

m.koukal1 - Profil | Út 29.7.2008 11:50:26


Karalec, Tesco a večerka to není dobry přiklad.
Můžete to napadat jak chce té,ale svůj účel to splní
Hraji,já mam zkušenost že firmy které prodávají levně mají i dobry servis a naopak.

kuman - Profil | Út 29.7.2008 11:47:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

m.koukal1 – hmm,zajímavé.Od toho je právě možnost přístupu k internetu na E-shopy.Můžeš porovnávat ceny zboží u různých prodejců aniž by si cestoval po obchodech. Pak se v klidu doma posadit a objednat))Prodejce dostane od dovozce nějakou doporučenou cenu ,cenu na krám si určuje nakonec sám podle sebe.Taky záleží kolik určitého zboží odebírá –podle množství dostává slevu od dodavatele a pokud se zboží prodává dobře může nasadit cenu níže než je doporučená dodavatelem. Ceny u některých výrobku jsou stejný všude – je to dané smlouvou mezi dodavatelem a prodejcem.Pokud nakupuješ,záleží jen na tobě kde co si objednáš pokud je cena pro tebe rozhodující,což samozřejmě je téměř u každého.Dražší věci kupovat nemusíš.Jenže pokud budeš objednávat zboží v různých obchodech,tak na konec zjistíš,že zaplacením ceny za doručení jsi na tom v podstatě s cenou stejně jako kdyby byl nákup proveden na jednom místě a třeba i za větší peníze ) chce to hledat podle cen co je výhodnější.Myslím,že zrovna AS-FISH není co se týče cen nejhorší obchod….jsou mnohem dražší….

R.P. - Profil | Út 29.7.2008 11:40:02

na www.awashima.cz stojí reflektor taky 320 kč, takže mi to nepřijde zase tak divný

Pivař - Profil | Út 29.7.2008 11:36:57

Promiň, ale nechápu. Problém bude spíš v Tobě, než v obchodníkovi.

karelc - Profil | Út 29.7.2008 11:31:21

Na tom, že mají zboží dražší, nevidím žádnou, tebou zmiňovanou, "špatnost". Takhle bys klidně mohl nařknout ze "špatností" všechny malý večerky, protože v porovnání s Tescem mají všechno dražší...

hraji - Profil | Út 29.7.2008 11:26:53

Vážený kolego, to že má někdo vyšší cenu než jiný ještě neznamená, že je nepoctivý obchodník. Celé to tvoje povídání je velmi zvláštní.
A dobrá firma je jen firma s nejnižšími cenami? To zdaleka nemusí být pravda. Jak je firma dobrá se pozná většinou až se řeší problém. Levně prodat umí každý, ale zajistit i kvalitní servis, zodpovědně a rychle řešit reklamace, vyměňovat zboží, které zákazník "špatně" vybral na netu, to je jiná.

Zajda - Profil | Út 29.7.2008 11:22:27

Nikdo tě nenutí u nich nakupovat...