Lepení krmení na feeder a plavanou

Ahoj plavačkáři. Rád chytám na plavanou, i když těch vašich (závodních) kvalit zdaleka nedosahuju. Nedávno jsem si pořídil přípravek collix, protože už párkrát se mi stalo, že jsem to při míchání netrefil a krmil jsem všem po proudu jen né sobě. Jezdím občas na ryby se Salmem. Je mu teprve 14 a jeho doménou je vláčka, ale spolu jezdíme feedrovat. S mícháním krmení má ještě menší zkušennosti než já a tak se mu stává častěji, že krmení netrefí. Collix se mu moc líbil, ale byl smutný s toho, že je to trochu mimo jeho fin. možnosti. Na jeho nápad jsem zůstal zírat. Začal používat bramborové knedlíky v prášku za 17,90 a světe div se - funguje to stejně. Možná, že neobjevil Ameriku a vy to dávno znáte. Pokud ano zajímalo by mě jaký v tom vy, jako profíci vydíte rozdíl. Pokud ne vyzkoušejte prosím a napište sem co si o tom myslíte. Možná mě výrobci nebudou mít zrovna rádi, možná tomu najdete mouchy. Já je nenašel a proto by mě zajímal váš názor, jako skutečných odborníků. Předem díky za názory.
Autor diskuse: Juraj - Profil , 7.7.2008 plavaná - nástrahy, návnady

Píňas - Profil | St 6.3.2013 20:38:57

Rybkin >> No tak děkuju,zkusím a třeba se i něco povede,už se numůžu dočkat až si sednu k vodě

Rybkin - Profil | St 6.3.2013 20:31:51

Píňas >> Hlína ti to zatíží a krmení po ni bude tmavší což je v tuhle dobu dobré

Píňas - Profil | St 6.3.2013 20:30:37

Zdravím,protože jsem sváteční feedrař a o víkendu se chystám na ryby tak bych měl taky otázku,jelikož je manželka cukrářka tak mám spoustu usušených zbytků dortových korpusů které jsou sladké,jsou v tom vejce atd,už to mám vyzkoušené a krásně to váže,přidávám do toho ještě krmítkovku a pražené konopí a červíky a teď se chci zeptat jestli tam musím dávat i tu hlínu,je tam důležitá?

KACI - Profil | Út 5.3.2013 12:53:08

Pokud chceš lepivější směs do krmítka, tak můžeš zkusit přidat vařený kukuřičný šrot,cukr, mleté ovesné vločky,nebo jak píše Miki hladkou mouku. Pokud bys krmil krmnými koulemi na řece, tak nezapomeň na hlínu, stačí z krtince.Jestli chceš komerční lepidlo, tak zkus PV1.

Miki - Profil | Ne 3.3.2013 11:42:51

Bramborovej knedlík v prášku je stará známá věc a podobně funguje i třeba hladká mouka.
Ono jde ale vždy hlavně o to, kde a jak chytáš. Já jsem měl třeba potřebu lepit krmení jen vyjmečně. Jinak ten Collix je originální přípravek, který ale taky perfektně funguje. Tím chci jen říci, že když použiješ ty knedlíky s těma ztužovačema atd., tak by se ti taky mohlo stát, že se ti to pod vodou nerozlepí--jinými slovy, že krmení nebude pracovat. Je tedy otázkou v jak silném proudu chytáš. Ty lepidla na krmení se většinou používají, když máš v krmení hodně živé složky, která ti krmení trhá a nebo je rychlá voda a ty do krmení přidáš kvůli zátěži třeba drobný štěrk atp., ale na feeder, kde ti krmení drží v krmítku by jsi se měl obejít (na vyjimky) bez zbytečného lepení.
Většinou se vše odehrává (konzistence a soudržnost) právě při přípravě na břehu, která musí být pomalá--nechat vše navlhčit, prohnat přes síto, přidat správnou hlínu atd., atd.-pak by neměl být problém i bez lepidel.

matej.pp - Profil | So 2.3.2013 22:16:12

Ahoj pokud chcete, aby jste měli lepivé krmení stačí na to obyčejná krupička na jídlo. Mám to vyzkoušené a je to super např method feeder

Miraryb - Profil | Po 7.7.2008 19:42:41

Nedávno jsem sem dával otázku na vařené brambory. Teť je vařím, mačkám a míchám s kukušrotem, praženými semeny z pekárny a je to taky perfekt. Nadělám koule, které drží pokupě a ve vodě se pomali rozpadají. A do hrubších brambor kapři buší, pokud je nezlikvidují a drží se na místě. A tak si myslím, že i to těsto může fungovat podobně a je to teda docela dobrej nápad.