Náhradní topsety na děličku

Mám starší děličku s jedním topsetem. Neznámá firma Veret ( dříve jsme ji tady probíraly). Jsem s ní nadšenej, je to sice dřina bez bedny a bez háků, ale paráda. Tolik ryb na anglána nikdy nechytnu.
Potřeboval bych ale ještě nějaký topset, ale nevím jestli může být od jiný značky a podle čeho případně vybírat.
Dík za nějakou radu.
Autor diskuse: anys - Profil , 1.7.2008 plavaná - náčiní, doplňky

anys - Profil | St 2.7.2008 15:40:59

Tak jo, nějak to letos vydržím a na přesrok snad něco ušetřím.I když jsem chtěl šetřit na bednu. Zkusím ještě Oriona. Dík

kajda - Profil | Út 1.7.2008 19:48:02

anys:Jak pise Hiram opravdu vyzkousej Oriona-nic jineho ti neporadim!!!!

Hiram - Profil | Út 1.7.2008 19:13:36

Být tebou raději opláču ty peníze a koupím jinou děličku už s topsety. Na trhu i z druhé ruky je toho na prodej pořád spousta. Uvažuj o tom i takhle: máš starou děličku - schánění náhradních dílů - PROBLÉM, jejich cena může být klidně vyšší než u nových děliček. Jistě je to starý model tedy žvýkačka a poleno, když už jsi to s děldou vyzkoušel a baví tě to tak proč si lov ještě nespříjemnit. Z vlastní zkušenosti vím že chytat s těžkou anebo lehkou a rychlou děličkou je rozdíl jak mezi dvěma různými rybolovnými metodamy. Jinak si vem do tubusů díly na které nasazuješ top a objížděj prodejny.... (Raven - Brno, Milo Loštice, Mivardi Mohelnice, Colmic Pardubice..... a pobočky jinde...... a rozhodně zkus i "opraváře" jako Orion....

spinka - Profil | Út 1.7.2008 17:13:34

Vezmi ten poslední díl na který nasazuješ topset a pokud máš možnost se stavit v Trabuccu v Praze,tak ti tam ochotně něco napasují (nebo seženou).Měl jsem stejný problém.

hraji - Profil | Út 1.7.2008 14:30:10

S topsety je to tak, nemusí nutně být od stejného výrobce, ale co je důležitější, musí přesně sedět na děličku, tedy musí mít vhodný průměr a vhodný kónus, aby se daly bezpečně nasadit a oddělit. Nejlepší by asi bylo sehnat ty originály, jinak se poptat u opravářů děliček, zda jim nějaký, pro tebe vhodný, topset někde v koutě za skříní nezahálí. Ale bude to dlouhé hledání a je potřeba to samozřejmě přiměřit, což nejde jinak než s osobní účastí minimálně části tvé děličky na místě výskytu potencionálně vhodného topsetu.