Recepty - který je lepší?

Chci zkusit nějaký z těchto receptů. Poraďte prosím, který vybrat, popřípadě co do něj ještě přidat?
Autor diskuse: jojokill - Profil , 1.7.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Petr Koch - Profil | Čt 28.8.2008 15:39:59

george1 - ® : dík :o))
ali - ® : nasmažím ti to do SZ, nebudu to tady zasírat.

george1 - Profil | Čt 28.8.2008 15:32:48

Petr Koch-diky za radu ja si nic nemicham jen mne zajimalo kolik se tak dava zhruba vajec na to mnozstvi.jo a hodne stesti v tovacove.

ali - Profil | Čt 28.8.2008 15:32:32

Petr Koch - ®: nechci vám to toho zasahovat, ale zhruba nakolik Kč by vyšlo 1kg

Petr Koch - Profil | Čt 28.8.2008 15:01:53

george1 - ®: no tento recept nechytám, snažil jsem se ho jen trochu poupravit. Dal bych do něj 7ks vajec na 1kg, ale ono záleží na velikosti vajec. Lepší je začít s menším množstvím a podle těsta dodat další vejce nebo třeba stačí jen voda.

george1 - Profil | Čt 28.8.2008 9:03:39

Petr Koch - a kolik pridavas vajec do toho receptu co jsi opravoval nize

altero - Profil | St 27.8.2008 20:50:15

Petr Koch - ®: v pohode, vlastne som este neskusal, preto sa pytam, to tvoje sa mi paci :) a otazka bola aj pre ostatnych, ci by to tak ozaj slo :) niesom zadavatel otazky, nemozem dakovat, ale dik moc :)

Petr Koch - Profil | St 27.8.2008 20:38:29

altero - ® : to co jsem napsal bych ušoulel, přidal jsem jen nezbytné minimum, abych byl ochoten na to chytat :o). Kdybych si měl něco málo přidat, buchl bych tam ještě EO a něco na urychlení trávení. Měl jsi v tom svým receptu zbytečně moc drahejch věcí. Vždycky to nemusí být ta nejlepší varianta. Tím, že se nebojíš narvat do boilísu drahou olihňovku a robin red, tím kuličkám nemusíš pomoci. Já jsem zkoušel boilísy s 40% RR, ale nezaznamenal jsem nějakej extrémní úspěch. Jde to udělat, ale proč? A olihňovka je opravdu aromatická jako blázen. Zkus udělat třeba 1/2kg s 20%olihňovky a dej tam esenci jakou chceš :o))) Budeš cítit jen tu oliheň, ale kapr nejsme my. To zkoušení je nejzajímavější, jediný co nám asi chybí všem je čas. Kdyby jsme mohli být u vody stále, to by se daly zkoušet věci :o)) Ale ztrať půl sezóny, aby jsi zjistil, že to byla chyba. To co jsem ti napsal je jistota :o)

altero - Profil | St 27.8.2008 20:23:17

tazke podla Kocha by to slo? :)

Petr Koch - Profil | St 27.8.2008 15:58:59

altero - ® :
- zbytečně moc olihňovky - dej max 100g i tak ti to přebije všechno.
- zaznamenali jsme reakce na LT ve smyslu zvedání koule. Nevíme to jistě, ale dej raději 100g a zbytek nahraď tříděnou
- fišlahmyz v pohodě
- robin red nemám s kombinací s olihní zkušenosti, ale nebude to asi problém
- albumin máš už na horní hranici, ale aspoň ti to zkrátí dobu vaření a pěkně vytvrdnou
- 200g klíčků je dost, při ubrání RR a olihňové moučky by stačilo 10%

Já bych to postavil takhle
100g olihňová
50g robin red
100g LT moučka
200g lososová nebo tuňáková
250g fišlahmyzák
80g albumin
100g mléčný mix
120g klíčky

A do toho jen trochu lososovýho oleje 25ml a aminokyselin tak 40ml bez esence :o)

Daniel Kobr - Profil | St 27.8.2008 15:45:40

jojokill:Věřím tomu,že na Mokřadu a na Gruntech nachytá.

Sla - Profil | St 27.8.2008 15:03:31

altero: mozna bych mel obavu z toho aby to drzelo, zkus pul kila uvidis

altero - Profil | St 27.8.2008 14:59:50

a co hovorite na tento?
200g olihnova m.
200g LT m.
200g fyshlahmyzak
100g robin red
100g abumin
200g psenicne klicky
AK olihen

ogon - Profil | St 2.7.2008 20:30:38

wogar -taky odjinud myslis z koblova??:o)))

Pvl - Profil | St 2.7.2008 20:28:10

wogar - ® Podle toho co jsi napsal hned v prvním přísp. na profíka nevypadáš -pravda :o§)) Profík by alespoň odpověděl profesionálně :o§))

wogar - Profil | St 2.7.2008 20:25:48

Kluci,tato rubrika není na to abychom se dohadovali co je umění a co né.Já přece netvrdím,že jsem nějaký profík,jen tam máme od 23.7.závody,tak jsme to chtěli vyskoušet.Kdyby jste se podívali na mé fotky všechny co tu mám,tak byste viděli že hezké ryby mám i odjinud.Už se nechci obhajovat ani s nikým hádat.Raději bych se s vámi všemi sešel někde na rybách.

Lee-Haney - Profil | St 2.7.2008 19:17:57

Wogar nic proti a nic mi do toho není.Nikdy sem velkou rybu co máš na fotce nechytl ale i přesto musím souhlasit s lidmi co si dovolili kritiku a to že chlubit se trofejním kaprem z rybničku který má něco přes hektar a je přecpan trofejními kapry je opravdu naivní.Netvrdím že když tam přijede kdokoliv a kdykoliv že takoveho kapra tam chytne.Čtu pravidelně forum a je tam třeba tyden nebo dva co se tam nechytne kapr přes 80,na druhou stranu když si člověk pár věcí ověří na co se kapři chytají a kde tak když vyjde počasí tak si nemyslím že tento úlovek bych považoval na tehle vodě jako něco mimořádneho...Nic ve zlém ale je to tak a to ti potvrdí každý kaprař co chytá na vodách kde si takoveho kapra musí opravdu vysedět uměním.....

wogar - Profil | St 2.7.2008 19:01:04

PavelP:Musím tě zklamat.Ani chytil ani mastercarp.A co se týče váhy tak se podívej na stranky mokřadu a tam klub 15.Měl dokonce víc ale závist tady nepatří.

Pvl - Profil | St 2.7.2008 18:03:20

Jeden udělej a hotovo . Nemusíš toho dělat moc. Na zkoušku třeba jen 0,5 kg těsta . Někdy i zdánlivá " plácanice " může šlapat .

Petr.J - Profil | St 2.7.2008 17:05:19

Aby hraji neřikal, že nedám konkrétní radu podívej se sem a přečti si i komentáře. http://www.lovkapra.com/view.php?nazevclanku=vyroba-boilies-z-krmitkove-smesi&cisloclanku=2008060003

hraji - Profil | St 2.7.2008 16:16:12

Petr.J: podívej se na rady, co tu padají přede mnou a podívej se na to, co radíš ty. Je to bla bla bla a neporadím, protože mě to stálo .... Takže jsi na tom stejně, neporadils mu nic, co by nevěděl. A to to tu jde, ne, neporadit. Užij si to svoje kapří tajemství kolego. :-)

Dev - Profil | St 2.7.2008 15:41:15

Myslim ze 90% lidi ti rekne, ze chytit kapra stejne velikost na mokradu a jestrabicich je trosku rozdil :) ono ty 93 a podobnych ryb se tam chyta tydne jako maku :-* Tak se chvastat takovou rybou, ostatne " Třeba kapra jako tento.96cm a 18kg.Pak dej vědět cos chytil ty na superrecepty. " myslim hovori za vse ;) .. Ale proti gustu,zadny ....

Petr.J - Profil | St 2.7.2008 14:31:05

hraji Nevím proč myslíš, že koule udělané z komerčních směsí jsou levnější, asi moc ne, jestliže použiješ všechno co výrobce doporučuje tak jsi skoro na stejné ceně co stojí mražené a více než stojí hotovky trvanlivé. Jestli nejsi kaprař, tak nechápu proč mu radíš a ještě k tomu blbě.
jojokill , netvrdím, že na ty tvoje recepty se nedá nic chytit, ale určitě to není žádná bomba. Určitě se dají udělat lepší koule za rozumnou cenu. Já třeba dělám koule na léto odhadem za 60Kč Kg a nejednou jsem přechytal komerčáky. Bohužel ti svůj recept neprozradím, protože mě stál roky vývoje, zkoušení a tak. Jenom ti dám takový tip, použij krupici, rybí moučku, kočičí nebo psí granule a nějaké ptačí zoby, česnek není špatný .

hraji - Profil | St 2.7.2008 13:45:42

jojokill: vím, že mě nemusíš, a ani nejsem kaprař, ale přesto se ti pokusím poradit. Ne v tom, který z těch receptů je lepší. To nevím a neumím to posoudit. Ryby by se daly asi chytit na oba. Předpokládám, že u tebe asi bude základní problém v penezích. Prostě nemáš několik stovek na nákup boilies. To chápu. A taky chápu, že na ně chceš chytat. Myslím si, a asi nejen já, že nejlepší volba pro tebe je koupit nějakou hotovou směs na výrobu boilies a své vlastní si ušoulat doma. Bude to levnější než kupované hotovky, bude to ze směsí, které jsou kvalitní a dobře sestavené, tedy je jakási "jistota", že budou fungovat.
Samozřejmě máš ještě možnost se podívat na servery výrobců boilies u nás a tam se podívat na recepty zveřejněné. Ale jestli nemáš peníze, stejně nenakoupíš potřebné suroviny.

Pavel P. - Profil | St 2.7.2008 13:31:13

-> wogar tak nevim kde by tento kaprik z te kaluze vzal 18 kg, max 16, a to ze sem davas fotky ze hustenovic, tak to je teda ostuda, nikde bych fotku z takoveho rybnicka ani nedaval..... A chytil, nebo mastercarp taky neni zadna vyhra, na takovy srot bych nikdy nechytal. Ale kdyz se dokaze nechat jen kvuli par korunam dole tak uplatit..... OSTUDA