otázka? jelec tloušť

muzu se zeptat musí se oddělávat šupiny z jelce tlouště když si ho chcy připravit k jídlu?
dekuji za odpověd.
Autor diskuse: pope - Profil , 27.6.2008 plavaná - ostatní

m.b. - Profil | Po 30.6.2008 10:09:35

N PLCH - ® Ne 29.6.2008 21:44:45> v jednoduchosti je síla ;-)

PLCH - Profil | Ne 29.6.2008 21:44:45

m.b.: Aha, myslel jsem že to bude trochu složitější :-)) Až nějakého čapnu tak možná vyzkouším...

m.b. - Profil | Ne 29.6.2008 20:45:59

PLCH - ® Ne 29.6.2008 20:36:23> do alobalu s olivovým olejem, česnekem a zázvorem

PLCH - Profil | Ne 29.6.2008 20:36:23

m.b. : prosimtě a jak si ho upravil? dělal si ho v alobalu, nebo v klícce? :-))

rehak - Profil | Ne 29.6.2008 20:05:19

vykuchej oskrabej a skus sam a nazor si udelas jediny co reknu gril neni spatny

m.b. - Profil | Ne 29.6.2008 19:42:20

dneska tloušti na grilu - jak se všichni olizovali.. nejen, co rybář, to názor, ale taky co rybář, to jinak schopný kuchař :)

PLCH - Profil | Ne 29.6.2008 15:52:10

Mě tloušť příliš neoslovil, chyt jsem si ho jednou v zimě na takovém potůčku a maso měl tfujtajbl :-))

jepice - Profil | Ne 29.6.2008 15:36:43

kamarád bere většinou tlouště větších rozměrů a toho normálně vykuchá, šupiny jdou pryč, vyfiletuje ho, osolí, obalí v mouce s paprikou, pepřem a kmínem a smaží. Prý to potom krásně křupe a je to moc dobrý.

PLCH - Profil | Ne 29.6.2008 15:27:50

Bacil z domu: Hmm, to zní lákavě ! na 100% vyzkouším. Už si du dát bokem štryclu chleba...

Bacil z domu - Profil | Ne 29.6.2008 14:59:46

Každopádně neškrábat,nekuchat.Po upečení otevřít břišní dutinu,vybrat obsah,odebrat hlavu,sloupnout kůži se šupinami a zbytek vyhodit.Vhodná příloha je plesnivý chleba,penicilín z plísně odstraní případné zdravotní problémy slabších jedinců.

numen - Profil | Ne 29.6.2008 12:28:23

Vietnamci vezmou kapra vykucaného bez hlavy se šupinama a zabalí ho do těsta.,
Po upečení nepoznáš že jsou to šupiny. Bohužel recept jsem si nevzal.
Ale byla to nějaká rýžová mouka s něčím.

Bogi - Profil | Ne 29.6.2008 7:04:49

pope - no jak vidíš, tak co člověk to názor a na každym trochu pravdy
každopádně šupiny dolů pokud ho budeš jíst

PS - a napiš potom jestli jsi ho ochutnal a jak chutnal :-)

Sander - Profil | So 28.6.2008 22:29:33

pope > tloušť, vhodný na podkovy, je potřeba od 45cm a výš, to už jsou ryby starší deseti let. Za celou dobu se živí všemožnými humusy, ze kterých se jim v těle ukládají jedovaté látky jako jsou těžké kovy a pod.. Pravidelná konzumace takových ryb člověku může způsobit zdravotní problémy.
Radši je pouštěj.

petr12 - Profil | So 28.6.2008 22:23:19

pope-pust ho popíku,nebuď vůl jako kráva!!!!!

noap - Profil | So 28.6.2008 20:05:22

Tlouští maso se rozpadá jak bahno a je nevalné chuti....jediný co se z něj dá stvořit chuťově ucházejícího- je pomazánka. V zimě je prej konzistence masa údajně lepší, ale opravdu to nestojí za to ho brát domů....je fakt lepší ho pustit......

m.b. - Profil | So 28.6.2008 19:41:18

tloušti jsou fajn, jako bahno od nás rozhodně nechutnaj - ba naopak, kam se hrabe kapr. Šupiny dolu nemusí, ale já to osobně dělám - stejně jako u každé jiné ryby. Doporučuju si odnést ryby kousek nad míru, přecijen tloušť roste dost pomalu, takže čím mladší, tím lépe

Bogi - Profil | So 28.6.2008 14:33:23

pope - nenech se odradit, zkusit se má vše
jestli ti mohu poradit tak z něho udělej podkovy a mskni je na gril a uvidíš , jednou jsem ho takle baštil u kámoše a byl fakt dobrej, no a když ti chutnat nebude tak ho příště neber
hlavně nedej na druhý , každýmu chutná přece něco jinýho :-)

lizatko - Profil | So 28.6.2008 14:27:41

do salatu se hodi, bez supin

steffi - Profil | So 28.6.2008 13:21:58

do tresky s ním, ale bez šupín.

Bachy - Profil | So 28.6.2008 12:21:35

pope - tloušti teď maj maso jako bahno, zbytečně zabiješ rybu a stejně ti chutnat nebude. A s šupinama už vůbec ne.

Georgino - Profil | So 28.6.2008 12:07:56

musí, šupiny nejsou dobrý

Martin M. - Profil | So 28.6.2008 11:39:06

nemusi

pope - Profil | Pá 27.6.2008 21:31:24

hm.....

Dussy - Profil | Pá 27.6.2008 21:28:32

A jaká je vlastně pointa této otázky??? Potřebuješ se zviditelnit???

pope - Profil | Pá 27.6.2008 21:24:04

njn on je mladsí tak to mam v poho!
jinak spís chodím na reky!(becva)

ploštice - Profil | Pá 27.6.2008 21:22:18

ten se asi musí divit jak se mu dostanou ryby z vezírku :-D

pope - Profil | Pá 27.6.2008 21:20:42

njn to taky rikam mojem kamosovy ten by jen zabijel :-)
ja mu vzdy potají pustím:-)

ploštice - Profil | Pá 27.6.2008 21:19:25

všechno pusť nic nezabíjej radši chytej pro radost.......... :-) :-) :-D

pope - Profil | Pá 27.6.2008 21:19:22

njn sem ho poprve chytil ja je moc nechytam. spís pstruh my hodne chutná!
a kapr,

Mr.Stick - Profil | Pá 27.6.2008 21:17:14

Tlouště pusť, není dobrej. Zabij radši kapra.

Rváč - Profil | Pá 27.6.2008 21:06:00

musi:-D Jinak jak pise plostice jelec je na jidlo fakt nic moc:-(

ploštice - Profil | Pá 27.6.2008 21:04:23

tak většinou se ryby škrábou nebo stahujou, jelel tloušť je především hnusnej k jídlu teda mě nechutná jak žere všechno je lepší ho pustit :-)