Candat v kuchyni

Cau rybari..Chci se zeptat hlavne tech co si obcas nakou tu rybu vezmou domu, jak je to s candatem a jeho ostryma supinama??? Ma se to nejak stahnout nebo odsupit nebo je tam nechat a poradne propect???Diky za odpovedi
Autor diskuse: Mladý rybář - Profil , 23.6.2008 dravci - ostatní

Reznik76 - Profil | Po 30.6.2008 19:46:10

candáta škrábu, mam na to malířskou škrabku kterou sem probil velkym hřebíkem, tim vzniklo takový struhadlo který dobře padne do ruky a oškrábaný je to za chviličku, osobně to dělám ve vaně do který napustim trochu vody a šupiny pak nikde nelítaj. A taky používám drátěnej kartáč opět ve vodě

Mladý rybář - Profil | Út 24.6.2008 13:22:17

Bomber76-neboj rozhodne kazdou rybu kterou chytnu hned nezapisuju a neberu dom!! Ale do priste se polepsim a budu je fotit u vody..

Palky - Profil | Út 24.6.2008 13:16:14

BOMBER76> zbytocne a od veci...napriklad ani mne sa nepaci ani fotka toho chcipleho zubaca, ale preto, ze ho zmasil a s fotenim len zacina nemusi byt hned "blbej" ;-)) ono to v chlapcovi dozrie aj samo a potom ti to nedojde ani trosku hlupe ked odfoti rybu pri vode a potom ju zoberie na navstevu do kupelky, vsak? ;-))

Bomber76 - Profil | Út 24.6.2008 12:58:47

Pro mladého rybáře: Viktore, ta fotka toho kapra v té koupelně je hnus! Jestli všechno, co chytíš sežereš, je tvoje věc, ale radši si toho kapra vyfoť u vody. Mně osobně jsi tou fotkou docela nasral. Ale jseš ještě mladej a blbej, a to tě omlouvá.

Cardinal - Profil | Út 24.6.2008 11:55:24

dobrý den: ak dovolíte, podelím sa o recept na pečeného zubáča na orechoch-vlašáky. Zubáča nederiem, len poriadne oškrabem tupou stranou noža, kožu narežem, .nasolím, podlejem trochu olejom. do brušnej dutiny vložím podlľa veľkosti ryby 2-3 štvrtky jabĺčka, navrch dám 3 plátky masla a pečiem asi 30-40 min. Mdzi tým si nasekám orechy-vlašáky /5-6/, pozor nie zomleť, posypem zubáča pred dopečením z každej strany, zapečiem tak 5 minút a zubáč je hotový. Najčastejšia príloha zemiaky - podľa chuti. Prajem dobrú chuť,

schiwa - Profil | Út 24.6.2008 10:23:18

Koda:to určitě ne.Letos sem ho jedl jednou a loni asi třikrát.Kompikované to není,jen to tak vypadá.Za hodku bylo jídlo na stole,počítám i škrábání brambor,což vážně nesnáším:)Tímto způsobem můžeš upravovat v podstatě každou rybu.Pekl jsem ho i na smetaně s brusinkama a ananasem, rád v kuchyni experimentuju,samozřejmě,že by ho stačilo jen osolit a hodit na pánev s olejem,ale to není ono.

KóĎA - Profil | Út 24.6.2008 10:13:43

Není to trochu komplikované na tak skvělé maso, jakým candát bezesporu disponuje? Pokud ovšem candáta nesvačíš každé úterý a pátek...

JAF - Profil | Út 24.6.2008 10:07:20

Včera v koupelně, dnes v kuchyni. Co přidat nějakou fotku.

schiwa - Profil | Út 24.6.2008 9:59:12

XJRista:dík,tohle je hračka,ale udělat dobrou svíčkovou nebo burgundskou to je teprve umění.

XJRista - Profil | Út 24.6.2008 9:49:22

schiwa: teda jako že ryby moc nejím tak to tvoje papu vypadá moooc krásně!!!

schiwa - Profil | Út 24.6.2008 8:58:40

ML:Candáta zabiješ,stáhneš(nejlepší ihned po zabití),vykucháš,uřízneš hlavu.Maso pokapej citronem,osolíš a můžeš nechat odstát až jeden den při teplotě do 5st,nejlépe však hodinu..Koření:Základ je kmín,červená paprika,česnek+ nějaké koření dle vlastní chuti.Osobně dávám kari a směs na koření na ryby.Nic nezkazíš ani cibulí,když jí dáš do břišní dutiny a sepneš třeba párátkem,můžeš dát i jalovec(nedrtit) , česnek,citr.kůru.Připravíš si štávu na pečení dfle vlastní chuti.Dávám kečup+country koření a obyč gril. koření. to rozmícháš v 1/2l teplé vody.1/4 roztoku naliješ na pekáč,dáš tam maso.Můžeš ,ale nemusíš použít máslo,kdyžtak stačí 100g nakrájet na malé kousky a ty pak dát na vrchní stranu masa a dovnitř.Pečeš přiklopený na 150st
30min,poté otočíš a podléváš štávou,která ti zbyla,bez pokličky tak 15-30min,dle velikosti ryby.Posledních 5min peču na 200st.V příloze se meze nekladou jen knedlík by se k tomu asi moc nehodil:)

MrCement - Profil | Po 23.6.2008 22:47:24

Hlinomaz: koupelna, šampony ...... ale slipy nikdo nepochválí :-)
Mladý rybář: gratuluji k úspěšnému lovu a hodně štěstí na cestě. Promiň, s úpravou candáta ti neporadím. Když jsem byl v tvém věku, tak měli candáti štěstí a dnes ho zase rád vidím živého.

baitruner2 - Profil | Po 23.6.2008 22:36:42

A ten candat taky vypada,ze byl tak 2 dny v KESERU:-(((

Hlinomaz - Profil | Po 23.6.2008 22:36:07

Ty šampóny jsou taky supr.

Daniel Kobr - Profil | Po 23.6.2008 22:30:36

Mladý rybář:Máte hezkou koupelnu.

Ládin - Profil | Po 23.6.2008 19:21:34

Jak píše Blondak, nejlepší je zátka od piva, já mám z nich udělanou takovou škrabku - na prkýnku přitlučenejch několik (asi 6 - 2 řady po 3) zátek a tim to de úplně samo. Akorát by to chtělo ňáký ty candáty...

Mladý rybář - Profil | Po 23.6.2008 19:20:43

Tak vam vsem dekuji za odpovedi...Jak nekdo zminil ze supinace se stal lysec a kuchyn neni ani treba malovat:-) NO jinak mel 47cm, rovny 1kg a natravenyho okounka v zaludku k tomu!!!

Kuli-k1 - Profil | Po 23.6.2008 18:52:27

ogon-Není prava,stačí sůl,kmín,česnek,obalit v hl.mouce a zprudka na másle!! Paráda:-)))

ogon - Profil | Po 23.6.2008 18:49:44

jedine griluvka!!:o) jinak pustit:)

fofo - Profil | Po 23.6.2008 18:48:33

souhlasim,čim čerstvější,tím líp se škrábe.Jak to jen trošku zaschne,tak se s tim zbytečně namorduješ

Fajka1 - Profil | Po 23.6.2008 18:48:05

Mladý rybář-promiň,mladý příteli, říkají ti něco souhlásky h,ch,k,r,d,t,n?

Kuli-k1 - Profil | Po 23.6.2008 18:45:57

Mladý rybář-Tak to je jiná:-)A jak ti píšu,čím dřív se do toho pustíš,tak to půjde líp.A až pak ho vykuchej.Chyť si ho útěrkou a jeď proti srsti,je to fakt fofr!

Blondak - Profil | Po 23.6.2008 18:44:21

Mladý rybář -Zkus to vrskem od piva :-)

Hadrák - Profil | Po 23.6.2008 18:41:00

já co měl candáta tak normal jen mouka kmín sůl pepř a na másle trouba

Mladý rybář - Profil | Po 23.6.2008 18:40:36

Kuli-k1-No maminka mi bude asistovat:-))) tak to nebude jenom na me:-))))

liborcarp - Profil | Po 23.6.2008 18:39:36

Nejlepšího candáta co jsem kdy jedl dělal rybář .pan Wright -co já vím tak jen v horkovzdušné troubě.To byla bašta ale recept ti dá jen on ,na to je fakt machr.

Kuli-k1 - Profil | Po 23.6.2008 18:38:52

Oškrabat tupou stranou nože,nebo škrabkou na brambory od ocasu k hlavě.Ale né doma v kuchyni.To by tě mamina asi přizabila,páč to lítá 5 m. do vejšky i do dálky:-)) S candoše tak uděláš lisáka za 20 vteřin.Čím čerstvější ryba,tím to jde líp.

Hadrák - Profil | Po 23.6.2008 18:37:13

oškrabat klasicky... jde to celkem dobrea ploutve (hrbetni) vyrezavam jakoby od páteře

Hlinomaz - Profil | Po 23.6.2008 18:36:14

Odšupit a hlavně ty šupiny nenech zaschnout, nebo s tím budeš mít v kuchini:-)))))))) problémy.

Fajka1 - Profil | Po 23.6.2008 18:35:34

Mladý rybář- jak říká jeden známý -u nás doma se ryby se šupinama nejí.Samozřejmě odšupit- oškrábat.