Signalizátor záběru - lov dravců

Ahoj, jaký je podle vás nejúčinnější signalizátor záběru při lovu opatrných dravců (hlavně candátů) na položenou na mrtvou rybku?
Klasická opice je pro mě nevyhovující a kousek polystyrenu a otevřený naviják mi nepřijde také zrovna praktický...
Autor diskuse: Rooney - Profil , 23.6.2008 dravci - náčiní, doplňky

sadraj - Profil | Po 23.6.2008 20:32:24

davam prut normalne do ttojanu bez swineru přes pípák , odklopim řadič a z civky vedu vlasec na zem kde ho dam pod kaminek
když zabere vytahne to z pod kaminku a hlasič pípá jak zbesilej . na vylepšení nařiznu kousek polystyrenu tak 2x2x1 cm v jedný polovine naříznutej asi do 2/3 a do zářezu dam silon nebo šnuru před špičkou prutu a pod vlascem ten polystyren kolmo na vlasec prošiju chemickym svetylkem jak se dostane donitř tak nasvití celou kostičku polystyrenu .
Dam to těsně ke špici prutu a pak i v noci vidím jak daleko to ryba vytáhla .
Záber slyšim na pípáku.
Má to ale podmínku
těžký a hladce pruběžný olovo, protože se nedaji hlásit pípakem padáky takže když pojede ryba ke břehu, musi to olovo převýst na normální záběr a to je v písku občas problem .
Nejlepší olovo je na principu tyrolskýho dřevíčka tj. nad velký olovo s dlouhým a velkým očkem dát válec z korku nebo celej špunt z lahve tak aby se olovo po nahozu postavilo vždycky očkem nahoru
Nebo je možný dár na vršek olova do očka i krátkou trubičku ale většího prumeru tak 5-6 mm a zamačknout ji do očka olova nad korek a nebo pojistit dvěma gumovejma korálkama před a za očkem v olovu.

zatim když je zaber to fungovalo bez probmemu , když se objevil problem vetšinou bylo přehozaný olovo přes šnuru a nešlo volně vytahnout nástrahu .

Hamon - Profil | Po 23.6.2008 19:34:06

A tak gumicku na prute, za ktoru das vlasec a nechas otvoreny preklapac? Take si neskusal? Ked uz beru velmi jemne, tak chytavam takto, ale vetsinou staci kusok drotu z tenuckeho kabla,teda jedna zila kabla, nema ta ani 1 gram, fakt lahucke, len problem je vo vetre :( Ale vecerr je to super. PS: Niekedy pouzivam aj pipak :) Ale vecsinou ked tak jemne vberu, tak beru casto :) A teda sedim za prutom. :)

mejla - Profil | Po 23.6.2008 19:29:09

Mám pípáky Flaizar Fishtron SX 1 a mají šikovnou funkci na dravce---
- nastavení citlivosti (délky potahu vlasce). Pozor! Přidali jsme i možnost přepnout na extrémní citlivost (délka potahu cca 4,5mm), který využijete při lovu dravců, na feedr apod. Opravdová specialita, kterou zatím naše výrobky neměly.

Rooney - Profil | Po 23.6.2008 19:08:07

caslavak - právě, že těm candátům na tom revíru vadí i baitrunner nastávený na nejnižší brždění. Musí se překlopit naviják a jak píše kelly: kousek polystyrenu tam dát, jenže ten při záseku někam uletí a to se mi nezdá praktický, viděl jsem nějakej signalizátor, který prý fungoval skvěle - byl přidělaný k vidličce a zůstal i po záseku - nevím ale přesně jak to fungovalo...

caslavak - Profil | Po 23.6.2008 19:01:02

pípák a baitrunner nastávený na nejnižší brždění, vše úplně v pohode

Šlapeto - Profil | Po 23.6.2008 18:06:35

Mrknato: Nééééé...ale myslel jsem víčko z lahváče:)

Mrknato - Profil | Po 23.6.2008 17:43:36

šlapeto : ty už lokáš pivo? Není lepší víčko od Semtexu, nebo Reed Bullu?

kelly-kelly - Profil | Po 23.6.2008 17:34:22

Klasický signalizátor záběru ( pípák ) + kousek polystyrenu nebo kamínek na cívku. Zatím se mi nestalo, že by mi nějaký candát spadl nebo pustil rybku. Pokaždé se mi stím rozjel.

Šlapeto - Profil | Po 23.6.2008 17:28:02

Rooney - ®, Sice nevím ,co je to opice ( v rybařině:) ,ale zkus plechový víčko od piva...