Lov nonstop - argumenty

Tak vážení. Tahle otázka se tady mele pořád dokola. Střetávají se tam zastánci a odpůrci a diskuze se časem řítí do prd..e. Každej jenom křičí a zastává svůj názor, ale nikdo neuvedl argumenty, který by jeho názor adekvátně podpořili. Tudíž a tedy nezajímá mě jenom váš názor jestli ano či ne, ale pokuste se ten svů názor podložit nějakým racionálním argumentem. Jsem si plně vědom toho, že pravděpodobně i tato otázka vyjde do ztracena, ale prosím zkuste o svém názoru na lov nonstop popřemýšlet, proč zrovna to vidíte takhle
Autor diskuse: Netipa - Profil , 13.6.2008 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Lov nostop..

A) Musí být povolen v rámci moderních trendů EU13%

B) Nesmí být povolen22%

C) Je mi to ukradený, jelikož chodím na ryby jenom na hoďku v poledne1%

D) Je mi to ukradený, jelikož ryby pouštím, takže chytám nonstop stejně53%

E) jde a ruku prospěchářům, úlisníkům, škodičům a jiným. Obyčejný rybář něco takového nepotřebuje11%

Od 14.3.2014 hlasovalo 136 čtenářů.

Patˇas - Profil | Ne 16.3.2014 12:59:13

lipan >> To asi bude,vzpoměl jsem si na Itálii, mám odsud kámoše a když jsem tam před lety byl,tak si tam na jednom revíru mohl chytat třeba jen 2dny,když si přišel v úterý tak pak zase ve čtvrtek.Tak to je fakt postavený na hlavu.Vezmeš si týden na rybařinu a budeš objíždět revíry,kde můžeš zrovna chytat.A myslivci to je zase jiná kapitola,ti to zase střílí z důvodů přemnožení aspoň tak to tvrdí a ještě si na to za peníze pozvou kámoše z německa a rakouska.Takže z toho plyne,že jednou naše vnoučata uvidí zajíce srny a bažanty jen v knížkách.Tak to možná bude i s rybama.A nikomu neberu jestli si bere ryby na jídlo,tak to bylo je a bude,ale nic se nesmí přehánět.Loni jsem vzal 3ks kapra,jednoho bábině,druhýho kámošovi a třetího jsem si nechal na vánoce.A třeba v Austrálii hážou kapra do křoví jako plevelnou,taky se nesmí vracet vodě.

lipan - Profil | So 15.3.2014 22:22:18

Patˇas >> No ono ve světě je těch specialitek víc. Jsou třeba reviry, kde je levná povolenka, chytat můžeš jak dlouho chceš, ale chraň tě bůh nějakou rybu pustit. Pak ti to zváží a zaplatíš za ryby jak v obchodě. Prostě obživa s vlastním ulovením. A ryby nemusí být žádný čudly. Tak to prostě je. Já ryby z 99% také pouštím, ale po pravdě jsem ještě neslyšel třeba o myslivci, který střílí uspávačkama, pak se s jelenem vyfotí, vydesinfikuje vpich, vytáhne mu klíšťata a v křoví počka, až se probudí. A za týden si na něj jde střelit znovu. Pokud se chce kochat, tak sedne na posed s dalekohledem a čumí.

Patˇas - Profil | So 15.3.2014 22:07:32

lipan >> Dík za vysvětlení,ještě jsem se stím nesetkal ani neslyšel. Myslel jsem,že je to pr.el. Dobrej lov přeju

lipan - Profil | So 15.3.2014 19:22:35

Patˇas >> Ono ten lov od vychodu do zapadu není myšlen jak zaleze slunko. To když je pod mrakem tak by sis nezalapal. Ono se tam nehraje na minuty tj. meteorologický západ 21:37 tak 21:38 seš bez papírů. Ono je to většinou tak. Buď jsi na nejakým rybníčku a tam ti dá majitel najevo, že jako pomalu sbal a končíme. Nebo se bere v potaz víceméně tma. Po tmě prostě u vody s prutem nemáš co dělat. A rybáři to tak nějak berou. Začne se stmívat a už se začíná balit. Nikdo neřeší jestli by nemohl ještě lovit 5 minut a nepřišel náhodou o největší rybu. Dokonce jsem zažil na pstruhovce při chytání u mostu. Blížil se soumrak. Na mostě zastavilo auto a vylezla stráž, která mne přes den 2x kontrolovala. Chlapík se opřel o zábradlí tak jsem začal smotávat šňůru. On ale volá: tamhle ti sebral pstruh. Tak jsem to rozházel, trochu ještě zabrodil a vyslal to tam. Po pár hodech jsem ho lapl. Pustil jsem ho a chlapík volá: Dobrý dostal jsi ho. Tak pojď ven, snad sis zachytal dobře. Tak jsem vylezl ven a chvíli s ním ještě pokecal. Pak mi pomohl otevřít auto, kam jsem si mazaně při převlíkání zabouchl klíče, ale to je jiný příběh.

supinna - Profil | So 15.3.2014 18:58:33

Piškothonza >> Kdysi hodně dávno jsem na Orlík taky jezdíval. Teď bych měl asi strach tam jet. Tedy z toho, co bych tam viděl. Mám to v hlavě uložený jako celkem krásný kout světa:)) I když vyjímky byly i tenkrát...

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 18:50:03

supinna >> ahoj,nějakej čas jsem tam jezdil a když to tam ted vidíš,je mi smutno...ale to samý je na ostatních přehradách a řekách,kde se tihle vandráci usídlili...karavany,maringotky,hausboty na břehu,chaty,mola,cikánský ležení hnojiště na přístupovejch cestách atd...účel je jen ostatním zabránit vstup,aby majitelum nikdo neviděl do karet...

supinna - Profil | So 15.3.2014 18:47:01

kakr >> Nejsem kovanej kaprař- hoď sem prosím celý to desatero . Dík.

supinna - Profil | So 15.3.2014 18:43:30

Piškothonza >> Líp bych to nenapsal :)))

Patˇas - Profil | So 15.3.2014 18:32:43

elhierro >> Na svazovce chyť a na soukromáku pusť,to máš pravdu.Nevím jestli to dělají ještě dnes,ale slyšel jsem to už dřív,že ryby prodávali do těch akvárií.

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 18:10:22

tak už jsem zpátky...Martine,vůbec jsem na tebe nereagoval,ale budiž...rozesmála mě tvoje polemika o hovnech v přírodě ,já za 24 nekopu,to už jsem tu psal......ale pokud se budem bavit konkrétně o Orlíku,tak celou tu krásnou přírodu bohužel nezkurvili kapraři s bivaky,ale podobní nájezdníci,jako jsi ty,chataři,maringotkáři...to,že tam nikdo z místních nedodržuje nějakej RŘ je známé,to už jsem tu psal...pokud jde o ekosystém,tak mu neškodí hovna ,ale třeba tajné trativody odpadních vod, od těch vašich ležení ústících přímo do přehrady,vysazování nepůvodních rostlin třeba tůjí a totální devastace přilehlých pozemků k obrazu,kdejakého vandráka,montování mol na sudech po chemikáliích a tak bych moh pokračovat hodně daleko.....lov nonstop,i na 10 prutů,lov v době hájení je u místních naprosto běžná věc...takovýmhle věcem co se tam dějou,nějakej rybář s bivakem,co chodí srát k lesu,není nic proti ničemu...ahoj

Patˇas - Profil | So 15.3.2014 17:48:15

elhierro >> Prosím tě, jen bych se tě zeptal: rybolov od východu do západu a když chytám v údolí kde slunce zapadne samozřejmě dřív,třeba 18:30h. tak bych to měl zabalit a jít domů? Nebo jak to mají vyřešené? Tohle se mě zrovná týká,tam kde chytám zapadá fakt brzo.

kakr - Profil | So 15.3.2014 17:07:26

elhierro >>
Pan suprkaprař, autor srdceryvného prohlášení, mimochodem publikovaného v offis časopisu ČRS se hluboce mýlí.
Neporušuje Rybářský řád, ale zákon, potažmo vyhlášku č. 197/2004 Sb.

Kdo kapry pouští , může klíďo píďo vyhlášku porušovat, tak zní první preambule desatera carplovce.
.

elhierro - Profil | So 15.3.2014 16:55:08

Já jsem v klidu stále, neměj obavy. Ale tedy když už jsi měl Piškotehonzo donutil ještě vstoupit, tak kopíruji obsah, který se tu již objevil. Autora oněch vět obdivuji, uznávám a respektuji. Avšak nemohu souhlasit s veřejným prohlášením, které v podstatě nabádá ostatní rybáře k porušování RŘ. Tím je negativně ovlivněn i třeba začínající rybář, který chce být kaprařem. Já osobně nic proti kaprařům nemám, některé i obdivuji. Ale nabývám dojmu, že dnes know-how kaprařských ikon je zneužíváno ve vlastní prospěch "rádoby kaprařů", kteří kazí pověst těm slušným. A je opravdu jedna věc co mi na kaprařích vadí. Ne všichni, ale dost z nich vidí jen před sebe, nekoukají doleva ani doprava a vše omlouvají tím, že já nic, já preferuji CH&P. Takže rozhodně netrpím nenávistí proti kaprařům, pro mě je kaprař jen rybář!

A teď těch pár vět, co jsou podle mě za hranou, protože jestli tisíce rybářů vědomě porušují RŘ, tak to není normální.

Současná pravidla, jak je nastavuje RŘ, komplikují cílený lov velkých kaprů. Je sice několik revírů,kde je možné lovit přes noc legálně,ale to jsou opravdu ojedinělé případy.Takže moje odpověď je jednoduchá.Přiznávám,že chytám přes noc.Žádné speciální povolení nemám.Tak jako tisíce ostatních rybářů,kteří si zamilovali noční chytání i já prostě porušuji Rybářský řád a riskuji,že přijdu o povolenku.Vše ale s vědomím,že v žádném směru neubližuji živým tvorům a chovám se slušně k přírodě.Snad tato veřejná zpověď bude další kapičkou pro tolik očekávané změny v Rybářském řádu,který musí korespondovat s moderními trendy Evropské unie.

supinna - Profil | So 15.3.2014 16:54:35

elhierro >> Tak druhý odstavec Tvé odpovědi beru jako pokus o trochu humoru v tomto smutným tématu:) No a se škodlivém vlivu člověka na faunu a flóru je to myslím právě naopak, než jak to upravují rybářská pravidla. Nezdá se Ti, že větší škody lze napáchat hlavně v době, kdy je doba lovu nejméně omezena? V zimě, kdy je vegetace v klidu, málokterý pták sedí na hnízdu , je sice hezký něco chránit, ale v tomto období toho zase není tolik, Zato v létě se vesele můžeme u vody producírovat celých dvacet hodin... Tak toto pravidlo dle mně žádný ochranář nevymyslel. Ato vyřezané rákosí a křoví - nemyslíš si doufám, že to působí jen ti co volají po lovu nonstop... Nezlob se, ale argumentuješ, že stále titíž volají po změnách- ok. Já zas tvrdím že seTi a nejen Tobě , hodí každá levárna u vody pro obhajobu Tvého názoru. Čau,už mě to tu ani moc nebaví:)))

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 16:40:11

jedu nakoupit do večera,můžeš bejt v klidu,Vaše svátosti....

elhierro - Profil | So 15.3.2014 16:23:56

Piškotehonzo, zase jsi vztahovačný. Proč? Níže jsem psal, že zákaz lovu non-stop není jen o kaprařích, ale o rybářích jako celku. Čti pozorně.

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 16:20:57

jedinej,kdo tu neustále mele o škodlivosti kaprařského nonstopu a jak jsou ti kapraři zlý, jsi ty,Chmeldo...ja to jen uvádím na pravou míru...))))))

arnošt - Profil | So 15.3.2014 16:19:00

Já pracuju i když bych neměl.Takže taky sbírám plusový body...Budou se hodit,až vyrazíme na non-stop. :))

elhierro - Profil | So 15.3.2014 16:18:55

Píňas >> Hezky jsi to paušalizoval. Jak jsou ti kapraři svatí, možná by si měli založit Svaz českomoravských kaprařů, zajistit si vlastní svazové kaprodromy a zbytku rybářů (80%?) dokázat, jak umí přijmout moderní trendy EU a jak se to má dělat. A víš co je zajímavé? ŽE V NAŠICH KONČINÁCH VĚTŠINOU NEJVÍCE ŘVOU NEPŘIZPŮSOBIVÉ MENŠINY. :-) Tedy kapraři, vezměte si příklad z našich "barevných" spoluobčanů, bude-li řvát jako oni, možná jednou budete moci mít nahozeno i 26 hodin denně v počtu tolika prutů, kolik rohatinek a pípáků má váš tripod.. :-))))) A už fakt končím.

Píňas - Profil | So 15.3.2014 16:12:40

arnošt >> ne,já mám dneska službu doma,Markéta je ve škole=já mám děti a zbýrám plusové body :-)

arnošt - Profil | So 15.3.2014 16:09:15

Píňas >> Jsou to rebelové! ;-) Ty nechytáš? :))

lipan - Profil | So 15.3.2014 16:07:18

FRANK71 >> fakt nepletu. Mluvím o blokových pokutách. Najdi si sazebníky. A neb vysvitlo sluníčko, balím boloňku a valím na ně.

Píňas - Profil | So 15.3.2014 16:01:12

elhierro >> A víš proč se neozývají? Protože teď vláčí a chytají na rybičky na Orlíku a nemají zrovna čas sem něco napsat ale pak budou říkat že ty co chytají rádi kapře jsou největší zlo u vody a vše porušují.

FRANK71 - Profil | So 15.3.2014 15:56:53

Piškothonza >> nevím přesně, podívej se Orlík volná diskuse, tamto píšou.Dokonce je tam fotka z Lipna

elhierro - Profil | So 15.3.2014 15:56:26

Poslední můj příspěvěk v této diskuzi. Nevím proč jsou někteří vztahovační a vše vidí jako nepochopení kaprařů. Že by jim jejich zaslepenost bránila ve větším rozhledu? Nejdo o nepovolení lovu non-stop kvůli kaprařům, ale kvůli nezodpovědnosti všech rybářů bez vyznání rybolovné techniky. Zákaz lovu non-stop asi nejvíce může vadit sumcařům, což tu již bylo v celku logicky vysvětleno. Také candáti berou velmi dobře v noci, takže i vláčkaři mají smůlu. Ale nějak neregistruji tolik nevole proti době lovu u těchto rybářů, specializujících se na sumce či candáty. Čím dál více jsou slyšet ti, kteří loví kapře. Těm RŘ nevyhovuje a volají po změnách. Všichni jsme rybáři, pro všechny by měl RŘ platit stejně. A pokud někdo porušuje RŘ vědomě s tou omluvou, že loví dle moderních trendů, pak ať mu je povolenka odebrána nejméně na rok. Za ten rok přijdou další nové tendy....... HOWGH

FRANK71 - Profil | So 15.3.2014 15:54:21

lipan >> si pleteš blokovou pokutu na místě zaplacenou a pokutu zaplacenou ve správním řízení. Samozřejmě za rychlost jsou jiné pokuty, záleží o kolik překročíš, ale jsou stejné jako poslední roky.

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 15:46:23

FRANK71 >> kde se vláčelo??? v Bukovanský zátoce...)))

Piškothonza - Profil | So 15.3.2014 15:44:52

lipan >> pokud nebude důsledná kontrola s citelnými dopady,nic se nezmění a lov nonstop považuju za současných podmínek,kopáním si vlastního hrobu....i když tady u nás na řece loví převážně svoloč východního bloku bez not a na velkých vodách jsou největší pohroma chataři,karavanisti a místní...ti nedodržují vůbec nic....pro slušný rybáře to nejde a tu ostatní svoloč nikdo nechytá....