Jak krmit s feederem na velké kapry?

Ahoh chlapi, měl bych prosbu. Propadl jsem lovu větších kaprů na Labi. Chytám na 2 heavy feedery. Nemáme s kolegy moc času jezdit pravidelně krmit, naše vycházky vyvstávají v příjezdu k vodě od cca 18-24h. Je mi jasné, že záběrů od větších kaprů nikdy nebude tolik jako při klasické kaprařině, ale potřeboval bych radu. Jak co NEJÚČINNĚJI namíchat pro tyto krátkodobé vycházky krmení jak na samotnou řeku, tak do feederových krmítek, aby byla šance na úlovek co největší? Nástrahy samotné, příměsi do krmení, sestavení krmiva, každý názor velmi vítám! Díky za každý příspěvek. Zn. Lovím ZÁSADNĚ tyto ryby CHYŤ A PUSŤ!
Autor diskuse: dimarcus - Profil , 10.6.2008 feeder - nástrahy, návnady

Martin M. - Profil | Út 10.6.2008 23:28:04

Par kapru nad 70cm jsem na rece na feeder chytnul, ale nikdy to nebylo diky navnade ci nastraze nebo o dlouhem zakrmovani. Je to o tom byt ve spravnou chvili na spravnem miste ... a pokud to spravne misto znas, pak uz je to jen otazka casu :-) Navnadou ten cas muzes jen zkusit zkratit, pak viz Mr.Stick :-)

Juraj - Profil | Út 10.6.2008 23:21:46

Jo to by mě taky zajímalo, ale obávám se, že velká ryba chce prostě čas, aby ke krmnému místu získala důvěru. Zkuste se se domluvit s kolegou a střídejte se v pravidelném zakrmování. Pokud je to tak do 20km od bydliště zabere to denně tak 1 a 1/2hod a myslím, že po 4 dnech by se úspěch mohl dostavit. Sám mám zatím něco podobného jen v hlavě a schází mi ta trocha času a kolega s trochou času. Když se vám to podaří zrealizovat dejte prosím vědět, jak jste dopadli.

Mr.Stick - Profil | Út 10.6.2008 23:17:00

Já ti nevím, ale pokud ti jde o větší kapry, což je třeba pro mě 65+, vůbec bych klasické krmení nemíchal, maximálně nakrmil partiklem - kukuřice, konopí, tygří ořech a to rukou, pokud je tam větší proud, slep partikl arabskou gumou. Krmítko bych na montáži vyměnil za olovo a chytal vlasovou metodou s nástrahou pod háčkem.