Děkování za rady na MRKu

Mám takový nápad, který jsem dřív viděl už ani nevím kde a tam to fungovalo: autor Otázky zde na MRKu by mohl autorovi nejlepší odpovědi oficiálně poděkovat kliknutím na příslušné tlačítko u jeho zápisu. Tím by mu udělil "bod", který se objeví jak u této odpovědi, tak především v kartě rádce v seznamu poděkování. Šlo by o jakési kladné body uživatelů. Fígl je v tom, že děkovat může jen autor otázky, což vidím jako velké plus. Dále bysme dokázali vyfiltrovat otázky, ve kterých došlo k poděkování - tzn. je v ních rozumná odpověd, kterou zle zvýraznit a zařadit do archivu.
Ano, či ne?
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 7.6.2008 všeobecné - ostatní

Děkovat za dobré odpovědi?

A) Ano94%

B) Ne6%

Od 7.6.2008 hlasovalo 207 čtenářů.

jurasoft - Profil | Po 9.6.2008 14:14:55

A já se Martine tobě a všem omlouvám za agresivní tón který jsem nasadil. ANO pro poděkování za příspěvek (s nemožností vzít ho zpět) ano pro evidování a možnost vyhledávání těch co děkovali i těch co děkování obdrželi. ANO pro hodnocení a grafické znázornění kvality otázek..prostě grafické oddělení zrna od plev..NE pro auru. ANO pro jiný z hodnotících systémů, NE pro systém kdy jeden člen bude druhému udělovat kladné nebo záporné boďíky, něco automatického (nechci už na sebe upozorňovat, ale..)..a zavést levelový systém uživatelských práv..nemůže být někdo kdo sem roky přispívá, píše články atd na stejné úrovni jako úplný nováček..K tomu poslednímu..pojďte někdo si zahrát oh-line hru třeba divoké kmeny..běžte do světa 7 (tam jsem já) a uvidíte, že jde aby vedle sebe byli jedni co jsou úplně na začátku a jiní co jsou tam už měsíc...

Martin M. - Profil | Po 9.6.2008 13:25:26

Posledni reakce ke "kopirovani" - cele to ma zadrhel v tom, ze jsem byl na jare s Jirkou na pivu, kde jsme se bavili o diskusich na MRKu, SZ, kreditovem systemu a dalsich moznostech vylepseni MRKu. Kdyz pak Jirka uvidel na MRKu SZ a ted zminku o "dekovani", citil se divne, ze jsem nezminil jeho jmeno, jako toho, kdo "byl u toho". Ano, Jirka byl u toho, za coz mu ted zde dodatecne dekuji.
Co jsem napsal nize, to samozrejme plati.

Maxwell - Profil | Po 9.6.2008 10:24:51

Martin M. : můžeš být úplně v klidu...her generál nacpal odkazy na svůj web snad ůplně všude a zároveň pak ne těch samých stránkách nešetřil kritikou na ostatní naprosto zastaralé, špatné a á nevím co vůbec ještě, své konkurenty......má spuštěný web dva a půl dne a už všichni od něj všechno kopírují...jenže ono Ti Jiříku k tvému dokonalému systému chybí to podstatné a tím jsou lidi, zejména ti, kteří ti dodají na tvůj web kvalitní informace a těch se ti zatím moc nedostává...

Pike - Profil | Po 9.6.2008 10:06:33

MM: Tohle je poslední dobou zcela běžné. Miloš byl obviněn, že kopíruje jiný web, protože jede taky na Joomle. Přitom onen dotčený na svém webu na rozdíl od Miloše žádnou zmínku o tom, že jede taky na Joomle neměl.

Martin M. - Profil | Po 9.6.2008 10:02:33

Jirka Sachl: na tvuj nerybarsky web jsem uplne zapomnel ze existuje, ale Jirko, proc jsi mi tehdy teda posilal jeho adresu s informacemi, co vsechno tam mas nainstalovane, kdyz jsi nechtel, abych jej jak rikas "okopiroval"? Hned v uvodu teto otazky jsem napsal, ze dekovani nemam ze sve hlavy, ze to je bezny modul (nejen v systemu, jaky pouzivas), jen s moji upravou. Ty si ted delas narok na puvodni myslenku, kterou jsi ani nevymyslel, jen pouzil?
Bachy> ano, v nekterych otazkach nebude mozne rozumne podekovat, ale i v otazce jak varit kukurici si to dovedu predstavit - napr. kdyz autor vyjmenuje vice moznosti a porovna jejich vyhody a nevyhody.

Bachy - Profil | Po 9.6.2008 9:59:30

Martin M. - No právě, u mě doma manželce děkovné body nepřiděluju :o)), stačí když řeknu mezi řečí, "milačku dík za oběd, bylo to supr".

Martin M. - Profil | Po 9.6.2008 9:53:47

Bachy: zavodit v dekovani neni potreba, staci ze dostnes pochvalu za svou praci. Viz priklad s kucharem a obedem.

Pike - Profil | Po 9.6.2008 8:30:39

Ježiš, takové starosti bych chtěl mít. Tak se holt na někoho zapomene. A nebo ať poděkování vidí jen ten, komu děkováno bylo a pro ostatní v otázce to bude skryté. Aspoň si nebudou závidět. A na kartě člena bude jen součet celkových poděkování.

Bachy - Profil | Po 9.6.2008 7:56:50

Martin M. - Jednomu nebo třem nepoděkuješ když nechceš "urazit" některé ostatní, a děkovat každému kdo poradí, no nevim.... já takovým píšu do otázky Díky.

Bachy - Profil | Po 9.6.2008 7:28:55

Martin M. - Dostal jsem se k tomu až teď. No jak už jsem psal, podle mě je spousta otázek takových kde bude děkování za odpověď zavádějící. Například různé tipy otázek na vybavení - tázající dostane několik tipů a jen těžko může zhodnotit která rada je nej. Příklad - jaký prut na kapry do 2000,- - dostane čtrnáct tipů na prut během prvního dne, pruty nezná a tak ve snaze poděkovat odklikne poděkování prvnímu hezčímu a nejlevnějšímu prutu - např. za 1800,-. Druhý den mu napíše někdo kdo pruty trochu zná s tím že tento prut je kopyto s tuhou spojkou a kdyby si připlatil pětistovku, mohl mít prut za 2300,- který je podstatně lepší. No která rada je hodnotnější? Další klasickou otázkou například Jaké boilies - začátečník asi těžko může zhodnotit které je nej - prostě plácne jednu z odpovědí, opět zavádějící poděkování. Nebo která že to hrubka silonu na vláčení je ta nej? Další otázky na postupy - taková klasika - Jak připravovat kukuřici - pět lidí mu poradí nechat den předmočit a pak vařit půl hoďky, pět lidí mu poradí vařit suchou v přestávkách, dalších pět mu poradí vařit vkuse dvě hodiny, další dva vařit vkuse čtyři hodiny, dalších pět ho odkáže na otázky a články. Z toho deset mu poradí nechat přirozenou chuť a vůni a dalších deset ať tam dá melasu, esenci..... No a teď z toho vyber tu nej radu. Další jsou otázky typu - Kapři ze svazových vod - no za kterého poděkuje, za toho z D5 nebo za toho z Labe, nebo za tu sedmdesátku z té kaluže? No když to zkrátím, zadával jsem tuším čtrnáct otázek a fakt nevím koho bych vybral na poděkování ani u jedné z nich. Možná u jedné jo. :o) Argument že bude mít víc lidí snahu poradit se mi zdá stejně sporný, možná to bude motivovat ukecané puboše, ale trochu pochybuju že někdo z rozumných by s nimi chtěl soutěžit o čelo tabulky rádců. No, je to jen můj názor, možná se pletu, že. :o)

jurasoft - Profil | Po 9.6.2008 6:12:09

Inspirace u mě byla na fórech zabývajících se satelitní technikou kde se za xxxxx (nemohu říct za co) děkuje.. soukromé zprávy a jiné "příjemné" doplňky používám nějakých 8 let na jednom webu,ale doopravdy nejsem autorem zdrojového kódu. a zbylé doplňky jsou cílem zkoušek..tohle umí, líbí se mi to má to význam..tohle je na nic...jen vysvětlení a už se tím zabývat nehodlám...

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 23:08:59

>> Martin M. > jasně, já si to jen v nadsázce "doťuknul", protože ta původní informace, jak ji podal, v novém světle nepůsobí zrovna košer. Jinak by mi do toho vlastně nic nemělo být, a Jirkovu pomoc nechci v žádném případě zpochybňovat. No ale holt když už to zveřejnil... :))

Martin M. - Profil | Ne 8.6.2008 22:59:01

MrCement> ano, to by take slo :-)

Martin M. - Profil | Ne 8.6.2008 22:58:47

Petrson> ale ne, to jsem nenapsal, Jirka mi pomohl s par veci si ujasnit, ale ted mel asi dojem, ze "dekovani" mam od nej.

MrCement - Profil | Ne 8.6.2008 22:53:45

MM: když už děkovací bodík, tak raději jen jeden a to od zadavatele. A pokud to není problém, tak vzhledem k tomu, že by ho někdo vyplácl již první den, tak udělej tento bodík měnitelný. Prostě když zadavatel otázky nazná, že např. odpověď po týdnu od člena XY je lepší, než ta, které dal původní bodík, tak ať to může změnit.

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 22:49:58

>> Martin M. > tak je to jasné - kruh se uzavřel a už vím, kde se Jirka inspiroval. Škoda, že nenapsal, nepřiznal se :))

Zdendys - Profil | Ne 8.6.2008 22:43:30

medvěd: No tak tebe třeba ne, ale stejně mi to přijde jako dobrej nápad... Hezká učitelka nejsem, to máš pravdu :-D

Miloš_Dia - Profil | Ne 8.6.2008 22:39:26

Martin M.:
Jo, to je ti asi nějakej virus - někde práskneš, že máš doma klávesnici a už jsi pasovanej na kopíráka a vykradače nápadů. Před 18-ti lety jsem měl nápad udělat si Dia_Juniora. Zkus něco podobného a zažaluju tě !

Martin M. - Profil | Ne 8.6.2008 22:36:41

Jirko, co blbnes? O SZ jsme spolu opravdu mluvili a i tahle diskuse zapricinila jejich nasazeni na MRKu, ale to jsi jeste zadny web nemel! Bavili jsme se tehdy i o "kreditovani" uzivatelu, ale ne o "thanks modu". Dekovani existuje na rade ruznych diskusi a ja ani nevim, jestli ho na svem webu mas, nejsem tam zaregistrovany, byl jsem na nem jednou jedinkrat hned jak jsi dal prvni svuj odkaz na MRK. To rikam s nejcistejsim svedomim. Navic nikde to neni tak, ze dekuje jen autor diskuse, aspon o tom nevim. Klasicka verze, kde dekuji vsichni, je pro MRK nepouzitelna, viz nize. Tahle zmenena verze mne napadla teprve vcera a jen diky ni jsem o tom zacal uvazovat.

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 20:48:17

>> Jirka Šachl > ale teď koukám, s tím radarem jsi mě potěšil, taky bych zvedl obě ruce. Nebo jen jednu - ať to je originální? No, hladovku za radar asi taky vzít za svout nemůžeme, s tím už přišel JXD, jenže on se zase "anti-inspiroval" u zmatlíka Tamáše. Tak teď nevim, jak to pořešit.... Život je tak barevný a těžký...Že bych zvednul obě nohy?

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 20:42:54

>> Jirka Šachl > Jirko, nic ve zlém, a kde jsi se nechal inspirovat Ty? No tak, napiš, přiznej se :)))

medvěd - Profil | Ne 8.6.2008 20:41:59

Miloš:tunit se musí

jurasoft - Profil | Ne 8.6.2008 20:40:29

Boooože. Nic takového netvrdím, je mi u pr...kdo co zkopíruje, jen ať to napíše nebo přizná. Paranoidní to fakt nejsem..třeba pro radar zvednu obě ruce...

Miloš_Dia - Profil | Ne 8.6.2008 20:39:34

MM.
Tady vidíš ty konce...tuníš tuníš tuníš web a mezitím se ti tady sujsájdujou webmásteři.

Miloš_Dia - Profil | Ne 8.6.2008 20:37:40

Jirka Šachl:
Gratuluji k právě úspěšně dovršené sebevraždě v přímém inetovém přenosu - sice nejsi první, ale na bednu to bohatě stačí...

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 20:33:40

>> Pike > bacha, že je někdo paranoidní, ještě neznamená, že po něm nejdou :))

Pike - Profil | Ne 8.6.2008 20:32:54

Jirka: Ty si ale genius. Nebo možná paranoik. Nemáš pocit, že po tobě jdou? Když tak tě dám do kupy s jedním, který si myslí, že ho někdo taky kopíruje. Dokonce jede i přes Joomlu.

jurasoft - Profil | Ne 8.6.2008 20:29:00

Nenapsal jsem, že někdo "zkopíroval" moje vlastní řešení které by bylo chráněno právem. To bych přece neřešil tady. Psal jsem o kopírování nápadů mít něco takového na diskuzním serveru. PHP nevymyslel mrkvosoft...a internet taky ne...a znovu .. nejsem autorem daných vylepšení ve zdrojovém kódu. Jsem však autorem jejich nasazení na jednom místě a přizpůsobením pro uživatelskou podporu včetně počeštění..

Pike - Profil | Ne 8.6.2008 20:28:11

Kakr: Máš pravdu s honěním ega a to jsme ještě nanačali různé závodníky, reprezentanty a tak.

kakr - Profil | Ne 8.6.2008 20:26:42

Hodně záleží na zadavateli a moderátorovi otázky. Jen aby to nebylo pro některé moc velké pokušení. Už nyní má k dispozici kartu žlutou, červenou a ještě dostane děkovací bodík.
Mnohým soudruhům se otevřou nečekané obzory, doufám, že to ustojí. Už vidím, jak vznikají spřátelené klany za účelem nahánění bodíků, systém já na bráchu, brácha na mně. V honění ega jsme na špici.
Jak jsem psal níže, za pokus to stojí, odpískat se to dá kdykoliv.

Mikyrybář - Profil | Ne 8.6.2008 20:21:08

Jirka Šachl - být tebou, zahájím soudní spor s Billem :))

medvěd - Profil | Ne 8.6.2008 20:15:41

Zdendys:marně přemýšlím jak mne dokáže pochvala, či poděkování motivovat k případným dalším odpovědím.Není mi šest a Ty nejsi hezká a hodná paní učitelka

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 20:14:54

>> Miloš Dia > .... to je ten zahradník, ne? :)))

Miloš_Dia - Profil | Ne 8.6.2008 20:13:15

"Tak to nemyslel ani nenapsal" - tak to byl asi Nývlt...

Petrson - Profil | Ne 8.6.2008 20:12:13

>> Jirka Šachl > nic proti autorství dobrých nápadů, jejich sebereflexi a obhajobě. Ale - ruku na srdce - jseš si jist, že zrovna sz (či jejich Tvá obdoba) byl opravdu Tvůj originální nápad? Já se s různými verzemi "Osobek", či ukrytých diskuzí a výměn jednotlivců na různých webech setkávám řekl bych pár let a nevnímám už, kde jsem je viděl prvně. Je to i otázka rubrik v papírových médiích. Kolikrát se zdá, že jen někdo příjde s "originálním" formátem, brzy se jiný vydavatel inspiruje a útvar zkopíruje (i když s jiným názvem). Pak se náhodou dostaneš k historickým tiskům třeba z první republiky a zjistíš, že podobný tip rubriky existoval již tehdy a není novinkou. Je to trochu jako se dohadovat, co bylo dřív - vejce nebo slepice?

Zdendys - Profil | Ne 8.6.2008 20:06:11

Martin M.: Já jsem PRO tvůj návrh, rozhodně to motivuje diskutující k rozumným odpovědím, namísto urážek nebo dvouslovných odpovědí. Jsem na Mrku sice krátce, ale občas se mnoho tázajících i přes 20 odpovědí řešeního svého problému nedočkají :-)

Petr Koch - Profil | Ne 8.6.2008 19:51:19

Jirka Šachl - ® : no já si myslím, že i ve vesmíru by se dal sledovat, no a jestli ten robot ze Škodovky co se teď prohání po Marsu najde vodu, tak kdo ví? :o)

jurasoft - Profil | Ne 8.6.2008 19:47:59

Tak jsem to nemyslel a ani nenapsal. MRK byl z rybářských diskuzních serverů první, ve své době jediný v Čechách a možná i na Slovensku, má nezpochybnitelné místo mezi rybářskými weby na celém světě.

Petr Koch - Profil | Ne 8.6.2008 19:44:47

Miloš_Dia - ® : no to je hnus. Jednoznačně exemplárně potrestat.