Je to tu zavirované ?

Na druhém počítači máme originální antivirový program AVG, který mi při pokusu o připojení na mrk zahlásí chybu a zabrání mi v připojení na stránky. Na hlavním počítači mi to nic nehlásí, tam používáme antivirový program avast a musím říct, že na tom počítači sleduji významný pokles rychlosti a stability. Jaký na to máte názor vy ? V prvním příšpěvku hodím obrázek té hlášky.
Autor diskuse: Dody - Profil , 12.5.2008 všeobecné - ostatní

Carlos - Profil | Út 13.5.2008 9:11:03

Na všechny testy týkající se počítačů a programů mám svůj názor - několika "nezávislých" testů jsem se zůčastnil a všude to vypadalo skoro stejně : chcete se umístit v testu pro náš odborný časopis na předních místech ? A kolik reklamního prostoru si v příštím čísle zaplatíte ? Alespoň půl strany za 40.000 ? Ne ? tak to máte smůlu, konkurenční výrobek bude určitě lepší. :-((

Co se týká antivirů, většina jich je hodně podobných co do procenta úspěšnosti při hledání virů ale je velký rozdíl v tom, jak zatíží počítač samotný. Co je Vám platné, že hledá dobře viry, když se 30% výkonu PC spotřebuje na to hledání. Používám AVG asi od doby, kdy vzniklo a je vidět strašlivý rozdíl mezi starými (když byly Hradčany ještě dřevěné) a novými verzemi. Ty poslední nezatíží počítač skoro vůbec, pokud ale máte pět a více let starou plečku, nesvádějte malý výkon na antivir. Myslím, že pro normální použití je to velice slušný program za ještě slušnější peníze.

El Duffus - Profil | Út 13.5.2008 8:47:41

b.gun- jak z těch testů vychází avg??? Mám ho v práci a přijde mi to jako taková středn cesta, dřív jsem měl Kašpersky a ten nebyl špatnej. Co ty na to???

b.gun - Profil | Út 13.5.2008 0:23:01

Dody: Proč používat jiné antiviry? Právě proto, že máš nainstalované AVG. Věříš tomu, že to nehlásí jen tak pro nic za nic? Pak věř, že to klidně může hlásit jen tak pro nic za nic. Existují totiž tzv. falešné poplachy ( http://archiv.computerworld.cz/cwarchiv.nsf/clanky/D7031988ACAE5CAAC12569B40055C4B1?OpenDocument ), které jsou i jedním z hodnotících kritérií při testování účinnosti antivirů ( http://www.ddworld.cz/windows/it-security-testy-antivirovych-programu-2.html ).

Dody - Profil | Po 12.5.2008 23:06:09

elhierro: jo chlape, máš pravdu, poprvé se to objevilo asi v té stejné době, od té doby jsem to tam nezkoušel, byl to asi nějakej planej poplach. Takže díky za reakci, mrk je bezpečnej.

Dody - Profil | Po 12.5.2008 23:04:38

ftipalek: Právě ne, já jsem od té doby na počítači s Vistama na mrku nebyl, ten pokles výkon pozoruji na druhém počítači, takže Vistama to nebude.

elhierro - Profil | Po 12.5.2008 23:00:47

Dody: je to měsíc (v době výstavy v Brně), co mi to hlásilo to samé. Bohužel mne to přes týden na MRK nepustilo. Poté jsem se opět zkusil přihlásit a už ta hláška zmizela. Od té doby bez problémů. Také to nechápu a nevím čím to bylo způsobeno. A také mám legální AVG s každodenní aktualizací.

ftipalek - Profil | Po 12.5.2008 22:59:04

Taky jsem si nevšiml že by se mi počítač zpomalil nebo tak něco co jsem začal chodit na mrk.cz
Podle mě to bude planej poplach..možná se štítu nelíbí nějaká adresam, část kodu nebo něco..

Zkus sem hodit stránku s více informacemi o té infekci.

Já používám NOD32, občas to projedu nějakým antispywarem a používám Sunbelt Personal Firewall a bez jakýchkoliv problémů...

A samozřejmě aktualizuji automaticky XPčka....Možná to ale bude jen problém ve vistách...tam se pokles rychlosti a stability projevuje hned od prvního spuštění poče :) alespoň u notebooků....

Dody - Profil | Po 12.5.2008 22:57:04

tom-mojlov.sk: Proč používat jiné antiviry, když mám koupený AVGčko ? Věřím tomu, že to nehlásí jen tak pro nic za nic, důvod proč jsem podal tuto otázku není ten, abych vyměnil antivir a zničil tak vyskakování toho okna, ale abychom zjistili, co se děje a jestli je tu vše v pořádku.

tom-mojlov.sk - Profil | Po 12.5.2008 22:53:28

Dody: co tak skusit aj ine antiviry a prehliadace...pouzivam NOD 32 a IE, Operu, Mozzilu a este nikdy sa mi nestalo zeby som mal problem s nejakym virom, jedine co som tu obcas zazrel tak bol spam ale len v minimalnej miere, skoro ziadnej, a po napisani SZ adminovi to bolo odstranene...

Dody - Profil | Po 12.5.2008 22:52:10

nightfish: AVG mi další informace nedalo, jen to okno co vidíš. Aktualizace je nejnovější, administrátor jsem, je to jediný účet na PC, používaný je MS Defender, jako součást Vist.

nightfish - Profil | Po 12.5.2008 22:45:36

dody: nic závadného tady nevidím (všechny odkazy na homepage vypadají legitimně) - zkus z AVG vymáčknout nějaké další informace (+ doporučuji zaktualizovat na nejnovější verzi) EDIT: btw pracuješ na počítači s oprávněním administrátora (správce)? používáš nějaké programy na detekci malwaru? (adaware, ms defender, ...)

Dody - Profil | Po 12.5.2008 22:40:21

Tady je obrázek té hlášky o viru.