Úklid lovného místa,před a po započetím lovu,..v průběhu lovu...

Páni rybáři,
jsme ještě páni rybáři,nebo jsme již snobové,kteří si neváží práce druhých,(kteří uklízejí o brigádách),chovají se k přírodě přímo nechutně,nehledě na to,jak si dokáží"neuklidt" nejen při příchodu,ale hlavně po Odchodu,..a pak žehrají na druhé,poukazují-podívejte se,co dělají,ale sáhněme si na srdíčko! Jsme opravdu jiní,uklízíme po sobě vše,dostatečně,...?..
neberme nyní v potaz koupající apod.,je řeč o nás,o rybářích,..
můžete foto doložit,..
Autor diskuse: SAHIB - Profil , 7.4.2008 všeobecné - ostatní

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

splavek - Profil | Po 14.4.2008 18:01:18

V sobotu 5.4 jsme uklízeli revir od nepořádku,v neděli 6.4 jsem přijel k vodě a hromádka plechovek od kuku a krabiček od červů.Naložil jsem to do báglu a odvezl.Za týden,tuhle neděli opět hromádka obnovena,jsem asi za blbce až tam někoho chytnu jak tam po sobě nechá bordel,tak mu rozflákám ksichtoklap.

mirmen - Profil | Po 14.4.2008 0:51:06

na otázku ..... = rozpoznání slušného člověka od těch jiných

delkim - Profil | Út 8.4.2008 13:29:43

nikdy bych nedokázal jet na ryby bez pořádných pytlů na odpadky, nesnesu na zemi kolem sebe ani vajgl... v mém bezprostředním okolí musím mít čisto a místo si vždy pořádně "vysbírám", nedokážu to tam nechat ležet... a pokud někde je opravdu bordel jako na smetišti, tak to pak jedu prostě jinam a nechytám tam

rommi - Profil | Út 8.4.2008 13:20:47

co uz, vsetci sme tak trochu alibisti...
rozpisujeme sa po nete, buchame sa do prs ako sa nam to nepaci, ako kto a kde robi neporiadok...
robim predsedu disciplinarky a bohuzial som doposial nemal na stole ani jeden pripad porusenia zásad ochrany prírody znečistením...pritom disciplinarny poriadok na to pamata a taxativne stanovuje sankcie...
cize pokial budeme v anonymite pisat a rozpravat a neracime aspon exemplarne znecistovanie ohlasit, pokojne dalej upratujme cudzi neporiadok a tvarme sa, ze to tak musi byt...

ládes - Profil | Út 8.4.2008 12:47:31

SAHIB: Přímo nesnáším bordel nejenom u vody,ale všude v přírodě,vozím sebou k vodě igelitky kde hážu veškerý odpadky i ty co naleznu na lovném místu kde hodlám lovit.Když se vypravím třeba na týdení lov mám sebou igelitové pytle, a po skončení lovu vše nahážu do auta a odvezu do kontošu.Na revír kde jezdím, jsou přímo pro rybáře postavené.A když ne ,tak to vezu klidně až domů,to mi problém nedělá.A ještě k tomu jsem kuřák,a všechny vajgli hážu do plechovky od paštiky kterou samozřejmě pak vyvezu z odpadky.Je to moje vizitka,toď vše.

reliss - Profil | Út 8.4.2008 11:03:47

Byl jsem minulý týden na Nechranicích,po jaru je naplaveného bordelu až až... Rybáři mezi tím vším seděli,a věřte že žádného nenapadlo okolo sebe trošku poklidit..jsou to podle mě většinou masaři a né rybáři a ochránci přírody...oni si brigády zaplatili,tak proč by měli ještě něco uklízet ???Kašlou na předpisy a na přírodu..bral bych jim bez pardonu papíry...

Chose - Profil | Út 8.4.2008 10:59:16

Tak tohle to sám nevzvládnu.

TomášV - Profil | Út 8.4.2008 10:27:38

Před 14 dny jsme v sedmi lidech dělali brigádu na pískovně Vojkovice. Kolem cca 15 hektarové plochy jsme nasbírali zhruba osm pytlů odpadků, nějaké pneu, prkna, trámy atd. Podle druhu odpadu pocházela zhruba polovina množství od rybářů. A to jak od kaprařů, tak vláčkařů a ostatních rádoby rybářů. Prostě typický průřez naší společností .... Co k tomu ještě dodat. Foto se pokusím přiložit.

Mates(původní) - Profil | Út 8.4.2008 10:16:38

Je to všechno v nás, na Orlíku je to tragedie.

fofo - Profil | Po 7.4.2008 22:03:06

Často jezdim na Nechranickou přehradu a někdy to tam (co se bordelu u vody týká) stojí za to.Vždycky mam v autě nějaký ty tesco tašky a co neshoří,jde do nich a pak do nejbližší popelnice-při odjezdu.Jednou takhle,když jsme pálili krabičky od cigaret,ruzný obaly atd.,šel okolo porybnej a pustil se do nás,jakože oheň a pokuta.Ještě že se nás okolní rybáři zastali a řekli,že pálíme bordel po ostatních.Nějak jsme se s nim zakecali a navrhli jsme mu,jestli by nešly dát na nejfrekventovanější místa nějaký sudy.Světe div se,do pul roku tam sud byl.Byl ale za 1 (!!!) víkend naplněnej.Ostatní bordel s pak vršil vedle.Pak jsme tam přijeli na podzim,sud převrácenej,vysypanej a veškerej bordel byl hnenej větrem na vodu.Tenkrát jsme si pěkně mákli...
Následující rok sud zmizel a dosud se tam neobjevil.

Thor - Profil | Po 7.4.2008 21:54:30

Uklízím po sobě vše..ale uklízet po jiných..to bych se při obchůzce s vláčákem nevěnoval ani lovu jen sbírání bordelu. A abych sbíral jeté prezervativy,vložky od milých dam a podobný sajrajty...na tom jsem přecejenom trochu snob

JKL - Profil | Po 7.4.2008 21:47:36

SAHIB : Co na tohle psát - probráno mockrát. Co vozím jsi viděl. A když jedu pryč mám to samý. Akorát pytlíky po kapsách. Jo vlastně - šupiny, hlavy a vnitřnosti zahrabu hluboko aby to kočky nenašly... :-)))

Roh1!ck - Profil | Po 7.4.2008 21:24:49

Lidi jsou hovada a hovady budou. Jen nechápu, jak někdo tahá s sebou na ryby x kil boilies, kukuřice, vnadících směsí, PET lahve s pitím, a tak dále. Poté, jak se vrací zpět domů, tak tam ten bordel z toho nechá, co ho k tomu vede? Vždyť by šel zpět jen se zlomkem toho, co k vodě tahal.

cz - Fisherman - Profil | Po 7.4.2008 21:11:26

Každej to stejně hází do křoví ..pak přijde zima ..překreje to sníh a pak zase v novém roce se všichni divíme , kdo to ten bordel vůbec udělal. Když každej tak poctivě uklízí, ale musí se taky podotknout že to není jen od rybářů ..ale také od bezdomovců, pejskařů, zamilovaných párů...atd. ale zvětšiny od našich kolegů. Jinak si myslím že nikoho nezabije pár těch svých obalů domů odnést a když už, tak uklidit zbývající " cizí " bordel , jinak je to fakt hrůůza no ...vážím si a obdivuju všechny co si neplatí, ale odpracují si brigády!

klouček - Profil | Po 7.4.2008 21:05:23

Co si donesu, to si i odnesu. A hlavně domů to je prázdný, takže lehký. Výmluvy typu, že tam není pytel na odpadky a pod mě pouze přesvědčí o pohodlnosti "kolegů" rybářů.

SAHIB - Profil | Po 7.4.2008 21:03:29

anguilla
tak by to mělo býti,já budto hned na místě odložím do připraveného pytle na odpadky,nebo to také nosím domů-a to většinou,..při příchodu položím bágl,zhruba to projdu,nahodím a pak doklízím okolí v dosahu prutů,..

ředitel zeměkoule - Profil | Po 7.4.2008 21:03:07

ja to reknu takhle-nedokazu tam neco nechat,jednoduse to nejde.byl jsem takhle vychovan a vedu k tomu i svoji dceru.

anguilla - Profil | Po 7.4.2008 20:58:54

S klidným svědomím mohu říct, že si po sobě uklízím, veškeré odpadky si přivezu domů.