Jak nejlépe připravit vlastní kukuřici?

Od postupu vaření, až k závěrečným úpravám (přidávání aromat, dipování) a jak nejlépe nastražit kaprům.
Autor diskuse: Rostid - Profil , 6.3.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Bogi - Profil | Ne 27.4.2008 17:13:03

Dulf - no jasně že byl, fakt dobrej nápad :-)

Dulf - Profil | Čt 24.4.2008 19:00:09

Bogi-Nevím jestli jsi byl na vojně, ale tam se běžně používaly várnice. Taky na dětských táborech.Myslím tím přepravní barely na teplý jídlo.Takový soudky o různých objemech, asi tak od 10 - 30 litrů.

Bogi - Profil | Čt 24.4.2008 17:53:18

delkim: to stou termoskou není špatnej nápad, jen by to chtělo aby měla 30 litrů
Nenapadá někoho co by se dalo použít a chovalo se to jako tarmoska? Co třeba starej bojler nebo něco takového.

ředitel zeměkoule - Profil | Čt 24.4.2008 17:47:12

ja kuku namocim prez noc.na druhy den ji 45 minut varim a pak ji necham do vychladnuti v hrnci s vodou.pak ji scedim .necham na hadru oschnout a zamrazim at ji mam vzdy po ruce.

Filla - Profil | Čt 24.4.2008 17:41:29

sidneyv: dalo. neni zac :))

sidneyv - Profil | Čt 24.4.2008 16:55:55

ja mám doma potravinársky koncentrovaný roztok fruktózy...cca 2litre..čo myslíte,dalo by sa to nejako využiť pri príprave kukurice? dík

kapříkluboš - Profil | Čt 24.4.2008 15:27:36

ahoj, já osobně kukuřici vařím až na třikrát, první den cca 15minut, nechám v hrnci vychladnout a druhý den opět 15minut a když není dost měká, nepuká a nejde rozmáčknou mezi prsty tak ještě jednou uvařím 15minut a je většinou akorát a pak používám běžným způsobem:)

Mikyrybář - Profil | Čt 24.4.2008 14:42:00

dělám to klasicky po 2-denním máčení klasicky vařit v papiňáku.....

Necháváte někdo kuku fermentovat?

Firo - Profil | Čt 24.4.2008 14:23:22

Zdravím - kde chlapi nakupujete tu melasu?

El Duffus - Profil | Čt 24.4.2008 14:06:16

Dobré je ji namočit, to určitě, ale pokud na to není čas a nebo prostor ( děláme li větší objem) holt se trochu déle vaří a máčet se bezpodmínečně nemusí...

Rostid - Profil | Čt 24.4.2008 9:09:17

Jak upravujete uvařenou kukuřici a s jakým úspěchem?

jurda - Profil | So 12.4.2008 18:53:51

2 dny bobtnat ,pak to vařím tak 3 hoďky ve vyvařovacím hrnci,odleju vody a přidám Melasu.Jak říká K70 kapři ji milujou ve stavu fermentace,spěněná,lechce oslizlá a to je bomba.

CeP - Profil | Pá 11.4.2008 20:47:28

jak pise pepson. setrit energii a varit kratce.
kuku namocim nejmene jeden den, pak varim v papinaku od doby kdy zacne sycet 15-20min. pak papinak zabalim do hooodne staryho vyslouzilyho spacaku a necham do druhyho dne. obycejne je jeste velmi horka, lehce popraskana a pekne mekka.
pred varenim dipuju pernikovym korenim, cukrem, vanilkovym, skoricovym cukrem, kostka-dve masoxu atd... kamos rika ze vari i s cernym pivem. kazdopadne do futra ho leje.

Rostid - Profil | Po 7.4.2008 18:09:04

Máte někdo nějaký recept, co by stál za vyzkoušení?

Ondra (tloušťák) - Profil | Út 25.3.2008 19:39:13

delkim: Bohužel je to ale dost omezené kapacitou termosky že... :)

pepson - Profil | Út 25.3.2008 19:20:31

Už som to písal,ale zopakujem:variť kukuricu dve hodiny je plytvanie plynom (elektrinou).Deň,dva namočiť,potom priviesť do varu a odstaviť na cca 5 hodín (zakryté).Potom znovu priviesť do varu,odstaviť a nechať zakryté do rána.Varenie XXX hodín a kontrolovať to,či nechce vykypieť atď sú zbytočné haluze.

delkim - Profil | Út 25.3.2008 8:00:48

pokud potřebujete rychle na druhý den kukuřici a "bez práce", tak do termosky 1/3 kuku a dolít vařící vodou... nechat přes noc a ráno jí máte hotovou a ještě je krásně teplá! :) ideální na rybách

Rostid - Profil | Po 24.3.2008 23:38:34

Tak jsem zkusil udělat kuku. Asi 60 hodin jsem ji nechal v kýblu s vodou a potom 2 hodiny vařil, dokud nebyla měká a nešla rozmáčknout v prstek mírným tlakem. Rozpustil jsem med ve vodě a udělal nálev, tak aby byl dostatečně sladký. Naplnil jsem kuku do sklenic, zalil nálevem, uzavřel a nechal asi 1 hodinu zavařit jako běžnou zavařeninu. Vypadá to dost dobře a zatím se vše povedlo, teď už jen aby brali...

Horda - Profil | St 12.3.2008 18:04:23

Já kuku máčím den do předu, pak ji vařim v papinaku, necham ji tak 25-30 minut projit varem a pak ji necham chvili odstat ( podle toho jak chci aby byla nebo nebyla rozvařena ), žádné dipování jsem nikdy nezkoušel, prostě kuku šlape i tak dobře.

Rostid - Profil | St 12.3.2008 17:57:19

Můžete někdo poskytnout info?

Aiwen - Profil | Pá 7.3.2008 17:09:37

Vorvanos: To né...., aby to bylo tak akorád... aby se dostalo ke každé kuku :o))

VORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 14:03:45

Kolik je to hodně? Na 5kg / 1litr ?

Aiwen - Profil | Pá 7.3.2008 13:43:44

dávám jí hodně... zalívám od woka.. je to levná věcička.. tedka v melase mi odpočívá sladko-pikantní ptačák s ananasem vl. výroby ;o)) Už se těším jak v nedělu nahodím :D:D:D:D

VORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 13:35:40

A kolik tam dáváš té melasy misto toho cukru? Možná letos ty čuníky něčím novým překvapím.

Aiwen - Profil | Pá 7.3.2008 12:55:10

Já ju klasicky uvařím v papináku(s pomocí mamky.. bez ní v mega hrnci), potom přidám řepku a nechám to vařit(u papináku už víko nedávám.. u hrnce pokličku dám).. tak to sem na to chytal bez problému dlouho..., ale na jedné výpravě sem zkusil jednu várku zalít los. olej(smrdělo to příšerně :-!) a druhou várku melasou.. jako můžu říct, že od té doby tu kuku nijak jinak nepřipravuju... je to zázrak!!! A hl. ta melasa... ten olej přilákal aj hafo karasů.... Jako zachytáš s oběma(jak melasou aj lososákem).... doporučuju... a ještě.. kuku nenamáčím a používám jen když du na násadáky.... a krmím raketou.. nebo v plavkách rukou :D:D

VORVANOS - Profil | Pá 7.3.2008 12:42:29

Jde mi o to,že kukuřice dobře přijmá vodu a s ní i sladidla a aroma .A po 5 dnech ve vodě nemusíte stát 3 hodiny u papińáku.Tak se hodte do pohody a nehonte si tady trika