Tyčova bojka.

Zajimal by mě váš názor na tyčovou bojku,zda byste souhlasili s jejim povolenim.Podle meho nazoru by todstranilo ruzne petky a jiny dalši bordel jak po odjezdu tzv.nekterych kaprařu na hladině zustavaji.Tyčovku by tam určitě nikdo nenechal a byl by klid.
Autor diskuse: Rytíř - Profil , 5.3.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

cerrtik - Profil | Pá 5.3.2010 12:46:21

Rytíř >> podlě mě by stejně plno "taky rybářů" místo tyčovek nadále používali pet-lahve na provázku, protože proč se obtěžovat s instalací a vyndaváním tyčovky, když tam můžu lupnout petku a pak ji tam nechat, že?? Tito lidé mi pěkně lezou na nervy!!

meďo1 - Profil | Pá 5.3.2010 12:30:36

Je to fajn, vyuzivam ju druhy rok a som nadmieru spokojny. Len ma to jednu nevyhodu, podarilo sa mi urobit na pohlad peknu tycovku, ktora stala vo vode ako ... (svieca :-)), vyborna pozorovatelnost do dialky az pokial mi ju v noci niekto nepotiahol, tak sa teraz s nej raduje niekto iny :-(. Neodradilo ma to a urobil som si druhu este lepsiu, zatial vsetko OK mam ju stale. Vynikajuca vecicka, aspon sa do nej nezamota kaprik. V jarnom obdobi sú brehy na VN ORAVA , posiate pet flasami, tak to nerobi dobry dojem. Kedy boli vsetci taki dosledny a pozbierali si okolo seba bordel, tak by sa to nemohlo stat, toť vše . Do skoreho pipnutia

rumi7 - Profil | Pá 5.3.2010 12:09:42

kam!kaze >> a myslím si (jak jsem psal už dole) že všichni bobkaři,kteří za sezonu do vody nasypou i několik desítek tisíc za krmení,by si určitě rádi připlatili ještě jednu povolenku,kde by mohli chytat celej den na 3 pruty a v klidu si zavážet.a i když stejně všechno pouští(jde jim jenom o boj s trofejní rybou),a pro ty,co si berou ryby,tak bych ještě udělal všude nejvyžší míru ryby(třeba kapr 70 cm)......masaři by si navíc žádnou povolenku nekoupili,nezmasakrovali by velký trofejní ryby,boilisáci by si dobře zachytali a náš ČRS by měl navíc peníze do kasy.to je můj názor

rumi7 - Profil | Pá 5.3.2010 11:51:34

kam!kaze >> samozřejmě,když jseš někde na tejdenní výpravě,tak tyčovku v noci nevyndaváš z vody(bohužel pruty ano).ale někdo podemnou psal ,že tam k vodě někdo přichází a odchází a bojku tam nechává snad celej rok.a pak ještě někdo,že tam u nich je zakázáno zavážet.tak s tou tyčovkou a závažím nebudeš přece plavat.

mpmaik - Profil | Pá 5.3.2010 6:19:11

kam!kaze - Profil | Pá 5.3.2010 3:03:31

rumi7 >> UIrčitě je pravda že povolení tyček by zamezilo (v určité míře) petkám atd.U nás je v RŘ naproto jasně dané že typizovaná tyčovka může zůstat přes noc.A každý kdo si ji koupí nebo vyrobí ji tam určitě nenechá hnít po svém odchodu od vody.Což v případě pet lahví nikdo nemůže říct.

rumi7 - Profil | Čt 4.3.2010 21:17:35

když si na začátku položíme otázku ,,kdo bude tyčovku používat?",tak to určitě nebudou fídraři,muškaři,vláčkaři,ale ani důchodci....samozřejmě že bobkaři!já bych byl pro to,aby bylo umožněno boilisákům chytat nonstop i přes noc(myslím na svazový vodě),byla možnost zakoupena ještě jedna povolenka aby se mohlo chytat na 3 pruty(nebo rovnou speciální povolenka na 3 pruty).kdo by měl takovou povolenku,mohl by zavážet a používat tyčovku,za kterou by odpovídal.všichni by byli spokojený-dědkové,a masaři by si ji nekoupili,ČRS by měl z toho navíc prachy(třeba na zarybnění) a my bobkaři taky,stejně přece všechno pouštíme.když už v tom máme tolik peněz,tak proč riskovat kvůli bojce papíry a nebo ji každej den pořád vytahovat.a když by se takhle povolila tyčovka,tak by se zase museli tvrdě zakázat petky a všechno harampádí na šňůře.to je můj názor

kaprarK70 - Profil | Čt 4.3.2010 20:49:01

franto1231 >> sorry ale cti to tema je 2 roky stare ozivil jsem ho protoze jsem se na neco ptal

franto1231 - Profil | Čt 4.3.2010 20:40:02

u nas na SR sa tycovka moze pouzivat. Je to velmi dobra vec, riziko že pride clovek o peknu rybu aj ked prejde cez tycovku je minimalne. H- bojku použivam pri sondovany dna sonarom, porozhadzujem si ich po hrane na vode aj 3-4ks....spravim si presny a jasny obraz ako vyzera hrana, ulozim si tycovku a h-cka stiahnem. Chytavam v hlbkach do 22m. Tycovku skladam max. do 14m....od 14m hore pouzivam H-bojku, kde neham volneho 1m špagatu. Ine mi nezostava lebo tycovka už taky vztlak nema a hrozi riziko rozpojenia. Pri H-čku hrzí zas riziko straty velkej ako aj malej ryby a zrusenia lovneho miesta, ked by som ju s rybou nahodou vytiahol...vzdy ked skladam tycovku, spoje prelepim pre istotu izolacnou paskou, gumovou a som si 99% isty ze sa nic nestane, nenasaje vodu ani sa mi pri vytahovany zatial nerozpojila a to mavam aj spominanu 14m

kaprarK70 - Profil | Čt 4.3.2010 20:33:23

zdar mate nekdo prosim kontakt na kluka co delal a prodaval ty tycovky?dik

mpmaik - Profil | Pá 7.3.2008 1:58:09

No tak to máš bohužel pravdu ale mám i pár pozitivních zkušeností že né všude tomu tak je.

Huky - Profil | Pá 7.3.2008 1:55:55

Tohle není otazka hojnosti kontrol ,ale nevšímavosti... Protože kámošům a domorodcům je dovoleno vše! Joo protekce a korupce,to je humus a voo tom to je:-(( Jak přijede kaprař (vetřelec),tak jsou všichni místní kamarádi.

mpmaik - Profil | Pá 7.3.2008 1:35:49

A myslíš že když teď v době kdy je to většinou zakázané si hlavu stím neláme tak se jeho myšlení zmnění? Bohužel ale já pochybuji. Když se uzákonilo povinné mlhové světlo na autě tak je kupovali protože se to kontrolovalo policajty ale pokud nebude dostatek kontrol u vody tak na to budou kašlat když jim nebude nad hlavou viset bubák v podobě tučné pokuty.

Huky - Profil | Pá 7.3.2008 1:15:01

Ale eliminuje,protože když si PETkař bude muset koupit tyčovku,tak si bude sakra dávat pozor,aby o ni nepřišel :-))

mpmaik - Profil | Pá 7.3.2008 1:05:14

Něco na tom pravdy je ale pořád to neeliminuje ty PETkaře co na všechno kašlou....

Huky - Profil | Pá 7.3.2008 0:47:52

Já si myslím,že kdyby povolili pouze originální (kupované) tyčovky,tak by si ji 99% lidí rozmyslelo nechat ve vodě 400 kč.Prostě při kontrole by musel doložit doklad o koupi...nebo tak nějak.

mpmaik - Profil | Pá 7.3.2008 0:15:50

No ono se to lechce řekne ,,povolit,, a ,,zakázat,, označování krmných míst ale jak přesně docílit toho správného kompromisu. Většina slušných rybářů kteří si krmné místo označí bojkou (jakoukoli) si jí taky uklidí ale ti co používají PETlahve si stím hlavu nelámou a když se povolí tyčovky tak stejně budou své plastové obludy používat dál protože když nemají strach v době zákazu proč by mněli strach v době povolení třeba tyčovek. Aby to vše fungovalo je potřeba výce kontol RS která by byla nekompromisní a na místě by třeba vybírala finanční pokuty za znečištování životního prostředí. Kdysi jsem byl na Novomlýnských nádržích a našel jsem si relativně pěkný kousek volného břehu cca 20x15m ale než jsem si mohl vybalit musej jsem na břehu pozbírat 8 100litrových pytlů odpadků a po nafouknutí člunu ještě 31 Petbojek z hladiny abych mněl kam nahodit ale sčím už jsem si neporadil byla tyčovka ze 4m lešenářské trubky zatlučené cca 2m ve dně.

Koubas - Profil | Čt 6.3.2008 22:27:44

NO tak treba kazdej rybar by mel tycovku se svym cislem a kdyz mu to nekdo ukradne tak pude nahlasit ztratu tycovku nebo ukradeni vyfasuje novy cislo a u toho u ktery se tycovka najde dostane trab pokutu nebo neco podobnyho..zatim jenom navrh:)ale myslym ze by to proslo ... snad nekde:)horši bude navazeni bojky to bude oříšek

SAHIB - Profil | Čt 6.3.2008 22:03:21

no kuci
ono by bylo opravdu v první řadě,pokud by nebyli námitky k zmíněnému tématu ze strany Mo kuci potřebný udělat zámysli,návrhy,kalkulace,a opravdu pořádně,všeho pro,ale i dost důsledně proti, ta identifikace je velice dobrý nápad,jde ted ale také o to,aby v noci nějaký ...to netahali,nekradli,..to by se muselo také nějak ošetřit, jakou by měl každý lovící za svou tyčovku zodpovědnost-respektivě jakým způsobem by zodpovídal,popř.postihy,pokud by něco dělal proti dohodnutému ,..opravdu hlavy dohromady, kdo s tím má již skušennosti-jen by byl vítán,nastavení mantinelů pravidel,zakotvení do řádů,atd,..prostě si s tím vyhrát,vyšperkovat to,..

Koubas - Profil | Čt 6.3.2008 21:48:43

no a pak zarybit revíry:)

M!ld@ - Profil | Čt 6.3.2008 21:16:19

SAHIB: kdyby tam zůstal les tyčovek tak si myslím, že by to neměl být takovej problém je třikrát ročně vytahat. Já bych si jich klidně pár vytáhl a zadarmo:-) Eště by je pak svaz mohl prodávat a vidělat na tom:-D