Sportovní svazové vody?

Co by jste říkaly kdyby se z menších MP revírů třeba do 5 hektarů udělaly revíry chyť a pusť?Nemyslím všechny ale aby v okolí jich pár bylo.Jaké myslíte,že by to mělo nevýhody?
Autor diskuse: wolfik - Profil , 2.3.2008 všeobecné - ostatní

ftipalek - Profil | Po 3.3.2008 21:36:00

možná by nebylo špatný udělat i ceny povolenek dle limitu odnesených ryb...
Ti co jsou masaři by si to možná rozmysleli brát každýho kapra domů když by věděl, že si za něj zaplatil....A ti co si neberou žádnou, nebo téměř žádnou rybu by měli povolenky levnější.....Což si myslím, že je i spravedlivější.....
Neberte to tak, že si stěžuju na cenu povolenky to fakt ne.....Ale když si o tom popřemýšlíte, tak je pravda, že ten kdo si za rok odnese třeba 100kaprů, tak se mu povolenka Xkrát vrátila...ten co si odnese pár ryb tak třeba za jednu rybu zaplatí 300,- což má lepší zajít si na sádky....ovšem není tam ten pocit přemožení té ryby...ale tohle nemá cenu zde rozvádět
Mohlo by se to dělat třeba tak, že by se kupovaly nějaké známky které by se lepily do povolenky a RS by kontrolovala, zda někdo náhodou nemá víc ryb, než známek.....Byla by cena povolenky v jejíž ceně by byl určitý počet ryb možných si ponechat a když to pro někoho bude málo, tak si doplatí známky.....

wolfik - Profil | Po 3.3.2008 21:27:40

Splavek-s tou rovnováhou máš pravdu ale na výrazu ONI si trvám.Jak poznám sportovního rybáře?O tričku s logem to asi nebude ale všímám si chování rybářu u vody a věř že někdy mi stačí i pět minut na to abych zjistil že se jedná o ONI.Myslím že v každém sportu jsou pravidla a když je porušíš tak jsi rozhodčím potrestán nebo diskvalifikován.Na rybách je to RS která na to dohlíží ale o tom už je tady toho napsáno dost.

splavek - Profil | Ne 2.3.2008 18:03:45

wolfik-Zajímalo by mě,jak je to s označením sportovní rybář.Nevím jak ho poznat,snad podle dresu sportovního klubu,nebo ráno,když se vzbudí a vyskočí ze svého bivi a samozřejmě v dosahu příposlechu má, rozcvičku a snídaně se skládá jen z cereálií.Pro začátek by možná stačilo,kdyby si tzv sportovní rybáři po sobě uklízeli svoje odpadky.Nechci tady rozpoutat nějakou žabomyší válku jen,mě děsí rozdělení na MI a ONI.Hele taky mě prudí,že každej sotva mírovej dravec dostane klackem po hlavě.Možná by bylo lepší zvednout míru ryb.Nebo omezit počet ponechaných ryb.Je smutný,když není ve vodě žádnej predátor,vrchol potravního řetězce,co udržuje biologickou rovnováhu.Je to vše poznamenáno lidskou čiností a asi lepší to moc nebude.

wolfik - Profil | Ne 2.3.2008 15:48:44

MRKnato-ale bez sčítaní hub:)

MRKnato - Profil | Ne 2.3.2008 15:37:14

wolfík : no a proč byla tedy vynalezena hra na tátu hub? No jestli ne kvůli pohodě a srandě, tak je "moje máma pavouk...." Co modifikovat tuto hru?

wolfik - Profil | Ne 2.3.2008 15:28:17

Nejde mi o revíry plné ryb,ale o pohodu,odpočinek a popřípadě poklábosit se sportovními rybáři.Jít od vody odpočatej a ne znechucenej.

MRKnato - Profil | Ne 2.3.2008 15:13:20

wolfík, je to něco, jako hra, kterou vymyslel Grossmann a Šimek, hra na tátu hub.

Hra má tato pravidla hráči ráno ve3,00 hod vběhnou do lesa a tužkou označí svými značkami jedlé houby co najdou. V 6,00 hod mají sraz u cesty vedoucí z lesa a společně kontrolují vycházejícím houbařům košíky. Tátou hub se stává ten, který má nejvyšší součet svých značek u hub které zkontrolovali normálním houbařům.....

ogon123 - Profil | Ne 2.3.2008 15:12:19

to by uz nebyla ta spravna ,,svazovka''...

wolfik - Profil | Ne 2.3.2008 15:08:50

Rybaření by mělo být relax na tom se zhodnem ať chytáme jakoukoliv rybu.Kolik si kdo odnese je každého věc má na to právo.Nemyslel jsem jen kapry ale i dravce.Na menších nádržích jsou masaři velký problém a tím nemyslím jenom přisvojení si každé mírové ryby ale i tím že narušují pohodu nás sportovních rybářů.Příklad-chytíte pěknou rybu a oni jsou bez záběru tak šup s olovem tam kde máte nahozeno.A to není jen tohle souvisí to i s čistotou u vody jim je to jedno.Myslím že by takové vody ONI moc nenavštěvovaly a tím příjemnější by byl u vody relax.Zajímají mě vaše názory na tohle třeba třeba to není dobrá myšlenka.

vydra1 - Profil | Ne 2.3.2008 15:03:41

Je to zbytečné vodní prasata se vysazují všude a není tedy potřeba dělat nové kaprodromy. Pokud máš na mysli revír na dravce byl bych pro těch je dost málo, ale nedělal bych ho jako 100% chyt a pust ale s alespoň částečnou možností ponechání ryby.

hraji - Profil | Ne 2.3.2008 14:02:46

Nevidím smysl takového počínání. Pokud jsem rybář vyznávající chyť a pusť, chovám se tak na všech vodách i bez jejich vyčleňování, pokud jsem normální rybář, sám svobodně rozhodnu, kterou rybu si v rámci pravidel ponechám a kterou pustím.

Ricci - Profil | Ne 2.3.2008 13:58:07

Nevýhoda je jasná. Přemnožený kapr..