Jak vyrobit chlebové boilies?

Všude jen čtu recepty na výrobu rohlíkového boilies, ale jak se dělá chlebové boilies,o tom se na mrku moc nenapsalo.Podělte se o postup na jeho výrobu,jak ho dál upravujete( dipování ap.).Předem dík za recepty!
Autor diskuse: saly - Profil , 28.2.2008 všeobecné - nástrahy, návnady

Hitch5 - Profil | Ne 10.2.2013 20:14:17

Potvrdím jen to co tu píše kolega Miraryb. Mám lis na rohlíkáče, lisuji v něm jak bílé pečivo, tak i chleba. Princip je úplně stejný. Chlebové "boilies" pak použiju tehdy, když mám v krmítku směs s chlebovou strouhankou. Ať to chuťově ladí. ;-)

Miraryb - Profil | Pá 29.2.2008 8:51:14

Já si ho dělám obdobně, jako rohlíkové. Odkrojím kůrku, asi tak 2,5 cm, napařím, vylisuju, navleču na nit a usuším. Střídku usuším a rozemelu na strouhanku do krmení. Dělám si ho přes zimu a tak suším na radiátorech ú.t. V plastových obalech od léků kuličky uchovávám a některé dipuju tak, že do těch nádobek kápnu 3 - 4 kapky dipu, ať už carpsekret, tuti fruti, nebo jinej. Takhle to dělám z rohlíků, různejch baget, ale i z loupáčků a jiného pečiva. Nadělám si dostatek kuliček i bez navlečení a potom je používám do šrotu, aby se je naučili ryby sbírat. Mám totiž dostatečný přísun pečiva a tak si toho můžu nadělat hafo. Funguje spolehlivě, v létě ani nepoužívám červy, jen tyhle kuličky.

reditel zemekoule - Profil | Čt 28.2.2008 19:27:29

osobne kdybych delal chlebove boilie,tak bych postupoval asi nasledovne-samozrejme bych pouzil chleba,ktery bych namocil,do toho bych zamichal 80 procentni syrovatkovy protein,nejaky jemny kuku.srot,olej ze sardinek,pak bych to slisoval,nechal ususit a pak bych to testnul.