Kapraři v palbě dotazů

Pánové jaká strategie krmení se Vám nejlépe osvědčila nebo ji alespoň preferujete?
Předkrmujete předem než začnete chytat? Krmíte velkými dávkami ,velké množství partiklu,pelet a boili nebo jen boili? Nebo jen pár kuliček kolem nástrahy.
Krmíte stejně kvalitním boili na které chytáte,nebo krmíte hotovkami , krmnými kupovanými krmnými méně kvalitními připravenými ze směsi 50/50,ředěním kupovaných,případně dle vlastních receptů se stejnou nebo podobnou příchutí a pak chytáte na mraženky,na dipované v aminokyselinách případně na plovoucí.Zaznamenali jste nějaký výrazný efekt na reflexní plovoučky?
Autor diskuse: DanX - Profil , 20.2.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

mpmaik - Profil | Ne 30.3.2008 13:56:03

DanX- pokud mohu poradit tak za mne.... Vyberu si nějaký zapadlý rybníček s min. tlakem rybářů a v klidu si ho několikrát zajdu prohlédnout v různym počasí atd. a sleduji ryby. Poté si vytipuji místo a zakrmím 40-60 kuliček boilie + kukuřice + pár hrstí pelet a to buď denně nebo aspoň obden ( pokud je to revír v tvé domovině . Pokud ne tak většínou krmím před lovem cca 1kg Boilie + 1 kg pelet + 1 kg (řepka, kukuřice) toď vše a chytám . Při možnosti zavážení přihazuji k montáži 10-20 kuliček boilie a hrst pelet. Většinou krmím krmným boilie ( na malých vodách) jinak tím na co chytám + kuličku pod háčkem nadipuji a většinou na hotovky. A ještě k těm reflexním plovoučkám - nevidím na nich nic světobornýho , spíše se kloním k nenápadným barvám (černá,hnědá, šedá,tmavá červená)

Bindas - Profil | Ne 30.3.2008 10:57:59

bik kapr - Od Těšínského znám. Spíš mě jen zajímal výrobce Barbora a jaké směsy dělá a nebo jestli to mám rovnou vyhodit (asi by mi to bylo líto).

bik kapr - Profil | So 29.3.2008 19:53:01

Plovouci koule skoušim používat i na řece ,ale hodne lakaj tloušte.Rad kombinuju bolie a halibut pelety jak na zakrmení tak pod haček.Dipy si mícham s oleje ,tekute potravy, betain a třeba i esence ale myslim že se da použít co koli.Jelikož jezdim hodne na Labe kde je podle meho potřeba hodne vnadit používam tam partykl a přez leto brambory ,ale letos to chci skusit jen boilie a halibut pelety.Používam smesi od Jardy Tešinskeho a každy si tam muže vybrat podle sve situace ja s oblibou používam klub red a klub bioenzim ,žluty impuls.Tekutou potravu esence lososí a konopný olej. extrakty a mořsskou řasu tim upravuju smesi.

Bindas - Profil | So 29.3.2008 16:09:50

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám zde. Dostal jsem od známého tři kbelíky krmítkové směsi od výrobce Jiřího Barbory z Kutné Hory. Má někdo s tímto výrobcem nějaké zkušenosti?
Díky.

luki rybář - Profil | Pá 29.2.2008 23:40:32

já si vždy najdu super flek ! to je základ , potom smíchám obyč , K2,kukuřičný šrot , nosnice , a udělám si s toho těsto , které když dopadne na hledinu tak udělá velký mrak krmiva , pred náhozem nekrmím , protože ryby se pak věnuji krmení a ne moji nastraze , na slezké harte tak jsem musel krmit ale stáhl jsem si potom kapříky okolo 50cm což je pěkný ! hlavní věc je nástraha a čas , já jsem chytal od rána (7:00) do (20:00) každý den a z jara jsou záběry najvíce okolo 18:00) = DUBEN! já si osobně vyrábím sám svoje rohlíkové boilies ktere si dávám do různých vůní , což mě potěší ješte víc když chytnu pěknýho kapříka na svou nástrahu! boilies vydrží až na 15 kaprů! já lovím na BAŠce , kousek od FRÝDKU-MÍSTKU , a tak jsou fakt krásné ryby ,OPORUČUJI TĚSTO KTERÉ SE ROZPADNE PŘI DOPADU , jestli ale chýtás na normálni boilies a jsi na stejném fleku každý den , tak bych přikrmoval co 4/5 hodiv v pravidelných intervalech každý den ! PETRUv zdar!

ogon123 - Profil | Po 25.2.2008 19:03:41

DanX -zapremyslej spis o jinych vecech např.spravny misto,cas,montaze..kdyz mas dobryho fleka a cas tak staci aji to pva..

DanX - Profil | Po 25.2.2008 10:59:55

Ok, díky všen co odpověděli v duchu. 3lo my zejména zjistit zda se oplatí investovat do větší krmné kampaně. Začínal jsem před 15 lety z hotovkama lacinýma pak ty dražší pak jsem asi 5 let chytal na home a výsledky byly dobré ,přechytal jsem i kvalitnější Nutri,RH,Km Jt ale pouze kapři do 70 cm jeden jedna 12 a jednou i jedna 15 . Tak jsem se pokoušel ji vyšperkovat kvalitnějšími komponenty zejména rybí moučky ( jiné aroma, amino dipy )ale vůbec nic a starý recept opět chytl,takpak vyloženě home BFM ale bes efektu.Loni jsem celou sezonu chytal Mika laciné i levnější a jen jednu 64 .za celou sezonu. Strategie krmení pelety do PVA,pár kuliček kolem i střední dávky krmení.Tak zvažuji
letos vetší dávky krmení původního mixu a jednu větší kousek bokem a snad se splete i nějaký větší uvidíme.

syny - Profil | So 23.2.2008 0:05:12

lojza cdb - ® - v tomto případě ůlovky :o))

lojza cdb - Profil | Pá 22.2.2008 22:18:33

Danx-snaž se najít svoji cestu,každej ti bude radit něco ale ve finále je to o detailu,který ti nikdo neprozradí.Získej informace o dané lokalitě,počítej s tím že ti neřeknou všechno,pak vypozoruj co dělají místní,a udělej pravej opak.Se samotnou 50/50 moc parády neuděláš ale když do takové směsi přidáš aspoň 20 % rybích mouček ,nameleš 200g jater ,přidáš tekutou potravu,začíná to být úplně vo něčem jiným a pořád ještě hodně levné boilie,s kterým vystačíš pokud nebude konkurence klidně několik sezon.Ale pokud si vedle někdo sedne s něčím výrazně našlapanějším pak máš utrum ,a začneš odznova ale požene tě to zase dopředu,a pak si poradíš za každé situace.Hlavně se nenechávej odradit a vydrž,trpělivost přináší růže.

blackcarp - Profil | Pá 22.2.2008 20:07:26

liborcarp-........je to o tom co jsem schopen pro to udělat a kolik tomu dám času. Ještě bych dodal, že i když pro to uděláš maximum a věnuješ tomu max. času tak když nežerou tak prostě nežerou. Dobrá zpráva ale je, že naděje umírá poslední :-)

Daniel14 - Profil | Čt 21.2.2008 19:08:44

liborcarp-souhlsím s tebou.

liborcarp - Profil | Čt 21.2.2008 18:45:42

Pokusím se také odpovědět.Nemám žádnej scénář,prostě omrknu vodu a udělám vše pro to abych něco chytil.Psát o tom že tejden do předu krmím a lapu jen na to samé a nedipuji a nebo dipuji to prostě nelze.Rozhodnu se vždy podle situace.Někdy mám záběr za tejden a někdy za hodinu,je to o tom co jsem schopen pro to udělat a kolik tomu dám času.Jinak odpovědět neumím.

Petr Koch - Profil | Čt 21.2.2008 12:41:26

DanX - ®: asi už to někdo jistě níže psal, ale voda je každá jiná a rozdíly v přístupu mohou být extrémní. Zkušenosti mám pouze s chytáním ve velice málo rozkrmeném místě, mnohdy jde jen o stringr se dvěma bobky. A jde taky o dobu, kterou se u vody budu zdržovat. Většinou jsou to ty nešťastné víkendy, kdy opravdu stačí na den pár kuliček.
Chytám na to samé čím krmím a boilís nijak nezatraktivňuji ani dipy, ani větším množstvím podílu esence a atraktorů v nástraze.
S reflexníma plovoučkama nemám žádne zkušenosti a nehodlám to zatím měnit. Jsou důležitější věci k učení, zatím.

carpmania - Profil | Čt 21.2.2008 12:00:11

krmnou kampaň přispůsobuji revíru a situaci... dopředu nepředkrmuji, chytám na dost navštěvovaných vodách, kde si nemohu být jist, že se na mnou rozkrmené místo dostanu... upřednostňuji větší krmné dávky, jelikož se mi na revírech, kde je velké množství menších ryb, krmit velkým množstvím boilie a chytat úplně mimo krmné místo, ať už na single hook bait větších rozměrů ale s menším množstvím esencí a dalších atraktorů, nebo na stejnou nástrahu, jako krmení, ale také poměrně daleko od krmného místa... partikl nepoužívám, jelikož bych se pak malých kaprů a bílé ryby nezbavil... používám už jen výhradně smé vlastní směsi, které sestavuji také podle situace a vody, na kreté hodlám chytat, ale většinou obsahují větší podíl rybích mouček a ptačích zobů plus mléčné proteiny... směsi jako 50/50 nepoužívám vůbec, když už potřebuji opravdu velké množství boilie na masivní zakrmování, sestavím si směs levnější, ale stále ještě poměrně kvalitní... plovoucí boilie téměř nepoužívám, ale i tak se mi na něj podařilo pár hezkých kousků ulovit. plovoučky používám své výroby, ze stejného těsta, ale jejich vzplývavost zajišťuje polystiren uvnitř kuličky.... s reflexními plovoučkami zkušenost nemám, ale časem určitě nějaké vyzkouším...

Carpkiller - Profil | Čt 21.2.2008 11:57:47

El Duffus: jo a když používám používám plováky,rád k nim přidávám pva punčošku kterou provléknu návazec...v punčošce jsou minipeletky různých druhů,s různou dobou rozpadu a taky k háčku trošec method mixu...skvělý výběr pelet a methoďáků má fi. Vision baits...k tomu dokrmím cobrou pár kusů kvalitních hotovek...hotovky,pop up i rolované boilí používám výhradně Imperial baits....a letos chci vyzkoušet ještě Jps-líbí se mi složení jejich mixů a ceny...

m.kindl - Profil | Čt 21.2.2008 11:35:13

Než začnu chytat tak předkrmuji a to proto,že když kapři konzumují návnady řekněme týden..dva tak jsou potom k nástraze mín ostražití.Navíc se dají potom lovit opakovaně...Krmím z počátku menší dávkou kterou zvyšuji až podle toho jaká je intenzita záběrů,krmím stejnou návnadou na kterou později budu lovit.Boilie používám hotové od firmy Nutrabaits a Richworth a domácí výrobky od firmy Solar,Pustil,Mikbaits atd...Nedipuji a nepoužívám plovoučky....

Carpkiller - Profil | Čt 21.2.2008 11:30:26

El duffus: na řekách pop up prakticky nepoužívám, pouze spolu s potápivým boilí na panáčka, myslím že třepetající se pop up v proudu by mohl zkušené kapry spíše odradit...ale když jsem se bavil s německými kolegy, tak ti i na řekách pop up chytají, používají například fluoro pop up big balls-průměr 28mm a jejich úspěchy hovoří za vše...za jeden měsíc chytli něco jako 10 ryb nad 20kg...ještě teda podotýkám že například kluci z Black label baits převážně chytají na ovocné příchutě-na řekách-například ananas a spol...
4Ostatní: pokud vás tato otázka nezajímá, projevujte své výlevy třeba v plkárně...

Fery - Profil | Čt 21.2.2008 11:19:37

carpmania-a proč na ni duchaplně neodpovíš??..

carpmania - Profil | Čt 21.2.2008 11:09:55

a zase jedna, na poslední dobu vcelku duchaplná otázka, se nezadržitelně řítí do prdele...

Fery - Profil | Čt 21.2.2008 11:07:20

DanX-takhle prostě nejde odpovědět..někdy sypu 10kg koulí najednou a někdy dávám 5 kuliček a někdy ani jednu(krom nástrahy)..někdy používám partikl a někdy ne..někdy používám pelety a někdy ne..je to prostě revír od revíru jiný a nejde napsat" co se vám nejvíc osvědčilo?"..na každém revíru něco jiného..

DanX - Profil | Čt 21.2.2008 11:00:34

Ok ta po pořádku : z karty masaře nepoznáš co si budem povídat ,má ji vyplněnou a jak budeš vědět že ty udaje jsou pravdivé?
Masaři sem nechodí páč loví maso.To že někdo zneužije informace k naplnění mrazáku neovlivníš
to by jsi musel zrušit časopisy,veletrhy, vyřezat jazyky aby nemohli mluvit,ruky nemohli psát,oči aby nemohli okoukat atd Což je blbost nemyslíte?
Pak nechci poradit ale ptám se na Vaše zkušenosti .Záměrně se neptám konkrétně na revíry.Vše co jsem zde uvedl je možné a každý má odzkoušené to nebo to na daném revíru a nebude zde psát ,že na na tom a tom revíru funguje ta a ta strategie,v tu a tu dobu to bybylo právě pro ty masaře at si to každý odzkouší.Ale stejně dnes je to tak zítra jinak,někdo si zachytá a vedle ani tuk takže bych se toho nebál.Je to jako s echolotem, mám echolot to bude masa, a skutečnost na echolotu ryby vidím válejí se mi pod nohama ale neberou atd.
Proč třeba nekritizujete Mika který má poradnu a radí přímo co na kterém revíru vždyt dává návod masařům. jednak je to pro něho kšeft a pak není jistota,že opravdu zachytájí.Cílem otázky bylo
zjistit v praxi zda se vám více osvědčilo po vzoru ryb článku nasypal jsem ke každému prutu 1 - 2 kg denně a za výpravu zkrmil 50 kg boili apod.Je to obecně at si každý udělá obrázek a rozhodne se sám dle vlastní zkušenosti a obsahu peněženky a ne podle článků zaměřených na hromadné kampaně pro větší obraty prodejců.

Fery - Profil | Čt 21.2.2008 9:31:39

DanX-špatně položená otázka..až na to že nekrmím hotovkama se dá s úspěchem používat všechno..nejdřív je potřeba vědět kde chytáš a pak se dá radit,ale takhle je to nesmyslně položený:-((

El Duffus - Profil | Čt 21.2.2008 9:22:34

zaky- takováhle inteligenční nálož hned po ránu...
Carpkiller- chytáš pop upy taky na řece, čim krmíš v případě lovu na pop up?

El Duffus - Profil | Čt 21.2.2008 9:22:20

zaky- takováhle inteligenční nálož hned po ránu...
Carpkiller- chytáš pop upy taky na řece, čim krmíš v případě lovu na pop up?

zaky - Profil | Čt 21.2.2008 9:09:36

Proč jsem zaregistrován nevím. Myslel jsem, že občas něco napíši, ale je to tu pořád dokola jaké pruty, navijáky, stojany jak to bere na Štítě atd. To tady nemá nikdo svůj rozum, že musí chodit na rady? Fůru dobrejch kaprařů co jsem chodily jste vyštípali a ještě chcete radit.

Carpkiller - Profil | Čt 21.2.2008 9:06:33

Místa si většinou dopředu nepředkrmuji,protože revíry na které jezdím jsou pod silným tlakem rybářů a často se mi stává,že je mnou zvolené místo obsazené...reflexní flouro pop up používám velmi rád,zejmána žlutou oranžovou a v noci bílou...krmím vždy tím,na co chytám ať už jsou to hotovky či rolované boilí...směsi 50/50 nepoužívám nikdy,mám raději kvalitnější směsi,nejlépe typu bigfishmix-což je zhruba 30% rybí mouky 30% ptačáků a 30% kaseinátů....a je jedno zda je to kvalitní hotovka,mraženka či klasika narolované usušené boilí...

Horda - Profil | Čt 21.2.2008 9:01:08

Aladin - ® ,MrKos - ® bohužel nepoznam, ale třeba kdybych věděl aspon cirka o koho jde tak bych poradil a někteří lidi taky
DanX - ® vymaž ty odpovědi o ničem nebo se ti otazka zvrtne

slamakos - Profil | Čt 21.2.2008 8:24:13

rád bych věřil ,že jsem se zatím setkal z těmi 10% masen které sem chodí případ z před 3 týdnu byl jsem se podívat u vody bez prutů a dal jem řeč s jedním důchodcem který právě v mé přítomnosti končil ulovením druhého kapra 43 cm a po dotazu na co to chytá když jsem viděl že kromě křupek tam nic nemá ochotně vytáhl amino namícháne z betainem a pod a celkem ochotně radil že na ty finty chodí na mrk a že takových rad tam je spousta a po jeho slovech kdybych viděl jeho povolenku za lonský rok bych se nestačil divit a pod. Tak jsem raději pokračoval dál ,bohužel to nebyl první případ snad mám na ty co chodí na rady sem k rychlejšímu zplnění mražáků štěstí(neštěstí).

Aladin - Profil | Čt 21.2.2008 8:22:55

šuli:sory, ale na to se nedá nereagovat..:)) Však von si to autor promaže, když bude chtít.

MrKos - Profil | Čt 21.2.2008 8:19:59

Horda: podle vyplněné karty se to pozná?

Shu-lin - Profil | Čt 21.2.2008 8:19:55

A otázka se opět ubírá směrem do prdele,kvůli jednomu co sem napíše blbost a ostatní na něj reagujou:-(((

Aladin - Profil | Čt 21.2.2008 8:19:38

Horda: ty poznáš podle karty masaře? :))

Horda - Profil | Čt 21.2.2008 8:17:27

DanX - ® vypln si pořadně kartu (at vime, ze nejsi masar) a pak ti třeba poradí víc lidí

Patrik - Profil | Čt 21.2.2008 8:12:05

taky bych řekl, že masaři sem nechodí, jasně, chodí sem rybáři, co si berou ryby a já občas taky kapra vemu, za to se nemusí nikdo stydět, ale pod pojmem masař se rozumí podle mě něco jinýho a takových lidí sem asi moc nechodí. A když jo, tak 90% určitě ne, to spíš těch 90% rybářů na mrku je v normálních a v normě :)

Aladin - Profil | Čt 21.2.2008 8:08:43

zaky:odkud víš, že sem chodí 90% masařů? Já znám z Mrku hodně lidí a ani jeden není masař.........
Omlouvám se za odbočení od dotazu.

cuchak - Profil | Čt 21.2.2008 7:59:23

zaky - proč jsi tady zaregistrován.

zaky - Profil | Čt 21.2.2008 7:40:42

Ještě Ti chybí otázka kam jezdíte chytat. Hele nebuď líný a hledej tady nebo v dostupné literatuře.Ale úplně nejlepší je když na to přijdeš sám letitým zkoušením. Myslíš, že je správné se ptát na tyto věci, když jsem chodí minimálně 90% masařů na rady.

Shu-lin - Profil | Čt 21.2.2008 7:36:11

Používám všechny postupy krmení který jsi vyjmenoval,záleží na podmínkách.
Krmim stejným boilís na který chytám.
Občas použiju hotovku,občas si koupim nějakou tu směs + AMK ale většinou si dělám kulky svoje dle vlastního receptu.
Reflexní plovoučky jsem ještě nezkoušel ,ale letos možná zkusim jako Single hook bait.