Výroba dipů

Všechny zdravím a chtěl bych se zeptat, nemá tady někdo zkušenosti z vlastní výrobou dipů. Komponenty atd......
Autor diskuse: Tomajo - Profil , 17.2.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Slavíček - Profil | So 9.7.2016 20:20:30

prachy raději ani nepočítám i když dnes mě to stojí zlomek než když jsem začínal

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 20:14:07

Deniodus >> ale zase budeš mít spoustu fotek s óbrkapry

Deniodus - Profil | So 9.7.2016 20:06:02

ladan1303 >> to naprosto chápu já taky pořád nadavam že si nekoupím auto a pak spocitam co to stalo od začátku roku a auto je na světě ale leží ve Vltavě :))

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 17:58:22

Pvl >> zdarec optimisto

PYTLAKS - Profil | So 9.7.2016 17:58:21

ladan1303 >> vlastní blbosťů se člověk nejvíc poučí:-)

Pvl - Profil | So 9.7.2016 17:42:18

ladan1303 >> Auto by taky hnilo :o§) EDIT a v horším případě by ti jej nějaký nenechavec mohl čórnout

vendys-vt - Profil | So 9.7.2016 17:15:48

ladan1303 >> moje řeč...

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 17:12:06

PYTLAKS >> ano.natloukl bych si.

PYTLAKS - Profil | So 9.7.2016 17:10:00

ladan1303 >> prozřels pozdě:-)

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 17:00:53

něco přidám. doma mě hnijou dipy řádově za pár tisíc ještě z doby kdy jsem provozoval tzv.těžkou kaprařinu a bez dipování nástrah a rolování bojlísu jsem nenahodil. jsem rád že už to víceleté období rabování vlastního konta mám za sebou a dípy již nepotřebuji.asi si tím musí projít až na výjímky každý.jsem přesvědčen že mě ta kapařina připravila o hezký zánovní automobil.nu což ,vzpomínky zůstali a dipy pomalu vysychají .

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 16:48:55

sven >> čau. vlad se nejmenuje a špičáky jsem neviděl.je to ovšem dobrej chytrolín takže možná boh. sobot

Slavíček - Profil | So 9.7.2016 12:59:04

Deniodus - 9.7.2016 10:34:04 > Když budu chtít dipovat tak játry csl podobné glycerin rozhodně ne ten beru pouze nosič aromat

Deniodus - Profil | So 9.7.2016 10:34:04

sven >> tak jde spíš o to že sem v tom přestal vidět tu důležitost když kapr zabere za tři hodiny tak velmi pochybuji že má dip nějaký význam :) ale abych tu nerozjel válku diperu a nediperu tak dipery chápu a pokud tomu věří a jezdí jim to tak jim to neberu :)

sven - Profil | So 9.7.2016 10:21:03

ladan1303 >> A nejmenuje se Vlad Tepeš ? :-)

sven - Profil | So 9.7.2016 10:18:34

vendys-vt >> Ahoj a souhlas. Proč zbytečně platit nějakému vykukovi násobky ceny, jen za pozlátko a reklamní humbuk :-)

sven - Profil | So 9.7.2016 10:15:45

Deniodus >> mně to dipování už také dávno přešlo :-))
Pro moje pojetí rybařiny, naprosto zbytná ingredience....

ladan1303 - Profil | So 9.7.2016 9:51:02

jeden místní praktik tvrdí že nejlepší dip je když smočíš v menstruační krvi

vendys-vt - Profil | So 9.7.2016 8:55:12

sven >> Ahoj svene, já z Fichemy kupuju i chemii pro vlastní, tedy "humanitární" použití... a naprostá spokojenost.

Deniodus - Profil | So 9.7.2016 6:17:06

sven >> to máš pravdu. Tchyně je lekarnice a dovezla mi za 400 kilo ku a to bylo bez přirážky.. Takže v lékárně nikdy více :) a ještě k tomu v lékárně dostanete 80% glycerol ne 99% takže ji ho budu asi vrátit ať si z něj dělají masticky :) stejně nástrahy nedipuju tak nevím co to semnou jeblo :)

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 22:25:19

Buffalo1969 >> si piš,nedělá to takový rachot jak granát.-)

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 22:24:51

sven >> tak asi vím o co ide:-))

Buffalo1969 - Profil | Pá 8.7.2016 22:03:30

sven >> já to myslel v rámci nějaké přirozené nástrahy a ne chemie.

sven - Profil | Pá 8.7.2016 22:01:15

Buffalo1969 >> to by jsme byli mrtví už všichni :-)
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E422

Buffalo1969 - Profil | Pá 8.7.2016 21:51:42

PYTLAKS >> twl...vy ty ryby chcete otrávit????:-)

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 21:24:49

sven >> nejsi sam

sven - Profil | Pá 8.7.2016 21:13:12

PYTLAKS >> Z Fischemy je ve farmaceutické kvalitě. Když jsem měl před lety dipovací záchvat, několikrát jsem ho kupoval :-)

Více informací

Glycerín, (glycerol, glycerínový olej), Pharma kvalita

CAS: 56-81-5, ES: 200-289-5

Glycerín, neboli glycerol, systematickým názvem propan-1,2,3-triol, je hygroskopická bezbarvá až mírně nažloutlá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Název je odvozen od dvou význačných vlastností glycerolu, a to jeho sladké chuti a značné viskozity. Základem jsou řecké slovo γλυκύς, glykys, česky sladký a latinské slovo cera, tj. vosk.

Použití:

Na pryž: má široké uplatnění při tvorbě krémů a past. Používá se také k mazání pryží jako ochrana před zteřením. Je ve vodě velmi dobře rozpustný. 11 z 10 výrobců praček doporučuje namazat těsnění pračky alespoň jednou ročně ;-)

Krémy: používá se do krému k vytvoření masťového základu (zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin)

Nemrznoucí směsi: ředěním vodou se sníží jeho bod tuhnutí až na -25 °C

Potravinářství: jako pojivo, ma výrazně sladkohořkou chuť. Jako součást potravin má označení E 422.

Lékařství: při léčbě otoku mozku jako přísada infuzí, ke snižování nitroočního tlaku, při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů.

Balení: 3,75 kg v PET

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 21:02:24

sven >> neotevru to ted z mobilu ale z fichemy neni ciry.neni vubec spatny.ale neni ciry a to muze byt pro nekoho prekazka A jde sehnat za daleko lepsi peniz vetsi mnozstvi cca 700 za 20 kg

sven - Profil | Pá 8.7.2016 19:08:14

PYTLAKS >> v lékárně http://www.spektrumzdravi.cz/glycerin-cisty-150ml by ho koupil jen nesvéprávný magor :-))

http://www.fichema.cz/62-glycern--glycerol

Pvl - Profil | Pá 8.7.2016 19:00:57

ladan1303 >> Tomajo u to už má vyřešený :o§)) ...za 8 roků

ladan1303 - Profil | Pá 8.7.2016 18:45:27

diskuse celkem fajn.akorát tomajo chybí

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 18:30:00

vendys-vt >> pokud chceš čistý,tož z lékárny,ale je to ranec:-)

vendys-vt - Profil | Pá 8.7.2016 18:25:59

PYTLAKS >> Ahoj, tomu bych ani moc nevěřil!! A odkud to kupuješ?

PYTLAKS - Profil | Pá 8.7.2016 18:15:08

vendys-vt >> hlavní nosič je glycerol:-)melasu bys pěkně do čiré červené neobarvil,sice to nekupuju tož nevím jak to teď vypadá,ale kdysi to bylo čiré,zahuštěný cukerný roztok to asi byl:-)

vendys-vt - Profil | Pá 8.7.2016 16:55:14

Ahoj, ale myslím si, že hlavním nosičem firem je melasa, proto je to většinou černé, a taky to ta melasa konzervuje. Pamatuju si, že za mého mládí byl za každým kravínem zásobník s melasou od spřízněného cukrovaru - njn. tenkrát byl cukrovar v naší zemi pomalu v každém okresním městě:-))) - a ta melasa se jen doplňovala a nikdy s tím nebyl problém. ... Já do melasy dávám ty speciality na grilování, francouzkou hořčici, etc.... nejlíp to funguje, když to "stříknu" přímo na krmelec a vždy je rychlejší záběr. Otázka je, jaké chytáš ryby, taky samozřejmě kde, na co, a to už bychom byli někde úplně jinde...
Jinak promiň, nějak jsem se rozpovídal, to víš, staří dědci toho ví nejvíce:-)))


Slavíček - Profil | Pá 8.7.2016 15:14:56

Smrtak >> zkoušel když to pařim kratší dobu jsou měkký pomohl by albumin sice mám ještě 5kg pytel ale nedávám ho .

Smrtak - Profil | Pá 8.7.2016 14:41:43

Slavíček >> a skusal si ja kratsiu dob napraovania? Ja to teraz stale skracujem a rozdiel v prevareni nevidim.