Nůž???

Jaký nůž na filetování či kuchání ryb!!
Autor diskuse: hroch2 - Profil , 17.2.2008 všeobecné - náčiní, doplňky

grj - Profil | Út 19.2.2008 14:03:00

rozhodně bych se inspiroval na www.victorinox.cz
já mám Outrider cca 1000,-Kč velikost 111mm myslím si velmi dobrá kombinace funkcí. K úplnému ideálu mu chybí ještě kleště a propiska ale to by byl už dost "tlustý", takhle je akorát do ruky.
Měl jsem ještě Wenegra Ranger ale ten je hodně hranatý a tudíž se špatně drží a nemá nůžky ale kleštičky. Nůžky jsou pro mě univerzálnější a pean mám stejně na rybách u sebe.

Rasto. - Profil | Út 19.2.2008 13:44:13

Na kuchani ryb staci klasicky noz z dlhsou cepelou........na filetovanie je lepsie mat aj filetak. Filetakom sa dost zle reze hlava pri kaproch 70+ Chce to silu spravny grif. Tu ostava len cvicit cvicit cvicit........... Ked cistim kapra pouzivam lovecky noz na stahovanie koze so zahnutou spickou. Pekne sa s tym zrezavaju supiny a kapor ostane krasne biely

fab - Profil | Út 19.2.2008 13:28:08

Filetak od Opinelu mam asi 3 roky. Typ z hlavy nenapisu, delka cepele neco okolo 15 cm, cena tehdy ca 700 Kc. Pouzivam bezne na kuchani, odrezavani supin (rychlejsi a cistejsi jak klasicke skrabani), rezani na filety, obcas k odriznuti hlavy. Jen obcas dobrousim na kuchynskem brousku fiskars + nosim maly jemny brousek pro pripadne dobrouseni. Naprosta spokojenost.

zkus treba prvni odkaz, filetovacich nozu je na vyber hned nekolik:
http://www.google.com/search?hl=cs&q=filetovaci+nuz+opinel&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=

obrisek - Profil | Po 18.2.2008 17:01:14

http://www.knives.cz/ tak to je ten Maďerič-najdete tam snad všechny typy nožů i na ryby...

kakr - Profil | Po 18.2.2008 16:59:50


omlouvám se všem, že odpovídám mimo rámec otázky "nůž".
viz: kakr Ne 17.2. 12:08
thundarr
máš naprostou pravdu, pokud se podíváš na zápis z 30.4. tak po zapsání K 63cm už nemohl dle BP zapsat a ponechat dalšího K 57cm. Je to na odebrání povolenky.Dal jsem to jen jako ukázku, co si kapraři dokáží vymyslet. Kapraři proto, že jsem se nesetkal z podobným zápisem třeba u štiky, candáta, parmy a pod. Pokud rybu chytne a následně pustí, není nutné o tom informovat EU. Je to jen jeho osobní rozhodnutí.

PH - Profil | Po 18.2.2008 16:07:26

Zkus se podívat na jiné střenky, jsou za lepší peníze.

PH - Profil | Po 18.2.2008 16:03:20

používám již cca 4 roky Opinel a jsem s ním naprosto spokojený. Ostří vydrží poměrně dlouho bez broušení a s pojistkou také žádné problémy nemám - drží. K nahlédnutí viz níže

http://store.pruvodcenakopce.cz/?p=productsMore&iProduct=232

thundarr - Profil | Po 18.2.2008 15:50:48

kakr: to je nejaka blost ... kdyby jej kontrolovali , prisel by o papiry, na zadne vraceni vode se nehraje ... pokud rybu napises pocita se s tim ze ji beres ... to ze tam napises vracen vode nic neznamena ... zvlaste kdyz se na JM mohou brat jen jeden kapr denne ... , nebo na severni morave 10ks kapra mesičně ... :)

sliver - Profil | Po 18.2.2008 15:43:42

hroch2 - ptám se s obriskem, kolik do toho chceš vrazit a co od nože očekáváš ? Osobně si myslím, že do lesa a na ryby ti stačí jeden nůž.

obrisek - Profil | Po 18.2.2008 15:38:06

hroch2: kolik chceš do toho investovat? co takhle na zakázku od Maďariče?řekneš mu co a jak a on už ti něco ukuje...

zommo - Profil | Po 18.2.2008 9:45:31

Podle me by nuz k vode nemel byt zaviraci(spadne se cisti, i kdyz myslivci to take zvladaj), radsi kratsi, s pevnou cepeli(aby se s nim nechalo i poradne zapacit), gumovou rukojeti a jilcem, nebo jak se tomu rika, aby ruka nesjela na ostri. A hlavne s dobrym pouzdrem, ve kterym ten nuz nosit i treba kdyz jdu rybu zabit nahoru na breh, parkrat jsem se takhle malem probodnul, kdyz me uklouzla noha a pod.
Co se tyka ostri, tak by melo take neco vydrzet, ale ja vetsinou ten nuz pouzivam ke vsemu moznymu, stipani dreva, opravy atd, a tak to ostri nema sanci a je nutne obcas nabrousit.
V armaci se nechaj poridit docela levny vojensky noze. Pripadne potapecsky, ale tech je skoda. Davat 1500 za nuz a pak ho znicit/ztratit je nesmysl.

Filetovaci nuz je proste filetovaci, uzkej, tenkej, dlouhej.

hroch2 - Profil | Ne 17.2.2008 17:41:38

sliver-to ze sem napsal ,ze mam nuz do lesa nebyla tak uplne pravda.nemaam ho ,ale prave ted se chystam utratit nejaké peníze za nože achci právě dva"jeden jen na ryby a jeden do lesa-za ten na ryby chci utratit trochu míň(nebudu ho tolik šetřit)takže tak!!....

sliver - Profil | Ne 17.2.2008 13:27:42

hroch2 - a co máš za nůž do lesa ? Dle mého názoru, pokud se s ním nedá dobře vykuchat ryba, tak máš špatný nůž do lesa.

TGH - Profil | Ne 17.2.2008 13:12:43

N kakr - ® Ne 17.2.2008 12:08:28- do rybarskeho sa aj pise ze aku rybu som chytil a vratil spat alebo iba tie co si ponecham??.-D

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:53:53

zajímavý obrázek, ale nejspíš fotomontáž.

minatrix - Profil | Ne 17.2.2008 12:42:28

já osobně mám tenhle: http://www.noze-nuz.com/wenger/51.php . A nemůžu si zatim stěžovat.Jen si musím pořídit nějaký kvalitní brousek.....,už dostal záhul.

kakr - Profil | Ne 17.2.2008 12:35:33

elhierro
nezdá, ale jsme mimo rámec otázky, snad někdy jindy a v jiné otázce.

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:34:58

hroch2: číhni na toto. Uvedený nůž má kamarád, je sice dražší, ale prý ho za půl roku nemusel přebrousit a to tím seká i kosti ryb.
http://www.noze.cz/index.php?action=section&id=14122

antony - Profil | Ne 17.2.2008 12:30:08

hroch2 - ®, taky se musím omluvit, že jsem odpovídal na jiné téma, ale to, co jsem tady četl, tak prostě vyžadovalo reakci.
V podstatě je to jasné, nůž musí být co nejtenší a fakt ostrý. Toto jsem dnes dopoledne nedodržel při porcování lososa k obědu a maso se trhá. To ale byla mražená ryba, kde se zamrazením dojde k zpřetrhání vazeb v mase, což u čerstvé ryby asi nehrozí.
hola
antony

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:28:37

hroch2: absolutní souhlas, štika 60 cm, candát 55 cm....... A já kolikrát vidím frajery, jak nechají pořádně sežrat násražní rybku štice 40 cm (jen aby nespadla) a pak jí kuchnou, protože to má až buhví kde........ :-(

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:26:23

kakr: a i kdyby jen 400 kg, to je přes 1 kg rybího masa denně. To s tím dotyčný dělá co? prodává do hospod atd. A to se Ti zdá dobře?

hroch2 - Profil | Ne 17.2.2008 12:24:22

elhierro:dravci by spíš potřebovali vetší dolní míru,ikyz ryby žeru,tak si nedokážu představit že bych kuchl 50ku štiku!to je hnus!!štika aspon60+...

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:23:53

kakr: viděl jsem to na vlastní oči! Je otázkou, jak to dotyčný přibarvil aby vypadal zajímavě.

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:22:49

hroch2: moc se omlouvám za obsolutní odchylku od tématu. Pokud chceš nůž na kuchání, tak je potřeba hledět na použitý materiál, ostří musí být kvalitní.

kakr - Profil | Ne 17.2.2008 12:21:01

elhierro:
kecáš, sumarizaci hodně velké MO MRS dělám hodně let, dostal jsem se přes 400kg za rok.
Dosáhnout více jak 800kg je možné pouze teoreticky,prakticky je to vyloučené.

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:20:51

hraji: nikoho nevychováš a máš pravdu že zákony, byť budou sebelepší, to nevyřeší. Vše je totiž v lidech! A v týhle zemi bohužel stále platí, kdo nekrade, okrádá sebe a rodinu. Každý musí začít u sebe!!!!

hroch2 - Profil | Ne 17.2.2008 12:19:27

chlapici,všem vám dekuji za dosavadní reakce?ale vázně sem nechtel rozpoutat debatu "k70" nabo "chyť a pusť....jen si chcu koupit nejakej novej nůž,tak sem chtel radu!!!nůž do lesa mam a ted chci neco na ryby,ale asi spíš na kuchání než na filetování....všem dík

hraji - Profil | Ne 17.2.2008 12:18:41

elhierro: je to jeho právo, on si ty ryby odnese i za 5000,- a možná jich bude ještě víc. Prostě tudy cesta nevede.

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:18:18

všem: když nezdražovat povolenky, abych tedy měl sociální cítění, což beru, protože každý má finanční podmínky jiné, tak proč by nemohla být zavedena horní hranice ryb, ne jenom u kapra, tu horní hranici především potřebují dravci!

elhierro - Profil | Ne 17.2.2008 12:15:43

SAHIB: 10 tisíc ne, ale klidně 5 tisíc. Víš, letos jsem viděl odevzdávat sumář úlovku jednoho důchodce, co byl cca 300 x u vody a vykázal přes 800 kg ulovených ryb. Co mi na toto řekneš?

antony - Profil | Ne 17.2.2008 12:09:45

elhierro - ® a spol, původně jsem se vůbec nechtěl zapojit v této vaší diskuzi, ale jak tady čtu ve vícero příspěvcích, tak si nestěžujte na odnášení kaprů70+ do soukr. revírů, či do udíren, stěžujte si pouze a jenom na platné zákony, ale to asi jediné, co proto můžete udělat. Třeba ten nápad s citelným nárůstem ceny povolenky se mi taky moc nezdá, pokud někdo kalkuluje cena povolenky=cena odnesených ryb od vody za každou cenu, i kdyby to měly sežrat kačeny, tak se mi jeví tato rovnice, při daleko vyšších cenách, které tady prosazuješ, jako kontraproduktivní, protože si myslím, že minimálně první rok po této změně se počet lidí, kteří si povolenku koupí se nijak moc nesníží a pro naplnění víše uvedeného vzorce udělají maximum.
hola
antony