vláčka a řeky ve východních Čechách...

Nepokecal by někdo o vláčení na tekoucích vodách at už P či MP z východních Čech, popřípadě domluvil později nějákou společnou vycházku...k vodě:-)...?dík
Autor diskuse: Skier - Profil , 5.2.2008 dravci - ostatní

Skier - Profil | Ne 10.2.2008 15:15:09

mirmen:pokud sis četl začátek fóra....zjistil bys, že upřesnuji otázku......nechci po nikom přesný místa, je mi jedno kde kdo co loví...chtěl sem jen popovídat o vláčce a nechci si povídat o vláčení na Střele nebo Malši kde to vubec neznám...Nemám rád písaky, proto mě zajímají řeky... A budu vděčný když se mnou někdo vyrazí, klidně v na nejfrekventovanější místo v VČ, nejde mi o rekordní ulovky,ale rád bych získal nové informace o vláčce....o jiných zpusobech lovu apod....popř jen pokecal...jestli se ti to nelíbí,tak sem nepiš....nezajímá mě že se mnou nechceš jít na ryby, ostatně po tom ani netoužim..tak mi to nepiš :-) a za bordel u vody většinou nemuže vláčkař, kterej projde kilometr řeky....a ta ostrá slova si taky příště nech od cesty, pokud to chceš ještě někdy něco napsat....smazat otázku nehodlám,přeji pěkný den.

Mr.Stick - Profil | Ne 10.2.2008 15:03:10

@mirmen: Pak jsem nadsázku nepochopil a omlouvám se, pokud moje reakce vypadala útočně. Jak už jsem napsal, pokud na MRK posílám fotky, jsou takové, že se z nich nedá poznat téměř a revír taky nekonkretizuji, Poorlicko je záměrně široký pojem.

Sám jsem si nezaviněně přímo ve městě zničil rybníček s líny, někdo mě viděl tahat ryby a za 14 dní byly rozdupané břehy a šupiny na trávě. Takže dobře vím, jak to zamrzí. Ale to, že se občas někdo objeví na místech, o kterých se domníváš, že je znáš a navštěvuješ jen ty a totálně ta místa zničí, bych nepřikládal zdaleka jen debatě na netu. Konkrétně Východočeský ÚS má obludný počet rybářů a další přibývají, de facto má sliver pravdu, lepší už to nebude.

A pak je to také hodně o schopnosti, třeba vláčka není pro klasického bobíka (bobkaře), který si s krmítkem chodí posedět a chytit násaďáka, zrovna disciplína, kterou by mohl drancovat revíry. A takových bobíků je třeba 80%, pak jsou ovšem i ti, kteří to v rukách mají, mají také vybavení a znalosti a přesto zmasí každou šupinu, ti jsou nebezpeční.

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:55:58

sliver, máš pravdu, je to zbytečné

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:53:06

Mr.Stick, já vím, co máš na mysli, nicméně... čekal jsem spíš to, že si dokážeš vážit krásných, tichých míst. Jsou místa, o nichž by si rybář měl nechávat informace pouze pro sebe nebo jenom pro ty kamarády, jichž si váží . Je jich málo a ubývá jich( míst i těch druhých).

Pokud si myslíš, že se mi jedná o to, abych si nalovil více ryb pro sebe, tak se velice mýlíš...

K tomu, proč otázka nabrala osobní úroveň ... někdo ( Georgino, Bulk a Ty ) tak zareagoval na můj příspěvek ( který byl míněn jako příspěvek k zamyšlení nad tím, co a jak psát do veřejné diskuze ... to jsem si tedy dovolil strašně moc, že ? Napsat něco, co se čtenáři nelíbí? Proč asi?
Je tam někde v podvědomí tušení, že alespoň z několika % na mém příspěvku něco může být?
A že žvanění o konkretní vodě může mít taky vliv na to, co se ve vodě děje?).

K tomu, proč jsem odpověděl Skierovi .. a) nechci kecat o vláčce a za b) nechci vycházku ... pouze nadsázka, která měla navodit alespoň "tušení souvislostí..." , tj. pozvi někoho z těch, kteří jsou ochotni žvanit na netu o rybaření na své oblíbené místo a jak to tam asi po čase dopadne ?

sliver - Profil | Ne 10.2.2008 14:48:05

mirmen - jenom jsem nakouk a teda zírám. Otevři si flanděru a vzpomínej, lepší už to nebude. A nenadávej, dyť je neděle.

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:38:37

Georgino, mne nezajímá, koho chceš jmenovat.
Chytám legálně, dodržuju RŘ a beru si jen několik ks za rok.
To, co víš i jiných lidech, se mne osobně nijak netýká a nezajímá mne to.
Za mé přítomnosti nikdo neporušil RŘ .. pokud to udělal, tak o tom skutečně nevím.
Co ale vím, že to bude rok od roku horší.. a že celá řada míst přijde vniveč.
Přesvědčil jsem se o tom v posledních 3-5ti letech.. na místech, kam jsem chodil jenom pro potěšení z lovu.... parta debilů na Orlici2, s auťákem přímo k vodě, oheň .. budiž .. ale ohniště druhý den neuklizené ... z auta autorádio či magneťák na plné koule .. bez ohledu na to, že 50 metrů vedle sedí rybář, který si chtěl vychutnat krásu noční rybařiny, nočního ticha...
krása nepatří všem, patří jenom těm, kteří si jí dokáží vážit ... ale znova, nemá smysl to rozebírat, kdo nechce, nepochopí

CHaP - Profil | Ne 10.2.2008 14:32:33

Georgino: to je orlice?

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:31:25

CHaP: jo, naštěstí tam není moc ryb takže tam nechoděj žádný masajové

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:30:18

mirmen: ok, mám začít jmenovat? myslím že ne, k tomuhle nemá cenu se vyjadřovat...

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:28:34

Georgino, mohu si psát svůj názor , na to nezapomínej ..... a výzva k mlčení od 20tiletého kluka k muži s pátým křížkem na krku je opět někde na velice ubohé úrovni

CHaP - Profil | Ne 10.2.2008 14:27:55

Georgino: nádhera

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:26:19

Pavel Z., žel , jen sezonně a na pár místech.
Pokud si obejdeš lokality, kde se bivakuje, narazíš na odpad, který pochází pouze od rybářů.. včetně některých hradečáků, kteří neodvážejí drobnosti ( sklednice po žížalách, krabičky od retek aj.)

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:25:29

mirmen: prosímtě o mníkách ve spojitosti s hradeckýma velrybářema pomlč, děkuji.

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:23:55

u nás bordel není, u nás je to krásný

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:23:08

Bulk, ad " hovoří to i něčem dalším " ... Miloše Dvořáčka znám už z doby, kdy ti jsi ještě věřil, že existuje Jéžíšek. Velice si ho vážím pro jeho přístup k přírodě, k rybaření, k lidem. A také vím, že zmínky o místech, kam chodí rád hledat svůj klid a svou pohodu, mu nejsou a nikdy nebudou příjemné. Pokud o tom nevíš, je to Tvůj problém.
Mimochodem představ si, že na místo, které máš asi 20 minut od domu, bude najíždět 100-150 rybářů ( třeba na mníky) , docela hnusná představa. Vždyť už teď se na té krásné vodě dějí prasečinky, že..

Pavel Z. - Profil | Ne 10.2.2008 14:19:51

mirmen: Bordel na Předměřičáku je velkým dílem od koupáčů.

Mr.Stick - Profil | Ne 10.2.2008 14:17:47

@mirmen: Nenapsal jsem, že na ryby nemáš právo, samozřejmě máš, nemyslím si, že bys bral přes limit BP.

Osobní úroveň tato diskuze neměla do doby, než jsi přišel s příspěvkem, který by šlo nadneseně shrnout do věty "Držte huby o revírech ve VČ, ať mi je někdo nevymasí a zbyde na mě ryba!" Tvůj názor na sebe nevztahuji, protože si nejsem absolutně vědom, že bych na MRKu kdykoli prezentoval přesné místo, čas, nástrahu a tím poskytl návod rybářům dobytkům. A v tomto duchu běžela i tato diskuze, tedy nic konkrétního. Nebo si opravdu myslíš, že rybáři neznají místa, jako je soutok, Vysoká, Rozkoš nebo písáky okolo HK a nevědí, že se tam dá nachytat?

Na názor má právo každý z nás, od toho tu je relativní svoboda projevu, ale připadá mi, že to honíš do extrémů, který nemá obdoby.

Nechci se hádat, už jenom proto, že k tobě trochu jiný vztah, jako k člověku, který mě de facto přivedl k rybám, ale tvůj vstup do této otázky byl na mě až příliš útočný a to zcela bezdůvodně.

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:16:21

Georgino, první Tvůj příspěvek jakožto reakce na můj příspěvek byl na osobní úrovni. Namísto toho , aby jsi věcně odpověděl na to, co jsem nastínil ( i když si nekladu právo na pravdu, pouze právo na názor ) tak jsi mne vyzval k tomu, abych se šel vysprchovat.

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:09:57

karelc: Sice to není debata o ničem ale já končím. Evidentně se s mirmenem asi neshodneme :o)

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:08:50

PS, psal jsem o situacích, které se odehrávají ( nejenom) na některých Východočeských vodách.
uvedl jsem například masařinu všeho, co jde do tašky, na Opatovickém kanále.
Psal jsem o nájezdech zmrdů na Předměřický písník ( bordel kamkoliv, kam na břehu vkročíš).
Pokud se díváš na minulost ( tj. "proslavení se" revíru), tak z toho nutně vyplývá i určitá předzvěst budoucnosti.
Podívej se např. na R. .. bordel na březích, pytlačení v době hájení, nájezdy part, které odnášejí desítky ryb denně ... o bordelu ani nemluvě ...

Revír si má každý rybář vychutnat... bohužel to neplatí a stopy po zmrdech najdeš všude.. počínaje sklem a plastem přes špatné zacházení s rybou až po to, že se vraždí a bere všechno nebo skoro všechno.

Bulk - Profil | Ne 10.2.2008 14:08:05

karelc: neznáš podstatu..není to porpvé co se nám tu snaží kázat jak se tu chovat.

Bulk - Profil | Ne 10.2.2008 14:07:23

mirmen: Jasně, ono toto: b) nechci se s Tebou domluvit na žádné společné vycházce k vodě ( a požádám např. Miloše Dvořáčka, jehož tady zmiňujete, aby nezval už nikoho z Vás.. z naprosto pochopitelných důvodů )...hovoří asi za vše..

Prostě člověk, který vezme, jak tu Georgino zmínil tolik pěkných ryb mi tu nebude povídat co tu napsat a co ne.

karelc - Profil | Ne 10.2.2008 14:05:52

Pánové, nechcete to ukončit, tuhle debatu o ničem? Trošku mi to připomělo volbu prezidenta. A vzpomínka to není hezká :-)

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:04:24

mirmen: napsal jsem já o tobě něco ponižujícího?

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:03:32

Georgino, napsal jsem o Tobě, že jsi zmrd?
Proboha, kdy a kde?

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 14:02:41

mirmen: Je to každýho věc a nikoho nesnižuju, já tady do zmrdů nenadávám...

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 14:01:32

Georgino, kolik si kdo vezme, je jeho věc, jestliže je to v souladu s RŘ.. a nikomu, ani Tobě, to nedává právo ho jakýmkoliv způsobem snižovat.. ani na " anonymním" diskuzním prostoru ne.
Pokud jsem napsal příspěvek do otázky zadavatele, napsal jsem svůj názor .. nic víc.
Napsal jsem ho jako téma k zamyšlení. Přispívám sem už nějaký ten rok.. a hodně ryb pouštím, mnohem víc, než si ponechám. Co si ponechám o tom rozhoduji já.. nijak se za to nestydím a proto to klidně dám na diskuzní plac ( na rozdíl od mnoha dalších).

A je přinejmenším s podivem, že namísto, aby jsi reagoval na podstatu věci, tj. na to, proč je nutné o revírech jednat veřejně, umíš pouze reagovat na osobní úrovni.

ad Mr.Stick ... kolik odnesu, je pro mou potřebu, nemáš právo ani Ty, ani kdokoliv jiný o tom rozhodovat . K M.D. .. znám ho nějaký ten pátek, asi tak 20 - 22 let. Na rybolov se dívá jinak než já. Přesto je rád, když oblíbená místa nejsou předmětem věřejné diskuze.
Ad silná káva.. napsal jsem názor.. patříš k lidem, kteří prezenrtaci názorů vztahují na osobní úroveň? Zřejmě tedy je na místě něco o potrefené huse, nemyslíš?

Bulk, posílat někoho do hajzlu, je to pro Tebe typické? Porušuju zákon, řád? Kolik jsi si vzal , to je Tvůj problém, Tvá volba, respektuju to, Kolik jsem si vzal já, to je můj problém, věc mého názoru, respektuj to.

K zařazení zpátečky.. napsal jsem názor, je to má věc a mé právo.
Nikoho z Vás jsem nenapadl ( s vyjimkou mé reakce na Gerginův příspěvek, který se ponížil na osobní úroveň ) .
Jste to vy, kteří jste se ozvali a v diskuzi se snižujete hodně nízko ( včetně používání pseudoargumentů na téma soukromého rozhodování o počtu ponechaných ryb).

Pokud jste si pozorně přečetli můj první příspěvek do zadavatelovy otázky, tak jste nemohli pominout, že těžiště mého příapěvku směřovalo k zadavatelovi, tj. Skierovi.. ... a některé důvody jsem tam uvedl.



Bulk - Profil | Ne 10.2.2008 13:44:41

mirmem: Asi takhle jdi, už s tím do hajzlu. Bylo to tu minulý rok, kdy jsi nám kázal o Rozkoši, odkud mi odtáhli oproti tobě minumu ryb. A je to tu znova. O co ti jde? Pokud vím jak píše Mrštík, nikdo tady neuvedl konkrétní tůň, nástrahu a další věci. Bavíme se tu o revírech, které se nám líbí, ale to co jsme na nich chytli tu zase tolik neventilujeme. Proto bych být tebou zařadil zpátečku.

Mr.Stick - Profil | Ne 10.2.2008 13:40:39

@mirmen: Tohle je trošku silná káva, nemyslíš? Vidíš v celé diskuzi někde nějaká konkrétní místa (krom Vysoké, u které je to úplně jedno), návody a specifické rady? Já ne ... a rozhodně mi tohle tajnůstkaření (i když sám taky konkrétní revíry ani místa nepíšu) nesedí od člověka, kterej odnese od vody poměrné velké množství ryb jako ty. A k žádání Miloše, aby někoho nezval na ryby, to už je ubohost. Hodně jsi u mě klesnul, dodneška jsem tě hájil, ale tohle si přepískl.

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 13:35:25

mirmen: Jen nechápu proč mi to píše někdo kdo je za sezonu schopnej zabít 18 okounů 35+?

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 13:33:19

Georgino, pochopil jsi podstatu věci?
Zažil jsi například nájezdy na Opatovický kanál?
A sáčkování 20-25 cm parem "pro slepice"?
Lov dravců v době jejich hájení?
Jenom Tvé mládí je vysvětlením toho, že rychleji soudíš než uvažuješ.
Ne každý uvažuje stejně jako ty.
Můžeš to myslet hezky, pokecat si o tom, co Tě zajímá, ale důsledky mohou být jiné.
Co se týče doporučení vlažné vody a ručníků, hezké ( ale nejsi už 10-12 letý kluk, takže by jsi měl umět odpovídat na diskuzní téma a nikoliv dehonestikovat účastníka diskuze).

Proč se nevyjádříš k podstatě problému?
Skutečně je vhodné na veřejném diskuzním prostoru probírat místa, kde se rybář cítí v pohodě ?
Nevidíš souvislost mezi informací .." tady to bere" ... a tím .. "co se tam děje" ?

Georgino - Profil | Ne 10.2.2008 13:25:37

mirmen: doporučuji vlažnou vodu a froté ručníky

mirmen - Profil | Ne 10.2.2008 13:23:00

> Skier, odpověď na Tvou otázku :

a) nechci kecat o vláčení na revírech východních Čech ( ani P, ani MP vody )

b) nechci se s Tebou domluvit na žádné společné vycházce k vodě ( a požádám např. Miloše Dvořáčka, jehož tady zmiňujete, aby nezval už nikoho z Vás.. z naprosto pochopitelných důvodů )

Jaké jsou ony důvody ?

Protože revír, který je chráněn před nájezdy zmrdů ( mám na mysli rybáře, kteří berou vodě vše ... a nejenom to, co má míru, ale vše ... ) má šanci těšit ty rybáře, kteří o něm něco vědí . a které například potěší, že si vytáhnou jednu štičku z jejího stanoviště 3-4 za sezonu .. a že ji také vodě vrátí.

Nelíbí se mi, že jsou rybáři, kteří si potřebují načechrávat své ego reprezentací svých úspěchů na netu . a přitom ( pokud nejsou nějak omezení ) si určitě uvědomují, že se k informacím nedostávají jen zastánci C&R ( nebo lidé, kteří si berou jen pro vlastní potřebu ).

Jsou informace, o které by se měl rybář dělit jenom s někým, koho si váží a o němž ví, že informace nebude nijak zneužívat.

Pro Východočechy ... běžte si na procházku kolem břehů Předměřického písníků... haldy odpadků, prasečina... o pytlačení ani nemluvě ..

Jenom dál drbejte veřejně ( i když máte k dispozici icq, mobil, e-mail.. ), nacpěte sem místa, která jsou jakžtakž uchráněna před tlakem...

PS.: Původně jsem napsal ještě dodatek, ale asi by nebyl nic platný.
Po přečtení příspěvku jsem to smáznul a doplnil o PS.:

Nicméně... nemám iluze.

Podotázečka k zadavateli .. Skierovi.: víš, že máš možnost se obrátit jako zadavatel otázky na admini ( Martina Maťáka či Romana Čejku ) a že ti budou ochotni tuto otázku -- pokud o to požádáš -- vymáznout?
Určitě víš proč... pokud se ti jedná o revíry jako takové.

CHaP - Profil | So 9.2.2008 20:21:19

Skier: ale jestly si chceš zachytat kapříci na pstruhovce,tak v Roketnici je bezva rybníček,během hodiny nech chytneš opravdu dost,no já jsem tam jednou zapřáhl něco velkého nevím co to bylo,a je (nebo byla)štika okolo 1m,a dole tam je prý i sumec (je to spíš takový pochytání)kapříci okolo tech 35cm