Zakrmujete například na bílou rybu, abyste přilákali dravce?

Chodím chytat na menší revíry a nemohl jsem si nevšimnout, že po zakrmení najede bílá ryba a po krátké době zmizí, protože krmící se hejno přiláká dravce.

Zakrmujete cíleně místa pro přilákání malých ryb aby se dostavil i jejich predátor?
Autor diskuse: Keporkak - Profil , 3.2.2008 plavaná - nástrahy, návnady

spinka - Profil | St 18.6.2008 16:10:44

Mám z lońského roku dvě příhody.Na závodech v Loukově jsem na děličku tahal plotičky a jednu mi při vytahování čapla zubatá a chvíli jsme se přetahovali-alespoň mi pěkně vytáhla gumu a pak ji pustila(ploťka šla ještě do vezíru).Druhou zkušenost mám s okounem 35 taky na plotičku z děličky.Takže určitě to krmení následně ty dravce přiláká.

voky - Profil | St 18.6.2008 11:31:19

jo

Carpkiller - Profil | So 22.3.2008 15:28:07

Tuto metodu sme několikrát používali na přilákání candátů a štik...musím říci že v některých případech,třeba na orlíku to funguje...

Cider - Profil | So 22.3.2008 11:23:57

Keporkak- Chodím ne jedno slepé rameno Labe. Minulý rok jsem na kukuřici vytáhl za jeden den 5štik Nejmenší 55cm a největší 68cm a to nepočítám ty ukousaný krmítka atd.. Dokonce jedna štika měla v hubě zapíchaný 4 jednoháčky. Všechny ty štiky byly vráceny zpátky. Bylo to velmi příjemné zpestření dne.
Myslím že to musí fungovat dobře zakrmit si na dravce.

hank - Profil | So 22.3.2008 10:57:31

DAM: musis krmit opatrne a ne hazet to tam jak granatem:-) de o to stahnout jen drobny rybycky.

Mr.Obratlik - Profil | Pá 8.2.2008 12:31:25

martinbrozek: musis to dobre namocit at to de dolu nebo muzes k tomu pridat hlinu z krtince

martinbrozek - Profil | Pá 8.2.2008 8:46:30

mozna takova hloupejsi otazka nezkuseneho - kdyz prohodis strouhankou nebo srotem, tak to prece musi vzit voda a do sloupce se to vubec nedostane. Tak co s tim, jak donutit klesnout?

hank - Profil | Čt 7.2.2008 21:30:50

jasne kdyz chytam dravce(at uz na kacu, na polozenou nebo feeder) tak prohazuju strouhankou s rozmocenym chlebem:-) mam to vyzkouseny uz hodne moc roku.

DAM - Profil | St 6.2.2008 19:03:34

JJ taky se mi to stava zakrmim a najednou odjedou vsechny ryby a jen vidim ocas stiky nebo sumce mam na ne spadeno tak to skusim :D nak prelstit :D

splavek - Profil | St 6.2.2008 18:36:35

Mám takovou historku:chytak jsem u nás na štěrkovně na boloňku cejny, plotice a ostroretky, co se tam dostaly z Moravy při velký vodě.Pěkně nakrmeno plavačkovým krmením.Najednou při zdolávání menší plotice rána do prutu a ke břehu jsem dotáhl do plotice zakouslou štiku.Tak odhadem80cm, u břehu spadla, to se mi stalo dvakrát během odpoledne:druhý den, jsem se vybavil štikobijkou a nahodil kačenu, k zakrmenému místu, na bolo jsem chytal zase bílou rybu, štika opět zaůtočila na boloňku.Tak jsem ji stáhl a nechal jen štikovku , bez úspěchu.Po delší pauze kdy se nic nedělo, jsem opět nahodil bolo a zase štika, u břehu mě opustila.Nejsem žádnej štikobijec, většinu svých štik jsem chytil jaksi omylem, při chytání bílé ryby.

Petrson - Profil | St 6.2.2008 15:02:23

>> Keporkak > v 1000 + 1 RPR Říha radí, že je možné dravce nalákat nadrcenými skořápkami, které postupně "provnaďuje" kolem rybky. Skořápky klesají velice pomalu a opaleskují odrazem paprsků, takže asi připomínají dravcům něco jako hejno omráčených rybek.
Zkušenost s tím ale nemám, myslím, že líčit na provnaděné místo (kde se rybky udrží) je jistější. Jinak můžu potvrdit podobný zážitek, jako Mirmen: z místa, krmeného přes den "masovou" směsí, po tmě přišli tři úhoři (pak už jsem nedovnaďoval - při lovu úhořů to v onom revíru nedělám, protože pak se k háčku většinou dostane dřív truman nebo kaprovitá). Líčil jsem na ně obě udice a na druhou, v místě, kde jsem nekrmil, nepřišel žádný.

vitold - Profil | St 6.2.2008 14:43:07

Takhle chytám na kačenu: nahodit rybičku k hejnu malých rybek a přihodit trochu šrotu, aby hejno neodplavalo. Štika pak zaútočí na tu nejsnadnější kořist - rybka s háčkem.

Keporkak - Profil | St 6.2.2008 13:58:10

Takže je v podstatě nejlepší toho jenom využívat -> zakrmit, chytat bílý ryby a s klesajícím počtem záběrů nahodit rybičku nebo ocásek.

Flander - Profil | Po 4.2.2008 10:49:47

Keporkak: Dobrý postřech. Já tohoto logického jevu velice rád využívám, ato velice často! Na Labi chytám odhoz (pochopitelně za stálého krmení) a jakmile se setmí, tak vytáhnu feeder s chemickým světýlkem na který nastražím cárek nebo rybku. A musim podotknout, že vedle mě sedící kamarádi mají v drtivé většině mnohem méně záberů.

mirmen - Profil | Ne 3.2.2008 23:41:53

> Keporkak : nezakrmuju, ale mám stejné postřehy a zkušenosti jako ty ( a občas mám při bobkaření jeden prut na místě, na němž jsem předtím krmil např. při plavačce ).

Namátkou :

- štika mi najížděla na místo, které jsem si zakrmil na bílou rybu při lovu s boloňkou
Měl jsem s sebou na odpoledne vláčák a několik nástrah.
Po 2 náhozech zeleného ripera se mi ji podařilo lapnout ( 67 cm)

- na místě, kde odpoledne lovil kolega bílou rybu ( také na boloňku a prokrmil asi 4-5 litrů vč.hlíny) , jsem v noci lovil na položenou na rousnice ( 8 úhořů, z toho 5 ponechaných)

- a několikrát se zdolávaná ryba stala kořistí štiky , přímo na zakrmeném nebo v blízkosti ...

- nástražní rybky na noční lov jsem měl ve vezírku. Najednou šplouchání, cloumání vezírku.
Štice stačilo nabídnout nástrahu asi 1 m od vezírku ( 63 cm).

Určitě dravec reaguje na svou potravu ... a naopak.