CS Bohemia 2008 - anketa

V sobotu 2.2.2008 proběhla Carp Show Bohemia 2008.Jak jsem se dočetl,návštěvnost nebyla nijak velká.Proto by mě zajímaly důvody vaší neúčasti.
Byl bych rád,kdyby vaše odpovědi byly seriozní,aby se z nich nechalo vzít poučení pro event.příští akce.
Pro mě osobně to byly zdravotní obtíže.
Autor diskuse: Pvl - Profil , 3.2.2008 všeobecné - ostatní

RST - Profil | So 9.2.2008 22:18:50

drda : Stoprocentní souhlas.

drda - Profil | So 9.2.2008 18:24:10

Pvl: mluvíš mi z duše.

Petr Koch: k tomu jsem, stejně jako k muškaření, ještě nedospěl :-)

Pvl - Profil | So 9.2.2008 15:55:49

drda - ® + ostatní : neřešil jsem , jestli to patří do otázky, nebo ne . Sám kolikrát taky k otázce nepíšu . Proč bych to měl mít za zlé ostatním !! Kolikrát je lepší podle mne, nechat volný průběh věci :o§) Pak třeba dodatečně promazat . EDIT to co bylo potřeba jsem (e) se otázky dozvěděl ( i ).

Petr Koch - Profil | So 9.2.2008 9:27:30

drda - ® : že ty jsi se dal na kaprařinu! :o))))

drda - Profil | So 9.2.2008 7:07:53

Jessica: no vidíš, já bych tě šacoval tak nejvýš na "třicátníka" :-)
Ale alespoň to potvrzuje moji teorii, že i mezi dříve narozenými existují progresivní a myšlením ještě pořád mladí jedinci. Já bych se s dovolením mezi takové také ještě počítal :-)
Uvádíš případ vaší MO a to je asi přesně to, o čem mluvíme. Ovšem není všude situace stejná. V naší MO je situace diametrálně odlišná, i když bych si dovedl představit, že by i náš výbor MO měl o něco nižší věkový průměr. A jsme u toho. Nejsou lidi... tedy ti mladí :-) Takže to spíš vidím tak, že ve výborech MO mnohdy sedí "tatíci" na místech, která by stejně zůstala prázdná, kdyby je uvolnili.
Ale vrátím se k naší MO a k faktu, že věci fungují, jak mají. Neříkám, že není co zlepšovat, ale když poslouchám rybáře, kteří mluví o tom, jak "naše" Svitava vypadala před 10 lety a vidím, jak vypadá teď, musím opravdu konstatovat (a dělám tak moc rád), že je za výborem a potažmo za celou orgabnizací MO vidět kus dobré práce.
Zadavatel otázky se ptá na důvod neúčasti na CARP BOHEMIA 2008. Podle mě je odpověď na snadě. Ve všech MO (mimo té vaší :-) ) je všechno v nejlepším pořádku a není tedy v podstatě o čem jednat.

Jessica - Profil | Pá 8.2.2008 22:02:09

drda-mockrát děkuji za kompliment(mladý) já to doma říkám pořád,ale je mě už bohužel 47 let.Plně s tebou souhlasím,ale uvědomte si,že ve vedoucích funkcích MO(aspon u nás je to tak a jsem přesvědčen,že v drtivé většině)jsou lidé,kteří nemají vzdělání co se ryb týká.Jsou to vesměs léta zvolení tatíci,kteří sedí na místech a zabírají místa lidem kteří tu ryb.školu vystudovali.Pak by vypadala situace se zarybněním revírů jinak,než je tomu dnes.Já jsem podotýkám hlavně kaprař,sumcař a vláčkař.Souhlasím s váma,že kaprů je v revírech moc a ikdyž se jim věnuji tak na 80%,tak bych 2roky nenasadil ani jednoho.U nás se nekoncepčně zarybnuje,at je to MR nebo PR a jsem přesvědčen,že lidé študovaní by toto změnili.Zarybnění typu tuny konz.kapra do MR a duháka do PR zavřou huby řvounům a vrahům,kteří jsou jak smrt a od vody odnesou úplně vše co chytí.Já tvrdím,že změny jdou udělat hned,ale chce to jen chtít ty změny nastolit.Říkat že ještě není doba,nebo že nato nejsou připraveni lidé,raspektivě rybáři je zbabělé a bude asi pořád,protože když o tom budou rozhodovat tyhle struktůry,tak věř že nebudeme připraveni ani za sto let.Podotýkám že všechny mnou ulovené ryby putují zpět do vody,ale neodsuzuji nikoho kdo si rybu v rozumném počtu ponechá a sní.Nesouhlasím jen s jednou věcí a to,že všichni ty staří důchodci jsou špatní,protože znám plno dědulů,co si jdou zachytat pro radost.

drda - Profil | Pá 8.2.2008 19:52:57

Filip: až tak dramaticky bych to v neprospěch těch dříve narozených neviděl. Nemyslím, že by skupina rybářů, která kvůli zjisku rabuje revíry, měla výrazně vyšší věkový průměr. A pokud si prďola (když už jsem ten výraz jednou použil) dojde každý den pro kapra, můžeme se na něj zlobit, ale dělá jen to, co má dovoleno.
Ale v tom, že mladá generace je lepší té naší, bych s tebou souhlasil. A nakonec bylo by hodně smutné, kdyby tomu tak nebylo.
Vždyť čí to jsou děti? :-)

Petr Koch: díky za podporu. Také jsem si všimnul, že naše názory už k sobě nemají tak daleko, jako tomu bylo dřív. U někoho z nás musela proběhnout nějaká pozitivní změna :-)

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 19:33:41

drda-v zásadě taky souhlasím, protože jsem už někde napsal, že ta mladá generace je lepší než ta naše, která byla v dosti podstatné části života vychovávána ve stylu-všude se krade a nikde nic nechybí.Kdybych přešel na morbidní úvahu, tak bych řekl, že naše generace musí vychcípat, aby se stavy ryb zlepšily.Většinou ryby nepytlujou totíž ti mladí, ale ti kteří mají v občance nižší datum narození.

Petr Koch - Profil | Pá 8.2.2008 19:21:16

drda - ® : tak pod tohle se podepíšu.

drda - Profil | Pá 8.2.2008 19:06:57

Jessica: souhlasím s tebou v tom (a nevztahoval bych to jen na ČRS nebo MRS - myslím, že to platí všeobecně), že do čela patří i mladí, řekl bych dokonce hlavně mladí.
Ono je ale podle mě dobré, když je věkové složení "čela" vyvážené. Dravost, rychlost, ctižádost, odvaha riskovat, ale i zbrklost, nerozvážnost, malé nebo žádné zkušenosti jsou obecně charakteristické rysy mládí.
Naproti tomu zkušenosti, rozvaha, nadhled, ale i neochota jít do něčeho nového, obava riskovat a pod. do jisté míry charakterizuje lidi na sklonku produktivního věku. (Prosím, nechytejte mě za slovo, v každé skupině existují výjimky.)
"Čelo", které je složené z několika mladých a pár starších, je optimálně vyvážená skupina, která má tedy obecné předpoklady něco hodnotného vytvořit.
Je ovšem všeobecně známo, že v čele ČRS i MRS jsou po většinou staří prďolové (pánové vrstevníci mi prominou), kteří opravdu nemají zájem brát zřetel na to, že se doba mění a neradi se odklání od starých, dobrých a osvědčených metod a těch pár dříve narozených a přesto progresivních to nevytrhne. Když to fungovalo před 20 lety, musí to fungovat i dnes. Prostě jsou pohodlní, vědí, že prosazení změn chce spoustu energie a kde ji pořád brát. Stačí jim tak akorát na odpálkovávání "křiklounů", co chtějí lovit 24 hodin.
A teď ti řeknu, kde je problém a protože jsem z kontextu tvého příspěvku vydedukoval, že asi patříš spíš do té mladší generace, budu s tebou mluvit ve druhé osobě.
Tedy problém je v neschopnosti vás mladých. Neumíte se spojit, domluvit se na společné (zpočátku třeba jen na jediné změně) a umět ji společně prosadit. Neumíte oddělit zrno od plev a z těch mnoha různých názorů na věc se nejste schopni shodnout na těch podstatných.
To vy tady budete raději celé hodiny plakat a naříkat, jak vás a vaše pokrokové myšlenky nikdo v "čele" nechápe a že tedy budete muset počkat, až ti důchodci vymřou.
A ještě ti řeknu, jak to dopadne, pokud se fakt nenaštvete a nezačnete něco dělat. Ti důchodci opravdu postupně vymřou (není jiné cesty), ale než se tak stane, tak z vás, dnes ještě mladých, už budou v tu dobu již zmínění prďolové.
Tak už jednou skončete s tím nadáváním na důchodce a konečně začněte nadávat sami sobě, ať se někam pohnete. Jinak se možná dočkáte podobných příspěvků od mladých, jako my od vás.

Pvl: omlouvám se, že jsem napsal něco, co do této otázky až tak nepatří.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 18:42:25

Flip // Takže ti v zásadě nic nevadí a jsi spokojen s nastoleným režimem.A v tom je asi mezi námi rozdíl,já s nastoleným režimem spokojen nejsem.Nikdy nebudu zastáncem toho,že ryba chycená v povolenou dobu je hodnotnější než ryba chycená v dobu nepovolenou,pro mne mají hodnotu stejnou a proto jsem v zásadě pytlák a porušuji denní doby lovu.už jsem to psal mnohokrát,ať se provozují různé povolenky,připlatím si klidně za 24 hodinoví lov po celí rok,protože v létě mě ty 4 hodiny nezabijí,ale jezdím na ryby i v listopadu či prosinci a to dokonce radši a tam je ta doba opravdu na ho... jak si řekl mince má dvě strany a na vše v rybařině se dá použít rub a líc a na všech co je dnes povolené se dají najít zápory,ale je to jednou povolené tak to nikdo neřeší.Ani já to nechci řešit a nechci se dožít doby,kdy mi bude nařizovat RŘ že si mohu sednou tu či tamhle,to je už opravdu magorárna.Dojde to až do fáze že v CHKO které je v těsné blízkosti chemičky si nebudeš moct zapíchnou vidličku.Hájení mi přijde dost logické o tom ani potom.Je logické i hájení parmy na Lužnici,a jiná omezení která vyplývají z nás rybářů,protože jsou mezi námi opravdoví prasata.zdarec jdu na pivko a dám si jedno za tebe a k tomu jeden chrst :-))

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 18:20:49

patlal-tak především jsem třeba omezen dobou tzv hájení,,tzn.chytám na MP vlastně pouze půl roku,ale jak jsem psal jsem rád,že tomu tak je,protože chytat celý rok tak je vyvraždíme ty dravce do posledního,protože společně s náma jsou tím pádem omezeni i rybičkáři.Dále si myslím,že doby lovu,jsou taky utažené,protože vláčím i v noci a po tmě a mám vyzkoušeno,že dravce typu candáta načapu brzo ráno ještě za tmy stejně dobře v listopadu,jako v srpnu.Ale opět tvrdím,taky dobře o to je úlovek ve stanovené chytací době cennější.
Rovněž někdy stanovené vzdálenosti od jezů,plavebních komor atd.mě omezují,ale nejenom mě,takže taky respektuju.A chytám třeba na hranici tohoto prostoru.
Přece nebudu říkat,že by se mi taky líbilo mít jeden prut nahozenej na rybičku,nebo na kapra s povolenou brzdou a na druhej vláčet-bylo by to třeba pro někoho hezké,ale mě ten jeden klacek v ruce docela stačí a můžu se mu plně věnovat a nerozptylovat se druhým.
Ono je občas dobré popřemýšlet o tom jaká nařízení jsou blbost a jaká třeba vypadají jako blbost a ve skutečnostu jsou vlastně ku prospěchu toho,co ještě ve vodě zbývá.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 17:01:07

Flip // Mohl by jsi to napsat konkrétně ?

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 16:31:18

Patlal-jsem omezován jako každý druhý, ale i přesta omezení si jí dokážu vychutnat.-tím chci říct,že se snažím v rámci stanovených pravidel z toho dostat to maximum.

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 16:29:25

Levák bob-nevadí někdy je improvizace lepší originálu.:-)

Levák Bob - Profil | Pá 8.2.2008 13:53:39

To není moje dílo, trochu jsme předělal projev jednoho černocha...myslel jsem, že je poměrně známý. Z mé strany je to spíše pokus o vtip, nic jiného mě při čtení této diskuze nenapadlo.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 13:53:01

Flip // Zkusím se ještě jednou na něco zeptat a doufám že mi konečně na něco odpovíš.Myslíš si že při tvém stylu lovu (např. ve vláčce) jsi něčím omezen,nebo jsou podmínky pro tento styl lovu postaveny na takové úrovni že si můžeš lov vychutnat v plném rozsahu. (myslím tím podmínky co se R.Ř týče) Děkuji za odpověď.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 13:48:48

Levák Bob // Pošli to všude.

DejF - Profil | Pá 8.2.2008 13:34:40

Levák Bob: pošli to i do vlády :-) a na ministerstvo zemědělství

KEULI - Profil | Pá 8.2.2008 13:33:08

Levák Bob -Tleskám ,dalo mě to sice práci ale přečetl jsem to:-))Pošli to na svaz.........

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 13:29:30

Levák Bob-vlastní tvorba-potom máš můj obdiv.

Levák Bob - Profil | Pá 8.2.2008 13:18:44

Berte to jako odlehčení a hádanku, popř. si text upravte dle vlastní potřeby a vyznání :-)

Rybář v jehož duchu jsme povstali, když podepisoval K 70. Tento významný výnos přišel jako světlo naděje pro miliony českých kaprařů, kteří byli sežehnuti plamenem zničující nespravedlnosti. Přišel jako šťastný rozbřesk na konci dlouhé noci otroctví. Ale o pár let později, musíme čelit hrozné pravdě, totiž tomu, že kapraři stále nejsou svobodní.
O pár let později, život kaprařů je stále ochromený okovy odloučení a řetězy diskriminace. O pár let později kapraři žijí na osamělém ostrově chudoby uprostřed ohromného oceánu hmotného úspěchu. O pár let později kapraři stále umdlévají na základním kameni společnosti a hledají sebe sama ve vyhnanství vlastní země.
Tak jsme se zde dnes sešli zdůraznit tyto děsivé podmínky. Kvůli zdravému rozumu jsme přišli do hlavního města našeho státu pro proplacení šeku. Když tvůrci našeho Svazu a republiky psali velkolepá slova Zákona o rybářství a Bližších podmínek k výkonu rybářského práva, podepisovali úpis a každý kaprař ho zdědil.
Tenhle dokument byl slibem, že všichni rybáři by chtěli zaručená neměnná práva lovu, svobody a pokračování štěstí. Dnes je zřejmé to, že Svaz má standardní listinu do té míry, že její rybáři jsou zaujati loveným druhem ( kaprem ).
Namísto vzdání pocty této svaté povinnosti, Svaz dal kaprařům špatný šek, který se vrátil jako nekrytý. Ale my odmítáme věřit, že banka spravedlnosti zbankrotovala. Odmítáme věřit, že ty svaté povinnosti jsou ve velkém sklepě možností tohohle národa.
Tak jsme přišli proplatit tenhle šek, šek, který bude jednou požadavkem bohatosti svobody a bezpečnosti spravedlnosti. Přišli jsme na tohle posvátné místo připomenout rybářskému světu naléhavost dneška. Není čas rezervovat si přepych nebo si vzít utišující drogu povlovného postupu. Je čas zvednout se z temného pustého údolí odloučení na prosluněnou cestu rybářské spravedlnosti. Je čas otevřít dveře možností všem rybářům.Je čas přesunout náš národ z pohyblivého písku rybářské nespravedlnosti na pevnou skálu bratrství. Bylo by osudné pro tento Svaz přehlédnout naléhavost téhle chvíle a podceňovat odhodlání kaprařů.
Tohle parné léto logické kaprařské nespokojenosti nepřejde dokud nepřijde povzbuzující podzim svobody a rovnosti. 2008 to není konec, ale začátek. Ti kteří věří, že kapraři potřebují vypustit páru a pak budou spokojení, budou mít drsné probuzení, když se rybolov vrátí k obyčejnému obchodu. Nebude žádný odpočinek ani žádný klid ve Svazu dokud nebudou kaprařům přiznána jejich rybářská práva.
Vichřice vzpoury bude pokračovat v lomcování nadací našeho Svazu dokud se neobjeví šťastný den spravedlnosti. Ale je tam něco, co musím říct svým lidem, kteří stojí na vřelém prahu, který je uvedl do domu spravedlnosti. V procesu vyhrávání našich oprávněných míst, nesmíme činit špatně. Nebudeme hledat uspokojení naší žízně po svobodě pitím z hrnku hořkosti a nenávisti.
Musíme navždy vést náš úder na vysoké ploše důstojnosti a disciplíny. Nesmíme připustit našemu protestu změnit se ve fyzické násilí. Znovu a znovu musíme povstat ke vznešeným výšinám setkání fyzické síly s duševní.
Úžasnost nové bojovnosti, která pohltila kaprařskou komunitu nesmí vést k nedůvěře ke všem rybářům, jak dokázali svou přítomností zde, přišli pochopit, že jejich osud je svázaný s naším osudem a jejich svoboda je neoddělitelně svázána s naší svobodou.
Nemůžeme jít osamělí. A jak půjdeme, musíme slíbit, že půjdeme vpřed. Nesmíme se otočit zpět. Jsou lidé, kteří se ptají lidí, věřících v rybářský zákon: Kdy budete spokojení?"
Nebudeme spokojeni, dokud pro nás bude cestování utrpením, nebudeme moci přespávat v bivacích na všech svazových jezerech a v rybnících a řekách. Nebudeme spokojení dokud kapraři nebudou moci bivakovat jinde než na malých soukromých revírech. Prostě nemůžeme být spokojeni, dokud jsou naše děti zbavovány sebevědomí a důstojnosti nápisy "ZÁKAZ VYVÁŽENÍ NÁVNAD A NÁSTRAH". Nikdy nebudeme spokojeni dokud kapraři z ČRS nebudou moci skutečně volit a kapraři z MRS nebudou věřit, že mohou něco změnit. Ne. My nebudeme spokojeni. My nebudeme spokojeni dokud se kameny téhle pokroucené spravedlnosti neskutálí do vody a dokud čest nebude silnou řekou.
Vím, že pro mnohé z vás byla velká zkouška přijít sem. Někteří z vás přišli od zregulovaných řek. Někteří z vás přišli z míst, kde vaše pátrání po K 20 + zhatili blesky útisku a překvapení z křídel krmítkářské brutality. Jste veteráni kreativity mučení. Pokračujte v práci s vírou, že nezasloužené utrpení je spásné. Jděte zpět do svých MO, jděte zpět do ČRS, jděte zpět do MRS, jděte zpět do Prahy, jděte zpět do zákoutí našich severních revírů, znalý někoho, kdo tuhle situaci může a taky změní. Nechoďme se válet do údolí beznaděje. Říkám vám to dnes, přátelé, teď je to frustrující a těžké. Přesto mám sen. Je to sen pěvně zakořeněný v kaprařském snu.
Mám sen, že jednoho dne tento národ povstane a stane se pravdou to krédo, že všichni rybáři jsou si rovni. Mám sen, že jednoho dne na mělkých revírech u pálavských vrchů, synové bývalých kaprařů a synové bývalých „otrokářů“ usednou společně ke stolu bratrství. Mám sen, že ČRS, spalovaný žárem nespravedlnosti se promění v oázu svobody a spravedlnosti. Mám sen, že naše děti budou jednoho dne žít ve svazu, kde nebudou posuzováni podle počtu ulovených/puštěných kaprů, ale podle jejich charakteru. Já mám dnes sen.
Mám sen, že jednoho dne ČRS, jehož předseda mluvil o anulování pravověrných kaprařů, se změní v situaci, kdy malí ortodoxní kapraři a kaprařky a malí nevyhranění a rybáři a rybářky půjdou spolu ruku v ruce jako bratři a sestry. Já mám dnes sen. Mám sen, že jednoho dne každý kapr bude 70+ , každý zákaz a každá překážka padnou, nepřístupná místa budou vysekaná, křivá se narovnají a sláva Svazu bude zjevena a všichni to společně uvidíme. To je naše naděje. To je víra se kterou se obrátím na všechny ÚS. S touhle vírou budu sekat hory zoufalství na kameny naděje. S touhle vírou změním drnčící sváry v nádherný soulad bratrství. S touhle vírou budeme společně pracovat, společně se modlit, společně bojovat, společně půjdeme i do vězení, budeme společně stát pro svobodu, znalí toho, že jednou budeme svobodni.
To bude den, kdy všichni členové Svazů budou zpívat nový význam slov: Má země, tobě sladký světe svobody, tobě já zpívám. Světe, kde naši otcové umírali, světe poustevníkovi pýchy, z každého úpatí nechme svobodu znít. A když chce Svaz být velkým spolkem, musí tohle být pravda. Tak nechte svobodu znít z úžasných jezer Pálavských. Nechte svobodu znít z kouzelných zákrutů Slezské Harty . Nechte svobodu znít ÚN Orlík a všech revírů rady. Nechte svobodu znít z puštěných stavidel Lipna. Nechte svobodu znít ze zakřivených meandrů Vltavské kaskády. Ale nejen to. Nechte svobodu znít z každého potoku! Nechte svobodu znít z našich sumářů a povolenek! Nechte svobodu znít z kanceláře a chodby budovy Nad Olšinami 31. Z každého z nás nechte znít svobodu!
Když necháme svobodu znít z každé MO i soukromáku, z každého svazu a každé MO, urychlíme příchod toho dne, kdy si všichni rybáři kapraři, muškaři a plavačkáři, sumcaři a feedraři, masaři a pouštěči podají ruce a budou společně zpívat slova rybářské duchovní písně: "Konečně svobodní. Konečně svobodní. Díky Bože Všemohoucí, konečně jsme svobodní.

DejF - Profil | Pá 8.2.2008 13:16:21

flip: lajny a na nich by museli stát poliši ... a nevím, jak by se v lese udělali lajny ... jedině ohrady jako na zvěř :-)) a že by to pro někoho bylo potřeba ... a zákaz rozdělávání ohňů a ničení přírody (travin, dřevin, atd). ...

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 13:10:34

DejF-ty lajny by byly,ale opravdu potřeba.:-)

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 13:07:20

DeJF-ale klidně by to šlo jak se tu psalo-klidně vyhrazená část na břehu,proč ne?Ale přelezeš lajnu,tak počítej s postihem -jsem pro.

DejF - Profil | Pá 8.2.2008 13:03:22

flip: jsou vymezený místa na stanování - kempy :-))

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 13:02:50

Flip // Přešti si ještě jednou toto, a řekni mi svůj názor.Je to přesně tak jak jak se píše, bravo jessica.
patlal - ® Čt 7.2.2008 18:49:47

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 13:02:17

Jessica-pro mě jsou určitě přijatelnější ty bivaky o tom žádná.Ani ty karavany mi nevadí,pokud stojí na vyhrazených místech.Co by mi však vadilo je to kdyby se to povolilo pro všechny a celoplošně,protože by se tím pádem muselo povolit celo pro širokou veřejnost a já skutečně chci chodit po volném břehu a ne zakopávat o šňůry od stanů a bivaků.Proto bivaky i klidně stany,ale na vyhrazených místech,tak aby měli prostor všichni.To si myslím že je tolerance,nebo se pletu?

Shu-lin - Profil | Pá 8.2.2008 12:59:40

Jessica:Na ženskou dobrej příspěvěk.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 12:58:10

Jessica // Že by zde byl člověk který pochopil o čem jsem psal,klaním se k zemi před vámi.

Jessica - Profil | Pá 8.2.2008 12:55:04

Flip-vysvětlím ti,proč je u nás v Ústí n/L.zakázáno bivakování.Není jen tím,že je to CHKO,ale přístupem našich předních činovníků SÚS,protože než tento zákaz vznikl,tak CHKO vyzval naše odpovědné činovníky,aby vyčlenili rybářům místa,kterých by se zákaz netýkal.Ani po dvou urgencích nikdo z ČRS nereagoval,tak to zakázali plošně.Na D5 je taky CHKO a bivakování tolerují.Teď mě prosímtě na rovinu řekni,jestli je na břehu horší bivak,chata,nebo ten cirkus přívěsů a maringotek na D5.Tady nejde jen o kapraře,ale ono se za chvíli může stát,že opravdu zakážou muškařům boaty,vláčkařům brodit a plavačkářům 13m prut.Myslím,že je na čase,aby opravdu do čela ĆRS šli mladí a nastavili RŘ novým potřebám moderní rybařiny všech odvětví,jak je to normální v celé EU.Nemyslím si,že jsme horší než Němci,Francouzi,Slováci a Madaři atd.Chce to jen vůli,pochopení,toleranci a pochopení.Neodpustim si rejpnout.Chtěl bych vidět myslivce,kdyby měli nastaveny podmínky lovu,jako my rybáři,ale protože v parlamentu,senátu a vládě sedí víc myslivců,než rybářů,tak se ještě dlouho nic nezmění.Věřím,že kdyby tomu bylo naopak,tak je to dávno nastaveno a my se zde vůbec nenapadáme a nevymýšlíme,jak a za koho bojovat.p.s.nejsem ženská(jak zde někdo myslí),ale aspon doufám muž.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 12:53:33

Flip // Nevím co myslíš tím tonem hovoru,píši a jsem zcela v klidu.

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 12:46:49

patlal-s tebou skutečně nehodlám diskutovat nezměníš-li tón hovoru.Promiň.

patlal - Profil | Pá 8.2.2008 12:43:19

Flip // Každá mince má dvě strany,já to vím ale ty jsi to asi ještě nezjistil.Zakázat loďky protože ti plaší ryby,ty mě můžeš psát něco o předkládání argumentů.Nepovolit 24 protože nemáš kde vláčet,taky supr.Už jezdím na kapry nějaký pátek a vláčkaře jsem potkal jen dva.Jeden si přisedl a probrali jsme co se dalo,a že by jsme si nerozuměli se říct nedá.Druhý byl lepší,ten by taky zakázal bivaky,echoloty a boilie to jo,ale 24 by bral.A s čím mě dostal byla odpověď na mou otázku ....jek jdou letos dravci ...
ODPOVĚĎ - Letos nic moc,mám jednu štiku,ale už jsem uvláčel 7 kaprů,2 amury,1 tolstolobika a pár cejnů.

Flip - Profil | Pá 8.2.2008 12:41:37

syny -není nad to jít s radostí pracovat!:-)