Co si mám koupit???

Pokud chci přespat u vody,aby na mě nikdo nemohl(stan, bivak, přísřešek..), co si mám koupit??? Doporučíte i nějakou značku??? Děkuji
Autor diskuse: Kato - , 14.5.2004 všeobecné - ostatní

Honza - Profil | St 19.5.2004 8:43:23

mirmen: napsal si to moc pěkně, se vším souhlasím! Je to jen o lidech, bud potkáš normálního, se kterým se domluvíš a nebo blbce, se kterým prostě nevyjdeš. Loni jsme byli na Labi, kousíček od jedné vesnice a měli jsme normální biwak, dokonce i obyčejní lidé, domorodci (nerybáři) nám tam nadávali, že se tam chodí koupat, venčit psi atd atd. Vadí mi, že já si za rybářské právo platím peníze, makám na brigádách a vždycky se najdou nějací volové, kteří ti chtějí těch pár dní relaxace u vody zhnusit

mirmen - Profil | Po 17.5.2004 15:59:59

Honza: je asi tak, kde není žalobce, tam není soudce. Tak to bylo vždy, za ck.Rakouska, za I.republiky, za bolševika i teď. Tehdy i teď se jezdí do hor,lesů, k vodám. Pěšmo, na kolech,lodích. Rybář se ale většinou usalaší na dýl a u někoho ( ach ta naše povaha česká, závistivá) to může vyvolat dojem, že mu cizáci vyplundrujou revír.Pak prostě někdo přitlačí a tábořiště v lepším případě zmizí do xy hodin bez odebrání povlenky, jen na základě dohody s porybným nebo policií. V horším případě to může stát i víc než párset Kč.
To, že lehátko a biwi škodit nemusí, ba dokonce může škodit méně než spaní přímo na zemi, s tím lze v mnoha případech souhlasit. O estetičnosti nemluvě.
Sám se pohybuju na hraně, někdy i trošku za ní. Díky dobrým místním vztahům ( a třebas i takovým "blbostem", že i vajgly dávám do sklenice s víčkem) mi to prozatím prochází.
Trempové se nikoho neptaj,většinou, protože si sbalí pár švestek a po svejch vypadnou tam, kam je nohy odnesou a kde nebudou zase pár dní na ráně ( zda legitimně či nikoliv je nezajímá).

Honza - Profil | Po 17.5.2004 14:59:41

hraji, mirmen: máte pravdu chlapi, ale vysvětlete mi v čem je horší ryb lehátko oproti karimatce a v čem je horší přístřešek oproti nějaké plachtě? Rozhodně vypadá lehátko kultivovaněji než karimatka a neválim se na zemi jako vagabund a přístřešek vypadá taky estetičněji než plachta nebo ne??? A nebo se vracíme do dob bolševismu, kdy je nám přikazováno co smíme a co nesmíme? Vždyť je to v podstatě nesmysl? Chápu, když má někdo soukr. pozemek, tak je to jeho, ale statní? Co je to stát, kdo ho platí? Vždyť to vše platíme jen a jen my ne? A pak nemůžu spát jako rybář u vody a ostatní trempové můžou?

hraji - Profil | Po 17.5.2004 11:30:06

Souhlasím s mirmenem, protože nikdo nedefinoval, co už je táboření a co je ještě jen přespání. Za dlouhou dobu mě ještě nikdo nevynadal ani nehnal od vody, spávám na karimatce ve spacáku, když hrozí déšť, natáhnu zelenou plachtu s pomocí vegetace. Většina lidí kolem vody je normálních, dokonce i když jsou od policie, pokud se snimi nechcete hádat a prát. Ale stan nebo přístřešek, a je jedno jestli s podlážkou nebo bez, to už je znak táboření a stanování, a mohl by být problém.

mirmen - Profil | So 15.5.2004 12:28:53

Kato: ..aby na mě nikdo nemohl ... . To zdaleka nezávisí na tom, co si pořídíš, ale na mnoha závažnějších faktorech , které s koupí nemají nic společného.

- povolený přístup k výkonu rybářského práva v šíři cca 3 metrů šířě břehu - může být upraveno místními předpisy ( Povodí a.s. , RŘ - místní úprava v soupisech revírů)
-pozemky související s břehem ( vlastník Ti sice je povinen umožnit přístup k břehu, ale není povinen nic jiného !!!!) Může na Tebe zavolat polici kdykoliv, když narušíš jeho vlastnická práva . A je jedno, zda to udělá vlastník zemědělec, vlastník obec, vlastník stát.
-místní právní úprava - např. vyhláška města či obce upravující táboření v katastrálním území
-území požívající ochranu z jiných důvodů, např. Ochranné pásmo vodního zdroje , Chráněná krajinná oblast aj.

V podstatě je většinou RS tolerována za deště či přeháněk například plachta 2x3 metry natažená ( bez poškození okolních porostů !!) nad místem, kde sedíš při rybolovu a kde máš bágl. Povětšinou je tolerován "odpočinek" ve spacáku na zemi, na karimatce. Pokud ovšem bude chtít RS setsakramentsky Ti účelově znepříjemnit život, tak známky táboření - přespávání - může řešit např.přivoláním policie .
Nejjednodušší je vypátrat majitele pozemků souvisejících s revírem a uzavřít s nimi dohodu ( nejlépe písemnou), kde je určeno co a jak. Odkdy dokdy, kam budou odvezeny odpadky, že proběhne kontrola pozemku po předání tábořiště. Pokud soukromý pozemek není v CHKO či jiné chráněné zóně, je to pak povětšinou bez problémů.
Nejméně rizikové na břeh je :karimatka, spacák, plachta, plynový vařič, na grilování skládací gril a dřevěné uhlí. A rozhodně mít pytle na odpadky a perfektně čisto. Klidně vysbírat i bordel třebas do 50ti metrů na každou stranu, abys měl nějaký argument na své straně.