Filetovací nůž?

Jakou značku filetovacího nože doporučujete a proč.
Autor diskuse: P.J. - Profil , 12.5.2004 všeobecné - ostatní

Pech - Profil | Po 29.9.2014 16:53:39

Tak proto jsem se ptal, abych zjistil váš názor, kterého si cením a aspoň ušetřím za hloupost a radši si tedy připlatím za lepší řeznický vykošťoací nůž jak říkáte. Děkuji :-)

bergwolf - Profil | So 27.9.2014 8:06:11

nože jsou moje srdcovka od malička a došlo to tak daleko, že je nyní profesionálně brousím.
Také se přikláním k názoru, že je v našich krajích fileťák celkem zbytečný. Klasický vykošťovák prokáže větší služby. A seveřané je dělají také jako rybářské. Mě se líbí tento ale ta cena...
http://www.nuz.cz/e-obchod/noze/noze-s-pevnou-cepel​i/f2z-rybarsky-nuz-s-ochranou-ostri.html

nofish - Profil | So 27.9.2014 5:41:00

Pech >> příspěvek níže, o řádek, blbě jsem se díval :-)

nofish - Profil | So 27.9.2014 5:37:25

Aal >> P.J. - >> po několikaletých zkušenostech s kucháním ryb ve velkém, jsem fileťáky zatrhnul. Na nějaké obří ryby, možná, tam to prý je lepší. Na běžné ryby, co se u nás dají chytit a co se u nás zpracovávají, je 100x lepší kvalitní, řeznický, vykošťovací nůž, nebo něco podobného.

0rca - Profil | So 27.9.2014 0:16:03

Pech >> filetovací nůž ? A k čemu ? Ta sada jsou tuplem vyhozené prachy, jak už psal Káceč. Léta letoucí vystačím s totalitním vykosťovákem od Mikovu. http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-reznicke-noze​-jednotlive/313-NH-18/mikov-reznicky-nuz--vykostova​ci.html Vyrábějí se dodnes. Cena je už jinde ale kvalita snad zůstala stejná.
Není to v noži ale v rukách...

Káceč - Profil | Pá 26.9.2014 23:33:30

Pech >> samotná, trošku lepší ocílka stojí víc jak litr. Ta sada jsou vyhozený prachy.

Mates PB - Profil | Pá 26.9.2014 22:27:55

Maugli001 >> Věřím.

drvoštěp - Profil | Pá 26.9.2014 15:23:41

Mates PB >> Ty jsem teď viděl ve STIHL v Teplicích.

Flying trout - Profil | Pá 26.9.2014 14:44:58

Pech >> sada za cenu jednoho podprůměrného nože nebude nejlěpší volba, ale něco stim vypytváš

Flying trout - Profil | Pá 26.9.2014 14:43:47

Taky mám Marttiini, super pružnej, s teflonovou povrchovou úpravou, už nějaký metrák vyfiletoval, mám ho asi 5 - 6 let, bez vady na kráse

Maugli001 - Profil | Pá 26.9.2014 14:31:15

Já mám od Marttiini fileťák víc jak 23 let a nedám na něj dopustit.

Mates PB - Profil | Pá 26.9.2014 13:58:41

novas32 >> Myslím, že dělá Gammarus, ale nejsem si jistej.

novas32 - Profil | Pá 26.9.2014 13:46:19

Mates PB >> vypada super, da se sehnat nekde u nas?

Mates PB - Profil | Pá 26.9.2014 13:08:48

No ale kdyby to někoho zajímalo mám k vodě tento http://www.opinel.com/esprit-opinel#/effile/bubinga​ je výbornej, drží ostří a v patřičné velikosti se dá použít jako priest palička.

Mates PB - Profil | Pá 26.9.2014 13:04:17

Ředitel >> Mám ho doma je fajn, ale myslím, že broušení bude na píču.

Aha dotaz před x lety :-))

Pech - Profil | Pá 26.9.2014 12:58:49

Co říáte např.- na takovouhle sadu? Líbí se mi že je to vše hezky pohromadě :-)

http://www.rybarske-nej.cz/rybarske-potreby/noze/sa​da-filetovacich-nozu-dam

Kapr221 - Profil | Út 24.2.2009 18:27:00

rapala.com

chesper - Profil | Út 24.2.2009 18:11:13

já mám fiskars a max spokojenost

Ředitel - Profil | Út 24.2.2009 15:47:45

libi se mi tenhle od Rapaly.stoji neco kolem 700 kc.uz jsem na nej koukal v kramu a vypada moc hezky.

snook - Profil | Út 24.2.2009 15:42:27

Vase zprava

RoKro | Pá 14.5.2004 14:35:41

Nebrec a podivej se na www.mikov.cz. Tam je maj za 80,- az 90,- Kc za kus.
Maj i e-obchod na http://www.mikov.cz/index/index_cs/www/eshop/index.html.

tidlo | Pá 14.5.2004 13:12:54

zubac:no tak to nas*re
Tedy ne to, ze dcera vyuziva jedny z mala ostrych nozu v domacnosti, ale ze to porizeni je 3 roky zpet, ted uz se neco podobneho asi nesezene. V KAZDEM PRIPADE, POKUD BYSTE NEKDO O PODOBNE OKASI VEDEL - NAPISTE!(mail)

zubáč | Pá 14.5.2004 7:31:23

tidlo: všechny 3 ks stáli 180,- Sk, ale před 3 roky, od té doby je používám a v pohodě, mají ruzne délky čepele od 12 do 22 cm ( zhruba ) ... Jsou ostré, dostatečně pružné...nemužu na ně říct křivého slova a ani ostatní známí, kteří si je na moje doporučení koupili, jen mě štve moje dcera, která je používá na všechno, od krájení chleba až po všechny úpravy masa...

Miloš_diakritický | Čt 13.5.2004 19:17:08

Já filetuju only mačetou...

Royale with Cheese - Profil | Čt 13.5.2004 18:43:41

Jednoznačně Fiskars, Rapalla bude asi taky hodně podobná. Prostě značky ze Skandinávie asi nezklamou, oni dobře vědí co dělají. Jde o ideální flexibilitu čepele. Tragická mi v krámu přišla Tescoma, má tuhou čepel a s tím se Taliáni můžou maximálně filetovat navzájem.

tidlo | Čt 13.5.2004 18:10:06

Zunac: technicka - 3 ks za 180 nebo po 180?v prvnim pripade bych si mozna takovou sadu (trebas i ze zahrnanici!) objednal!

tidlo | Čt 13.5.2004 18:08:09

zubac - nevim proc se toho bojis - Mikovy JSOU spicka! Znama na zpracovne s nimi dela roky - je to profik a neda na ne dopustit. Problem je, ze se u nas moc spatne shani. Jinak proti vykricenym znackam typu Rapala a Martin nemuzu rict krive slovo, ale cena je jinde. Osobne mam Fiskars a pohodicka, zejmena kdyz ho uziju tak 3x do roka na suma 10 -12 okysu :)

Reel - Profil | Čt 13.5.2004 10:08:30

Jenzi

KAJKA - Profil | Čt 13.5.2004 9:48:47

mám rapalu a fiskars -oba v pohodě

TomL | Čt 13.5.2004 8:28:50

www.eka-knivar.se

Mário | Čt 13.5.2004 7:30:28

V živote som nefiletoval ale na nože si fakt potrpím = je to moja srdcovka, pridal by som sa však k zubáčovy mikov je síce lacný ale fakt dobrý a už je to dokonca pre mňa zahraničná značka = neaký Made in Czech Republic :o))

zubáč | Čt 13.5.2004 7:14:18

hraji: ne celkem s tebou souhlasím, mám sice finský fileťák, který je super, ale mám i sadu 3 ks filetovacích nožu Mikov za cenu 180,- Sk, které jsou také velmi dobré, takže asi ne vždy je to otázka ceny, ale jak píše Lachtan je to i o rukách ... Netvrdím, že ty Mikovy jsou špička, ale za tu cenu to není žádný šmejd ....občas potřebují potáhnout ocílkou a je to ...

Mates(původní) | Čt 13.5.2004 6:55:12

Marttiini,proč?Protože jsou nejlepší.

rastha - Profil | Čt 13.5.2004 6:17:41

japonský ka :o)

Lachtan | St 12.5.2004 18:06:17

Záleží také hodně na rukách. Přítelkyně táta třeba dělá filety obyčejným nožem a jsou jak od profíka. Ale dobrý nůž je vynikajícím pomocníkem a jde to s ním o poznání lépe.

hraji - Profil | St 12.5.2004 17:02:02

U fileťáku nejde o značku, ale o kvalitu. Sám mám fileťák ze Švédska a je vynikající, kolegové mají každý jinou značku a vyloženě špatný jsme nenašli, důležitá je cena, pokud budeš chtít kvalitní nůž, nemůže stát 150,- Kč. Běžná cena je od 350,- do 500,- kč.