Tygří ořech versus Arašíd

Ahoj, prosím o radu. Jaké dáváte krmné dávky těchto částic a jak je potřeba dlouho krmit dopředu? Mám zkušenosti s použitím jejich mouček do boilie. Příprava tygřáků se mi nepovedla, zkysly, zmíněný "sopel" se vůbec nevytvořil. Díky za vaše názory.
Autor diskuse: Bugs - Profil , 31.1.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Bugs - Profil | So 2.2.2008 0:04:33

Děkuju za vaše reakce, tygřáky jsem koupil jen jednou, asi kilovku. Dal jsem je 2 dny máčet, pak ve stejné vodě vařil, nechal odstát, posypal moučkovým cukrem, abych urychlil fermentaci. Totálně to zkyslo, neměl jsem odvahu to použít, takže to letělo do popelnice. Údajná "soplovitá" konzistence se vůbec nevytvořila..nevím do dneška, kde byla chyba...??

števo - Profil | Pá 1.2.2008 21:48:39

Vojtěch - tygřaky rozjedeme v květnu ve velkým !

certbert - Profil | Pá 1.2.2008 20:38:59

šrotis - ® máš pravdu kapr nemá vařič aby si co koliv vařil-:o)

šrotis - Profil | Pá 1.2.2008 20:26:52

Bugs-S buráky mám nejlepší zkušenosti v léťe.Ve studené vodě jsem neměl valný úspěch nejspíš kvůli olejnatosti.Zato tygřák používám celoročně.Skus letos tygra nevařit,jen ho na 3-4 dny namoč a pak s ním můžeš krmit.Důležitá věc-nezapomeň po 4 dnech denne měnit vodu.Takhle ti vydrží i 14 dnů.Nemusíš ořech vařit tím ho měkčím ani stravitelnějším neuděláš.Dlouhým vařením ho vylouhuješ jako čaj a co ty vitamíny...Je to vyzkoušený.Jsem zastánce střídmého krmení, proto dávám 1-2 hrsti k prutu.

števo - Profil | Pá 1.2.2008 20:09:06

Vojtěch - koukni na email

Vojtěch - Profil | Pá 1.2.2008 20:00:18

štěvo - jasná zpráva - pošli co uznáš za vhodné , já to zhodnotím zda je to to správné

števo - Profil | Pá 1.2.2008 19:56:05

Vojtěch - květen to jistí ! ! ! Něco ti pošlu o t ořechu na email ,chceš ?

Vojtěch - Profil | Pá 1.2.2008 19:47:45

štěvo - nejlepší to bude v květnu --- asi -- jinak to nevidím, mám tam dotaz na Hněvky tak odpověz

števo - Profil | Pá 1.2.2008 19:43:21

Vojtěch - já taky - jinak pozdravuje zlatan...

Vojtěch - Profil | Pá 1.2.2008 19:41:44

jsem s toho na nervy - nevím jak to do jara vydržím

števo - Profil | Pá 1.2.2008 19:37:18

Vojtěch - nemohu ,a nehodlám - podrazit Mého partáka z třeb !!!!!!!

Vojtěch - Profil | Pá 1.2.2008 19:33:26

štěvo - ok nechám se podat co ty na to - zveřejni tu úpravu.

števo - Profil | Pá 1.2.2008 19:29:51

Vojtěch - vyz níže ,já ho ještě upravuji ,ale to tu nehodlám zveřejnovat :-)

Vojtěch - Profil | Pá 1.2.2008 19:27:00

štěvo - jak to děláš s tím tygřím oříškem, já na to mám trošku jinou recepturu.

petr12 - Profil | Pá 1.2.2008 19:09:21

..tady je to dneska vo život!!!!!!

števo - Profil | Pá 1.2.2008 19:06:18

Ondra ( tloušták ) ale kčemu : -)

Ondra (tloušťák) - Profil | Pá 1.2.2008 19:00:11

štěvo: já bych ten šlem přirovnal k něčemu jinýmu než k žabinci... :o)

števo - Profil | Pá 1.2.2008 18:57:43

KEULI - namočíš ho na 24 hod, veme si hodně vody ,v té samé vodě ho dáš vařit - já ho vařím 45 min ,pak ho sleju do kýble i stou vařenou vodou ho odstavíš tak na 3 dny ,pak je použitelný - já tam ješte dávám cukr - aby to bylo sladký ,pak ti vznikne šelm ( neco jak žabynec ) jeto sladký a pro kapry neodolatelný

števo - Profil | Pá 1.2.2008 18:44:52

bar 12 - znám revír kde todle neplatí ,jinak souhlas

KEULI - Profil | Pá 1.2.2008 18:44:33

Nevíte jak správně tygří ořech upravit já ho měl dlouho namočenej a pak dlouho vařil ale byl pořád tvrdej...

bar12 - Profil | Pá 1.2.2008 18:42:10

Z tygrim orechom velmi opatrne davaj male krmne davky lebo tygrač je velmi tažko stravitelny pre kapra takže aby to nemalo opačny efekt

števo - Profil | Pá 1.2.2008 17:05:42

Ahoj - skušenosti má s obouma používám je celoročně ,krmím podle potřeby k montáži..Velice rád je kombinuji mezi sebou - doporučuji je povařit 45minut

Bugs - Profil | Pá 1.2.2008 14:51:39

Dají se třeba použít i na jaře do studené vody? Vzhledem k tomu, že obsahují hodně olejů, nevim...

Koki - Profil | Pá 1.2.2008 9:18:36

zkoušej to a uvidíš co bude lepší ja myslim že se to takhle nedá posoudit