Jak spolehlivě dostat ryby ze zakrmeného místa

Na jednom revíru je prima parta hovad,který berou vše a prodavájí.Jak na ně!!!!Dík
Autor diskuse: oooo - , 7.5.2004 všeobecné - ostatní

mirmen - Profil | Ne 23.5.2004 14:23:30

hraji : podmiňovací slůvko .. pokud ..
Myšleno důsledek, nikoli zpochybnění pravidla jako takového.

xycht - Profil | Ne 16.5.2004 21:22:47

hraji: naprosto souhlasím, k tomu neni co dodat. Je to tak.

hraji - Profil | St 12.5.2004 16:52:08

mirmen: zákony nejsou na hovno, jak píšeš, ale jejich nedodržování. V některých zemích to jde, byl jsem v Norsku, tam jsou lidi vedeni od mala k tomu, že dodržují zákony jako něco přirozeného, to jen u nás je každý kdo poruší zákon "Hrdina" a ti ostatní slušní "blbci". Teď jsem s jedním takovým mluvil, 11 let se mi smál, že jsme vůl a odvádím státu sociální a zdravotní pojištění, kdežto on to vždy "nějak" udělal, aby platil minimum. Teď tomu chytrákovi spočítali důchod a on se nestačí divit. A tak je to se vším, je třeba vidět dál než do zítra. A to i v rybařině. Proto tvrdím soustavný tlak na dodržování zákonů a pravidel slušného chování přinese výsledky.

hraji - Profil | St 12.5.2004 16:46:46

Mário: vedu kroužek bezmála 20 let, chodí ke mě do kroužku synové těch mých prvních žáčků, ale to je všechno málo, dokud jen budeme konstatovat, že se něco děje špatně, ale sami nazasáhneme ve víře, že to udělá někdo za nás, je to marné. Máte vidět jak se červenají tátové,když jim jejich syn řekne : Táto proč jsi tu plotici do vody hodil, když se má opatrně pouštět. Ale na velké nepořádky děti nestačí.

Mário | St 12.5.2004 10:14:13

Hraji to vystihol treba robit niečo ako osvetu iked je to väčšinou ako boj s veternými mlynmi, vsadil by som na neakú výchovu omladiny, niekto tu napísal pekný článok o vedení rybárskeho krúžku = myslím že to by mohla byť tá správna cesta. Pokial bude chodiť mladý chalanisko na ryby s niekym kto za rybarčinou vidí akurát mäso alebo peniaze nič iné z neho tiež asi nevyrastie. Moja polovička učí na základnej škole prví stupeň. Často po vyučovaní deti ktoré majú záujem nemusia isť domov ale ich bráva na prechádzky do prírody kde ich učí spoznávať stromy podla listov a vôbec v nich buduje určitý vzťah a úctu k prírode. Tie decká iked maju len 6 až 9 rokov si uvedomili že tú prírodu treba chrániť a nie devastovať. Ono uvedomme si že tý proti ktorým bojujeme sú neni deti a potom skutočne platí starší = rozumnejší ?

oooo | Út 11.5.2004 17:24:46

No nic už jsou pryč asi to pro ně nebylo to pravé neudělal jsem bohužel nic a to nic mně bude mrzet.Hraji, to co zde píšeš je opravdu hezké a je to pravda jenže realita je bohužel jiná.Ryby nezabíjeli prodávali je místnímu "podnikateli" majiteli rybníků a ten zas prodává povolenky atd.... . Je mi to opravdu líto.

mirmen - Profil | Út 11.5.2004 9:21:50

hraji: veškeré zákony ( ať už psané či nepsané), jsou na hovno, pokud morálka stojí za totéž. Lhostejno kdy a kde, zda ryby,silnice či mezilidské vztahy.
Jinak samozřejmě souhlasím, platíme-li službu veřejnosti, tak ať se tím kompetentní zabývají ( i když rozdíly mezi očekáváním a realitou jsou leckdy deprimující).

xycht - Profil | Út 11.5.2004 9:13:30

hraji: přesně tak

hraji - Profil | Út 11.5.2004 8:40:10

Člověk se nestačí divit. Kam jsme se to dostali páni kolegové, propíchat gumy, zahnat od vody, zaneřádit revír saponátem! To myslíte vážně? Já nepopírám, že jsou u vody masaři a špatní lidé, ale co udělá špatný člověk když přijde ke svému autu se zničenými pneumatikami, pravděpodobně se pomstí okamžitě na okolních autech a tak nakonec potrestáte někoho, kdo si ryby neponechává. Zkuste si představit, že by vám někdo na revíru vzdáleném od vašeho domova zničil pneumatiky v ceně 15 000,- Kč. Proti takovým lidem se musí bojovat, ale regulérně a zákonnými prostředky. Jestliže vidím, že někdo loví a bere vše míra nemíra bez ohledu na množství, navíc opakovaně na jednom místě, pak mohu upozornit MO které patří revír a ta by měla celou záležitost vyřídit pomocí Rybářské stráže a Policie ČR. A zapomeňte na slovo bonzák, to je ochrana společného bohatství přírody, vody a všech rybářů. Ani tisíc návodů na MRKu, ani tuny popsaných stránek novin a časopisů nezmění nic, pokud se nezmění náš přístup k okolí. Přístup každého z nás. Takže nejen lovit, ale i aktivně chránit, to je potřeba.

vašek - Profil | Po 10.5.2004 12:45:19

Kurva chlapi neházejte ty vodstřelený masaře do Labe , kdo tam má pak chytat to je samej policajt , pak ho lověj hasiči a to si vůbec nezachytám: takže masaře hazet do vody až pod Nučničkama :)) I když tenhle z minulýho týdne vypadal spíš jak drogovej dýler

Vase jmeno zde@zde | Po 10.5.2004 10:11:33

osobně mám většinou dost a dost problémů ryby na svoje krmné místo dostat a pomyšlení , že bych měl ještě přemýšlet o tom jak jim to krmení , na které jsem je konečně po týdnu zlákal , měl potom znechutit (ba přímo otrávit) mě samotnému obrací žaludek . O čem se to tady kurva bavíte ??? Když vidím , že někdo vedle mě nebo po mě na mém místě masakruje ryby , tak ihned seženu místní RS a nebo zavolám policajty ne ??? A nebudu do vody házet žádný sračky ! Každej komu jen na okamžik prolétl hlavou tenhle nápad by se měl nad sebou zamyslet . Scopex.

miki | So 8.5.2004 8:38:28

Je skutečně na uváženou, jestli radit "veřejně" někomu, kdo je anonymní, jak zabetonovat flek. Nic méně musím potvrdit, že naftalínové kuličky opravdu fungují, a někdy se "možná" stalo, že při rozhodujících závodech v LRU, např. při nominačkách do repre. si nachytal lovící na forhontě ryby v první hodině lovu a pak je ostatním naftalínem zarazil.

Martin M. - Profil | Pá 7.5.2004 23:20:19

Doufam, ze se nedockam doby, kdy mi nejaky chytrolin propicha gumy jen proto, ze jsem si omylem v dobre vuli sedl na jeho zakrmene misto... A nebo kdyz tam budem 2 a kazdej si vezmem 2 kapry, tak si vydedukuje, ze jsme organizovana skupina a prodavame to do hospod...
Pokud si tim jste jisti, zavolejte policii nebo RS.
Osobne jsem se s necim podobnym u vody nikdy nesetkal, snad krome rozkradani kapru z NM do soukromych vod - a delali to sportovni kaprari s trickama C&R. Dnes uz bych na to jen tak necumel...

Radek Ch. | Pá 7.5.2004 22:57:05

Chtěl jsem poradit vhodit naftalínové vejce na jejich lovné místo - prý to funguje, nemám ověřeno, ale věřil bych tomu. Ale jak zase říká Boy - víš komu radíš ????? aby sis nenasral do vlastního hnízda ? Tak to vajco radši nikomu neporadím :-)

xycht - Profil | Pá 7.5.2004 21:33:55

Faistil: naprostej souhlas, navíc parkuju dost čast v odlehlých místech...nevim co bych dělal kdyby se takovej "dobrák" našel :-(

oooo | Pá 7.5.2004 19:54:49

Nezávidím nikomu nic proti slušnejm rybářům, ale to je vrchol co tam dělaj bohužel na 100% budou číst tyhle stránky ,proto nepíšu jméno.Nikdy bych nechtěl rybám ublížit něčím co do vody nepatří.Boyscout má pravdu dalo by se to zneužít.Je mi zle z toho jak se může člověk chovat u vody.

Faistil - Profil | Pá 7.5.2004 17:59:42

. Robo - Přesto, že jsem odjinad, mám na autě Pražskou SPZ. Nejsem ani masař, ani kaprař - prostě si občas zajedu na ryby. To co radíš je oblíbenej sport na písákách v okolí Hradce Králové a na Rozkoši. Řeknu Ti, že přijíd od vody k takovýmu autu je fakt super pocit :-(( Je to bezva rada od Tebe, doufám, že se jí každej vůl bude držet.

Petr | Pá 7.5.2004 16:10:41

Masař=kaprař? To jsem netušil. Zapomněl jsem,že už jsme v EU!

boyscout - Profil | Pá 7.5.2004 15:55:18

Vy co tady radíte anonymovi, nenapadlo Vás že se třeba ptá někdo kdo závidí nějaké partě kaprařů jejich úspěchy a chce jim to "osladit"? Nechte si prosím svoje praktické rady pro sebe když nevíte komu vlastně radíte. Aby ste pak nezažili že vám to přestane brat protože někdo si na net-u přečetl super návod :-))

Petr | Pá 7.5.2004 15:49:25

Nebo jim koule nakopat,bohužel takových jsou spousty.

Seth | Pá 7.5.2004 15:25:04

co takhle než přijedou jim na krmné místo poslat dve koule solviny :)

Mário | Pá 7.5.2004 12:43:43

Alcapone > jo zabalí to a prídu k tebe robiť ti spoločnosť na novom skvelom fleku. :o))

Alcapone | Pá 7.5.2004 11:59:43

Zkusil bych vtvořit lepší krmné místo o kus dál, když přijdou o záběry tak to takový hovada přestane bavit a zabalí to. Vlastní skušenost.

.Robo - Profil | Pá 7.5.2004 11:57:05

co treba propichat pneumatiky
ale fuj, vazne jsem to napsal ja? :) no coooo

Honza - Profil | Pá 7.5.2004 10:19:55

Před čtyřmi lety jsme si s kámošem našli místo na Labi, nikdo tam nejezdil, jen my. Šli tam kapři je do 12kg, ale když se do nich člověk trefil, dalo se tam chytnout i 30 kaprů od 6 - 12kg za víkend. Všechno jsme pouštěli, jezdili jsme tam pravidelně 2x týdně zakrmovat až nás tam vyčuchala nějaká parta Liberečáků. Začli tam jezdit v 5 - 6 lidech a totálně každou šupinu brali. Už jsme si tam nesedli, totálně to tam zničili, ještě dnes když si na to vzpomenu, je mi z toho na nic. Dneska si tam sedněš a si rád, když si vymodlíš 2 záběry za víkend. A hlavně tam jezdí pořád a drancujou i ten poslední zbyteček. Normálně bych ty šmejdy zastřelil. Bohužel udělat se nedá nic. Házet do vody nějaké skořápky a mýdla mi fakt přijde čuňárna...Toť můj příběh

Robert - Profil | Pá 7.5.2004 10:18:10

Ráno si přivstaň, zasedni to a hotovo. Zbytek napsal siro.

siro | Pá 7.5.2004 6:23:19

Spolehlivější je dostat hovada od vody!
Jestli porušují řád zavolej policii.
Ničit někomu krmné místo je slušně řečeno prasárna!!!!
Pochybuji že o tom bude anonymovi někdo vyprávět.