Bolo by to na prospech,keby sa nasadzovali do revírov len podmierečné násady?

Nemusela by byť žiadna dvojtýždňová ochranná lehota,nevydrancovali by sa za tri dni revíry,nie je to super myšlienka?
Autor diskuse: rybopet - Profil , 7.5.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

rybopet - Profil | Út 4.12.2007 21:36:37

Čo sa za tie 3 roky zmenilo ohľadom tejto skutočnosti?

Miloš_diakritický | Čt 13.5.2004 8:36:59

mirmen:
Jen se neboj, zdražovat se bude a jak !!!!! Průměrní studenti až průměrní dědko-bobkaři budou pálit lamináty až uhlíky......

zubáč | Út 11.5.2004 7:39:40

rybopet: Raz sa to u nás skúsilo a nasadila sa K2, ktorá brala jak sprostá, ale niektorí rybári sú hovädá a podľa toho s ňou aj zaobcházali, keď za 3 hodiny taký chytil 50 podmierečných kapríkov hádzal ich do vody oblúkom, nenavlhčil si ruku, šmýkal s rybou po brehu atď. - hovädá, neuvedomia si totiž, že o rok budú mierečné, ale oni ten rok nedožijú pri takomto jednaní, K2 vytlačí z krmného miesta celkom spoľahlivo väčšieho kapra, lebo sa pohybuje vo veľkých kŕdloch ...

mirmen - Profil | Po 10.5.2004 6:52:40

XANAP : poměr žroutů největší ... . Kdysi bych to bral, ale stačí se podívat na statistiku ( tuším, že v downloadu). Průměrný student se od průměrného dědka-bobkaře liší O POUHÝCH cca 5 kg !!!!!!!!!!!!!!! Nevím, nevím, ale zdaleka si nejsem jist, že zdražení povolenek bude mít vliv na nějaké menší drancování vod. Možná dokonce spíš naopak.

JiriH - Profil | Ne 9.5.2004 23:33:34

V Praze se dává do vody tolik, že to nejde vychytat. Takže u nás rozhodně ne.

Martin M. - Profil | Pá 7.5.2004 23:35:55

siro> ano, hospodari prekracuji nasazovanim uzivnost vody, proto nasazuji mirove ryby, aby se po vychytani "rovnovaha" vratila na normal (kdyby predtim nejaka byla). Pokud tuto rovnovahu prekrocis malyma rybama, tak se zpet uz tezko dostanes. Takze bud nasazovat velke ryby a vychytat je, nebo drzet rovnovahu - tj. nenasazovat, jen tvrde chranit co tam je, at si to roste samo, a max. jen decentne doplnovat obsadku konzumni velikosti ryb, ktera nebude dlouhodobe potravne konkurovat mistnim starym rybam. A opet to napisu - nasazovat co nejvice dravcu. Mozna uz jsem s tim trapnej, ale fakt to dnes vidim jako nejvetsi problem - ryb je dost ,ale pro nedostatek dravcu kaprovite ryby hladovi a nerostou. Podotykam, ze mne dravci z loveckeho hlediska prakticky vubec nezajimaji!
xaxap> to je asi poprvem, co od tebe ctu neco mysleneho vazne (doufam).

XAXAP - Profil | Pá 7.5.2004 16:44:13

zadne omezeni nejsou dlouhodobym resenim ... dulezite je, aby se kazdy Homo Sapiens Sapiens s prutem chytil sam za nos a odpovedel jsi na otazku, proc na ryby chodi ... pokud v blizke dobe, kdy zakon znacne uvolnil limity (velmi spravne), prevazi skupina "zroutu", bude muset vykonavatel rybarskeho prava (CRS, MRS apod.) vysazovat vice (a v pestrejsi a puvodni skladbe), jak mu to uklada zakon, coz povede k zasadnimu zdrazeni ... krajska povolenka by pak mohla stat cca 2900 a vice, cimz by se orizla ekonomicky nejslabsi skupina rybaru, kde je pomer "zroutu" nejvetsi ... a nebo padne CRS ci MRS na drzku(dej buh!), konecne se reviry zprivatizuji a stane se takrka totez (zdrazi se), ale s lepsi kvalitou hospodareni

miki | Pá 7.5.2004 14:30:12

To co napsal "Myš" jsem sám zažil a argument hovada co bral kapry33-35 cm po 7 kusech na grilování, protože mu prý přijedou známí, jsem pokládal za jednu z největších magořin, co jsem kdy slyšel. (dnes už bohužel vím, že se dějí i horší věci) Myslím, že částečné řešení je v tom, co napsal "Siro", a nebo vysazovat ryby do sportovních revírů s praktikou "Cyť a pusť".

.Robo - Profil | Pá 7.5.2004 11:52:47

jsou i jiny cesty jak nevydrancovat revir. ale asi to neni vono, protoze se nikde nepraktikujou nebo co :) Tohle by asi taky nezbralo, voni by si to lidi nejak rozebrali. Treba by brali dvojnasobek sotvamiraku.

Otto - Profil | Pá 7.5.2004 10:37:07

Nie.

rastha - Profil | Pá 7.5.2004 10:35:52

Osobně podobný případ znám. Byla vysazena K2, jediné k čemu to bylo , že si zachytáš hodně malých kaprů a je to sportovně zajímavá voda. Bobkaři berou i podmírové rybky, ale co na mě v tomto případě působí negativně je když naplavačku chytám kapříky 38 a ty za léta intenzivního bobkaření a používáním obr háku mají toálně zdeformovaná ústa včetně rozsáhlých čerstvých či již zhojených ran, v tu ránu jsem nasrán. |Závěr: násada podmírových ryb ano, ale za cenu podobných masakrů nikoli.

Gudaska - Profil | Pá 7.5.2004 9:01:12

siro > Naprostý souhlas. "V míře" se vysazují pouze kapři a duháci a to většinou do revírů, které již dávno "mají nadstav".

Myš | Pá 7.5.2004 7:56:16

Vydrancovali by je tak jako tak. Sám jsem podobnou situaci pozoroval na jednom revíru, kde byli vysazeni kapříci tak 33 - 38 cm. Za půlden se jich dalo nachytat i dvacet. Míra kapra je zde 40 cm a stejně ty ryby za několik měsíců "zmizely". Že by tak rychle vyrostly?

siro | Pá 7.5.2004 6:31:54

U těžce obleženejch revírů to znamená že jak udělá míru končí=voda bez jakékoli větší ryby.Navíc hospodáři mnohde těžce překračují úživnost vody a vod kde jsou třeba zrovna kapři s hlavou přez půl těla už znam několik.
Omezit radikálně počet ponechaných ryb!
Jedna ušlechtilá a končíš.Mnohde už to je a myslim že je to velkej stimul pro pouštění.