Jedu na zavody,kde je dovoleno vnadit cervi.

Jak to mam udelat,aby mi prilis neporusovaly krmeni svym pohybem?mam je pridat tesne pred zavodem?nebo treba zkusit kukly?
Autor diskuse: Johny - Profil , 7.5.2004 plavaná - nástrahy, návnady

rybar3 | Út 11.5.2004 14:26:36

Ak si ochotny trochu investovat tak si kup od Sensas-u Magnot fix praskove lepidlo na kostne cervy a pridaj tam a strk 3mm to zlep spolu a nahadz alebo nastrielaj na krmne miesto kde bude aj vnadiaca zmes.

Spinner - Profil | Po 10.5.2004 17:03:40

Ja bych to řekl takhle.Hrstička červů je základ!Mrknu vlevo, vpravo...no však to znáte.Já červi přidávám těsně před krmením.Pokud voda táhne doporučuju slepit a případně přidat drobnej štěrk, aby rychle klesli.Pokud chceš lovit plotičky na bič tak si kup prak na červi a ke každymu náhozu dostřel.Chce to trochu cviku držet prut a přitom střílet.

miki | Pá 7.5.2004 17:35:57

XAXAP: Dříve to bývalo tak, že na závodech v LRU řídících se podle CIPS se mohlo vnadit bíými červy. Pakli-že se "Johny" bude účastnit takového závodu, nebo jestli bude chytat na vodě soukromého charakteru, může červi libovolně použít. (V poslední době se krmení včetně živých nástrach přeměřuje) V případě že bude nad závodem dohlížet rybářská stráž , příp. provozovatel revíru-hospodář, může se tato vyjimka : "dovoleno vnadit červi" , pro tento konkrétní závot udělit. Toto je moje zkušenost z doby, kdy jsme závodně chytávali LRU.

XAXAP - Profil | Pá 7.5.2004 16:47:51

mily Johny, davej bacha! Tohle uz neurcuje uzivatel reviru ani poradatel zavodu, ale ridi se to platnymi zakony (napr. zakon o ochrane prirody, zakon o vodach apod.) Takze si to "dovoleno vnadit cervy" radeji prekontroluj s tenito predpisy (najdes je na www.mvcr.cz)

miki | Pá 7.5.2004 14:39:56

Červi můžeš přidat do krmení v poměru cca 10litrů hotové-vlhké směsi+1,5litrů červů. Těsně před závodem se přidávají akorát patentky. Můžeš je slepit spec. lepidlem, které seženeš normálně v ryb. krámě a nebo z krmení udělej dutou kouly, do které nasyp hrstičku červů a tak tmůžeš krmit do 10 metrů ode břehu např. na bič.

dantex - Profil | Pá 7.5.2004 13:32:57

Červy nasypej do krmení vždy před tím než budeš mačkat kouli, trochu je promíchej se směsí, zmáčkni kouli a hoď do vody. Nebo si kup lepidlo na červy, slep je a můžeš udělat kouli jen z červů. Dá se hodit nebo střelit prakem hodně daleko.

.Robo - Profil | Pá 7.5.2004 13:22:42

jak to myslis neporusovali krmeni pohybem? neni prave lepsi kdyz to krmeni bude rozpohybovany? pridal bych je tesne pred. kukly podle me budou vzplavavat, nehlede na to, ze se mi zdaji krehky.
Uf, jeste ze jsou cervi relativne drahy, to by jinak asi bylo na tom reviru pekny maso :)