zřízení povolenky chyť a pusť-24.

Podporovali by jste zřízení tohoto tipu povolenky s tím že by povolovala lov 24hoď na dva pruty bez odnášení ryb.??????Vydání by mělo přísnější penalizaci při porušení pravidel.také prosím o doplnění vlastnímy návrhy.Prosím pouze o odpovědi řádně registrovaných.ne přiklad :grxsw
Autor diskuse: bobrmann - Profil , 28.1.2008 všeobecné - RŘ, MO, svazy

MRKnato - Profil | Po 4.2.2008 10:18:52

Petrson : ještě detail, hodnotu brigád neurčuje ÚS, jelikož z toho nic nemá, ale právě MO na VČS. Od toho se odvíjí i to, kam finance z brigád jdou. Do soukromých revírů MO, o kterých se už nikde nic nedovíš, ani kolik jich je, versus revíry ÚS...... velmi demokratické....

A aby to nebylo mlácení prázdné slámy, jeden model z mé hlavy, ke kterému ji mě inspiroval ty. Je to speciální MO, do jisté míry virtuální, stejně jako je i nynější uživatel, kde by se organizovali rybáři lovící na více revírech a rybáři nespokojení se stavem vod, samozřejmě se souhlasem a podporou ÚS. Samo že tím pádem by k uživateli a jeho možnosti nakoupit více násad došel celý členský příspěvek, platba za povolenku a platba za brigády..... Motivaci pro přestup do této MO nechám na fantazii. To, že by se překrývala územní působnost dvou MO, není asi nikde na překážku. No a to, že MO musí být pověřeny některými činnostmi od uživatele, není nikde uvedena, naopak toto pověření záleží na uživateli, zda-li pověří svoji org. složku, nebo komerční subjekt.

Japčák - Profil | Po 4.2.2008 3:11:31

MRKnato - smekám, opravdu Tě obdivuji, Ten zápal pro Tu věc tam určitě je. Musím ale podotknout že jsem To nečetl ale i tak Ti věřím že je to dobré ba perfektní, takže proč to čísti?

Přeji Ti mnoho úspěchů a nejen literárních.

MRKnato - Profil | Po 4.2.2008 3:00:18

Petrson : problém je, že nevíš, nebo nechceš vědět co byly RMV a malé vody. Ty revíry co uvádíš byly a jsou SHMO. (Pouze Jevíčka a Mor. Sázava jsou asi nové SHMO). Tady jsi prostě mimo.

1) Pokud opravdu chceš vědět kolik bylo RMV, musíš vzít soupis revírů z roku 2005-2006 a porovnat s letošním, kde chybí. Jsou jich mraky.

2) Hospodaření MO nemůže ovlivňovat jiná, či jiné MO. Bavíme se tu o MO které jsou zapojeny do územního rybolovu. Ano některé mají rybochov, některé asi ne, ale každá MO má plán hospodaření a hospodaří. Asi jsi neporovnal vstupy a výstup, který z tohoto "hospodaření" je. Finance na zarybnění revírů, na kterých MO provádí některé činnosti pro uživatele (ÚS) jdou mimo a navíc. Proto tvrdím, že cena násad hrazená uživatelem (ÚS) by měla stačit k nákupu, či chovu násad, protože MO bez rybochovu za tyto peníze násady kupují. Ještě jednou ti sděluji, že objem prostředků z plánu hospodaření s násadami dle plánu nesouvisí a je oddělen a samozřejmě se spotřebuje.... Násady nad plán z redistribuce jsou další prostředky mimo plán hospodaření MO. Jelikož nechodíš na schůze, tak nevíš s jakým objemem tvoje a samozřejmě i jiné MO nakládají a jak je plán sestaven. Prosím tě, co je to dobrý výsledek hospodaření? Je to vyrovnané hospodaření , kde se příjmy a výdaje rovnají, ale ještě jednou tě žádám, aby jsi k tomu nepřiřazoval peníze, které MO dostane (ÚS, Rada) mimo svůj rozpočet právě na zarybňování. - Tedy pokud to shrnu, tak prostředky vázané k zarybňování plus objem hospodaření MO dá 2-3x větší balík, než který jde do vody dnes, proto štěkám jako řeznický pes. V případě, že by tyto prostředky měly ÚS, zcela jistě by Rozdíl 300mega - 120mega zarybnění = 180 nespotřebovaly, jako to dokáží MO.

3) V tomto bodě jsem měl na mysli nulovou aktivitu uživatele (ÚS), který je už drahnou dobu odpovědný, ne MO, za stav revírů. Ty jsi tu na podporu MO argumentoval demokratickými principy, nevím co jsi tím myslel.....

4) Do roku 2007 byly RMV součástí každého třetího revíru, cca každé druhé MO ve Vč.ÚS. Zaryb. plán byl stanoven na celý revír, včetně oněch RMV. Bylo skutečností, že do plošně menších RMV šlo více násad než do zbytku revíru. Zaryb. plán nerozděloval RMV a hlavní revír. Tady byla ta černá díra a úbytek násad pro územní revíry a zvyšující se podíl kapra.
Nyní, po vyčlenění RMV od územních revírů se zaryb. plány sice oddělily, nicméně MO si hospodaří na "svém" a ještě k tomu vykonávají činnosti pro ÚS. To je tedy paráda, stejně jako šikovný stavitel si ze stavby větší zakázky je schopen postavit další dům pro sebe, tak i MO. Tedy aktivity v hospodaření MO, které mají své revíry mají asi jiné priority, než vykonávat činnosti pro ÚS.... no a těch revírů ve vlastnictví MO bude přibývat. Některé ÚS si stejně jako MRS šetří do kasičky....

5) Kaprů přibývá, protože si MO demokraticky dělají co chtějí, kapra umí chovat každý, lidi ho maj rádi a hubené zaryb. plány vyhovují, jelikož finance lze použít jinde, do samoúčelného hospodaření, na nákup revírů a na zaměstnance. No a proč kapr, protože se do vlastních brčálníků hodí a vejde se tam i část co měla přijít do svěřeného revíru....

Petrson - Profil | Po 4.2.2008 0:10:45

>> Petr Koch > když už jseš takovej skeptik, zkus to vidět reálně z lepší stránky: podle sebe - soudím tebe. Kdyby to pár lidí vytáhlo na schůzi hlasovat, a to není moc, jedině dobře.

Petrson - Profil | Ne 3.2.2008 23:13:15

>> MRKnato > trošku jako mlácení prázdné slámy. Ad 1)
"SEZNAM REVÍRŮ MÍSTNÍHO VÝZNAMU
Na RMV mohou lovit jen vlastní členové těch místních organizací, které je obhospodařují na povolenku územní nebo celosvazovou, která byla vydána těmito MO. Místní organizace hospodařící na RMV může umožnit lov ryb i členům jiných MO.
P.č. Číslo
revíru Název revíru km ha
1. 451 011 Cidlina 6 12,0 km 45,00 ha
2. 451 026 Jevíčka 1 10,0 km
3. 451 043 Libuňka 2 10,0 km
4. 451 051 Moravská Sázava 5 15,0 km
5. 451 096 Mrlina 4 9,0 km 8,90 ha
Celkem 56,0 km 53,90 ha"

Tohle je úryvek z Vašich soupisů revírů pro letošní rok.
http://www.rybsvaz.cz/?page=reviry/reviry&typ=mpr&id_svaz=6&pre_id_r1=&id_r1=451
Jestli neodpovídá realitě, není až tak moje chyba, řídím se relevantní istrukcí z vedení a počítám s tím, že dle ryb. legislativy platí, "co je psáno, to je dáno". Ale je fajn, že už vím, kdo mi na těchto vodách zacálne pokutu. Protože není u všech revírů ani rozloha, bude vyšší, než celkově uváděná 53,9 a - jen tak pro představu - se může plochou blížit "Záplavám", největší vlkovské pískovně nebo celému komplexu revírů Labe 14 A. Tedy - žádný prd.
2) Hosp. MO ovlivňují konkrétně ty MO, které mají své rybochovy a své svěřené revíry. Není jich tak málo, potažmo tyto MO organizují i brigády (nikdy jsem netvrdil, že vždy a všude). Uniká Ti, že RS jsou 3. nej producentem ryb u nás; nejde přitom o jejich výslovnou prioritu. Tento faktor stále přehlížíš. K MO Ti pak bude muset stačit též starší vyjádření, a sice: je několik "verzí" MO, a u těch, kde peníze z brigád jdou do rybochovů, to můžu považovat za relevantní, pokud hospodaří s dobrým výsledkem. Dál: u nás to např. je o dost míň, než polovina celkových nákladů. Kam - tuším - tyto peníze jdou, jsem též už naznačoval; jev mě tedy tak nepálí. Mimochodem, výši za brigády snad stanovuje ÚS, tak u Vás třeba bude chybka na vyšší úrovni, tam jsi přece měl klást dotazy. Proč zde štěkáš po MO, je mi záhadou.
Obecně v pokecech uvádím jen určité verze vývoje MO. Jediné, co vyplynulo vždy jasně: k objektivnímu zhodnocení nemám informace, Lipan mlčí, svazy vše nezveřejňují, a to by se mělo změnit.
3) ... kteréžto změny, jak víš, se vážou nejen na novely zákonů, ale hlavně stanov. Ty nelze změnit zespodu, tedy iniciativou MO. Uváděl jsem Ti do kontrastu, že jedinou touto možností MO něco změnit, je přijímat BP, potažmo přes ÚS žádat výjimky. To je imperativ přímé demokracie, který jako jediný ukazuje rozložení vůle v regionech.
Ale - hlavně si nenavrhnul žádný jiný funkční model, tj. ÚS (?) bez MO. Prozraď ten recept, jinak je tento odstavec bezúčelným tlacháním.
4) Nevím, o čem mluvíš. Nedoložil jsi pokud vím dosud jediný příklad, nebo aspoň model, "černé díry". Příliš abstraktní - typické
5). Tohle jsem se snažil rozklíčovat přes zaryb. plány - žádná reakce, žádná odpověď ani od Tebe (přitom se v tom jistě tak vyznáš). Takže nevím, jak je možné, že i když se údajně tyto plány sto let nemění (nebo kolik :), těch kaprů v revírech "geometrickou" řadou přibývá. I na pstruhovkách. Asi ty klimatický změny, mršky. Jak se otepluje, kapřulata se nám vytíraj až se z nich práší a k zimování se stěhují do P vlásečnic, otužilci :)) Popiš, jak taková lobby funguje, jak je to se sypem "nad" (není-li náhodou tento placen z "převysu" v MO, tak z čeho?), pak bude mít diskuze jádro. Jinak - opět o ničem.

Ladinek - Profil | Ne 3.2.2008 16:22:36

Uprime ja si taky docela myslim, ze vetsina zde pisicich lidi uz tak nejak rezignovala na jakoukoli zmenu. Internet je v dnesni dobe asi nejsilnejsi medium a tim, ze se o tom minimalne mluvi tak se na podobny temata nezapomene a treba si to jednou po 150ty precte nekdo kdo s tim ma moznost neco delat a neco se v nem pohne...Mozna je to pouze utopie, ale je lepsi o tom mluvit, diskutovat nez sedet na zadku a koukat jak nam krasy rybariny mizej pred ocima...

hraji - Profil | Ne 3.2.2008 15:51:38

Tato diskuze byla od samého začátku o "Zřízení povolenky chyť a pusť." O rybách se v ní nikde nepsalo. Sám jsi ji tak zadával.

Bulk - Profil | Ne 3.2.2008 14:57:48

bobrmann:Ty jsi fakt šašek. Co treba společné tetování,podle kterého by jste se poznali a mohli se spolu bavit.

medvěd - Profil | Ne 3.2.2008 14:24:52

bobrman:já se doteď Tvé iniciativy neúčastnil.Ale ta registrace dle OP mne dostala.jinak si bojuj ,jak je libo.Myslím,že máš na své straně tak 4% rybářů-Možná

kakr - Profil | Ne 3.2.2008 14:03:39

medvěd:
a co mladí zastánci lovu C+P nemající OP? Možná by stačil souhlas rodičů, jinak by tato mladá krev byla diskriminována.

hraji - Profil | Ne 3.2.2008 14:02:52

bobrman: kolego, čím dříve z toho hnusného MRKu odejdou různí zachránci světa a proroci zaručeně pravé víry, tím lépe. Jestli to nechápeš, tak posledních 48 hodin tu ze sebe děláš šaška, který nemá dostatečné znalosti, schopnost posoudit dopad svých výroků a kroků a ještě se cítí uražený.

medvěd - Profil | Ne 3.2.2008 14:02:42

bobrman:jsi šílenější,než jsem si myslel.Opravdu si myslíš,že taková firma s miliony zákazníků by neměla právo zpracovávat citlivá data.

medvěd - Profil | Ne 3.2.2008 13:57:51

JKL:hups

medvěd - Profil | Ne 3.2.2008 13:57:21

bobrman:já bych volil spíše rodný list,pak OP a nakonec řádné lékařské osvědčení.Nezapomeň ovšem na maličkost.Zaregistrovat se na patřičném úřadě pro práci s osobními údaji

JKL - Profil | Ne 3.2.2008 13:54:45

http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/orientace-v-pravnich-ukonech/ochrana-osobnich-udaju/1000818/7196/
V budoucnu se může hodit tobě i tvému obhájci. Tolik poslední příspěvek.

drozďák - Profil | Ne 3.2.2008 13:50:25

bobrman: jeden web pro zasvěcené už existuje. Pakliže se někdo cítí ohrožen pluralitou a širokým názorovým spektrem, hodně to vypovídá daleko spíš o něm samotném, než ostatních.
Ale je to samozřejmě tvoje věc. V podstatě bych jen opakoval ZN.

kakr - Profil | Ne 3.2.2008 13:47:45

bobrmann:
mohl bys nechat ortodoxní zastánce C+P nechat třeba očipovat. Na psech se to osvědčilo.

DMRO - Profil | Ne 3.2.2008 13:41:03

Urcite

leny - Profil | Ne 3.2.2008 12:04:53

Jsem pro to by šlo . Ale myslím že by to hodně rybářu porušovalo . Všichni ¨nejsou chyt a pust.

ZN - Profil | Ne 3.2.2008 11:57:44

bobrman :
Dáváš lidi do pytle, do kterého snad patříš ty. Chybí ti nadhled, humor a reálný pohled na věc. Nevím, koho ty jsi schopen za tři dny považovat za normálního a koho ne. Tvá krátká epizoda tady na MRKu nic nového zatím nepřinesla a jedno vím na 100%. Odsuzuješ lidi, které neznáš a o kterých naopak já vím, že láska k přírodě a rybám je jim vlastní. Což o to těbě díky tvému vystoupení říct rozhodně nemohu. Na tom nemůže nic změnit ani tady stokrát omílaná nesmyslná otázka CH&P.
Závěrem ti musím říct, že hodnotit lidi za tři dny na MRKu je osobní tragédie.

Petr Koch - Profil | Ne 3.2.2008 11:14:25

Petrson - ® : pokusím se všechno naplácat do jednoho článku mých zážitků ze včerejšího dne. Ale vážně zvažuji absolutní ignoraci zdejších rádoby aktivistů a plkačů. Už je mi to k spíš k pláči. Ale nechci si absolutně zavřít dveře. Myslím si, že je teoreticky možné, že ze zdejších 1000 plkačů bude schopno tak pět lidí něco udělat a opravdu realizovat.

drozďák - Profil | Ne 3.2.2008 10:35:35

41

MRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 8:38:23

ZN : ale vždy jste začínali od 10?

ZN - Profil | Ne 3.2.2008 8:33:49

43

MRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 8:13:48

bobrman . do 500 ti ještě něco zbývá, vím, že ti na tom záleží. Pomáhám ti, to jsi si snad všiml, aby jsi se také zařadil mezi elitu a stal se vševěděm na chyť.

Miloš_Dia - Profil | Ne 3.2.2008 0:48:54

... a sakra...

MRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 0:00:48

kolego Petrsone : Je mě líto, že i přes velmi obsáhlé příspěvky nedokážeš vyjádřit realitu v několika jasných větách a fabuluješ. Pokud stavíš své plány na takových to základech, můžeš posilovat optimizmus leda téměř nesvéprávných tajtrdlíků.
1) RMV zmizely z Vč.ÚS, to je fakt. Ty říkáš že ne, tak mě takový jediný RMV, jako součást revíru, v územním hospodaření ukaž. To, jak se transformovaly mě vůbec netěší, jelikož MO to budou hulit napřímo a pak je fungování MO, jako polosoukromých subjektů vzláštním jevem, stejně jako SHMO.
2) V čem jsou MO svrchované? V MO musíš být organizován, aby jsi mohl rybařit za standardních podmínek. Mnohokrát jsem se tě ptal proč a z jakých důvodů ti je jedno, že právě tyto MO utrácí téměř polovinu rybářových financí bez toho, aby z toho profitovaly revíry? Odpovědí mě byly zmatečné odpovědi o prospěčnosti brigád zapůjčenými jedinci na chovu ryb. Zcela jistě nevíš která bije. Hospodaření MO v ČRS nemá téměř žádný vliv na stav revírů v držení ÚS. Pokud si myslíš, že ano, uveď konkrétně jak. (Vyjmul bych pouze pstruhové hospodaření, ale to je zlomek)
3) základním principem změn, jakýchkoliv, je odpoutání se uživatele od rádoby profitujících uskupení v jednotlivých MO a nastavení jiných, rozumně odpovídajících podmínek pro rybolov. Prosím tě, prozraď mě, k čemu jsou pro lov ryb užitečné MO? Demokracii do správy a fungování revírů netahej. Tobě prostě k úsudku nestačila realita lopatodemogracie, která s revíry udělala to, v jakém stavu se nyní nacházejí? Buď jsi slepý a hluchý, pak promiň, pokud vnímáš jsi ignorant.
4) Pokud se nic nezmění, tak to nebude jako dřív, ale stále horší, neboť ta 1/3 MO s revíry na které mají dekret přešlý z RMV budou opět tou černou dírou, jako byly ony RMV, když byly součástí územních revírů. Zřejmě ale opět nevíš o čem hovořím, ale rád provádíš svazolingvistické rozbory mimo reálný základ.
5) Pokud tobě a jiným musím odkrývat něco, co je odkryté naholo a opakovat, že jediný mocenský vliv má kaproloby v MO a že se nejedná o žádné zájmy rybářů, pak mě to hlavně u tebe mrzí.
Rozetnout tento svazouzel může odvážná Rada schválením funkčních stanov, nebo rybářský orgán, který donutí uživatele, ne MO, konat, to znamená bazírovat na plnění aktualizovaných plánů, na které budou potřeba peníze. Státní vody jsou velmi atraktivní na to, aby převládl názor, že tyto vody "svaz" pustí a bude se chytat na vlastních "brčálnících". No a velmi snadno se přijde na tu polovinu co si šušní ve svém hospodaření MO, nebo uživatel přetáhne za stávající peníze (včetně brigád) většinu členů "pod sebe" . No a udělat to by asi nebyl problém pro odvážné uživatele.
Na základě těchto reálných základů pro skutečné fungování rybařiny se jeví snahy o CaR včetně lovu 24H jako mručení děcka o lízátko.

Petrson - Profil | So 2.2.2008 20:32:40

>> MRKnato > těžko odhaduju, do jaké míry je zastoupena ironie. Za prvé k metálu, naprosto by nebyl zač. Z diskuze, kterou jsem odkázal před chvílí, je zřejmé, že převažuje plán založení prostého OS, tedy bez vazby na ČRS. Navíc, je o pouhém mapování terénu, zdaleka není jasné, že se současný provozovatel pro jednu z probíraných možností rozhodne. Střízlivě odhaduji, že ze strany ÚS nebude zájem zakládat další MO v území přikrytém působností jiné org. Navíc MO s podivným "charakterem". Jak jsi naznačil, začne-li se nějaká MO vymykat, ÚS ji "seřadí".
V kruhu Tvých poznámek k MO hrubě ztrácím orientaci. Pokud mě pamět nešálí, kdysi nebyl problém najít styčné body v otázce svrchovanosti MO. Pak jsi - snad pod vlivem tepání statutu RMV, trošku otočil. Nevím, mimochodem, kde jsi přišel k tomu, že RMV byly zrušeny. Projdi si VAŠE BP. Tohle by Vám tedy šlo, akorát není jasné, zda jde o vliv ÚS. Možná právě ne, což Tě může srát a v poslední době na MO nenecháváš nit suchou. Ze slovníku nemizí výrazy jako černé díry, ztrátové hospodaření, pravda ale je, že si neposkytnul žádný příklad - indicii, sčot flákajících se a prachy šustrujících MO ( - prachy rybářů či ÚS? zde už ani nemám jasno, co obhajuješ víc).
Na jiném místě výstižně odkrýváš volební systém svazu (volitelé volitelů), a tím neprůchodnost změn stanov "zdola". Ve vztahu k MO Ti ale mocenský vliv nevadí, dokonce bys u některých zřizoval jakousi "nucenou správu" ÚS (to mi fakt připomělo 70. léta), a zapomínáš, že to je jednotka s maximálním zastoupením prvku přímé demokracie, byť prakticky ještě samozřejmě záleží na schopnosti si vyšlapat cestičku o patro výš. Plácání se po zádech, radost ze shody a regulérního prohlasování změny "dole" ještě neznamená, že má reálnou šanci. Zbývá "detail", přesvědčit o přínosu změny tatíky z ostatních ÚS, aby ji schválil jako BP. Je to ale jediný ukazatel, který obráží skutečné většinové rozložení priorit členské základny.

Petrson - Profil | So 2.2.2008 19:58:05

>> natas - ® Čt 31.1.2008 11:57:55 > ještě k tomuhle příspěvku - nemáš pravdu. Nevím, jak tedy v MRS, BP znám ale nevím, které jsou nové. Pravda je, že vyšší mezidruhová ochrana v MRS je tradiční, takže Ti změny, které uvedu, třeba tak zajímavé nepříjdou. Když si ale projdeš změny BP pro letošek v rámci ČRS, zjistíš mnoho posunů nejen v této kategorii, ale - opět už to JKL zmínil - několik nových K70 (třeba i na revíru rady v Račicích), několik revírů v jednání o výjimku Non - stop (např. v Downlandu pro usnadnění najdeš výtah jednoho ÚS). Co se takových změn týče, nemám signály, že by se v MRS nějak posouvala laťka. Možná to je pro Vás většinově i nepřijatelné a debaty se proto nevedou. Ale - nepříjde Ti to analogické - ticho po pěšině a v MRS, nositeli pokroku, najednou v tomto ranku nic nového? Jeden kolega to jinde naznačil - asi málo kopete. Ona to taky není prdel prosadit v první rundě u většiny MO a tedy delegátů ÚS, který žádost o výjimku podává. Ale ono by stačilo pár revírů, nemluvím samozřejmě o plošné 24 h.

RS - Profil | So 2.2.2008 19:38:20

Pánové , když to tak sleduji a pročítám , tak se nemohu nepřipojit já osobně jsem byl poprvé na kapří pohodě v Praze u Zábranskýho , jedna debata se dotkla i tohoto tématu a v poctatě každý dotazovný se přiznal že chytá nonstop a ve finále při debatě tz. 7 statečných , se tím pochlubil i sám člověk který je členem RS a za toto doznání sklidil obrovský potlesk!!! Tak se ptám co je špatně ?!?!?