Uklízíte před zyčátkem lovu bordel na břehu , který tam nechali rybáři před váma ??

Já teda spíš uklízím, nebo alespoň zakopnu pohozenej igeli´ták pod drn. Ale v pátek jsem našel na břehu takovej bordel, že sem to sbíral 10 munut a bylo toho půl kolečka. To tam nechávali rybáři snad rok přede mnou a nikdo na to nešáh, a to bylo na místě, kde pořád někdo chytá. Samý pet lahve, pytlíky od svačin, zbytky jídla, no fuj. Svině bezohledný. Kdybych měl v tom bordelui chytat, tak mám po náladě, jako bych seděl na skládce. Někdy když jdu na |Hněvkovice vláčet a chodím podél břehu, tak kdybych měl vždycky před začátkem lovu uklidit bordel, tak bych mohl rovnou nechat pruty doma a vyrazit tam s multikárou na úklid .
Autor diskuse: pepe - Profil , 27.4.2004 všeobecné - ostatní

Šlehy | Út 4.5.2004 20:01:56

Pokud jedu autem,tak místo uklidím a bordel odvezu.Vozívám kvůli tomu i pytel na odpadky.Těch pár minut mi nezabije.

Nikita - Profil | Út 4.5.2004 20:01:53

Ten kdo loví přívlačí nebo muškou a jde podél vody se těžko postihuje za nepořádek. Takovou situaci jsem neřešila a podle mě to ani nejde. Obec, kterou jsem upozornila na naplavenou skládku, tuto uklidila a navíc uklízí každoroční binec podél vody.

Moravák - Profil | Út 4.5.2004 12:13:46

Pokud chytám na jednbom místě, tak ten "bordel" uklidím, samozřejmě se při tom nase.., ale chytáním to přejde. Jsme prostě čuňata. Včera jsem řešil se starostou jedné obce jestli budou nějak napravovat či zamezovat rozšiřování černé skládky. On mi na to řekl, že až někoho chytím při činu, tak ho mám naprášit a on to začne řešit. Takže to je tak, že každý týden si nějaký náhodný kolemjdoucí blbeček přihodí na obecní pozemek svůj pytlík s odpadem, ale bez identifikace blbečka to majitele nezajímá. Myslím si, že děláním mrtvého brouka obec porušuje i zákony. Nekoná žádné kroky k zamezení vzniku škody, která zde je. Co vy na to?

xycht - Profil | Út 4.5.2004 8:20:46

siro: Miloš_diakritický: je jasný,že je píčov...a, aby ten kdo vláčí nebo muškaří a jde kolem vody aby všechno uklízel :-) Takže souhlasim, já měl na mysli to když přijdu a usadim se tam na dýl. Když chytam s plavačkou a jdu kolem řeky tak vim,že to ani nejde to všechno uklízet.

Miloš_diakritický | Út 4.5.2004 8:13:07

No tak bude přístup jen pro vyvolené - a co má být ????? Konečně bude uklizeno.

siro | Út 4.5.2004 7:08:00

Bordel je samozřejmě z nejvetší části po koupajících se rodinkách a vodácích.
Pominu li rybářská čuňata v minoritě,většinu bordelu ryb. nezaviní ale ods... následky protože jsou snadněji postižitelní než skuteční viníci.
Obce profitují z turismu(ať již přímo či nepřímo) a musí nést následky.Není práv bez poviností!!!!
Xycht:to se ti ale bude hóóódně blbě vláčet s třema pytlema bordelu za prdelí.
To samé při aktivní plavané.
Jestli někdo ale přijde dřepne do křesla a tejden z něj nevyleze(nadsázka),pak rovněž nevidím důvod proč by si nemohl kolem sebe uklidit.
Jsou prostě rybolovné metody kde je úklid místa nereálný.

Nikita - Profil | Po 3.5.2004 19:13:15

Shodneme se na tom, že bývá u vody neuklizeno někdy i BORDEL a podle mého zaviněný převážně rybáři. A zas je tu otázka morálky a svědomí. Pokud si jdu zachytat a je tu binec, tak ho uklidím. Vždyť k vodě většina rybářů jede autem, tak by neměl být problém uklidit, dát do pytle a odvést. Ale ten problém tu je a obce nechtějí sbírat odpadky a platit odvoz. Takže i proto vznikají nové obecní vyhlášky a protože rybář u vody je až na sedmém místě v pořadí důležitosti, tak se může stát, že přístup na pozemky bude pouze pro vyvolené.

Miloš_diakritický | Po 3.5.2004 14:55:07

xycht:
No jo, kdo chce být u vody pořád, musí si tam uklidit.

xycht - Profil | Po 3.5.2004 14:50:31

Miloš_diakritický: trošku odbočím,takže ty se řídíš jen psanýma pravidlama? já bych teda na místě kde je bordel, nechytal. V pohodě to uklidim i přesto,že to neni ve vyhlášce

Miloš_diakritický | Čt 29.4.2004 14:42:46

Neuklízím, protože jsem to nenašel ve vyhlášce č. 197/2004.

Kacula the Great - Profil | Čt 29.4.2004 14:16:51

NO me se libi kdyz je treba na strome pytel do ktereho lze odpadky vhazovat pak me ani nevadi sesbirat cizi neporadek. Ale kdyz to mam jeste nekam daleko nosit tak to vetsinou akorat snesu na jedno misto.

Medeo - Profil | Čt 29.4.2004 14:12:50

Snažím se uklidit bordel když přijdu k vodě. Nekdy je to ale smutný pohled. Pokud je bordel větší než snese moje psychika a "kýbl" tak jdu pryč.

Dicky - Profil | Čt 29.4.2004 13:49:02

Uklízím vždy. Nebaví mne sedět mezi odpadkama. Ne že by mne to bavilo uklízet po nějakém čuněti, ale nic jiného mi nezbývá, když chci mít kolem sebe trochu kulturno.

G. Moolis - Profil | Čt 29.4.2004 12:56:52

Neuklízím, porybný, který jsem viděl chytat, taky neuklízeli. Nevlastním Kuka vůz a popelářem jsem chtěl být tak do osmi.

mirmen - Profil | St 28.4.2004 17:21:57

V USA prodávají kapesní popelníčky pro rybáře a turisty-kuřáky. Z vnějšku to vypadá jako peněženka na mince ( ta s pérkem,které lze ze strany zmáčknout proti sobě). Vevnitř něco nehořlavého (teflonová tkanina??,nevím). Hořícího vajgla vhodíš do popelníčku,zavřeš,párkrát promneš. A šup do kapsy. Jenže jsme zřejmě moc malý trh a potencionálních kupců ( asi taky zjištěno nějakým průzkumem chování spotřebitele) nemnoho.
Prodejci a dovozci rybářských potřeb čtoucí tyto řádky - pátrejte a uvažujte o dovozech. Zdarma typ na rozšíření sortimentu :-)

siro | St 28.4.2004 16:43:39

Radši si jdu sednout jinam.Tam kam chodím většinou bordel není,Kladenáci nejsou bordeláři;o)))
Při odchodu poberu co kolem sebe najdu.Asi bych měl celou chytačku zkaženou kdybych začínal sběrem bordelu po nějakém čuněti.

Fanda - Profil | St 28.4.2004 9:32:35

Když jsem byl v roce 1972 jako student na praxi ve Švédsku a zkušeným grifem odhodil vajgla na zem, dívali se na mne všichni jako na exota, zastavili se a očima mne donutili zacouvat a zvednout ho. Mělo to výhodu v tom, že jsem se rázem po šesti týdnech abstinence odnaučil kouřit.
Včera jsem jel na jedno kolegou doporučené místo, kde měli zaručeně brát kapři, a na tom fleku nebylo pro samý bordel kam šlápnout.
Je to v lidech, protože shodou okolností jsem byl ve Švédsku znovu v roce 1997, a je stejně krásné a čisté. Výchova k novému přístupu k věci trvá nejméně tři generace, my se toho nedočkáme, ale i tak po včerejší zkušenosti budu nosit veliký igelitový pytel, abych to měl příště do čeho vysbírat. K bordelu další odpad kdokoliv přihodí, na čistém místě si asi nedovolí. Nebo že bych se pletl ?????

zubáč | St 28.4.2004 8:34:17

Běžně minimálně igelitka bordelu, ale RS u nás začíná být v tomto ohledu přísnější, což se mi líbí. I když se v rámci brigád udělá před začátkem sezóny pořádek, v pruběhu je to už horší, například ze 2 km pstruhové říčky jsme v rámci brigády odváželi 3 plné valníkové AVIE bordelu, to je teda síla...a když jsem se byl týdem po zahájení P sezóny podívat, zjistril jsem že to byla sysifovská práce, už je tam bordel zase.... Navrhuji pořádné pokuty za takovýto bordel, snad by to naše " kolegy" odnaučilo dělat bordel, doma také nehází odpad na podlahu....

pafka | St 28.4.2004 7:48:19

Když přijedu k vodě autem, tak odvážím pytel bordelu. Problém je v tom, že je to trochu sysifofština. Přijedu na to samý místo za týden a je tam toho zase půl tuny. Obzvlášť vláčka kolem jezů, kde se ten neřád zachytává, je často epesní...

rastha - Profil | St 28.4.2004 6:58:05

Celkem pravidelně sebou k vodě nosím pytel na odpadky své a dalších rybářských soudruhů. Ale nedávno jsem vyděl zcela šokující výjev v našem kraji nevýdaný, kterak dva rybáři romského původu uklízeli kolem sebe než začali chytat zcela dobrovolně a bez nátlaku. Pro to víc takových rybářů:o))

.Robo - Profil | St 28.4.2004 6:47:23

hned po ranu takova nasravaci otazka :|
kdyz nesu svuj bordel, pribalim neco navic, jinak ne.
Ale az bude muj zivot v troskach, poridim si strelnou zbran a budu delat poradek (nejen u vody)

v_l_k | St 28.4.2004 6:02:46

Zrovna nedávno jsem chytal na jednom nejmenovaném ryb. revíru u Valašského Meziříčí a přijel tam na kole porybný a hned na nás ať si uklidíme kolem sebe, že si to příjde zkontrolovat. A takto obešel celý rybník, na tom není nic špatného je to spíše ku prospěchu věci, ale a to hlavně: TON a způsob jakým nám to bylo sděleno byl příšerný a to, že nepozdravil se ani nedivím.....byl to buran.

Radku, zůstaň v klidu zcela jistě nejsi vůl, alespoň kvůli tobě nebude Harta smetištěm :-))))))

Angler - Profil | Út 27.4.2004 23:41:01

Mam maturitu z ekologie a ochrany zivotniho prostredi a proto me obcas u vody az zaboli u srdce, nekteri rybari jsou vazne dobytek a nic jineho. I kdyby clovek sebevic chtel, tak takove mnozstvi bordelu, jake se nekde vali, bez jiz zminene multikary opravdu nemuze uklidit. Lidi, neblbnete !, nebo si za chvili nebude u vody kam sednout, o vychutnavani kras prirody ani nemluve...
>>> Radek Ch. - kvuli tomu, ze nejsi dobytek, co dela u vody bordel si myslis, ze jsi vul ? Proc ? Snad naopak, ne ?

Radek Ch. | Út 27.4.2004 23:05:30

Nikdy jsem neuklízel a taky to ode mne nebylo požadováno. Je ale taky fakt, že před hromadu bordelu bych si nesedl. Jsem takový vůl ( poctivec ), že i vršek od piva dám radši do kapsy, než bych jej hodil na zem

Noe | Út 27.4.2004 22:13:47

vše co k vodě přinesu, si zase odnesu no a někdy i něco na vrch, to podle toho jak zrovna jsem na ten náš národ naštvaný......jinak nedopalky cigaret jsou všude......takže kuřáci, típnout a do kapsy....

Fery | Út 27.4.2004 21:56:22

Vždycky uklidím a jako RS nekompromisně napomínám nebo odeberu povolenku.Bordel prostě nesnesu.

whitefish | Út 27.4.2004 19:47:03

Sáčky od krmení se mi většinou během lovu nějaké uvolní, tak do nich posbírám bordel, co se vejde a na cestě domů to vyhodím, to mi tak nevadí. Moje zkušenosti praví, že bezkonkurenčně největší bordel po sobě nechávají ti, kdo si chodí k vodě víc dělat piknik, než lovit ryby. Co absolutně nesnáším, je bordel ve vodě. Můj děda vždycky říkal, že kdo po sobě neumí uklidit, nemyje si ani prdel, ani nohy. Možná na tom něco je. :o))

Prdola | Út 27.4.2004 16:30:47

Stejně jak píše Strejka, chytám tam, kam se jen tak někdo nedostane. Sice se občas zapotím a chvílema si hraju s prutama v rukou a krosnou na zádech na horolezce, ale pak ten klid a čistota je fakt supr. No a když tam někdo občas zabloudí a nějakej bordel tam nechá, co jde spálím a zbytek odnesu.

strejka - Profil | Út 27.4.2004 15:39:57

nijak zvalst to neprozivam a spis chodim na reviry, kde je cisto, chytat v bordelu se mi hnusi a na uklizeni misto chytani nejsem az takovy dobrodej, kdyz balim po sobe, tak sem tam nejake to smeti pribalim, ale v zasade chytam tam, kam dobytek nechodi...

xycht - Profil | Út 27.4.2004 15:29:19

Chodím taky na Hněvkovice a je fakt, že občas je tam slušnej bordel. Hlavně velký 2l PET láhve,ale nosim sebou pytel a do něj to nahážu a odvezu. Jen opravdu nechápu co by to komu udělalo kdyby to vzal a hodil do pytle a ten pak někde vyhodil. V lidech je zřejmě zakořeněný,že co je venku se mě netýká a tak zatímco doma je uklizeno tak u vody se na to kašle :-( Fakt nerozumim tomu, proč je to pro někoho takovej problém. Navíc tam většinou přijedou v autě takže se neni možný vymlouvat na to že to nemaji kam dát. Ale jestli vláčíš a chodíš kolem řeky a měl bys to všechno uklízet tak fakt jedině vzít multikáru.

laco - Profil | Út 27.4.2004 15:23:33

Snažím se. Přiznávám ale, že někdy jsem z množství a různorodosti odpadků u břehu tak otráven, že jdu raději jinam (pokud je kam) a snažím se na stupeň estetického myšlení spoluobčanů zapomenout. Mimochodem myslím, že způsob chování v přírodě je i odrazem toho, jak se chováme k ostatním lidem a dá se říci i jak si vážíme sami sebe. Omlouvám se, to už zabředám do filozofie.