Jaký je světový rekord uloveného sumce?

Kolik kg,cm,kde???
Autor diskuse: Frodobert - Profil , 27.1.2008 dravci - druhy ryb, rekordy

mik UTD - Profil | Čt 12.7.2012 18:03:56

Tak nevím zda vy od Tater hájíte svého rybáře schválně a nebo to máte v makovicách trochu cáklé.

Pedro1 - Profil | Čt 12.7.2012 12:04:15

Venca888 >> :-)))

Venca888 - Profil | Čt 12.7.2012 8:45:13

Kindís >> aby ses neposral

bremic - Profil | Čt 12.7.2012 6:38:56

Kindís >> Nebudu řešit něčí pohnutky k nějakým skutkům, ale zkuste vlízt někdy do neoprenu a koukněte po hladinu našich přehrad... Jen nebojácným se tam bude chtít znovu. Máme tady skutečně mnoho velkých sumců.

Domino222 - Profil | Čt 12.7.2012 5:32:04

Kindís >> Keď raz takého chytíš, tak si ho môžeš aj pustiť.. Chytil ho on, tak s ním spravil to čo uznal on sám za vhodné.. čo už..

Kindís - Profil | Čt 12.7.2012 5:25:40

Chlapi, nechte to už být, ale je fakt, že člověk, kterej zabije takovouhle rybu (2 m +) a obzvláště pak 270 cm je u mě hovado hovad! Ten sumec musel být tak unikátní, že si troufam říct, že takových sumců je v celé Evropě jen pár... Fakt to je idiot největší!

P!F - Profil | St 11.7.2012 23:29:38

dawe4 >> ja ta k zabijaniu 2jky nenavadzam ( k zhananiu ano,myslim ze by si sa nestazoval z dalsej na udici :D ),som cakal ze to vies z nejakej skusenosti ked to prezentujes s takou istotou. Porovnavat maso cicavca s rybou je dost odvazne najma ked to nemas overene. Napriklad maso hodne stareho cecka testnute mam viac krat a rozhodne som rozdiel voci mladsim rocnikom ziadny som fakt ziadny nepostrehol.

dawe4 - Profil | St 11.7.2012 22:53:02

P!F >> promiň ale shánět a zabíjet 2ku kvůli tobě nebudu, kuchaře nepotřebuješ ale třeba studijní a odborná literatura z oboru technologie potravin na maso a jeho zpracování, popř chovatelství nebo veterína nebo koneckonců i lidská medicína :)) maso je maso a je fuk zda lidské, slepičí nebo rybí ... věkem stárne a svalové tkáně ztrácejí svou pružnost, výkonnost - tedy pevnost a mnohem méně se prokrvují, což přispívá k jejich pomalinkaté degeneraci a umírání, a o prorůstání tělesným tukem a případném vlivu prostředí nemluvím, ty jsou taky dost podstatné ... mezi sumcem kousek přes 150 a 274 (nebo 250 a v našich vodách si troufnu říct i 200) je podstatný věkový rozdíl (viz tabulka růstu, kterou jsem zde na MRKu viděl už aspoň 1000x) ... pokud ti tohle nestačí, doporučím ti malý projekt, kterým si to ochytáš doslova: zřiď si hospodářství s různými zvířaty chovanými na maso a zabíjej je ve vysokých věcích, nejlépe v pozdní fázi jejich života ... pak dej vědět, jak chutná 14letý králík, 12leté kuře nebo 25leté telátko nebo šťavnaté 20leté jehně ... podotýkám že délku života jednotlivých druhů střílím od boku, protože ji neznám ... nic ve zlém, je možné že neznáme přesná fakta, ale logicky a tak nějak selským rozumem třeba já chápu že x desítek let starý sumec prostě nemůže být tak konzumovatelný jako metrové "miminko" ... P.S. leda by ho připravil náš firemní dodavatel obědů :))

Chosé 2 - Profil | St 11.7.2012 18:31:53

Neznaboh:-D >> Když si to zvětšíš nebo použiješ zvětšovací sklo,pročteš si diskuzi pořádně třeba zjištíš, že to byl sumec ulovený italským rybářem mnohem dříve než se jistý mistr JV začal prezentovat v rybařině.

Venca888 - Profil | St 11.7.2012 16:52:46

dawe4 >> chutě jsou různý... cikáni jedli kočky i veverky a jak jim šmakovalo...

P!F - Profil | St 11.7.2012 16:50:53

dawe4 >> Overoval som si to sam, jedol som sumca kusok cez 150, co uz nie je uplne mlada ryba, chutovo uplne rovnaky ako mierova ryba. Pytat sa nejakeho profika kuchara nemam moznost, o ziadnom takom co ma skusenosti s kulinarskymi upravami velkych sumcov neviem. Pokial mas nejaku negativnu skusenost s masom starsej ryby, bud prosim konkretnejsi, neber to tak ze ti neverim, ale zaujima ma to.

Neznaboh:-D - Profil | St 11.7.2012 16:43:19

Chosé 2 >> tuhle fotku jsem už někde viděl,mám dojem,že to bylo v rybářství že je to největší sumec chycený u nás,ale tehdá tam byla váha myslím 93 a 255cm...

dawe4 - Profil | St 11.7.2012 16:15:45

P!F >> z mé praxe a osobní zkušenosti můžu říct že rozdíl v kvalitě masa u ryby je v návaznosti na věk velice!!! podstatný (stejně jako z jaké vody pochází atd atd), což si můžeš 1) ověřit sám 2) zeptat se popřípadě nějakého kvalitního kuchaře nejlépe profíka který ryby zná (ne jak když mi jedna paní u vody řekla: sníst se dá všechno, když víš jak to udělat) ... v tomhle případě s dovolením nediskutuji to je nejen mnou ověřený fakt a to že má rybí maso jinou strukturu tkáně než kráva neznamená, že její maso s věkem dozrává

lubos57 - Profil | St 11.7.2012 15:17:22

Venca888 >> je tam rozdiel ,,22 rokov

Venca888 - Profil | St 11.7.2012 9:30:58

P!F >> tak asi ne...

P!F - Profil | St 11.7.2012 9:24:47

Venca888 >> ryba nie je krava. Fakt si to nemyslim.

Venca888 - Profil | St 11.7.2012 9:17:21

P!F >> fakt? myslíš, že nebude rozdíl v kvalitě masa u osmiletý a třicetiletý ryby? :-)

P!F - Profil | St 11.7.2012 9:09:07

mik UTD >> To ze sa to neda jest mas nejak overene? Neskusal som to tiez, ale silno pochybujem ze chutovo bude nejaky zasadny rozdiel medzi 10 a 100kg rybou.

mik UTD - Profil | Út 10.7.2012 19:21:29

rover >> Maso se jíst nedá a hlava za to opravdu nestojí.

rover - Profil | Po 9.7.2012 22:39:05

dawe4 >> :-)

dawe4 - Profil | Po 9.7.2012 22:37:06

rover >> díky za přístup i pochopení ...

rover - Profil | Po 9.7.2012 22:35:54

dawe4 >> Inklinuješ více " k přírodě ", resp. k jejím zákonitostem, ...člověk se už malinko vymyká. Nevidím vůbec nic špatného na tvém názoru, či smýšlení, naopak, ...tento postoj si udrž co nejdéle, přeji ti to ! :-)

dawe4 - Profil | Po 9.7.2012 22:35:51

Tungr >> dostupných informací je na internetu spousta, dostupné literatury taky a neposlední řadě se stačí dívat kolem sebe, že sumec žere ryby je jasné ale jeho démonizace je někdy až přílišná ... a spousty ryb to stojí zbytečně život

Tungr - Profil | Po 9.7.2012 22:25:48

dawe4 >> Kde bych se dočet o potravinové náročnosti sumce( sumce nelovím, jen sem zvědavej jak blecha) :-)

dawe4 - Profil | Po 9.7.2012 22:20:05

rover >> pokud je extrémismem vyjádřit nenásilně svůj názor, tak ano v tom případě jsem extrémista ... ale stejně bych nezabil takovouhle rybu úctihodného věku a velikosti na velké vodě, kde o ní nikdo třeba i 50 let nevěděl a určitě té vodě neškodila víc než člověk ... řeči o škodlivosti a hospodářském významu pomíjím předem, protože potravní návyky a nároky sumců jsou již vědecky zdokumentovány a mýty o vybitých tunách ryb patří do Blesku ... navíc vše by se nemělo počítat jen na peníze a užitečnost ... příroda takové rybě šanci dá, ale člověk - ničitel ve své moudrosti rozhodl jinak ... jinak souhlasím že nic není černobílé a uznávám že dotyčný pán měl právo o té rybě rozhodnout a tak tedy rozhodl ... to ale nic nemění na tom že je té ryby škoda ...

rover - Profil | Po 9.7.2012 22:12:17

dawe4 >> Každý "extrémismus" je svým způsobem škodlivý ...

dawe4 - Profil | Po 9.7.2012 22:08:32

rover >> z jeho i mé reakce je asi patrné jak smýšlíme o takové rybě a takovém konci této ryby, pro jistotu podotýkám, že se jedná o svobodné vyjádření našich názorů, které tímto nikomu nevnucujeme a nenutíme je nikoho číst ... MRK mě učí že svoboda slova je jen fikcí, za svůj názor můžu být lynčován ať už hájím pouštění všech nebo trofejních ryb, nebo jejich zabíjení ...

rover - Profil | Po 9.7.2012 21:37:44

mik UTD >> Proč myslíš ?

mik UTD - Profil | Po 9.7.2012 20:00:26

dawe4 >> Slušná prasečina

Rybatorstr - Profil | Po 9.7.2012 11:46:17

Frodobert - >> Doufám, že ty nej ještě plavou :-)))