feedrove krmivo

Zdravim. Potrebujem radu ohladom feedroveho krmiva. Vsade sa pise a par ludi mi hovorilo ze na feeder je lepsie pouzivat hrubozrne krmivo. Ale original krmivo na feeder je jemne. Aj v obchodoch mi odporucili skor jemne. Som z toho trochu dezorientovany. Ake by ste odporucili?
Autor diskuse: truhlik - Profil , 18.4.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

Hugo - Profil | Pá 23.4.2004 14:19:36

Používám jemné originál feeder krmení, které zředím strouhankou a kukuřičným šrotem, případně mleté konopí + hrubší složky - zpravidla konopné semínko a trochu kukuřice. Házím rukou, krmítko nepoužívám.

zubáč | Út 20.4.2004 12:53:39

Záleží snad na tom na jaké ryby se chystáš, pokud na bílou rybu použiji a hlavně v tomto období a v zimě poměrně jemnozrnné krmivo, s oteplováním vody múžeš přidávat trocha hrubších komponentu - partikl jemnější (konopí ... ), pokud na kapry, přidávám do originál feeder krmiva krmivo na kapry + partikl ( kukuřice, hrách....) + anglické vločky ( muže je nahradit i kokosová moučka ) ....

JiriH - Profil | Po 19.4.2004 0:19:23

Na větší ryby se používá při krmení na dno koulemi hrubozrná směs, tedy lépe řečeno se "zarážkou"- aby měly ryby co vysbírávat. Do krmítka by se měla používat aromatická lákací a stimulující směs, která dobře uvolňuje lákací složky. Tedy jemně semletá a přesně rozmíchaná. Zde není potřeba hrubší složky, neb krmítko má rybu přilákat a přinutit hledat - pro větší dráždění je možné přimíchat mletý popcorn.

miki | Ne 18.4.2004 18:33:39

Honza má zhruba pravdu, ale ze zkušeností z plavané bych ti doporučil jemnější verze návnad v kombinaci s vhodnými partikly-kukuřicí, kroupami, nebo celými konopnými semínky.

Honza | Ne 18.4.2004 9:03:52

Čus.Hrubé krmivo které se dá běžně koupit je převážně kaprové krmivo.Pokud to chceš jen na kapry tak není co řešit,pokud ale se chceš věnovat i cejnum tak tak zvol jemný a nebo jejich mix.Já osobně mám radši jemný,nebo mix.Dělám si mixů víc a jeden se kterým mám velmi dobré vysledky je:BASE ETANG 3000 BREMES+MILO CARPA+ FOULIX(patentky)od Sensas+SUPER BREMIX(posilovač od Sensas) a při navlhčování krmení přidám ještě tekuté aroma Foulix(patentky),ale tady pozor,jen velmi málo.