Boilies - proč po vysušení plave

Vyrobil jsem si boilies, které jsem uvařil ve vodě a dal zamrazit. Pak jsem část vyndal z mražáku a nechal asi týden sušit. Když jsem však usušené boilies hodil do vody, plavalo. Doma jsem pak zkusil, jestli se po namáčení po nějaké době nezačne zase potápět, ale ne. Ve flašce s vodou plavalo týden a pak se rozpadlo. Když chci plovoucí, tak ho nevařím ve vodě, ale upeču ho v mikrovlnce. Proč však plave usušené i po namáčení?
Autor diskuse: Kataban - Profil , 18.4.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Turňa - Profil | Út 10.9.2013 13:21:17

Straspytlik69 >> Píšeš mu o devět let pozdě, potřeboval to v roce 2004 a navíc si spletl boilie, které vyndal z mrazáku.

Straspytlik69 - Profil | Út 10.9.2013 13:13:34

máš našlehané vajíčka,tohle moc dobře znám,tak dlouho jsem míchal vajíčka až jsem je našlehal a pak to je plné vzduchu,vše mi plavalo,to samé jsem měl i s játry,když jsem je sekal tyčovím mixérem,taky dlouho a taky našlehané a taky plavalo :-))

dukin - Profil | Út 10.9.2013 12:53:19

Pvl >> Možná že ho zapomněl v mražáku :o))

Pvl - Profil | Ne 8.9.2013 13:27:33

dukin >> Dnes už by stejně neplavalo .o§))

dukin - Profil | Ne 8.9.2013 13:25:49

Tato diskuze je sice stará, ale zadavatel mě svým posledním příspěvkem velice pobavil :o))))))))))

Kataban - Profil | Út 20.4.2004 13:56:53

Děkuji všem za odpověd. Bohužel však došlo k omylu z mojí strany. Nepodařilo se mi vytvořit plovoucí směs, ale pouze jsem z mražáku vytáhl omylem sáček s plovoucím boilies místo potápivého.
Boilies plovoucí oproti potápivému nevařím ve vodě, ale "upeču" v MV troubě, cca 80-100 sekund. Nutno odzkoušet dle množství a velikosti kuliček.

Ivo S. | Po 19.4.2004 19:32:07

Pokud používáš kukuřičnou mouku jako jednu z ingrediencí, tak ji zkus nahradit rýžovou moukou, která mám vyšší měrnou hmotnost.

vladys | Po 19.4.2004 8:55:27

kataban> v poslednych siestich rokoch sa mi to stalo niekolkolrat, z dovodu testovania spravania sa jednotlivych komponentov v suchej zmesi, ich vzplyvavosti, sudrznosti, atd...
Dovodov moze byt niekolko, zhrniem ich do bodov:
1. vysoky obsah olejov, velmi casty problem, ako tu uz spominal Raduch, ak sa pouzije vysoky % obsah rybich mucok v suchej zmesi (40-50%) a prida sa vela velkoobjemoveho oleja. (40-60ml).
2. nadmerne pouzitie niektoreho z kazeinatov, sodneho alebo vapenateho {nad 200g}. Maju nizku mernu hmotnost, su vyrazne vzplyvave.
3. nadmerne pouzitie garnatovej mucky {max 50g}
4. nadmerne pouzitie extraktu z kreviet {shrimp extrakt} {max 50g}
5. nadmerne pouzitie susenych dafnii, virnikov, atd.atd....
O domacej vyrobe pop ups chystam samostatny clanok, termin zverejnenia na mrk-u 7-8 mesiac '04.

jarda - Profil | Ne 18.4.2004 21:14:32

Tohle se mi také stalo přestřelil jsem oleje které po vysušení zůstávají ve větším množstvý a nadnáší.Po usměrnění to přestalo.

raduch | Ne 18.4.2004 11:49:37

Nedám Ti nevím co, ale mohl by jsi popsat tvůj recept.Klidně na mail.Já zkoušel plovoucí asi 3X a pokaždé vydrželo max. 2O min a pak šlo ke dnu. Dík

hraji - Profil | Ne 18.4.2004 11:12:41

Problém bude asi v surovinách, které jsi při výrobě použil. Někteří rybáři by dali nevím co za to aby ty jejich boilí plavaly a ty to máš bez problémů. Asi jsi použil nějakou složku, která je lehká a nebere moc vodu, takže si tuto vlastnost podržela i po uvaření.