Môžte sa vyjadriť k feedrovej zostave,ktorá nemá náväzec?

Jeden môj známy absolútne eliminuje utrhnutie rýb,o ktorom dosť často čítam v rubrike"Múj lov",tým,že košík pripne ku karabinke,ktorá je upnutá v trojitom prevlečení vlasca,stabilizovanom lepiacou páskou/ventilovou gumičkou/ a háčik naviaže priamo na nosný vlasec.Čiže,nie je tam žiadny iný uzol.Tvrdí,že takáto zostava sa mu veľmi osvedčila,výrazne znížil utrhnuté úlovky,hlavne u amurov.
Autor diskuse: rybopet - Profil , 15.4.2004 feeder - techniky lovu

zubáč | Út 20.4.2004 13:26:11

Asi to dost záleží na typu dna, tam kde nejsou překážky, kameny, se muže chytat bez forpasu, ale na náročném dně by muselo být těch krmítek naseto, co se mi nezdá je pevné uchycení krmítka, to už potom přestává být feeder a je to skoro klasická položená.... a krmítko slouší jako samosek...

Iceman | Čt 15.4.2004 13:37:16

No nevím jaký má výhody to pevný uchycení krmného košíčku, asi bych ho nechal průběžný, takhle to musí špatně (ne-li vůbec) signalizovat opatrné záběry - myslím si že je to jako srkačka a tvůj známý vidí až když je ryba seklá sama. Pokud to nakonec i utrhne tak se ryba vláčí asi hodně dlouho s košíčkem :-(.

Piskotus - Profil | Čt 15.4.2004 8:26:56

Neuvádíš průměr vlasce ,kterej používá,ale pokud mu to funguje a hlavně u amurů,což musí bejt na feeder asi hustý takm není co řešit.Sám jsem občas chytal na kmenu 0.18 na průběžnou montáž s gumičkou bez forpasu a hlavně na kapry.Stále jsem měl mnohem slabší vlasec a menší háček,nežli okolní položeňáci a bylo to znát.V jednoduchosti je výhoda,ne však vždy.