Která ryba vám chutná nejvíc?

V návaznosti na otázku o grundlích se ptám,jakou rybu máte nejraději.Předem upozorňuji,že se nechci bavit o mrazácích,masařích a chyťapustích.
Toto je otázka pro gurmány.Já většinu ryb pouštím,ale candáta bych nepustil,taky si rád dám okouna na másle.
Autor diskuse: Mates(původní) - , 14.4.2004 všeobecné - ostatní

JM - Profil | Pá 23.4.2004 15:19:57

Jasně candát - okoun - pstruh. Nejlepší je, když sedíme u vody jdou okouni. Když si je člověk sám nachytá a potom večer opeče na ohníčku, je to paráda.

Nikita - Profil | Út 20.4.2004 14:15:39

Pánové, v neděli jsem měla uzeného kapra a neměl chybu. Těším se na další.

zubáč | Út 20.4.2004 13:30:03

Osobně jsem kanibal, protože nejraději mám candáta ( zubáča ), ale múžu i okouna a pstruha, to jsou moje sladkovodní gurmánské TOP ryby...

G. Moolis - Profil | Po 19.4.2004 15:48:56

Otavský okounek - pišingr na kari a taky ten kapr. Neni nad kapra z lipanového pásma.

Royale with Cheese - Profil | Po 19.4.2004 15:40:21

Kapr z Otavy 5 a výš. Kvalitou předčí i lososovité a okounovité ryby z řady jiných revírů.

Ladys' | Po 19.4.2004 8:16:57

Sikulko ,ale nic neber to zle !!fakt:)

javor | Ne 18.4.2004 20:27:37

1.Candát + Okoun, a pak Štika,Úhoř,Sumeček americký, Pstruh

Sikula - Profil | Ne 18.4.2004 18:47:57

Dyť sem řikal, že sem debil! To víš, že sem na něco zapomněl. Ty ryby kořenim pepřem, solí a KOŘENÍM NA MLETÁ MASA!!!!!! S tim je to dobrý....
Ladys' : Nechápu, co je na plytkym talíři špatnýho... :o//

MIREK | Ne 18.4.2004 18:21:41

1.candát+okoun 2.pstruh 3.sumec+štika

Ladys' | So 17.4.2004 6:36:06

Sikula ....plytkej talíř ...dobrýýý:) dík už se na to těším.

mirmen - Profil | Pá 16.4.2004 21:18:32

Aleš p.t.d., ne, jen že na cca 1 kg rybí moučky zařve třebas několik set rybek, jako jsou např. huňáčci ( a že umírají pomalou smrtí, kromě těch rozmačkaných, je zřejmé).Takže stokrát může rybář zastávat chyť, nesežer, ale přitom může mít na svědomí víc životů, než ten, kdo si vezme pár desítek ryb ročně( které zabije rychle a vcelku humánně).

hraji - Profil | Pá 16.4.2004 19:58:31

Nejradši mám tresku ovšem na mořském břehu upravenou na dřevěném uhlí. A protože je zde nedostatek mořských břehů, valím do Norska.

Kacula the Great - Profil | Pá 16.4.2004 10:41:18

ja nejradeji uhore. ty ja rad.

Aleš p.t.d. - Profil | Pá 16.4.2004 9:14:20

mirmen: jak to myslíš s těmi životy, rybami a masokostními moučkami? Teorii o prionech to doufám není.

Noe | Pá 16.4.2004 7:23:25

mirmen - jojo je to tak, některé organizace neumějí dobře slovovat rybníky atd. Taky jsem se dříve zúčastňoval výlovů, teď bych tam už nešel, protože bych se na to nemohl dívat, ale lín je v naší zemičce silně ohrožený druh, vyskytující se jen v několika zapadlích revírech.

No a ta rybí moučka? To opravdu nevím nikdy jsem ji nepoužíval, na zakrmení používím výhradně obilné suroviny, bez jakýhkoliv esenčních příměsí.

shark | Pá 16.4.2004 6:39:37

Já jím rybu jen na vánoce.Já je všechny pouštím !

mirmen - Profil | Čt 15.4.2004 22:35:05

Jakub: není zač. Příště vyzkoušej halászlé z kapra. I lidé, kteří většinou ryby moc často nevyhledávají, si povětšinou ( chuť je ryze individuální) tento způsob úpravy pochvalují.
Noe: nevadí mi 1-2 ročně zabít lína. zachránil jsem jich před smrtí vysušením v blátě po výlovech desítky tisíc ( když jsem lezl po výlovu do rybníka a ve svém volném čase dělal dolovek a ryba přenášel na říčku pod rybníkem). To samé je i u jiných druhů ryb. Sportovní rybář totiž zabije mnohem méně, než hospodařící organizace, která se nestará o dolovek.Mimochodem, rybáři používající rybí moučky na nástrahy či návnady mají na svědomí možná víc životů než masaři. Stačí jen být anonymním konzumentem, který nebere v úvahu souvislosti.
JVC:byl, není. Byl díky technokratickým inženýrům z organizací typu Povodí a.s., kteří vidí podstatu vodohospodářství v krajině ve vytváření lichoběžníkovitých koryt pro toky, byl ohrožen. Naštěstí se díky umělým výtěrům dostal mimo sféru vyžadující ochranu. Jeho chuť je při správné přípravě skvělá ( rozhodně lepší než lososovité ryby) a není důvod, proč by průměrný rybář nemohl alespoň 1x ročně tuto rybu vzít.

Přemek - Profil | Čt 15.4.2004 21:16:30

Kdo ma zajem o recept na Skvarky z rybiho masa prosim napiste si na muj email - premek@centrum.cz je to dlouhy nechce se mi to opisovat diky :o)

Sikula - Profil | Čt 15.4.2004 19:22:53

Dobře, posnažim se sesmolit recept na salát. Takže základ je nachytat ryby. My to děláme z cejnků. Jsou pro mě nejdostupnější. Sem tam se do toho vetkne nějaká plotice, tloušť ... Tak ty ryby vykucham a rozžíznu podél páteře na poloviny. Ty půlky si rozložim na kuchyňskou linku. Osolim, opepřim z obou stran. Nedovedu přesně popsat množství soli a pepře, ale je toho tam dost... To poznáte, až to budete dělat. Když je to z obou stran nasolený a napepřený, tak je skládam do takyový skleněný mísy. Tak, aby mezi nima byly minimální mezery. Vždy když složim jednu vrstvu, tak na ní rozložim 4 ( nebo 5, podle toho, jak sou velký a jak mi to přijde pod ruku) kuličky Novýho koření a 3 Bobkový listy. Celý to zaliju vodou a klasickym bramborovym octem v poměru 50:50. Musí toho tam bejt tolik, aby žádnej kousek ryby nevykukoval. Pak to přikreju mělkym (plytkym ) talířem - ten se mi tam akorát vejde, vyčuhuje jen okraj zhruba 2 cm na každý straně a to mi nevadí. Za tři dny- Ty 3 dny jsou nutný. Dva jsou málo a čtyři moc - to vytáhnu, vyndam z toho páteře (zbytek kostí se rozpustil), nakrájim na kostičky, jaký si zrovna přeju :o)) a přidam k tomu doma dělanou zeleninu. Naši tomu řikaj čalamáda. Kde to vzali nevim. Je tam zelí, mrkev, cibule, květák, paprika... a je to v kyselejšim nálevu. Tyhle poměry (sůl, pepř, bobkovej list, Nový koření, poměr zeleniny ku masu ) je potřeba dělat podle chuti každýho konzumenta :o)) No a kryž je to smýchaný, tak to prdnu do lednice. Každej si pak odebere kolik chce a přidá si k tomu tatarku či majolku či jogurt, nebo bůhvíco v libovolnym množství, tak jak to každýmu chutná.
Já to dělal jen dvakrát, ale v obou případech se mi to povedlo. Táta to dělá ješě o chlup líp :o)) Ale v čem to je nevim. Suroviny jsem snad napsal všechny. Kdybyste měli dotaz, tak se ptejte :o)) Akorát mam teď dilema, jestli to poslat. Protože se rapidně zvýší množství masařů, až to ochutnáte :o))

Pips | Čt 15.4.2004 14:23:15

Muzu steak z tunaka v nejaky dobry restauraci. Jinak mam ryby rad a zadnou vylozene nepreferuju.

Robert - Profil | Čt 15.4.2004 13:10:52

JVC: Před dvěma lety chráněný nebyl a stále si ještě pamatuji, jaký je.
Medeo: U nás je jeden rybář, který se jich bojí. Nelíbí se mu.

Medeo - Profil | Čt 15.4.2004 12:44:37

JVC : co si pamatuji, tak jeste loni(nebo předloni?) na Vltavě7 normálně masili a žrali. Ja jsem ho také chytil, ale sel hned zpet do vody. Paradní ryba. Jedna z tech nejhezčích............

Medeo - Profil | Čt 15.4.2004 12:41:34

Jo Lína jsme žrávali, když jsem byl jeste capart a vsude jich bylo............Ted když ho chytitm tak se spíš necham sežrat vod něj, než abych ho zabil.

Noe | Čt 15.4.2004 12:26:12

Drubeží párek - nemá kosti, nesmrdí, dobře se kouše, rychle se jí (takže zbývá více času na lov ryb), rychlá příprava, atd.......zabít lína je ten největší hřích pod sluncem......