Vnadění v určitou hodinu???

Myslíte, že když vnadíte např, dny pravidelně v 15:00, že 4 den tam ty ryby v tu 15 hodinu budou?? Vždyť ryby to krmení můžou najít např. v 18:00 a tak tam nebudou připlouvat hned a nebudou tam už v 15 čekat na svůj příděl!!!
Autor diskuse: Kato - , 14.4.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

miki | Pá 16.4.2004 17:47:43

Vždycky platí zásada, že k přilákání ryb(k zakrmení fleku) by sis měl najít takové místo, kde ty ryby nejpravděpodobněji budou. Pak má dlouhodobé vnadění význam a ryby budou skutečně reagovat v určitou dobu na předloženou návnadu-to mám skutečně vyzkoušené. Když ale budeš krmit někde, kde ryby nebudou, nedočkáš se pozitivního výsledku ani po několika dnech, nebo ryby objeví návnadu skutečně až za několik hodin-obrazně řečeno.

siro | Čt 15.4.2004 16:03:11

M.M:taková místa hledam také a když už se nějaké najde není to zrovna nejblíž:o(
Navíc tam stačí nechat jediného vyjet hlučně do hladiny nebo jej uříznout(1,5-1,8m hloubka) a je po lopatách na dost dlouho.
Mam spíš zkušenosti že dlouhodobé vnadění přiláká dřív důchodce než ryby:o()

JiriH - Profil | St 14.4.2004 23:44:51

Máš pravdu, ale spíše musíš doufat, že se na toto místo budou mnohem častěji vracet a budou je navštěvovat ve větším počtu. Proto není od věci je při příchodu rychle přilákat nějakou "voňavkou".

virta | St 14.4.2004 23:44:10

Je to isto otázka vody a množstva prirodzenej potravy v nej. Ale ja som celé prázdniny dokázal udržať kapre na jednom mieste a v určitú hodinu-presne na poludnie na hĺbke 11m. Musím ale dodať, že sa jedná o tzv. hladovú vodu, kde je tá hĺbka 11m priemer a kapor tu moc prirodzenej potravy nemá. Skôr je otázka, akou návnadou ho tam udržať takú dobu-2 mesiace... Inak nepodceňuj pravidelnosť, s akou ryby dokážu zbierať na kŕmnom mieste, skôr musíš brať ohľad na veci, ako je tlak, teplota, dno (tuná sa vyskytuje najviac sklamaní, lebo chlapci rozkŕmia napr. nad dnom, kde je bahno zapáchajúce a je tam deficit kyslíka a ryba im tam nepríde vôbec), pri teplote takisto, ak je trvalo vysoká, neprinútiš kapra zbierať na plytčine v prehriatej vode a podobne. Ale myslím, že fakt, že ryby dokážu zbierať v pravidelných intervaloch, je dokázaný, ale vo väčšine prípadov je to vďaka atmosferickým vplyvom a dennej dobe. Na natiahnutie ryby na určitú hodinu treba predovšetkým typ vody, na ktorej sa to dá realizovať, mne sa to na tejto hladovke podarilo, ale poviem desať ďalších vôd, na ktorých nemám najmenšiu šancu aj keby som sa ako snažil. Svojho tam majú rybky dosť a ku mne si prídu len tak zobnúť...

Martin M. - Profil | St 14.4.2004 21:53:58

siro> zrejme je tam jen malo techto ryb, ktere jezdi v jednom (2,3 ?) hejnech. Pak bych to chapal, ale osobne takove zkusenosti nemam. Snazim se chytat na mistech, kde takovych hejn zastavim behem sveho pobytu u vody mnoho a nedovolim jim odplavat :-)

siro | St 14.4.2004 21:08:46

M.M:na jednom místě na Vltavě by jsi si mohl podle nájezdů větších cejnů nařizovat hodinky.První je kolem 10h,druhý ve dvanáct a další kolem 16h.U kaprů a menších cejnů,nebo plotic jsem si toho nevšiml,ale snad 80% cejnů přez 50cm jsem na tom místě chytil v tomto čase,stejně tak muj kamarád.
Jezdim tam dobře 8let a pravidelnost nevzala za své ani po podních,či při spuštěném korytě.

Martin M. - Profil | St 14.4.2004 18:09:18

Vetsinou prijdu rano, prilakam ryby a chytam je az do vecera. Pokud ryby do 2 hodin neprilakam, je dost mala sance, ze pozdeji behem dne to bude jine. Zadnou hodinovou presnost jsem nenasel. Pouze je vetsinou pravda, ze ryby lepe zerou brzy rano a pak vecer. Mozna hodne zalezi na reviru a miste, nekde to muze platit, ale radeji bych na to nevsazel, ze jednou najdu nejake pravidlo.

osprey - Profil | St 14.4.2004 16:07:36

Nic nefunguje stoprocentně a to, co píšeš je často pravda. Někdy je fakt lepší se přizpůsobit rybě. Určitá pravidelnost se ale vyplatí. Aspoň ve smyslu krmit ráno nebo večer. Někdy stačí večer zakrmit, ráno přidat a začít chytat. Navíc záleží na rozloze revíru...

Rasto | St 14.4.2004 13:31:39

hmm ja to robim asi tak.Zacnem krmit a zaroven lapam.Par dni to musis odskusat a pockat pokial tam ryba pride.Potom uz vies kedy tam chodi a staci ti prist cca 1hod pred prichodom ryb.Musis ale dodrazat pravidelnost.Mam to odskusane na dvoch reviroch

smoukee | St 14.4.2004 10:42:29

no vidíš žes na to přišel