Máte praktické zkušenosti s Betainem?

Zkusil někdo z vás použít Betain do plavačkového krmení? Je opravdu tak dobrý jak se tvrdí? Jak jej dávkujete?
Autor diskuse: miki - , 11.4.2004 plavaná - nástrahy, návnady

Richard | So 17.4.2004 19:19:46

Ja jsem betajn zkousel i do boilie a nic! a na vystave pred dvema roky jsem se osobne ptal pana Nikla, co si o tom mysli, kdyz ho sam u sveho stanku tak nabizel a vite co mi rekl? Ze on to nemuze ani potvrdit, ani vyvratit, proste ze on nic nezaznamenal, zadne zlepseni, ale nekomu to pry funguje... ale ja trval na jeho nahoru a ten jsem z neho nedostal, proste nema nic na vyvraceni ani potvrzeni... takze jsem byl celkem zklamany a ocekaval, ze kdyz ho tak propaguje, tak ze ma zkusenosti a fakta z realu... ale prdlajz! ...ale stejne jsem si jedno baleni koupil a pak jsem byl dost znechucen, ze jsem mu neveril, v podstate mel pravdu, mozna anglicke kapry privadi do extaze ale ti moravsti mackove mi na nej z vysoka dlabali... spis zalezelo na vyberu mista a vhodnem pocasi a koncove udici, nez na betainu v boilie... to bylo vo nicem... ale neni nad vlastni zkusenost takze ted toho uz nelituju, byli to sice zbytecne vyhozene penize, ale poucil jsem se, ted uz jen tak nekomu na spek neskocim:))

miki | So 17.4.2004 9:41:54

Podle toho co se zde píše, nemá zřejmě cenu rvát Betain do krmení na plavanou, tedy, jestli tomu dobře rozumím. Kdysi jsem četl, že někdo zkoušel přidávat Betain do krmítkové směsi, tak jsem si myslel........No nic, asi to nebude ono.

miro | Pá 16.4.2004 19:24:51

miki> mam skusenost, dlhodobo som to skusal na viacerych vodach, v roznych kombinaciach a bolo to slusne povedane na nic .... ale nadherne to vonalo ;) mal som to totiz aromatizovane scopex-om ... niekto z mojich kamaratov to tusim aj ochutnal, a povedal, ze by to na chlebe zvladol :) ale ryby nic.

miki | Pá 16.4.2004 17:53:23

Miras: Aha, já jsem si samozřejmě vyhledal vše co se na "mrku" o Betainu píše, ale měl jsem dojem, že je účinek rychlejší. Nepomohlo by, kdybych ho rozpustil např. v horké vodě a až po tom jej vylil do krmení?

Miras | St 14.4.2004 22:57:42

Praktickou zkušenost mám s použitím sice jen do boilies, ale opakuji jen svůj názor, který jsme tu kdysi už prezentoval: "Je to jen tahák na peníze". Předpokládám, že v plavačkovém krmení bude mít asi téměř nulový efekt, protože k "žracímu efektu", který by měl betain vyvolat (aktivace chuťových buněk v trávícím traktu), stejně, dle mého názoru, za tak krátkou dobu (několik hodin rybolovu) asi nedojde.

Véna | Út 13.4.2004 18:34:04

v čem vlastně tkví to kouzlo betainu?