Západní a severozápadní Kanada - vše co víte?

Poslední týden v srpnu a první 3 týdny v září bych měl být v Britské Kolumbii (národní parky ve Skalistých horách - přesuny autem), částečně v Albertě a pak v Yukonském teritoriu (sjíždění Yukonu na lodích). Uvítám jakékoliv upotřebitelné informace. Na jaké ryby se tou dobou zaměřit? Táhnou lososi? Muška - jaký prut a jaké mouchy? Vláčka - osvědčené nástrahy? Je univerzální povolenka pro Kanadu? Dá se chytat i v NP? Kolik to stojí? Smí se spát pod širákem? Mám si goretexovou bundu koupit už tady nebo je to v Kanadě levnější? Neznáte stránky nějaké letecké společnosti létající z Dawson City do Whitehorse nebo až do Calgery/Vancouveru? Dají se ve Whitehorse pronajmout kánoe/raft na cestu do Dawsnu nebo se musí koupit a za kolik? Kolik tak stojí pronájem velkého teréňáku na den a znáte společnosti, které mají pokrytou Kanadu tak, aby šlo auto vrátit o pár tisíc km jinde? Kolik stojí vstupy do NP? Doporučíte nějaké místo, které určitě nesmíme vynechat? ... cokoliv Vás napadne (podotýkám k tématu a užitečného:-))
Autor diskuse: Vlada S. - , 9.4.2004 všeobecné - revíry, cestování

pampalini - Profil | Po 12.4.2004 23:32:56

Mám nyní kolegu v Kanadě na stáži a druhého který byl ve státech a v Kanadě asi 3 měsíce a jen cestoval, tak mi sepiš konkrétní dotazy a já se ho přeptám. Akorát jsou to nerybáři. Jinak jsme si dělali srandu, že ho navštívíme a koukali jsme na ceny půjčoven aut a pěknej teréňáček stojí asi 400 kč/den (mám pocit).

Libor H. - Profil | Pá 9.4.2004 8:56:47

Zavzpominam na ´96 - byl jsem ale trochu severneji. Juneau na Aljasce, cervenec a srpen. Poslu maila nebo radeji nekde na rybach! Mej se.