Jakou používáte strouhanku?

Používáte raději do krmítkových směsí rohlíkovou strouhanku,nebo asi hůře dostupnou strouhanku chlebovou?
Autor diskuse: Tomas - , 5.4.2004 feeder - nástrahy, návnady

Tomas | Út 13.4.2004 21:31:19

Mário:V pohodě.Většinu věcí beru s nadhledem.

Mário | Út 13.4.2004 9:57:42

Tomas > nemyslel som to s tým milionom zle a pravdu povediac som sa to teraz snažil vyhladať a nic. Beriem s5 :o)

Vase jmeno zde.no zde | Pá 9.4.2004 14:38:38

strouhanka z bagety - to je pecka , na to chytneš i vorvaně (ve vaně)

.Robo - Profil | Čt 8.4.2004 7:15:46

Rohlikovou, je ji ve spajzu vzdycky dost. Jednou jsem se ptal mlady, jak dlouho dela kybl strouhanky (myslela, ze si ji asi budu dobirat) povida, ze se najednou nejak zajimam a ze mi do toho nic neni. Nechapu, jak muze mit takovou spotrebu pri obalovani rizku :)))

Tomas | St 7.4.2004 20:18:53

Mário:Tak promin,ze jsem nejak nezaregistroval ty miliony návodů na pražení.Přesto Ti moc dekuju a půjdu to vyzkoušet.
Jinak díky všem za příspěvky.

Mário | St 7.4.2004 12:56:56

Tomas > uz to tu bolo milion krát popísané a každý má na to akýsi svoj osvedčený postup ale aspon v krátkosti ako to ja robím: 1 - 1,5 cm vrstvu na plech elektrickú trúbu rozohrejem na 180 - 200 stupnov dám tam plechy a stále sledujem čo to robí a sem tam to neakou varechou pomiešam . Pozor chce to len chvilku struhanka je hotová ked zavoní a jemnučko začne meniť farbu . Pozor nespáliť!! Po vytiahnutí z truby ju poukladám na zem ale v plechoch a nesmieš ju zosípať inak sa sparí až ked je vychladnutá tak ju zosypem do kýblikov od šalátov a poriadne zavrem a zanesiem do pivnice do skrine do tmy.

Maty - Profil | St 7.4.2004 9:28:37

Opomenul jsem, že nejraději používám strouhanku z vánoček a makovek, ale ta je hůře dostupná, ale dá se:-)

miki | St 7.4.2004 9:03:36

mirmen: já jsem to zkoušel na klasickém mlýnku na rohlíky, ale měl jsem obavu, že ho zničím. Můžeš mě nějak popsat ten "babičkovskej" mlýnek? Dík

shark | St 7.4.2004 6:25:06

Já používám strouhanku z rohlíků a nijak si nestěžuju ! Někteří kámoši použivají
chlebovou a nějaký větší úspěchy jsem neviděl. Asi to bude nejlepší míchat,no nevím ! ! !

Furby - Profil | Út 6.4.2004 21:26:53

omlouvám se poslalo se to výckrát

Furby - Profil | Út 6.4.2004 21:22:04

Míchám to 1:1 a chleba mixuji když je takovej gumovej tak na malé kostičky a to rozmixuji a usuším chce to takovej starej kvalitní mixér

Furby - Profil | Út 6.4.2004 21:19:35

OPRAVA ,ty kostičky rozmixuji a pak suším

Furby - Profil | Út 6.4.2004 21:17:12

Míchám to 1:1 a chleba mixuji když je takovej gumovej tak na malé kostičky a to usuším chce to takovej starej kvalitní mixér

Tomas | Út 6.4.2004 20:26:26

Véne S.:Souhlasím s Tebou.Mlýt chleba je fuška.Já používám klasický strojek na maso.Ovšem napojený na starou pomaloběžnou ruční vrtačku.Jsem zvědav,jestli vydrží déle vrtačka,strojek nebo mé prsty.Taky to pomalu přibejvá.V chlebu je asi víc vzduchu.
Mário:jak se nejlépe praží strouhanka?

Mário | Út 6.4.2004 15:03:49

Pri plavačke používám obe , a často pomer 1:1 , tak isto obe aj pražím.

Véna S. - Profil | Út 6.4.2004 14:45:01

Na běžné chytání používám obě + spařený kuk. šrot nebo nějakou směs (nosnice, brojleři), v té je pšenice, ječmen, kukuřice, soja a já nevím co ještě. Doplním nějakým posilovačem. Ten chleba je nejlepší prohnat šrotovníkem s výměnnými síty. Mlít to na ručním strojku je docela fuška, už jsem odrovnal dva strojky.

mirmen - Profil | Út 6.4.2004 12:32:18

miki:chlebová strouhanka se dá dobře umlet na ručním mlýnku na strouhanku ( ty staré "babičkovské" typy). Chce to chleba nalámat (nakrájet) na kousky, které projdou dobře do mlýnku. A pak přeset na sítku s očkama 2-3 mm.

Golem - Profil | Út 6.4.2004 11:19:04

Pouzivam obe. Kupovany krmeni redim zasadne rohlikovou. Chlebova je vice aromatictejsi, hlavne po spareni horkou vodou.

baski | Út 6.4.2004 10:23:04

rasto - tymi lisovanymi ci jakymito arasidmi - to lepi jak svina, to je neskutocne

miki | Út 6.4.2004 9:50:50

Clebová strouhanka je pro mě určitě lepší, méně lepí, dobře se na dně rozpadá a je těžší než rohlíková. Dobré je oba druhy míchat třeba 1:1. Bohužel se nedá tvrdý chléb tak dobře umlet, tedy pokud nemáš šrotovník, jak píše Sergo Aš. Kdysi jsme používali pro závodní rybolov jedině "chlebovku".

Poklop - Profil | Út 6.4.2004 9:30:43

Sergo: Koukám, že některý všechny maminky jsou na tom stejně :))

Sergo Aš | Po 5.4.2004 15:17:22

Já střádám pečivo a tam nerozlišuju chleba od rohlíků.Když toho mám pytel,tak to u kamaráda na šroťáku semelu a je to.Zvlášť melu akorát vánoční cukroví(promiň mami) to si nechávám na nějaký vyjimečný chytačky.

Hana - Profil | Po 5.4.2004 14:04:06

Já používám většinou rohlíkovou rozmíchanou s nějakým vnadidlem ( voňavka ) a vodou.

Rasto | Po 5.4.2004 12:47:13

baski:no a cim to teda lepis?

baski | Po 5.4.2004 12:45:30

chytam uz dost rokov, no struhanku som este neskusal. je to na to aby to lepsie lepilo dokopy? ja pouzivam mletu kukuricu, mlete arasidy, ovsene vlocky, psie granule, rybie granule a tak.

Maty - Profil | Po 5.4.2004 12:03:53

chlebovou používám naprosto minimálně

zubáč | Po 5.4.2004 8:31:01

Určitě raději chlebovou i když se chléb huř mele, ale má lepší vlastnostzi než rohlíková. Pokud však chlebovou nemám je i rohlíková dobrá....

mirmen - Profil | Po 5.4.2004 7:17:37

Tomas: když budeš (nebo i příbuzní) uchovávat chleba, připravíš si ji zadarmíko sám.Stačí obejít bazary ( či příbuzenstvo) a sehnat strojek na mletí ( v bazarech v rozmezí 300-500 Kč). Chce to jen dát bacha, aby byl ve slušném stavu mlecí válec.
Jinak do krmítek strouhanku jen přidávám, zhruba do 1/3-1/2, většinou ale radši používám "ostré" kupované krmítkové směsi. Při chytání na fídr kombinuju krmení na plochu ( s přídavkem trochy partiklu, abych hejno cejnů na řece přiměl k setrvání na lovišti) a chytání na vlastní krmítko . Větší spotřeba strouhanky jednoznačně na plochu.

RoKro | Po 5.4.2004 7:00:12

Mám s tím opravdu jenom minimální zkušenosti, s krmítkem chytat teprve začínám. Ale chlebouvou, protože pro mě je zase dostupnější. Suchý bílý pečivo si každej nechá na strouhanku pro svojí spotřebu. Ale suchej chleba je dostupnější a namelu si ho na strouhanku sám. Teda v malým množství, nepotřebuju kýble. Chlebová mi připadá lepší, že se tak nelepí, a z krmítka se líp vyplavuje. Ale toho se dá docílit asi i jinak.