Prut na přívlač

Neporadil by mi někdo zde z přítomných? Nemáte někdo zkušenost s přívl.prutem Jaxon prestige 2,7 10-40? a navijákem TICA - Venus SD 3059H? Uvažuji o koupi ale váhám... chci používat woblery kolem 7-10, na okouny, tlouště a candáty. Děkuji

JiriH - Profil | St 7.4.2004 23:41:59

pupák: Ano
Otto: Otto, myslím, že my spolu raději zde debatovat nebudem. Stačí v prodejně. Ty vyznáváš něco jiného, já také. Takže zkus respektovat můj názor, když já tvůj respektuji.

Otto - Profil | St 7.4.2004 10:39:20

JiriH: >>> Odeon 290/9gr na ultralehkou až lehčí střední přívlač - v této kategorii se mu nic ani nepřibližuje <<<

- v jaké kategorii? Chvějivých prutů ?

pupák | Út 6.4.2004 23:48:41

JiriH: Hovořím o příhodě s pruty staré nedelé 2 roky od té doby jsem se jim vyhýbal takže nové věci od této značky znám jen z uctivé vzdálenosti. Nebránim se novým poznatkům, ale důvěra v tuto značku se mi bude velice obtížně získávat zpět. Zatim chytám na Penny a neučůrávám z nich jen mi vyhovujou nejvíc. Přijdu se podívat do prodejny stejně potřebuju červený háčky na pakoše. Nemohl jsem zohlednit to dobré neb bych jen reprodukoval názory jiných pročež já moc dobrého si s nimi neužil.

JiriH - Profil | Út 6.4.2004 21:53:57

Jirka: Díky, ale není to tak zlé, bývá to někdy horší.
pupák: Myslím, že debatujem v pohodě. Navážení, jak jsi si určitě už někdy dříve všiml, vypadadá trochu jinak. Víš, mne spíš mrzí, že nezohledníš i to dobré, neb kvalita je oproti dřívějšku nesrovnatelná, i když ještě ne nejvyšší (stále se musí u nečeho vybírat - ale to platí i u jiných firem). Ale třeba Odeon 290/9gr na ultralehkou až lehčí střední přívlač - v této kategorii se mu nic ani nepřibližuje. A prut z otázky - jedním slovem výtečný. Oba jsem rok ničil a nezničil.

pupák | Út 6.4.2004 14:38:27

Jirka: Ještě k prutům co mi vyhovujou. Nejsem citlivka co ukládá prut do hedvábí, moje pruty mimo muškařskejch dostávají co proto. Enormě je zatěžuju, tam kde ostatní radši ztratí rybu klidně ho nechám ohnout až po korek. Při vázkách se nezajímám co to provede "prostě to vyrvu". Jsem vznětlivý někdy prut lítá vzduchem. Nahazuji-li v křoví tak nahazuji nekontroluju kam to dostane. atd. atd.
Takže pro mě je vhodnější kovářská práce.

pupák | Út 6.4.2004 14:22:23

Jirka: Špatně jsi to pochopil snažil jsem se do toho jeho osobu netahat takže pruty jsem nekupoval u něj a jeho si osobně velmi vážím. Je mi vyprovokoval otázkou k mé osobě viz níže. Zdůraznil jsem že jsem je nekoupil u něj a k němu budu chodit dále nakupovat viz níže.

Stím chválením značky si nejsem tak jistý neb každý obchodník chválí své zboží. Nejde prodávat a říkat kupte si to ale jiné značky jsou lepší.

Prošel jsem za těch 40 let rybařiny hodně značkama ale poslední dobou mi vyhovujou Penny což je znát z mých odpovědí i k tvé otázce nedávno minulé o nákupu př. prutu.

Takže ještě jednou nechtěl jsem se do něj navážet a jestli má odpověď tento dojem vyvolala tak se omlouvám není to mým úmyslem. Pruty této značky si ale kupovat nebudu a bude-li se zde někdo ptát na obdobnou věc své subjektivní hodnocení nezměním.

Jirka | Út 6.4.2004 13:51:11

pupák: kamaráde, jak tak čtu o tvé smůle s Jaxony, dost mi to připomíná mé osobní zkušenosti (s jinou značkou). Docela by mne v tomto kontextu zajímalo, jestli máš prut, se kterým jsi skutečně spokojen. (Jaký a proč).
Připadá mi nefér navážet se do JirkyH proto, že prodává mimo jiné i Jaxony. Když se podívám na jeho příspěvky zde na MRKu, jsou k věci, rozumné, nikoho neosočují. Jirka zde vyjadřuje své osobní zkušenosti, chce poradit a nepropaguje zde své zboží. Nebo máš jiný dojem?

pupák | Út 6.4.2004 9:21:38

JiriH: Ještě mi napadla jedna drobnost až půjdu k vám nakupovat tak s sebou vezmu jeden kousek na který jsem ještě nechytal neb jsem ho rozbil aniž jsem ho použil. Konkrétně se jedná o malý proutek na díry koupený mi mým bratrem u Kordy. Naviáček téže značky bohužel nepřinesu k vizuální konzultaci protože aniž jsem ho použil též se rozbil a tak jsem ho daroval malému dítěti na hraní. Omlouvám se asi jsem měl velmi unikátní smůlu na výrobky této značky, ale co jsem napsal je pravda. Chápu, že obchodník prodávající značku nerad slyší tyto věci na proklamované zboží. Není v tom nic osobního ale podobné zkušenosti mám ještě se značkami Ron Thompson, Berkley, Cormoran a Goldstar.

Dubonovicz - Profil | Po 5.4.2004 23:53:28

Díky za podnětné názory, Venus SD 3059H se mi moc líbí a v tomhle už mám asi jasno, myslíte, že by šel dát i na 2,4? Co se týče prutu, zvažuji ještě Cormoran Freeman 2,4 10-40 je dokonce s coramidem a za podstatně nižší cenu a nebo Shimano Technium DF 2,4 15-40. Nemáte náhodou někdo zkušenost s těmito značkami? Ještě jednou díky moc.

pupák | Po 5.4.2004 22:07:59

JiriH: Prováděl jsem s nimi jen to, že jsem na ně chytal ryby což po 14 dnech nebylo skoro možné.
Jestli je nepřípustné aby mi prut spadl do vody a namočil se ...aby se neloupal korek
Jestli je nepřípustné při přívlači zásek do strany aby praskal lak u uchycení oček u blanku ...
Jestli je nepřípustné sundavat naviák po odchodu od vody ...aby se neulomil.
Tak odvolávám co jsem napsal a říkám, že tak kvalitní prut na vystavení do vitrýny jsem ještě neviděl.

pupák | Po 5.4.2004 21:49:56

JiriH: Jednalo se o pruty řady Sirius a Atlantis. Nekoupil jsem je v prodejně Zlatá rybka kam jinak velmi rád nakupuju. Příhoda je stará 2 roky. Přesné označení prutů už bohužel nevím délka byla 2,70 m. Po několika dnech se objevily praskliny mezi blankem a úchyty oček a vrzalo to v nich. Korek byl na hodně místech kytován a kyt vypadal (po namočení ve vodě) Sedlo úchytu naviáku mělo nezačištěné spoje a u jednoho prutu se odtrhlo a volně se točilo kolem své osy.

JiriH - Profil | Po 5.4.2004 21:32:30

pupák.: Mimo první věty jsi nic konkrétního neřekl. Řekni nám prosím, jaké typy a co jsi s nimi prováděl. Třeba budem chytřejší.

pupák | Po 5.4.2004 19:45:45

Ve své stařecké senilitě jsem si koupil ne jeden ale hned 3 pruty od výše jmenované firmy. Příznivci této značky mi prominou ale větší sračku jsem nepoznal "snad ještě Robinson" s těmito pruty co si nezaslouží ani označení "tyčka k rajčatům" bych nedoporučoval nikomu chytat řemeslné zpracování k posrání očka popraskaná a nepříjemně chroupající v uchycení k blanku korek ohlodanej jak od stáda bobrů to vše se projevilo za 14 dní od koupě.
Takže chceš-li mít prut se kterým by jsi byl spokojený, ale něco..., ale praská..., ale... Tak si ho kup.

BigSteak - Profil | Po 5.4.2004 19:27:27

Venouše bych se nebál, na vláčku s 2,70 m je velikost 30 optimální. Při výběru prutu bych raději volil něco jemnějšího, zvláště když uvažuješ o chytání okounů a tloušťů, něco od 4-5 g vrhací zátěže, abys mohl lépe pracovat i s menšími nástrahami, toho 7 cm woblera Ti zvládne i prut s horní vrh. zátěží 25g .

rudolf | Po 5.4.2004 19:06:43

Mám Jaxon 2,70 ; 5 - 20g. Je špičkovej na menší třpytky a gumy. Naviják 3059 je solidní. Používám ho na přívlač na větší rybu. ( prut 15 - 60g). Na Jaxon 10-40 bych dal nějaký menší , třeba taky Jaxon. Mají jich docela solidní výběr.

JiriH - Profil | Po 5.4.2004 0:08:45

Tato čtyřicítka je velice příjemná do ruky, má citlivou špici a přitom velkou zásobu síly na zásek díky své kónicitě. Háčko mám raději, protože díky rychlejšímu převodu mohu točit pomaleji a tak mohu přesně a pomalu pracovat se špičkou prutu. Protože když člověk točí rychle, tak také se špičkou hýbá rychle - točit rychle a hýbat pomalu jaksi nejde.

Sikula - Profil | Ne 4.4.2004 15:19:38

Proč chceš naviják s rychlym převodem? Myslim, že na přívlač je lepší pomalej. Já osobně teda nedokážu navíjet pomalu (respektive tak pomalu, jak bych potřeboval) s rychlym navijákem. Navíc ten naviják bude dost namáhanej a tak větší převody se rychleji opotřebí...

Jaromír - Profil | Ne 4.4.2004 7:56:18

Mám třetím rokem prut Jaxon Prestige 3,0m 5-20g a jsem s nim docela spokojen. Je dobrý jak na třpytky a gumy tak i menší woblery (tak do 12cm). Mám k němu i naviják Tica Venus, konkrétně GD-3059 (převod 5.2), který je rovněž dobrý, jen občas, při použití lehké nástrahy, začne špatně navíjet vinou toho, že vlasec po návratu překlapěče nezapadne do rolničky a zůstane v "oblouku" překlapěče.
Nicméně jsem se "sestavou" spokojen - doposud na ni mám nej. okouna 45cm, candáta 75cm a štiku 85cm.