Kupujete nástražní rybičky nebo je lovíte?

Mám dva dotazy:
1.Mohou se kupovat nástražní rybičky(hrouzci a plotičky?
2.Když se koupí, musí se při odchodu zapisovat do evidence?

Rybářský řád 2004
1."V revíru, kde je prováděn lov na živou, či mrtvou rybku nelze použít nástražní rybky z jiných revírů, nebo jiných vodních ploch, nebo druhy nakoupené z rybničního hospodářství, pokud nedosahují zákonné délky platné v daném revíru."

2."Počet a hmotnost ulovených ryb, které nemají stanovenu nejmenší délku, nebo ryb ostatních, je oprávněný k lovu povinen zapsat do přehledu o úlovcích nesmazatelným způsobem ještě před odchodem od vody, a to i při jakémkoliv přerušení lovu, anebo při několikeré docházce k vodě během dne s uvedením revíru, ve kterém lovil."
Děkuji za diskusi.
Míra
Autor diskuse: MIRA - , 1.4.2004 dravci - nástrahy, návnady

tazman - Profil | Út 6.4.2004 7:30:47

Správně by se mněly rybyčky chytat v revíru, je to ale klasický alibizmus, proč je potom prodávají ve všech prodejnách rybářských potřeb i sami rybáři ??,To nemluvím o tom, že na konci sezóny je téměř nemožné rybyčky ve volné vodě chytit.

rybopet - Profil | So 3.4.2004 8:37:36

zubač-čo ale v prípade,keď sa živá rybka dá kúpiť?U nás v jednom obchode sú k dostaniu pekné karasy,to ale by mi museli povedať,kde ich zadovážili a len tam ísť môcť chytať,čo sa mi zdá dosť nenáležité.

zubáč | Pá 2.4.2004 8:07:09

V SR je to jednoznačné, platí zákaz přenášení nástražních i jiných ryb z jednoho revíru na druhý, neboli pokud chceš chytat na nástražní rybku musíš ji ulovit v revíru kde na ni chceš chytat...

Rudy | Čt 1.4.2004 20:39:18

U nás v revíru neni stanovená míra plotice ani hrouzka a z tohoto důvodu se mohou použít jako nástražní rybky. Pokud použijete za nástražní rybku rybu, která má na revíru stanovenou nejmenší míru, pak samozřejmě nemůžete použít tuto rybku s menší mírou než je ta stanovená. Koupené rybky se do přehledu o úlovcích nepíší. Píší se pouze ryby ulovené v daném revíru. U nás se zapisuje v názvu - nástražní ryba a v počtu kusů - počet rybek a to vždy po ukončení lovu nástražních ryb do čeřenu. Pokud se lov provádí na plavanou, pak až při odchodu od vody pokud dál pokračuji v lovu ryb stejným způsobem. Samozřejmé je, že přerušení lovu se rovná ukončení lovu a tudíž musím zapsat všechny ostatní ryby před odchodem od vody.