Sojový protein

V řadě receptur na domácí výrobu bojlí jsem se setkal z neznámou surovinou a to sojovým proteinem.Rád bych se zeptal,zda-li se dá tento komponent vůbec v ČR sehnat,popř. nahradit nějakou obdobou?Díky.
Autor diskuse: Alcazar - , 31.3.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Marda - Profil | St 7.4.2004 15:19:25

mirmen: To jem nějak nepochopil :o)

Honzas - Profil | Po 5.4.2004 8:02:35

Alcazar : Já jsem ho koupil na výstavě v Brně u K.Nikla. Měl bys ho ale sehnat i v lépe zásobených ryb.prodejnách, kam dodává Těšínský, Nikl nebo Vápeník a pokud nebude zrovna na pultu, někde se dá domluvit s prodavačem, aby S.I. od dodavatele při další dodávce zboží nechal přivézt.

virta | So 3.4.2004 22:10:47

Marda: Čo sa tak prckáš s tým albumínom a laktalbumínom? Albumín ti ich vytvrdí, ale laktal už moc nie. Sójový izolát má asi podobné vlastnosti ako sójová múka, ak si s ňou už robil. Lepšie "premiesi" mix a cesto je potom také konzistentnejšie, pojivé vlastnosti myslím moc nemá a ani ti nebude vytvrdzovať guľu. Inak je to vysokoproteínová prísada rastlinného pôvodu, tak podľa toho postupuj pri zostave mixu, väčšina prejde kaprom nestrávená napriek tomu, že je straviteľnejší ako bežné rastlinné proteíny vďaka svojej tepelnej úprave. Záleží, koľko ho dáš do mixu, osobne neprekračujem 100g na 1kg, väčšinou menej.

mirmen - Profil | So 3.4.2004 17:56:17

Marda: podívej se na datum příspěvku :-)

Marda - Profil | So 3.4.2004 11:49:30

Sojový izolát jsem zatím nepoužíval, ale na tuto sezónu už jsem si ho koupil a chci jej zkusit zakomponovat do směsí. Jak velké pojivé vlastnosti má? Jak se dá kombinovat, pokud chci do směsi použít Albumin 2-3%, Laktalbumin 5-7% a klíčky 5%, dále rybí moučky a nějaké zoby a další věci? Nerad bych do vody házel betonový kuličky :o) Díky.
mirmen: Jak sušíš to naklíčené konopí?

virta | Čt 1.4.2004 21:02:51

Alcazar: Těšo alebo Nikl to isto majú vo svojej ponuke (NIkl určite) a ak sa nemýlim tak toto nie je surovina bežná v kútikoch zdravej výživy, sójové výrobky áno, ale s izolátom som sa tam ešte myslím nestretol.

Alcazar | Čt 1.4.2004 20:07:43

Kvůli jednomu sáčku se mi zrovna nechce otravovat Vápeníka.To by mě ani neposlal.

Alcazar | Čt 1.4.2004 20:00:40

Honzas: A kde se dá tedy ten izolát koupit?Já ho sháněl ve Zdravé výživě a tam nic.

mirmen - Profil | Čt 1.4.2004 19:49:29

Dobrý je nechat naklíčit semínka indického konopí, až budou mít klíčky 3-5 mm, tak vše usušit a narychlo přepražit. Pak semlít na mouku a se sojovým proteinem přidat do těsta na bojliny. Kapři se můžou utlouct a na 100% získaj návyk , vracejí se na místa, kde se lehce "přihulili". Ostatní nástrahy nechytaj.

Alcazar | Čt 1.4.2004 19:42:05

Díky,chlapi!Samozřejmě,že články čtu a čtu o kaprařině všude,kde se dá,tak jsem si ani neuvědomil,že to proběhlo ve Vladysově článku.

Ivan - Profil | St 31.3.2004 20:08:27

Soja Isolat můžeš objednat u firmy SPORTCARP v Pardubicich WWW.sportcarp.cz

Honzas - Profil | St 31.3.2004 8:13:25

Vladys : příště si musíš přivstat ;-)

vladys | St 31.3.2004 7:26:37

alcazar> Honzas ma uz predbehol :)) jedna sa o sojovy izolat, bezne dostupny komponent. Cena sa pohybuje okolo 90 Kc/500 g.

Honzas - Profil | St 31.3.2004 5:58:01

Asi nečteš články tady na MRKu, jinak bys věděl, že tou surovinou je Sojový izolát, který obsahuje 92% proteinů a pro své vlastnosti je to výborná surovina do boilie. Více v článku Vlado Žúbora o objemových komponentech. Dá se celkem bez problémů sehnat.